Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
Bernardinac

#3751 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Bernardinac »

MAha wrote: 02/10/2024 01:10
Bernardinac wrote: 02/10/2024 00:12
MAha wrote: 01/10/2024 23:27
Ne znam gdje je to kod vas, kolega. Al kod nas se kaze i parce i komad zemlje. No sustina te ocito ne tangira cini mi se, niti parce iliti komadic te sustine...
Ništa zlonamjerno. Nisam odavno čuo nekoga da kaže parče pa me zanima gdje se tako govori? Čisto geografski.
A što se tiče odgovornosti, mislim da je odgovornost i na Hamasu.
To je moje mišljenje i neću kao ti reći... I tačka.
Ok, malo mi je bilo iritantno ovo tvoje "kod nas". Geografski srce Bosne, ja sam rodjen i zivim tu, a govori se ovdje i parce i komad(ic) :) Hamas je produkt djelovanja (divljanja) cionista, tako da jednostavno ne stoji (po mom misljenju) tvrdnja da snose i parce krivice
za ovo stanje. Trebalo bi da si svjestan da je cilj cionista "obecana zemlja" za potomstvo Abrahamovo, i to Izakovo (Ishak) u skladu sa knjigom Postanak, od eufrata do mediterana(kako ono izgleda jevrejska zastava?), od nila/egipta do Libanona. Sve ostalo je "samo" pronalazenje nacina da se to postigne. Pobiti sve ostale, protjerati, cini se, nikki problem. Cilj opravdava sredstvo, pogotovo jer im je Bog obecao (no, ipak uslovno, no druga prica).
Tu njihovu veliku srbiju mogu samo sanjat.

To je mitomanija. Nema od toga ništa.

Čitav problem sukoba je "velika koncentracija mitomanskih borbenih fanatika(sve strane) na uskom prostoru koji probleme i agresiju prenose s koljena na koljeno".
Dilibus

#3752 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Dilibus »

SmokingMan wrote: 02/10/2024 06:58 Da baš je ovo bezveze, mogli su građani izaći da ih oteraju. Lijepo su na m priuštili priliku da završimo u srBskoj tebolidnoj klozetskoj štampi.
Otkud toliki komplexi, sta ce srpski tabloidi pisati o nama. Uostalom nebitno je jer je manjina ljudi izasla. Tako da ne vidim da je ikakva bruka i ekces kako se ti ovdje moze predstaviti. Pa ne mozes ti svaku budalu kontrolisat sta ce raditi, ima pravo da izadje. Ovdje zakonom ta zastava nije zabranjena, niti im ko moze zabraniti. Kao sto su ljudi izlazili da podrze Bidena kad je izabran sa Americkim zastavama, tako ima ljudi koji podrzavaju Iran. Zar ne tezimo da budemo demokratsko drustvo, ili to vazi samo ako cemo podrzavati zapad. Licemjerno malo zar ne?
Dilibus

#3753 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Dilibus »

Dilibus wrote: 02/10/2024 07:18
SmokingMan wrote: 02/10/2024 06:58 Da baš je ovo bezveze, mogli su građani izaći da ih oteraju. Lijepo su na m priuštili priliku da završimo u srBskoj tebolidnoj klozetskoj štampi.
Otkud toliki komplexi, sta ce srpski tabloidi pisati o nama. Uostalom nebitno je jer je manjina ljudi izasla. Tako da ne vidim da je ikakva bruka i ekces kako se to ovdje pokusava predstaviti. Pa ne mozes ti svaku budalu kontrolisat sta ce raditi, ima pravo da izadje. Ovdje zakonom ta zastava nije zabranjena, niti im ko moze zabraniti. Kao sto su ljudi izlazili da podrze Bidena kad je izabran sa Americkim zastavama, tako ima ljudi koji podrzavaju Iran. Zar ne tezimo da budemo demokratsko drustvo, ili to vazi samo ako cemo podrzavati zapad. Licemjerno malo zar ne?
SmokingMan

#3754 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

E moj Dibidus mlad si, naučit ćeš.
doktor78

#3755 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by doktor78 »

