Tu njihovu veliku srbiju mogu samo sanjat.MAha wrote: ↑02/10/2024 01:10Ok, malo mi je bilo iritantno ovo tvoje "kod nas". Geografski srce Bosne, ja sam rodjen i zivim tu, a govori se ovdje i parce i komad(ic)Bernardinac wrote: ↑02/10/2024 00:12Ništa zlonamjerno. Nisam odavno čuo nekoga da kaže parče pa me zanima gdje se tako govori? Čisto geografski.
A što se tiče odgovornosti, mislim da je odgovornost i na Hamasu.
To je moje mišljenje i neću kao ti reći... I tačka.Hamas je produkt djelovanja (divljanja) cionista, tako da jednostavno ne stoji (po mom misljenju) tvrdnja da snose i parce krivice
za ovo stanje. Trebalo bi da si svjestan da je cilj cionista "obecana zemlja" za potomstvo Abrahamovo, i to Izakovo (Ishak) u skladu sa knjigom Postanak, od eufrata do mediterana(kako ono izgleda jevrejska zastava?), od nila/egipta do Libanona. Sve ostalo je "samo" pronalazenje nacina da se to postigne. Pobiti sve ostale, protjerati, cini se, nikki problem. Cilj opravdava sredstvo, pogotovo jer im je Bog obecao (no, ipak uslovno, no druga prica).
To je mitomanija. Nema od toga ništa.
Čitav problem sukoba je "velika koncentracija mitomanskih borbenih fanatika(sve strane) na uskom prostoru koji probleme i agresiju prenose s koljena na koljeno".