To je bar lako za skontattramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 12:37
Ja nikad nisam shvatao odbojnost dijaspore da mi imamo sve zive brendove kao i oni
Delta Planet Sarajevo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#676 Re: Delta Planet Sarajevo
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#677 Re: Delta Planet Sarajevo
Nisam rekao da sam protiv, samo ne razumijem hype, to je sve.tramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 12:37Ja nikad nisam shvatao odbojnost dijaspore da mi imamo sve zive brendove kao i oni, ovdje kod god je otvorio uspio je i razvaljuje sa poslom a ni Ikea u Srbiji nema neki uspjeh bolju bi procentualno zaradu imala kod nas nego kod njih oni imaju oko osam miliona stanovnika plus, BiH, cg, makedoniju koja kupuje u njohovoj ikea i tek prosle godine su uspjeli imati vise prometa npr. u 2022oj su imali prometa kao citav jysk u bih nekih 40 miliona eura, dok im je 2023 prva godina sa vecim prometom gdje su udiplali to a zarada ostala na istom nivou_BataZiv_0809 wrote: ↑30/09/2024 12:33Sve sto je nedostupno je privlacno. A Ikea je jak brend na ovim prostorima.
Ja cekam Starbucks fkt ne kontam kako do sada neko nije uzeo fransizu za njih![]()
Rekoh, da neko poput Lesnine dođe u BiH, to bi za mene bilo ekstra.
Jednostavno, priželjujem da u Bosnu dođe neko sa visokokvalitetnim kuhinjama, kaučevima, dnevnim sobama koji ne fantaziraju sa cijenama. IKEA to po meni nije.
- tramvajtrojka
#678 Re: Delta Planet Sarajevo
Ikea se proziva ponajmanje zbog namještaja nego zbog svega ostalog sta se ima uzeti u njoj, ja sam u februaru skokuo do Beograda i za stana uzeo sve od igle do lokomotive citave setove za toalet, spavaću, kuhinju i dnevni boravak uzeo kod njihsehohari wrote: ↑30/09/2024 17:59Nisam rekao da sam protiv, samo ne razumijem hype, to je sve.tramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 12:37Ja nikad nisam shvatao odbojnost dijaspore da mi imamo sve zive brendove kao i oni, ovdje kod god je otvorio uspio je i razvaljuje sa poslom a ni Ikea u Srbiji nema neki uspjeh bolju bi procentualno zaradu imala kod nas nego kod njih oni imaju oko osam miliona stanovnika plus, BiH, cg, makedoniju koja kupuje u njohovoj ikea i tek prosle godine su uspjeli imati vise prometa npr. u 2022oj su imali prometa kao citav jysk u bih nekih 40 miliona eura, dok im je 2023 prva godina sa vecim prometom gdje su udiplali to a zarada ostala na istom nivou_BataZiv_0809 wrote: ↑30/09/2024 12:33
Sve sto je nedostupno je privlacno. A Ikea je jak brend na ovim prostorima.
Ja cekam Starbucks fkt ne kontam kako do sada neko nije uzeo fransizu za njih![]()
Jednostavno, priželjujem da u Bosnu dođe neko sa visokokvalitetnim kuhinjama, kaučevima, dnevnim sobama koji ne fantaziraju sa cijenama. IKEA to po meni nije.
A sto se tice nasih proizvodjaca namještaja samo gazzda, artisan prosle sedmice sjedio u Starbucks Bergamo i sav unutrasnji namještaj im je od strane artisana

- Haris033
#679 Re: Delta Planet Sarajevo
Ja ružnog namještaja 
Nema boljeg a jeftinijeg namjestaja od Sinkra, Hrasnica.
Ljudi mi napravili šta god sam poželio, jeftini, a kvalitetni.
Nego, hoće li biti šta od izgradnje Delte nakon izbora?
99% Muzur pobjeđuje.
Nema boljeg a jeftinijeg namjestaja od Sinkra, Hrasnica.
Ljudi mi napravili šta god sam poželio, jeftini, a kvalitetni.
Nego, hoće li biti šta od izgradnje Delte nakon izbora?
99% Muzur pobjeđuje.
