Libanon

Post Reply
sumirprimus

#2576 Re: Libanon

Post by sumirprimus »

taman onaj dio odakle su se hezbolavci trebali povuci, 2006te.. po rezoluciji 1701?
dječak sa šibicama

#2577 Re: Libanon

Post by dječak sa šibicama »

Zasad samo nagadjanja, ali s obzirom da je Izrael poslao upozorenje gradjanima svih ovih naselja u toj zoni, da odu ako ne zele stradati... vjerovatno je cilj okupacija ovog pojasa, kao golanska visoravan.

Tampon zona ce oni to nazvati, usput pociste siite tamo i vremenom mozda nesele naseljenike koji giljaju u Izrael sa svih strana svijeta. Oni imaju jako puno mladih radikala, vjerskih fanatika, po cijeoj planeti. I svima njima "sveti cilj" je naseliti zidovsku drzavu.
Static-X

#2578 Re: Libanon

Post by Static-X »

arman1 wrote: 01/10/2024 14:20
Static-X wrote: 01/10/2024 14:09
arman1 wrote: 01/10/2024 13:54
Kruške i jabuke. Jedno su sporadične kolateralne žrtve, a drugo je genocid kakav provode smetljari iz idf-a.
To ti je stil jaceg. Obrati paznju gdje god zapad ratuje, oni ne stede sve dok svoj cilj ne ostvare.
Ne znam cemu toliki plac, ako mislis da postoji neki zakon pravde, varas se. Zakon jaceg samo postoji kad je upitanju rat. A ovdje je jedna strana 100 puta jaca od druge.
Ja ne plačem. Davno sam skontao kako stvari stoje ali mi idu na neku stvar ovi koji izvrču teze i pravdaju zločine.
Zlocin je zlocin. I oktobar 7. je bio zlocin takodje. U ovom dugorocnom konfliktu obje strane snose krivicu.
Arapi, da su bili imalo pametni i skolovani, svati li bi odma na pocetku da su izgubili rat, i da su trebali pristati na ono sto im se davalo. Prihvatiti to i zivjeti u miru. Sada nece dobiti nista. Sami pali sami se ubili.
Dugarry

#2579 Re: Libanon

Post by Dugarry »

Static-X wrote: 01/10/2024 14:27
Static-X wrote: 01/10/2024 14:09

To ti je stil jaceg. Obrati paznju gdje god zapad ratuje, oni ne stede sve dok svoj cilj ne ostvare.
Ne znam cemu toliki plac, ako mislis da postoji neki zakon pravde, varas se. Zakon jaceg samo postoji kad je upitanju rat. A ovdje je jedna strana 100 puta jaca od druge.
Ja ne plačem. Davno sam skontao kako stvari stoje ali mi idu na neku stvar ovi koji izvrču teze i pravdaju zločine.
Zlocin je zlocin. I oktobar 7. je bio zlocin takodje. U ovom dugorocnom konfliktu obje strane snose krivicu.
Arapi, da su bili imalo pametni i skolovani, svati li bi odma na pocetku da su izgubili rat, i da su trebali pristati na ono sto im se davalo. Prihvatiti to i zivjeti u miru. Sada nece dobiti nista. Sami pali sami se ubili.
Arapi krivi sto odmah nisu prihvatili poraz :-)
LSD

#2580 Re: Libanon

Post by LSD »

Porodice Foht wrote: 01/10/2024 14:03 Tek sad vidis da je taj Izrael beskrajno bogata zemlja da moze finansirati toliko vojske pod naoruzanjem (naredne hefte godina u Gazi), na West bank pa sad Liban, akcije u Siriji. Jemenu.... Dzaba sto turizam trpi (do marta su otkazali vecina vodecih avioprevoznika sve rute, kako sam cuo) milijarde stete, GDP sve vise pada, ali Netanjuskalo ne misli stati, hebo mater svooju. Shvatam da je kljuc u americkoj pomoci, ali toliko trpiti gubitaka u ekonomiji i nastaviti s ratovima skoro s kompletnim komsilukom je nevjerovatno.
Prejak je AIPAC lobi. Finansijski i medijski pokrovitelj svih zlocina genocidne tvorevine Izrael unazad 80 godina skoro. I to ne kazem ja, vec Noam Chomsky koji je btw. jervrejskog porijekla. Al covjek nije cionista i bolesnik.
Image
Image

Cak su se poceli i pozdravljati (dizati ruke) kao njemacki nacisti nekada.
sumirprimus

#2581 Re: Libanon

Post by sumirprimus »

vala ova dvojica dizu ko i sefer 92ge :D
pozdrav domovini
JovicSA

#2582 Re: Libanon

Post by JovicSA »

To su u suštini vjerski fanatici koji čekaju povratak mesije ali ne može bez armagedona i Davidovog hrama te rušenja Al-Aqse. Nevjerovatno kakav fundamentalizam i vjersku indoktrinaciju podržavaju Amerikanci.
sumirprimus

