Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
__Phoenix__ wrote: ↑02/10/2024 08:32
Bingo olicenje naseg bosnjastva, sve lijepo na pocetku, sredi se i onda to traje max godinu dana. Odem nekad u onaj bcc, pa ja ne znam hocu li kupiti omeksivac za ves ili kafu, jer stoji jedno kraj drugog nasred prolaza
Ne znam bas da ima s "bosnjastvom" ikakve veze, ako je tako onda je to kompliment ili..?
... jer to je praksa u svim evropskim trznim centrima, Kaufland i Lidl pogotovo.
__Phoenix__ wrote: ↑02/10/2024 08:32
Bingo olicenje naseg bosnjastva, sve lijepo na pocetku, sredi se i onda to traje max godinu dana. Odem nekad u onaj bcc, pa ja ne znam hocu li kupiti omeksivac za ves ili kafu, jer stoji jedno kraj drugog nasred prolaza
Ne znam bas da ima s "bosnjastvom" ikakve veze, ako je tako onda je to kompliment ili..?
... jer to je praksa u svim evropskim trznim centrima, Kaufland i Lidl pogotovo.
Ne znam na kraju krajeva šta ljudi uopće očekuju od faking hipermarketa, pa nije Burberry store jebem mu majku i market.
vjeshalica wrote: ↑02/10/2024 21:37
Bingo kralj pokvarene hrane
Hladni lanac, al' u Q.
Smrznuto voće, povrće - sve u dvije-tri grudve, topilo se pa smrzavalo, stoji na otovrenom dok ga neko ne stavi u friz.
Sladoled, iznenađenje ako nije "ljosno", ono, počeo se topiti nekada, pa jope smrznut.
Naslovnica wrote: ↑02/10/2024 21:44
Hladni lanac, al' u Q.
Smrznuto voće, povrće - sve u dvije-tri grudve, topilo se pa smrzavalo, stoji na otovrenom dok ga neko ne stavi u friz.
Sladoled, iznenađenje ako nije "ljosno", ono, počeo se topiti nekada, pa jope smrznut.
Ljeti gase frizidere stede struju ili smanjuju temperaaturu kao i transportni feleri. I to se tacno vidi sa sladoledu jer izgubi onu punocu kad se rastopi nije vise isti kad ga smrznes,nema volumena. Ma kreteni obicni svi to rade.
Jedna od najvećih poslovnih grupacija u Bosni i Hercegovini – Hifa Petrol, ušla je u novi sektor poslovanja – maloprodaju.
Naime, kompanija Mon Ami koja pripada istoj grupaciji otvorila je svoj prvi supermarket sa robom široke potrošnje, i to u Zenici. Ujedno su zaposlili 20 radnika.
Riječ je o novoosnovanoj kompaniji koja ima ambiciozne planove, a vizija im je širenje po cijeloj Bosni i Hercegovini, gdje će kroz otvaranje novih poslovnica „omogućiti dostupnost svoje ponude i usluge u svim krajevima zemlje“.
jednonogi_Jack wrote: ↑03/10/2024 11:09
Evo se i Ahmetlić bacio na maloprodaju.
Jedna od najvećih poslovnih grupacija u Bosni i Hercegovini – Hifa Petrol, ušla je u novi sektor poslovanja – maloprodaju.
Naime, kompanija Mon Ami koja pripada istoj grupaciji otvorila je svoj prvi supermarket sa robom široke potrošnje, i to u Zenici. Ujedno su zaposlili 20 radnika.
Riječ je o novoosnovanoj kompaniji koja ima ambiciozne planove, a vizija im je širenje po cijeloj Bosni i Hercegovini, gdje će kroz otvaranje novih poslovnica „omogućiti dostupnost svoje ponude i usluge u svim krajevima zemlje“.
Bingo uletio u biznis sa benzinom, Hifa uzvraća udarac.
Pa nije bas da Hifa vec nije dugo u ovom biznisu. Pa svaka benzinska pumpa danas ima market i dosta robe. Dakle to je sve vec uhodan sistem,sada samo sve to otvoris u vecem objektu i ubacis jos robe i eto ga.
Otkako su poklopili sve nabavke kao dzananovica i slicno, tako je kvalitet i ono malo sto je bilo pao na nivo hece, a heco zna biti kvalitetniji. Radnici binga sami govore voce i povrce izbjegavati kupovati. Banane odvratnr kako je dzananovica uzeo. Prije smo zaledjeno uzimali bingovo haj da ustedimo ono grasak, mrkva i slicno. Neki dan u mene zena kesu tog zaledjenog bacil jer je vise truho nego sto se moze jesti. Plati 2KM vise uzmi ledo i suti jebiga
Hame_ wrote: ↑05/10/2024 06:11
De ba. Interex na Šićkom i Tuš kod mene mogao je kupiti svaki malo jači sa Arizone.
Nesje, Senad i Nijaz sada su naletili na rutav box - Hifu
Nije toliko značajna kupovina pravnog lica, njegove administracije, obaveza i potraživanja. Kupuje se i izgrađen brend, izgrađen promet, lokacija, itd. "Gasprom" benzinske stanice kasnije treba servisirati gorivom, ogromna je to količina, a gorivo se ne kupuje odgođenim plaćanjem 60-90 dana, kako to Bingo uobičajeno radi.