-
Naslovnica
#680 Re: Delta Planet Sarajevo
Spoiler
Show
tramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 18:07Ikea se proziva ponajmanje zbog namještaja nego zbog svega ostalog sta se ima uzeti u njoj, ja sam u februaru skokuo do Beograda i za stana uzeo sve od igle do lokomotive citave setove za toalet, spavaću, kuhinju i dnevni boravak uzeo kod njihsehohari wrote: ↑30/09/2024 17:59Nisam rekao da sam protiv, samo ne razumijem hype, to je sve.tramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 12:37
Ja nikad nisam shvatao odbojnost dijaspore da mi imamo sve zive brendove kao i oni, ovdje kod god je otvorio uspio je i razvaljuje sa poslom a ni Ikea u Srbiji nema neki uspjeh bolju bi procentualno zaradu imala kod nas nego kod njih oni imaju oko osam miliona stanovnika plus, BiH, cg, makedoniju koja kupuje u njohovoj ikea i tek prosle godine su uspjeli imati vise prometa npr. u 2022oj su imali prometa kao citav jysk u bih nekih 40 miliona eura, dok im je 2023 prva godina sa vecim prometom gdje su udiplali to a zarada ostala na istom nivou
A sto se tice nasih proizvodjaca namještaja samo gazzda, artisan prosle sedmice sjedio u Starbucks Bergamo i sav unutrasnji namještaj im je od strane artisana
![]()
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#681 Re: Delta Planet Sarajevo
zato ne zna dijelove sarajeva
- tramvajtrojka
#682 Re: Delta Planet Sarajevo
Iznenadilo me to da je sa artisanovim namještajem opremljen ljudi su papreni i u izvozu sa cijenama al kvaliteta im je vrhunska kakav natuzi i ta cudesaNaslovnica wrote: ↑30/09/2024 19:00Dobro ba, skontali smo do sada da si bio u Italiji.SpoilerShowtramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 18:07Ikea se proziva ponajmanje zbog namještaja nego zbog svega ostalog sta se ima uzeti u njoj, ja sam u februaru skokuo do Beograda i za stana uzeo sve od igle do lokomotive citave setove za toalet, spavaću, kuhinju i dnevni boravak uzeo kod njihsehohari wrote: ↑30/09/2024 17:59
Nisam rekao da sam protiv, samo ne razumijem hype, to je sve.
![]()
![]()
![]()
-
Naslovnica
#683 Re: Delta Planet Sarajevo
Obzirom na cijene njihovih proizvoda to je jedan obični porez na budale i kompleksaše, i jedni i drugi.tramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 19:15Iznenadilo me to da je sa artisanovim namještajem opremljen ljudi su papreni i u izvozu sa cijenama al kvaliteta im je vrhunska kakav natuzi i ta cudesaNaslovnica wrote: ↑30/09/2024 19:00Dobro ba, skontali smo do sada da si bio u Italiji.SpoilerShowtramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 18:07
Ikea se proziva ponajmanje zbog namještaja nego zbog svega ostalog sta se ima uzeti u njoj, ja sam u februaru skokuo do Beograda i za stana uzeo sve od igle do lokomotive citave setove za toalet, spavaću, kuhinju i dnevni boravak uzeo kod njih
![]()
![]()
![]()
![]()
Last edited by Naslovnica on 30/09/2024 19:25, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#684 Re: Delta Planet Sarajevo
A, B i C Faza, toe bar lahko
I Švrakino.