Mi smo baš u nezgodnoj situaciji ovdje. Trebali bismo biti na strani prava i pravde, a opet ta Amerika koja je maltene jedini garant opstojnosti ovakve BiH sponzoriše ove državne teroriste.
Dilibus

#3756 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Dilibus »

SmokingMan wrote: 02/10/2024 07:20 E moj Dibidus mlad si, naučit ćeš.
Valjda ces i ti
Dilibus

#3757 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Dilibus »

doktor78 wrote: 02/10/2024 07:25 Mi smo baš u nezgodnoj situaciji ovdje. Trebali bismo biti na strani prava i pravde, a opet ta Amerika koja je maltene jedini garant opstojnosti ovakve BiH sponzoriše ove državne teroriste.
Americka politika se ne vodi time kako vi mislite. Vode se interesima a ne niskim strastima. Ko je ciju zastavu nosao, sta je ko uzvikivao.
Japan im je mornaricu potopio, oni njima nuklearke, pa su danas medju najvecim saveznicima. Ako se nasi interesi ne poklapaju sa njihovim, mozemo im noge ljubit, skratit ce nas za glavu. Ne znam otkud tolika isprepadanost i kukavicluk pojedinih ovdje. Jest bombardovat ce nas sa nosaca iz mediterana sto je grupa sinoc izasla sa zastavama. Informer ce pisat o nama? Uuuuuuuu, evo usro sam se od straha. Kakvi beskicmenjaci zive sa nama, ne mogu da vjerujem.
Prpa.ba

#3758 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Prpa.ba »

Stoljeca zatiranja identiteta imaju takav rezultat.

Ispravljanje kicme je bolan i dugotrajan proces.
SmokingMan

#3759 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

Vazda imate priliku da se dokažete, naravno, ako vam je "petlja" duža od tastature.
Takvih je muslimana vođenih emocijama na kamare izginulo na BI boerći se za za iluzivni Kalifat.
Usplamtjelog srca, kratke pameti.
Zato je i stanje muslimana svedeno na konglomerate vučijih srca,
koji obožavaju lokalne autoritete i stranke.
Eklatantni primjeri koje srećete u virtualnom prostoru.
Nikako da isprave svoju kičmu, nikako da prepoznaju sebe.
Nikako da pronađu sebe.
Dilibus

#3760 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Dilibus »

SmokingMan wrote: 02/10/2024 08:09 Vazda imate priliku da se dokažete, naravno, ako vam je "petlja" duža od tastature.
Takvih je muslimana vođenih emocijama na kamare izginulo na BI boerći se za za iluzivni Kalifat.
Usplamtjelog srca, kratke pameti.
Zato je i stanje muslimana svedeno na konglomerate vučijih srca,
koji obožavaju lokalne autoritete i stranke.
Eklatantni primjeri koje srećete u virtualnom prostoru.
Nikako da isprave svoju kičmu, nikako da prepoznaju sebe.
Nikako da pronađu sebe.
Lutas iz krajnosti u krajnost. Ko je pricao o borbi za kalifat i slicne nebuloze.
Jednostavno ti je tesko prihvatiti, da nisu svi beskicmenjaci i ne mare svi za misljenje istocnih susjeda i njihovih medija.
Niti je bilo ko pozivao na neke borbe. Jednostavno prihvati da ima ljudi sa dostojanstvom i dignitetom, i ne plase se izraziti svoj stav i svoje misljenje, pritom se ne boje reakcije bilo koga.I to je to, nista manje nista vise. Ne moramo svi djeliti misljenje, ali nemamo ga pravo zabranjivati nikome da iskaze svoje.Pa ni ovim momcima sto su sinoc izasli sa zastavama. To sto bi ti nekog tjerao i mlatio, pritom govoreci da treba neko izac i otjerat. Uzmi ti mangupe izadji pa otjeraj. Muka mi je vise od kvazi oportunista u nasem drustvu, koji svoje misljenje i principe mijenjaju kako vjetar puse.
Point.

#3761 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Point. »

Uh, šta će Informer reći :-)
BarbaDue

#3762 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by BarbaDue »

Izgleda da je ovaj put cioniste zaboljelo.

