Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
anex wrote: ↑21/09/2024 20:59
Koja je to pretplata i opcija?
Mreza plus ali sam potpisao ugovor jako rano,kada je popust bio 50% na 24 mjeseca.
Nakon ove akcije,islo je ono 12 mjeseci 50% pa onda 12 25% ili tako nesto.
Prenio sam i broj iz BHTa u Novotel...zimus,mislim da mi od februara tece ugovor.
Nije plaho lošija ni ova druga opcija. Prva godina 12.90, druga 18 i nešto. Realno džaba. Jedino mi smeta samo 100 SMS zbog prirode posla šaljem i smsove. Ali malo kraće poruke, bez kvačica, može se uklopiti. Mislim da ću preci i ja. Istekao BHT ugovor
Ja ne saljem poruke nikako...eventualno 1 ili nijednu mjesecno
A ja se nisam puno dvoumio kod prelaska...jer sam pola godine prije vec koristio njihovu karticu i internet i pokrivenost i brzine bile odlicne. Do sada po BiH nisam naisao na dio gdje nema signala ili gdje je brzina neta neupotrebljiva. Ono tipa kada se vozis,pa da koristis navigaciju i ostalo,sve fercera.
Ljetos sam isao i relacijom,od Gracanice dole prema Splitu,preko Doboja,Zenice,Travnika,Bugojna ,>Tomislavgrad i granica...4G svugdje net i pici bez problema.
Mreza plus ali sam potpisao ugovor jako rano,kada je popust bio 50% na 24 mjeseca.
Nakon ove akcije,islo je ono 12 mjeseci 50% pa onda 12 25% ili tako nesto.
Prenio sam i broj iz BHTa u Novotel...zimus,mislim da mi od februara tece ugovor.
Nije plaho lošija ni ova druga opcija. Prva godina 12.90, druga 18 i nešto. Realno džaba. Jedino mi smeta samo 100 SMS zbog prirode posla šaljem i smsove. Ali malo kraće poruke, bez kvačica, može se uklopiti. Mislim da ću preci i ja. Istekao BHT ugovor
Ja ne saljem poruke nikako...eventualno 1 ili nijednu mjesecno
A ja se nisam puno dvoumio kod prelaska...jer sam pola godine prije vec koristio njihovu karticu i internet i pokrivenost i brzine bile odlicne. Do sada po BiH nisam naisao na dio gdje nema signala ili gdje je brzina neta neupotrebljiva. Ono tipa kada se vozis,pa da koristis navigaciju i ostalo,sve fercera.
Ljetos sam isao i relacijom,od Gracanice dole prema Splitu,preko Doboja,Zenice,Travnika,Bugojna ,>Tomislavgrad i granica...4G svugdje net i pici bez problema.
Dok kod mene recimo baš onaj dio teritorije koji mi znači nema nikako signal novotela, i zbog toga ostajem na trenutnom operateru do daljnjeg.
A da li se moze desiti problem ako sa jednog operatera prebacujes broj na novotel i onda nakon 2 godine se zelis opet vratiti na taj operater? Da li sve vrijeme mozes imati isti broj, bez obzira kako mijenjao operatere ili ima neka caka/limit po broju?
ivan-tz wrote: ↑25/09/2024 21:10
A da li se moze desiti problem ako sa jednog operatera prebacujes broj na novotel i onda nakon 2 godine se zelis opet vratiti na taj operater? Da li sve vrijeme mozes imati isti broj, bez obzira kako mijenjao operatere ili ima neka caka/limit po broju?
Nema problema.
Ja sam prenio broj iz BHT u Haloo, pa opet isti broj vratio nazad u BHT.
ivan-tz wrote: ↑25/09/2024 21:10
Nema limita po broju. Možeš prebacivati broj svaka 3 mjeseca.
Za par dana,dok se prenese broj, +2 nova korisnika Novotela a -2 BH Telecoma.
Telekom ako ne napravi hitno neku akciju da barem pokaze da nesto radi,osjetno ce izgubiti korisnika koji su na pretplati.
Dodali su u Moj Novotel app opciju "Članovi", tako da je sada moguće dodati više brojeva u samu aplikaciju i tako pratiti potrošnju npr. djece i dr. članova porodice.