- bitanga_sa_otesa
#685 Re: Delta Planet Sarajevo
grbavica i hrasno su mutni...i otoka
- nepass1
- tramvajtrojka
#687 Re: Delta Planet Sarajevo
- nepass1
#688 Re: Delta Planet Sarajevo
Uhh znam i koja je mztramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 21:12neka javiti ce ti se ove autohtone sarajlijice da ti kazu da ne znas kako se zove dio grada u kojem si ga razvalio![]()
![]()
- bitanga_sa_otesa
#689 Re: Delta Planet Sarajevo
nauci sta je ranzirna stanica ppktramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 21:12
neka javiti ce ti se ove autohtone sarajlijice da ti kazu da ne znas kako se zove dio grada u kojem si ga razvalio![]()
![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#690 Re: Delta Planet Sarajevo
Ðe si gazda,..nijesmo te prepoznali.tramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 18:07Ikea se proziva ponajmanje zbog namještaja nego zbog svega ostalog sta se ima uzeti u njoj, ja sam u februaru skokuo do Beograda i za stana uzeo sve od igle do lokomotive citave setove za toalet, spavaću, kuhinju i dnevni boravak uzeo kod njihsehohari wrote: ↑30/09/2024 17:59Nisam rekao da sam protiv, samo ne razumijem hype, to je sve.tramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 12:37
Ja nikad nisam shvatao odbojnost dijaspore da mi imamo sve zive brendove kao i oni, ovdje kod god je otvorio uspio je i razvaljuje sa poslom a ni Ikea u Srbiji nema neki uspjeh bolju bi procentualno zaradu imala kod nas nego kod njih oni imaju oko osam miliona stanovnika plus, BiH, cg, makedoniju koja kupuje u njohovoj ikea i tek prosle godine su uspjeli imati vise prometa npr. u 2022oj su imali prometa kao citav jysk u bih nekih 40 miliona eura, dok im je 2023 prva godina sa vecim prometom gdje su udiplali to a zarada ostala na istom nivou
![]()
Pa ono je sramota, sta prodaju, za koliko prodaju..bas bas moras biti lud i iskompleksiran da das 3000 hiljade za tabure.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#691 Re: Delta Planet Sarajevo
Samo 8 puta spomenuo, na raznim temama. Cojk uziva sa ryanairom.Naslovnica wrote: ↑30/09/2024 19:00Dobro ba, skontali smo do sada da si bio u Italiji.SpoilerShowtramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 18:07Ikea se proziva ponajmanje zbog namještaja nego zbog svega ostalog sta se ima uzeti u njoj, ja sam u februaru skokuo do Beograda i za stana uzeo sve od igle do lokomotive citave setove za toalet, spavaću, kuhinju i dnevni boravak uzeo kod njihsehohari wrote: ↑30/09/2024 17:59
![]()
![]()
![]()
-
suspect_zero
#692 Re: Delta Planet Sarajevo
-
suspect_zero
#693 Re: Delta Planet Sarajevo
konektovan wrote: ↑30/09/2024 21:43Samo 8 puta spomenuo, na raznim temama. Cojk uziva sa ryanairom.Naslovnica wrote: ↑30/09/2024 19:00Dobro ba, skontali smo do sada da si bio u Italiji.SpoilerShowtramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 18:07
Ikea se proziva ponajmanje zbog namještaja nego zbog svega ostalog sta se ima uzeti u njoj, ja sam u februaru skokuo do Beograda i za stana uzeo sve od igle do lokomotive citave setove za toalet, spavaću, kuhinju i dnevni boravak uzeo kod njih
![]()
![]()
![]()
Možda robu nabavlja....neka ga, da vidimo šta ima u Italiji.
-
__Phoenix__
#694 Re: Delta Planet Sarajevo
Pa pogledaj care koje su grane u bih najrazvijenije, drvna godinama vodi u izvozu, sta ti mislis sto je tako, nije sigurno sto je prejeftinoHaris.ba wrote: ↑30/09/2024 16:48Ne znam odakle ti takve ideje. Nas jedino izvlaci sto ima manjih majstorluka sa plocastim namjestajem. Pa se rad moze naplacivati jeftinije.__Phoenix__ wrote: ↑30/09/2024 13:13 Ikea kao i McD je stvar kompleksa i marketinga, barem u BiH ima tradicija dobre proizvodnje namjestaja a o kuhinji da ne pricamo. Nama samo fali malo modernijih stvari ali kvaliteta nasih fabrika i kuhinja je nemjerljivo bolja od tih stranjskih sranja
Na kraju, neka svako odluci sta ce za svoje pare. Bitan je izbor.
U Bosni ima biznis prodaje ikea prozvoda. Narucis nesta i uz pofinu marzu ti dovuku. Naravno, to nisu ovlasteni prodavaci.sehohari wrote: ↑30/09/2024 16:45
Onaj škart niko ne bi uzimao u Bosni.
Kada bi ja sad kupio stvari iz IKEA-e, i otvorio radnju u Sarajevu koja prodaje te stvari, bila bi nazvana kineskom.
Bosni treba nešto poput Lesnine, to zna biti dobar namještaj, a ne ovo smeće.
Pogotovo zato što, makar ovdje, sa sniženjima u malo boljim radnjama IKEA uopće nije tolikooooo jeftiniji.
