Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

dixi5

#48601 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dixi5 »

Dajte ba kakva rjesenja. Raja razjeba auta na ciglanama na semaforu u desnoj traci od one rupe. Niko vec 2 mjeseca ni da se pocese a vi pricate o nekim vecim rjesenjima. Nema, tako je kako je, cekajte u guzvi ili kupite romobil.
Laplace

#48602 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Prije bih kupio Golfa nego električni romobil, toliko su miomrzli.

Jutros uz Kobilju Glravu vozim 5 na sat na ograničenju 50, iza mene nepregledna kolona vozila, nisam ni pokušao da ubrzam (zato što je i ispred mene nepregledna kolona vozila, koja se kretala istom brzinom).
Naslovnica

#48603 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Laplace wrote: 30/09/2024 15:28
avijon wrote: 30/09/2024 15:07 haj fino je mastat i iznosit svoje frustracije ali od tog nikad nista nece bit nit treba bit na takve nacine, samo moze i bice lošije vremenom kako drzava propada i sve se centralizuje u par vecih gradova.

Moguce da dobijemo neku traku za javni prevoz i ovo upravljanje semaforima i to je to, ali problem nije tu.

Na kraju krajeva ovo su smiješne gužve za neki standard velikog grada sa kojima poredite ovu kasabu
Meni je zanimljivo da se spominje Zagreb kao grad u kom su riješili gužve, a sjetih se (kad sam vozio ka Trstu) zagrebačke špice prema kojoj je sarajevska mila majka.
To su isti oni što žele da se SJJ izmjesti iz Sarajeva u Visoko, a nikada nisu prošli kroz Visoko, veze nemaju kakve su tek tamo magle.
Laplace

#48604 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Naslovnica wrote: 30/09/2024 15:43
avijon wrote: 30/09/2024 15:07 haj fino je mastat i iznosit svoje frustracije ali od tog nikad nista nece bit nit treba bit na takve nacine, samo moze i bice lošije vremenom kako drzava propada i sve se centralizuje u par vecih gradova.

Moguce da dobijemo neku traku za javni prevoz i ovo upravljanje semaforima i to je to, ali problem nije tu.

Na kraju krajeva ovo su smiješne gužve za neki standard velikog grada sa kojima poredite ovu kasabu
Meni je zanimljivo da se spominje Zagreb kao grad u kom su riješili gužve, a sjetih se (kad sam vozio ka Trstu) zagrebačke špice prema kojoj je sarajevska mila majka.
To su isti oni što žele da se SJJ izmjesti iz Sarajeva u Visoko, a nikada nisu prošli kroz Visoko, veze nemaju kakve su tek tamo magle.
Aerodrom? Za golubove ili avione?
avijon

#48605 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avijon »

Naslovnica wrote: 30/09/2024 15:43

jesu to oni isti kako im smeta ova light magla a jucer se doselili :lol: nisu se najeli crnog snijega
nepass1

#48606 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Pa eno onaj lik kandidat za nesta u ns, glavni cilj mu rijesiti parking. Iaze opstina ns ima 5100 parking mjesta a oko 20k registrovanih auta. Sta ces ba rjesiti. Nek je 10k po brdima, ko je vozio zna da su ulice zatrpane autima, ali haj vecinom lokalci voze. Gdje ces jos 5k mjesta obezbjediti u ns?
komsinica_s_drugog

#48607 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by komsinica_s_drugog »

Laplace wrote: 29/09/2024 09:46
mk ultra wrote: 27/09/2024 20:03 Ako je vec takva situacija i ne mozete se izboriti sa tim, stani doslovno 4minute i neces ga vise stici
Problem je u tome što bi ga ipak stigao. Ovome je cilj bilo ometati vožnju autoru komentara, ne voziti brže. Vidiš u komentaru da ih je pretekao pa su ga opet stigli, maltene ih je čekao.
Da, jednostavno bolesnik koji sei z nekog razloga nama naklatio.
A morali smo biti u Sarajevu prije 8 sati, tako da neke pauze nisu dolazile u obzir, i ovako nas je dosta usporio.
zdruzdjo

#48608 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

1. Kako je pocela skolska godina, samim tim i povecanje guzvi u spicama, tako smo primjetili da je ljeto iznjedrilo veliki broj novih vozaca. Na zalost ogorman broj tzv ljetnih vozaca. Cim kisa malo pokvasi cestu, odmah na autima im se ugase sve ostale brzine osim prve i druge.