#2583 Re: Libanon

Post by sumirprimus »

JovicSA wrote: 01/10/2024 14:35 To su u suštini vjerski fanatici koji čekaju povratak mesije ali ne može bez armagedona i Davidovog hrama te rušenja Al-Aqse. Nevjerovatno kakav fundamentalizam i vjersku indoktrinaciju podržavaju Amerikanci.
da, puno se razlikuje od cekanja mehdija.
splinter

#2584 Re: Libanon

Post by splinter »

LSD wrote: 01/10/2024 14:30
Porodice Foht wrote: 01/10/2024 14:03 Tek sad vidis da je taj Izrael beskrajno bogata zemlja da moze finansirati toliko vojske pod naoruzanjem (naredne hefte godina u Gazi), na West bank pa sad Liban, akcije u Siriji. Jemenu.... Dzaba sto turizam trpi (do marta su otkazali vecina vodecih avioprevoznika sve rute, kako sam cuo) milijarde stete, GDP sve vise pada, ali Netanjuskalo ne misli stati, hebo mater svooju. Shvatam da je kljuc u americkoj pomoci, ali toliko trpiti gubitaka u ekonomiji i nastaviti s ratovima skoro s kompletnim komsilukom je nevjerovatno.
Prejak je AIPAC lobi. Finansijski i medijski pokrovitelj svih zlocina genocidne tvorevine Izrael unazad 80 godina skoro. I to ne kazem ja, vec Noam Chomsky koji je btw. jervrejskog porijekla. Al covjek nije cionista i bolesnik.
Image
Image

Pa ideološki su ionako potpuno isti.

Netko je pominjao rezoluciju UN -a 1701

"UNIFIL: Svaka izraelska invazija na Libanon krši rezoluciju UN-a 1701"

https://n1info.ba/svijet/unifil-svaka-i ... un-a-1701/
hepekcina

#2585 Re: Libanon

Post by hepekcina »

LSD wrote: 01/10/2024 14:30
Image
Image

možda nije cionista, ali je veliki bolesnik

ljubitelj Slobodana Miloševića i majčice Rusije
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#2586 Re: Libanon

Post by arman1 »

sumirprimus wrote: 01/10/2024 14:35 vala ova dvojica dizu ko i sefer 92ge :D
pozdrav domovini
A da malo odjeeš od etiketiranja ARBiH. Tvoji sami sebe etiketiraju.
Škobo Habu

#2587 Re: Libanon

Post by Škobo Habu »

JovicSA wrote: 01/10/2024 14:35 To su u suštini vjerski fanatici koji čekaju povratak mesije ali ne može bez armagedona i Davidovog hrama te rušenja Al-Aqse. Nevjerovatno kakav fundamentalizam i vjersku indoktrinaciju podržavaju Amerikanci.
Suštinski nema razlike između evangelističkih i islamskih fundamentalista.

Ovi prvi demokratiju koriste kao paravan za vlastita mitološka ubjeđenja.
Static-X

#2588 Re: Libanon

Post by Static-X »

Dugarry wrote: 01/10/2024 14:30
Static-X wrote: 01/10/2024 14:27
Arapi krivi sto odmah nisu prihvatili poraz :-)
Da bas to. Jer su ga popusili onako bas jako odma na pocetku.
lotPi

#2589 Re: Libanon

Post by lotPi »

Neko ulaze novac gdje i kako treba a neko kupuje zlatna auta i fudbalske timove.
Sada skontaj da su bogate arapske zmlje ulagale u tehnologiju, obrazovanje i lobiranje kakva bi danas bila situacija.

Al' to ne mozes pokazati i niko ne vidi.
Zlatnog ferarija svi vide.
LSD

#2590 Re: Libanon

Post by LSD »

hepekcina wrote: 01/10/2024 14:39

možda nije cionista, ali je veliki bolesnik

ljubitelj Slobodana Miloševića i majčice Rusije
Za ruse znam da je ljubitelj, za Milosevica to prvi put cujem. Al dobro.
Da ne idemo sad u te teme, covjek nije cionista i pisao prije 30 i kusur godina o cionistickim lobijima sirim Amerike i kolika masinerija stoji iza Izraela.
Nevjerovatno kolika rada u pozadini i novaca je ulozeno u to. I godina, to jest decenija. I vrijeme je resurs, ne moze nista preko noci.
Pa vodimo da Blinken samo sto ne viri Natanjahuu iz guz.ice.
DaysleepeR

#2591 Re: Libanon

Post by DaysleepeR »

Propast društva je počela kad se ženu pustilo iz kuće.

Ta logika.
sumirprimus

#2592 Re: Libanon

Post by sumirprimus »

DaysleepeR wrote: 01/10/2024 14:48 Propast društva je počela kad se ženu pustilo iz kuće.