- Haris.ba
#695 Re: Delta Planet Sarajevo
Jest. Prodaje se jer je skupo. Nego sta jer je jeftino. Pa i ovi primjeri artisana - iako su to skupe stvari nama - jeftinije su opet od konkurencije iz EU.__Phoenix__ wrote: ↑30/09/2024 22:02 Pa pogledaj care koje su grane u bih najrazvijenije, drvna godinama vodi u izvozu, sta ti mislis sto je tako, nije sigurno sto je prejeftino
- tramvajtrojka
#696 Re: Delta Planet Sarajevo
konektovan wrote: ↑30/09/2024 21:42Kvaliteta je vazda na cijeni bila ne bi imali izvoze obje firme u desetinama miliona KM na tržište EU da ne valjaju, kad nesto nase treba pohvaliti svi to sa podsmijehom docekaju, a kad treba kuditi skupi se milion osoba, ovo su nasi brendovi koji su se uspjeli probiti vani i ostvariti uspjeh na takvim trzistima koji imaju vrhunsku industrijutramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 18:07Ikea se proziva ponajmanje zbog namještaja nego zbog svega ostalog sta se ima uzeti u njoj, ja sam u februaru skokuo do Beograda i za stana uzeo sve od igle do lokomotive citave setove za toalet, spavaću, kuhinju i dnevni boravak uzeo kod njihsehohari wrote: ↑30/09/2024 17:59
Ðe si gazda,..nijesmo te prepoznali.![]()
Pa ono je sramota, sta prodaju, za koliko prodaju..bas bas moras biti lud i iskompleksiran da das 3000 hiljade za tabure.![]()
Realno da serem pare ovo bih vrlo rado ubacio u svoj dnevni![]()
- nepass1
#697 Re: Delta Planet Sarajevo
Nisam ja neki pastuv vec je kauc lose kvalitetesuspect_zero wrote: ↑30/09/2024 21:56
To bi svako razvalio![]()
![]()
- Haris033
#698 Re: Delta Planet Sarajevo
tramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 22:44Kakav neukus.konektovan wrote: ↑30/09/2024 21:42Kvaliteta je vazda na cijeni bila ne bi imali izvoze obje firme u desetinama miliona KM na tržište EU da ne valjaju, kad nesto nase treba pohvaliti svi to sa podsmijehom docekaju, a kad treba kuditi skupi se milion osoba, ovo su nasi brendovi koji su se uspjeli probiti vani i ostvariti uspjeh na takvim trzistima koji imaju vrhunsku industrijutramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 18:07
Ðe si gazda,..nijesmo te prepoznali.![]()
Pa ono je sramota, sta prodaju, za koliko prodaju..bas bas moras biti lud i iskompleksiran da das 3000 hiljade za tabure.![]()
Realno da serem pare ovo bih vrlo rado ubacio u svoj dnevni![]()
![]()
![]()
Da su najjeftiniji, ovo nikada ne bi ušlo u moj stan/kuću.![]()
Sinkro zakon![]()
I nije istina da su im stvari nekvalitetne.
- ElRe
#699 Re: Delta Planet Sarajevo
Artisan je planetarni premium plus brend.tramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 19:15Iznenadilo me to da je sa artisanovim namještajem opremljen ljudi su papreni i u izvozu sa cijenama al kvaliteta im je vrhunska kakav natuzi i ta cudesaNaslovnica wrote: ↑30/09/2024 19:00Dobro ba, skontali smo do sada da si bio u Italiji.SpoilerShowtramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 18:07
![]()
![]()
![]()
![]()
Gazzda van BiH nije na tom nivou.
- kokuz_sa
#700 Re: Delta Planet Sarajevo
U Laseru na stupu solja za sranje 12.000KMkonektovan wrote: ↑30/09/2024 21:42Ðe si gazda,..nijesmo te prepoznali.tramvajtrojka wrote: ↑30/09/2024 18:07Ikea se proziva ponajmanje zbog namještaja nego zbog svega ostalog sta se ima uzeti u njoj, ja sam u februaru skokuo do Beograda i za stana uzeo sve od igle do lokomotive citave setove za toalet, spavaću, kuhinju i dnevni boravak uzeo kod njihsehohari wrote: ↑30/09/2024 17:59
![]()
![]()
A ti kukas radi taburea od 3000