2. Ljudi koji apsolutno nemaju osjecaj za gabarite svog auta. Da li su to novi vozaci ili nisu, fakat ne znam. I hajde sto sve to ali takvi krenu voziti se kroz sokake i ulicice. I onda kad treba da se mimoidju negdje sa nekim u tim ulicicama, krece belaj. Pa gdje ces u kurxx. Ako ne znas voziti u takvim ulicama zbog svog ogranicenja, onda nemoj. Ja kad sam tek polozio, nisam mjesecima parkiravao "paralelno" bilo gdje gdje nisam imao barem pola mjesta fore ispred ili iza. Polagao na malom autu, a od oca vozao dugacko auto sa repom. Isto tako se nisam zavlacio u ulicice bas zbog velicne auta. Kad sam se malo uvozao, e onda se malo i opustio. Ovo danas, ma daaaaj "na zor" pa nek pocrkaju svi oko mene koji voze.

3. Juce cekam poslije podne oko 4 druga na tramvajskoj na otoci. Spica je i situaciju na raskrsnici "uredjuje" JEDAN policajac. Kuku moja majko mila sta je on uradio.
Prva stvar jedan policajac ne moze sam da ureduje duplu raskrsnicu kao sto je na otoci. Moraju tu biti dva, i raditi simultano.
Druga stvar on se napenalio samo na smjer ilidza-grad i kroji situaciju na osnovu tog pravca. Oni koji idu iz grada prema ilidzi ga uopste ne vide i ravnaju se prema semaforu, ali onda se dodje u koliziju sa ovima koje je on uredio. Onda je bukvalno preskocio u dva navrata da pusti ljude koji skrecu prema cengic vili i napravio takvo sranje da je sve se zakovalo. Znaci zastoj opsti. Tramvaji ne mogu da prodju od auta koja je on pustio sa mosta i dosli u "sukob" sa autima koja su krenula na zeleno. Ma haos opsti. E onda je on tako izmedju auta trkni tamo, trkni vamo malkice zaustavio sranje i pustio semaforima da uredjuju.
Trece on pojma nema o nacinu uredovanja saobracaja na osnovu polozaja tjela i signala rukama. On mase na sve strane ko one reklamne lutke na napuhivanje sto mlataraju rukama.
Dok sam cekao druga nekih 20-ak minuta, to je bio haos opsti. Sva sreca pa ljudi su sporo vozili zbog guzve i nije se niko sudario. U protivnom bilo bi mrtvih.
drug_profi

#48609 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Moje prvo auto je bio "mali div" sa 28 konja.
Od tih vremena sam imao strah od brda. :lol:
Jedva se nekad iza rata kutarisao straha.
noviclan

#48610 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

Susrecete li se sa idiotima(idiotkinjama) u kvartovima koji traze parking sto uspore a ne ukljuce hazard lights - red triangle ne dajuci znakove niti prostora da ih se obidje kako bi se doslo do ulaza vec moras da pratis njeno skretanje i ulazak u "prvi" slobodan parking prostor p j m
BadBoy

#48611 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

zdruzdjo wrote: 01/10/2024 19:38 1. Kako je pocela skolska godina, samim tim i povecanje guzvi u spicama, tako smo primjetili da je ljeto iznjedrilo veliki broj novih vozaca. Na zalost ogorman broj tzv ljetnih vozaca. Cim kisa malo pokvasi cestu, odmah na autima im se ugase sve ostale brzine osim prve i druge.

2. Ljudi koji apsolutno nemaju osjecaj za gabarite svog auta. Da li su to novi vozaci ili nisu, fakat ne znam. I hajde sto sve to ali takvi krenu voziti se kroz sokake i ulicice. I onda kad treba da se mimoidju negdje sa nekim u tim ulicicama, krece belaj. Pa gdje ces u kurxx. Ako ne znas voziti u takvim ulicama zbog svog ogranicenja, onda nemoj. Ja kad sam tek polozio, nisam mjesecima parkiravao "paralelno" bilo gdje gdje nisam imao barem pola mjesta fore ispred ili iza. Polagao na malom autu, a od oca vozao dugacko auto sa repom. Isto tako se nisam zavlacio u ulicice bas zbog velicne auta. Kad sam se malo uvozao, e onda se malo i opustio. Ovo danas, ma daaaaj "na zor" pa nek pocrkaju svi oko mene koji voze.
Situacije 1 i 2. puno više viđam muškarce od 50-60 godina kako se vuku ko mrtvi konji po cesti. Jučer prelijep dan, sunce, ni hladno ni vruće i frajer vuče truhlog passata cijelih 17 km/h. Kažem ja, sve štangas vozači.
Logovan