Ta logika.
pezić demokratija
doduse tu je to sa hezobom i hamasom...
dr_Evil

#2593 Re: Libanon

Post by dr_Evil »

Static-X wrote: 01/10/2024 14:43
Oni su ga popusili onog dana kada su odlucili srusiti Osmansko carstvo zajedno sa cionistima. I sad nije ovo post mrznje nego je cinjenicno stanje da su srusili hilafet i rijesili se sultana Abdulhamida IInakon što je odbio zahtjev Herzla za uspostavu nacionalne države Jevreja u Palestini.

Sad budimo realni, Saudi jos uvijek uzivaju u nafaci te izdaje, pa mozda nisu ni mahniti. Imaju zlatne solje i malih djecaka u velikim kolicina(valjda oni to vole). Najvise se prelomilo preko ledja nas i Palestinaca, pa nek neko kaze nemaju nista sa nama.
JovicSA

#2594 Re: Libanon

Post by JovicSA »

sumirprimus wrote: 01/10/2024 14:51
DaysleepeR wrote: 01/10/2024 14:48 Propast društva je počela kad se ženu pustilo iz kuće.

Ta logika.
pezić demokratija
doduse tu je to sa hezobom i hamasom...
:lol: Ti da si privirio u Izrael vidio bi da tamo religiozni Jevreji žene čuvaju u kući slično kao i Pezići :mrgreen:
sumirprimus

#2595 Re: Libanon

Post by sumirprimus »

https:/twitter.com/manniefabian/status/1841093966436933979?t=4UptTf3bDTfu9ZegCyxpeg&s=19
Tope ih vec sedmicama bas kao i turci asadovce ili azeri armene
dječak sa šibicama

#2596 Re: Libanon

Post by dječak sa šibicama »

Jevrejski fanatici su kao i islamski fanatici, korisne budale za odredjenu politiku, ja mislim da je to sva sustina.

Ko na kraju izvuce dobit iz svega toga, tu treba i traziti zacetnika i okoncavatelja rata.

Zdravom mozgu nema logike da se cijeli gradovi ravnaju sa zemljom, ali ako negdje sagledas da ce neko od svega toga imati koristi, kao pojedinac ili kao interesna grupa ljudi, onda i ima logike.

Svaki onaj sravnjeni grad u Donbasu ili cijela Gaza, ima neki cilj. I ne vjerujem da su ciljevi lebensraum, i Hitleru je to bio samo izgovor, kakav lebensraum a u isto vrijeme vodio propagandnu politiku povecanja nataliteta jer nije imao dovoljno po njemu podobnih Germana da naseli i Njemacku kako bi trebalo. Sve su to ratovi za moc pozicije bogatstvo i resurse.
Dugarry

#2598 Re: Libanon

Post by Dugarry »

dr_Evil wrote: 01/10/2024 14:53
Oni su ga popusili onog dana kada su odlucili srusiti Osmansko carstvo zajedno sa cionistima. I sad nije ovo post mrznje nego je cinjenicno stanje da su srusili hilafet i rijesili se sultana Abdulhamida IInakon što je odbio zahtjev Herzla za uspostavu nacionalne države Jevreja u Palestini.

Sad budimo realni, Saudi jos uvijek uzivaju u nafaci te izdaje, pa mozda nisu ni mahniti. Imaju zlatne solje i malih djecaka u velikim kolicina(valjda oni to vole). Najvise se prelomilo preko ledja nas i Palestinaca, pa nek neko kaze nemaju nista sa nama.
Da...Malo im se previse daje znacaja u rusenju Somanskog casrstva, mislim na Arape. Ipak je tu zapad uradio najveci dio posla, i nasli su Fikrete Abdice medju Arapima i iskorsitili ih. Osim toga, najveceg vodju tadasnjeg arapskog svijeta su prevarili, jer su mu bili obecali veliku Arapsku drzavu. Na kraju je protjeran cini mi se na Kipar.

Ali slazem se, da Arapi od tada placaju cijenu i ne zive u miru. Mi, Palestinci, ali nismo samo mi. Sta je sa Sirijom, Libanom, Irakom....Ne uzivaju ni u Egiptu. Sto se SA tice, uziva elita....kao drzava su mogli biti veoma mocni.
dixi5

#2599 Re: Libanon

Post by dixi5 »

Velicanstveni izrael oslobadja svoj narod. Ko to ne vidi, taj je kratkovidan.
Static-X

#2600 Re: Libanon

Post by Static-X »

dr_Evil wrote: 01/10/2024 14:53

Imas i tu pravno. Okrenuli se protiv osmanlija/turaka misleci britanci ce im biti bolji prijatelji.
Niz greski koje su ne ispravljive. To je plemenski narod bio i ostao, ne ocekuj neku slogu. Ovi tlaceni ostali su sami da budu tlaceni, ovi bogati na racun nafte ostace da uzivaju dok nafte ima.
Post Reply