...al najžalivije što im oni pichichi kad čuju zvuk rakete po ulicama pizde :mrgreen:
Vjecita_zavrzlama

#3763 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Vjecita_zavrzlama »

Bosna je uz Ameriku pa orilo gorilo
Dozer

#3765 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Dozer »

BarbaDue wrote: 02/10/2024 08:49 Izgleda da je ovaj put cioniste zaboljelo.

...al najžalivije što im oni pichichi kad čuju zvuk rakete po ulicama pizde :mrgreen:
Naravno da ih je zaboljelo.

I dobro su Iranci odigrali ovo. Prvo su sibnuli gomilu manjih raketa, da Izraelci ispucaju odbranu, a onda ih poklopii balistickim. A balisticke bas i nije lako presresti jer su prebrze, sto je i jasno vidljivo na svim snimcima. Uspjeli su im presresti cca. 9-10% raketa, ostale su popadale na zemlju.

Izrael ce sada odgovoriti napadom na iransku teritoriju, i onda krece pravi picvajz.

Iskreno, meni je drago ad je neko Izraelcima pokazao da nisu oni jedini koji mogu napadati i masakrirati sve oko sebe kako im se prohtije. Neka malo i oni osjete kako je kad njima pada po glavi. Doduse, ovo im bas i nije nesto posebno padalo po glavama, ali sigurno hoce nakon sto oni opletu po Iranu, jer ce oni sigurno to uraditi i po civilnim ciljevima, pravdajuci to "vojinim bazama Hezbolaha u civilnim zgradama", a taj spin im sigurno nece dobro proci s Irancima. Nisu Iranci bas ova arapcad bez igdje icega....
MAha

#3766 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by MAha »

Bernardinac wrote: 02/10/2024 07:07
Bernardinac wrote: 02/10/2024 00:12
Ništa zlonamjerno. Nisam odavno čuo nekoga da kaže parče pa me zanima gdje se tako govori? Čisto geografski.
A što se tiče odgovornosti, mislim da je odgovornost i na Hamasu.
To je moje mišljenje i neću kao ti reći... I tačka.
Ok, malo mi je bilo iritantno ovo tvoje "kod nas". Geografski srce Bosne, ja sam rodjen i zivim tu, a govori se ovdje i parce i komad(ic) :) Hamas je produkt djelovanja (divljanja) cionista, tako da jednostavno ne stoji (po mom misljenju) tvrdnja da snose i parce krivice
za ovo stanje. Trebalo bi da si svjestan da je cilj cionista "obecana zemlja" za potomstvo Abrahamovo, i to Izakovo (Ishak) u skladu sa knjigom Postanak, od eufrata do mediterana(kako ono izgleda jevrejska zastava?), od nila/egipta do Libanona. Sve ostalo je "samo" pronalazenje nacina da se to postigne. Pobiti sve ostale, protjerati, cini se, nikki problem. Cilj opravdava sredstvo, pogotovo jer im je Bog obecao (no, ipak uslovno, no druga prica).

Čitav problem sukoba je "velika koncentracija mitomanskih borbenih fanatika(sve strane) na uskom prostoru koji probleme i agresiju prenose s koljena na koljeno".
Pocetkom proslog vijeka ili krajem pretproslog, niko nije mogao ni pomisliti da ce postojati nekakva izraelska drzava. A eto ostvarise to preko britanaca (rotschild dobio napismeno od Belfura ne znam koje godine). Idu oni svojim zacrtanim pute. Dokle ce stici ne znam. A sa citatom se mogu sloziti, da, no i dalje mislim da je problem izazvan jevrejskim (cionistickim) djelovanjem. Cinjenica je da jedna od njihovih svetih knjiga Talmud, kaze za nejevreje da su niza bica, da ih je dozvoljeno varati, krasti, silovati, mislim cak i ubiti. Lako provjerljivo, ne da mi se sad traziti. Mislim da znacajan broj jevreja (bar u izraelu) sebe takvim smatraju, odabranim narodom, koji su "ovlasteni" da rade svasta nejevrejima, ako slijede Talmudski tekst. Disclaimer: ne mrzim jevreje, nemam nista protiv jevrejskog naroda, ali njihovo vidstvo su zlocinci, a takodje osidjujem sve one koji slijede ovo iznad i prezirem iz dna duse.
Dozer