#48612 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

zdruzdjo wrote: 01/10/2024 19:38 On mase na sve strane ko one reklamne lutke na napuhivanje sto mlataraju rukama.
:lol: :lol: :lol:
mali_balon

#48613 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Ne bi da zvucim sovinista i slicno ali mene u posljednje vrijeme strah pokrivenih vozacicac to su prave kamikaze...bukvalno bjezim od njih......to ne jebe zivu silu....njihova filozofija je ja idem a ti koci ako hoces

Iiii vozace sline....to se vuce pa ne zna hocel skrenu ili nece hoce li u 3 ili ostat u drugoj itd itd razvlace se ko sline
sarayewo

#48614 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sarayewo »

Dozer wrote: 30/09/2024 14:28
Zasto se ne Betaniji ne moze brzo izgraditi veliki parking na koji bi prostorno, bez ikakvih spratova, moglo stati cca. 4-5000 vozila? Naravno da moze.
Zasto se ne moze uvesti dodatni javni saobracaj, koji bi bio intenzivniji u jutarnjim i poslijepodnevnim spicama? Naravno da moze.
U principu se slazem sa svim sto si naveo osim ove stavke za parking... Ako je parking mjesto cca 8m2, za 5000 mjesta ti treba 40000m2. Dodaj na to pristupne puteve do svakog mjesta itd, recimo 50000m2 = 50 km2. Parking bi morao biti 5km x 10km sto je apsolutno neizvodivo prije svega prostorno a onda i logisticki.
Laplace

#48615 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

sarayewo wrote: 02/10/2024 19:05
Zasto se ne Betaniji ne moze brzo izgraditi veliki parking na koji bi prostorno, bez ikakvih spratova, moglo stati cca. 4-5000 vozila? Naravno da moze.
Zasto se ne moze uvesti dodatni javni saobracaj, koji bi bio intenzivniji u jutarnjim i poslijepodnevnim spicama? Naravno da moze.
U principu se slazem sa svim sto si naveo osim ove stavke za parking... Ako je parking mjesto cca 8m2, za 5000 mjesta ti treba 40000m2. Dodaj na to pristupne puteve do svakog mjesta itd, recimo 50000m2 = 50 km2. Parking bi morao biti 5km x 10km sto je apsolutno neizvodivo prije svega prostorno a onda i logisticki.
Greška u računu, 50 km^2=50*(1.000 m)^2=50.000.000 m^2

A može se napraviti 50 spratova po 1.000 m^2. :D
Dozer

#48616 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

sarayewo wrote: 02/10/2024 19:05
Zrakni na Google Earth prostor Betanije.
Prostor na kojem bi se taj parking mogao napraviti pokriva cca. 250.000 kvadrata.
Za parking mjesto treba 12.5m2 (5x2.5m), ne 8, sto znaci da je za 5.000 parking mjesta potrebno 62.500 m2. Ostaje vise nego dovoljno prostora za prilazne puteve, itd.

Btw, na Betaniji se ne moze graditi nista sto podrazumijeva ukopavanje dublje od 1-1.5m. Previse podzemnih voda. Zato jos nisu tamo spucali zgrade, niti ce.
Ali zato moze na povrsini, uz dubinsko stubno ucvrscivanje. Neki gradjevinac ovo moze bolje objasniti.
nepass1

#48617 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Klapas 3km da izadjes sa parkinga (ako parkiras na sredini) ili sam ja nesta pogresno skontao

Nikad mi matematika nije isla ako nema $€ iza brojke

@Laplace de ispravi da se ne brukam :D
kabal1337

#48618 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Ne zelim dodatne namete. Dosta sto naplacuju kroz registraciju i takse na naftne derivate, na proizvode za odrzavanje a infrastruktura je 0 Bodova.

Koriste namete da bi krpili rupe u budzetu koje sami proizvode svojim rasipanjem i bahacenjem.
avijon

#48619 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avijon »

nepass1 wrote: 02/10/2024 20:43 Klapas 3km da izadjes sa parkinga (ako parkiras na sredini) ili sam ja nesta pogresno skontao

bice spejs šatl koji ce robove kasabe da odvede u metro iz kojeg ce da udju u centrinu komercijalu te na kraju pasoška kontrola na ulazu u najjacu opstinu i tek tada mogu pristupiti svom radnom mjestu
noviclan

#48620 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

avijon wrote: 02/10/2024 22:59
nepass1 wrote: 02/10/2024 20:43 Klapas 3km da izadjes sa parkinga (ako parkiras na sredini) ili sam ja nesta pogresno skontao

bice spejs šatl koji ce robove kasabe da odvede u metro iz kojeg ce da udju u centrinu komercijalu te na kraju pasoška kontrola na ulazu u najjacu opstinu i tek tada mogu pristupiti svom radnom mjestu
Nemoj tako vidis ionako da su ugrozeni, nego je li okarakterizirase onaj napad na ministra kao teroristicki u teheranu
Laplace

#48621 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

:D
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#48622 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

mali_balon wrote: 02/10/2024 18:53 Ne bi da zvucim sovinista i slicno ali mene u posljednje vrijeme strah pokrivenih vozacicac to su prave kamikaze...bukvalno bjezim od njih......to ne jebe zivu silu....njihova filozofija je ja idem a ti koci ako hoces

Iiii vozace sline....to se vuce pa ne zna hocel skrenu ili nece hoce li u 3 ili ostat u drugoj itd itd razvlace se ko sline
ova prva je najtačnija izjava u zadnje vrijeme.
Nema većih dilajli nego pokrivenih žena za volanom, pa neka se ljute i muslimani i feministkinje
Averus

#48623 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Averus »

mali_balon wrote: 02/10/2024 18:53 Ne bi da zvucim sovinista i slicno ali mene u posljednje vrijeme strah pokrivenih vozacica to su prave kamikaze...bukvalno bjezim od njih......to ne jebe zivu silu....njihova filozofija je ja idem a ti koci ako hoces
Potpisujem sto puta. Primjetio već odavno.
Bule su veće kabadahije na cesti nego iko drugi. Još kad sjedne u kakvog monovolumena ili crossovera, nema joj niko ravan.
Po Alipašinom, Nedžarićima i Otoci redovno izbjegavam te kamikaze, to izlijeće i ulijeće k'o mahnito. Princip je tačno tako kako si rekao - gas do daske i "ja hoću tamo, a tebe ko jebe". Užas.
Na AP sam primjetio u više navrata jednu, vozi monovolumena (mislim da je Scenic ili Zafira). Za tu "gospoju" ne postoji ni semafor, ni pravila saobraćaja, ni drugi učesnici. Kamo sreće da nisam prodao svoje staro auto, do sad bih jedno 20k KM zaradio samo ne sklanjajući se budali. :twisted:
Laplace

#48624 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Averus wrote: 03/10/2024 09:00
mali_balon wrote: 02/10/2024 18:53 Ne bi da zvucim sovinista i slicno ali mene u posljednje vrijeme strah pokrivenih vozacica to su prave kamikaze...bukvalno bjezim od njih......to ne jebe zivu silu....njihova filozofija je ja idem a ti koci ako hoces
Potpisujem sto puta. Primjetio već odavno.
Bule su veće kabadahije na cesti nego iko drugi. Još kad sjedne u kakvog monovolumena ili crossovera, nema joj niko ravan.
Po Alipašinom, Nedžarićima i Otoci redovno izbjegavam te kamikaze, to izlijeće i ulijeće k'o mahnito. Princip je tačno tako kako si rekao - gas do daske i "ja hoću tamo, a tebe ko jebe". Užas.
Na AP sam primjetio u više navrata jednu, vozi monovolumena (mislim da je Scenic ili Zafira). Za tu "gospoju" ne postoji ni semafor, ni pravila saobraćaja, ni drugi učesnici. Kamo sreće da nisam prodao svoje staro auto, do sad bih jedno 20k KM zaradio samo ne sklanjajući se budali. :twisted:
U vrijeme Muhammeda a.s. nije bilo ni semafora ni kružnih tokova.
dorkcic

#48625 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dorkcic »

Mene zamalo da pokupi jedna takva na pješačkom, za dlaku mi je iza leđa profurala, šta je ono :shock:
Post Reply