#3767 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Dozer »

MAha wrote: 02/10/2024 13:25

Pocetkom proslog vijeka ili krajem pretproslog, niko nije mogao ni pomisliti da ce postojati nekakva izraelska drzava. A eto ostvarise to preko britanaca (rotschild dobio napismeno od Belfura ne znam koje godine). Idu oni svojim zacrtanim pute. Dokle ce stici ne znam. A sa citatom se mogu sloziti, da, no i dalje mislim da je problem izazvan jevrejskim (cionistickim) djelovanjem. Cinjenica je da jedna od njihovih svetih knjiga Talmud, kaze za nejevreje da su niza bica, da ih je dozvoljeno varati, krasti, silovati, mislim cak i ubiti. Lako provjerljivo, ne da mi se sad traziti. Mislim da znacajan broj jevreja (bar u izraelu) sebe takvim smatraju, odabranim narodom, koji su "ovlasteni" da rade svasta nejevrejima, ako slijede Talmudski tekst. Disclaimer: ne mrzim jevreje, nemam nista protiv jevrejskog naroda, ali njihovo vidstvo su zlocinci, a takodje osidjujem sve one koji slijede ovo iznad i prezirem iz dna duse.
Da. I oni sebe smatraju "nebeskim narodom", "prvim", i radi toga smatraju da imaju prava veca od svih drugih.
I sve ovo je rezultat upravo toga.
Sanjarko

#3768 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sanjarko »

Pod lupom smo? Sateliti, ima ih USA, Rusija, Kina, Iran, Izrael, neke clanice EU kao primjerice Britanija i Francuska, Google, Tesla i jos neke firme. Procurit ce vijest sta je pogodzeno i gdje i koliko.

On topik, svi mediji istjerani iz Gaze i Zapadne Obale, sta li rade Jevreji, Palestincima mogu pretpostaviti. Sve ih redom..., To je ono sto mene vise brine od bilo cega, Palestinske teritorije su u blackout-u.
S druge teme, komentari mi slabo prolaze odobrenje moderacije.
alijagoro

#3769 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

https://x.com/WarMonitors/status/1841526693984444693
Porazeni Hamas :D roka po tenku,ali i liku na tenku :D
Rothmans

#3770 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Rothmans »

Dozer wrote: 02/10/2024 12:38 Izrael ce sada odgovoriti napadom na iransku teritoriju, i onda krece pravi picvajz.
Mislim da ce se dobro, al dobro zamisliti prije neg sto opet cackaju mecku.
Dozer

#3771 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Dozer »

Nece. Previse su nafurani i oslonjeni na USA. Davno sam rekao da ce svi oni na Iranu kad-tad polomiti zubalo. Po svoj prilici to vrijeme je stiglo.

Nazalost. Jer ako sve to krene u tom pravcu, onda je globalni popuslic.
L u c i f e r

#3772 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by L u c i f e r »

https://youtu.be/MXeHnvImcMk?si=WhNGvAjmmifyVGnl

Hollywoodism: How The Jews Invented Hollywood (1998)

Odlican dokumentarac
swanfilter

#3773 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

alijagoro wrote: 02/10/2024 20:25 https://x.com/WarMonitors/status/1841526693984444693
Porazeni Hamas :D roka po tenku,ali i liku na tenku :D
Sta je od ovog ostalo. Mada i kamerman zaj..a bas na kraju ...
toska

#3774 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by toska »

Sanjarko wrote: 02/10/2024 16:13 On topik, svi mediji istjerani iz Gaze i Zapadne Obale, sta li rade Jevreji, Palestincima mogu pretpostaviti. Sve ih redom..., To je ono sto mene vise brine od bilo cega, Palestinske teritorije su u blackout-u.
Ništa novo, danas ubijeno najmanje 89 Palestinaca.
Ludzak

#3775 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Ludzak »

MAha wrote: 02/10/2024 13:25

De mi navedi knjigu koja ne smatra svoje fanove odabranim narodom?
Post Reply