Takođe, vizuelni prikaz "Obavijesti" tj. onih njihovih promotivnih banera su malo promjenuli i sada je prihvatljivo.
Nema šta, tako jednostavna a tako funkcionalna i intuitivna aplikacija. Ja bih još volio da dodaju widget...
Uradio update ali nikakvu razliku ne primjetim.
Kod mene je pretplata.
Da li se mogu rqcuni placati kako direktno iz aplikacije?
Vidim tamo racune i jesu li placeni ali ne vidim opciju placanja direkt iz app
@zippoo87
Pa računi se i plaćaju direkt iz aplikacije. U sekciji "Računi", ispod svakog računa imaš 3 opcije - 1. plaćanje računa (vizuelno prikazan kao fiskalni račun), 2. Listing poziva (vizuelno prikazano kao slušalica) i 3. opcija za preuzimanje računa u pdf-u.
Za brže plaćanje, u sekciji "Profil" popuni svoje neke osnovne podatke, i tako ih nećeš morati popunjavati svaki put kad plaćaš račun.
Što jest, jest... Svaka njima čast! Nadam se da će omogućiti i promjenu paketa, reugovor putem aplikacije ili sms-a. Njima samima ovakve opcije smanjuju troškove a svakako živimo u doba famozne digitalizacije.
bogata_sirotinja wrote: ↑30/09/2024 10:51
@zippoo87
Pa računi se i plaćaju direkt iz aplikacije. U sekciji "Računi", ispod svakog računa imaš 3 opcije - 1. plaćanje računa (vizuelno prikazan kao fiskalni račun), 2. Listing poziva (vizuelno prikazano kao slušalica) i 3. opcija za preuzimanje računa u pdf-u.
Za brže plaćanje, u sekciji "Profil" popuni svoje neke osnovne podatke, i tako ih nećeš morati popunjavati svaki put kad plaćaš račun.
Što jest, jest... Svaka njima čast! Nadam se da će omogućiti i promjenu paketa, reugovor putem aplikacije ili sms-a. Njima samima ovakve opcije smanjuju troškove a svakako živimo u doba famozne digitalizacije.
Nemam pojma,ja placao do sada preko mobilne aplikacije,napravim onaj predlozak i samo mijenjam iznos,referencu i broj racuna.
Bas cu slijedeci racun probati platiti ovako,nisam to nesto ni zagledao u app,kako sam platio prvi racun,tako sam i nastavio.
Hvala za info.
@bubobih
Pa upravo su to dodali sa novim update-om.
U sekciji "Članovi" možeš dodati dodatne brojeve te tako pratiti potrošnju kod djece i dr. članova porodice.
bogata_sirotinja wrote: ↑30/09/2024 11:38
@bubobih
Pa upravo su to dodali sa novim update-om.
U sekciji "Članovi" možeš dodati dodatne brojeve te tako pratiti potrošnju kod djece i dr. članova porodice.
Vidi čitaju mi misli doduse pisao sam im ima 2mj oko toga. Mozda su uvažili...
rida1976 wrote: ↑30/09/2024 14:49
Ne vidim sekciju "članovi" na ios-u
Možda update još nije stigao na ios. Do sekcije "Članovi" se dolazi kada se u app, na dnu odabere znak Novotela i onda se pojave sekcije: Računi, e-sim, Dodatne opcije a zatim i opcija Članovi.
Inače, moram ih dodatno pohvaliti za opciju kupovine e-sim kartice. Nedavno sam je kupovao za rodbinu iz inostranstva i email sa QR kodom i svim podacima o broju je bukvalno, instant stigao. Čak je ovaj mejl stigao prije mejla u kome je potvrda o uspješnom plaćanju.
Znam da jedino još BH Telekom nudi online kupovinu e-sim-a ali ne znam kako kod njih to funkcioniše. Baš me čudi da m:tel nema prodaju e-sim-a online.
Kod mene je app na engleskom i to mi je ok,cijeli telefon i sve je na engleskom.
Nego me zanima,ima li nas jezik u aplikaciji...sada sam trazio promjenu jezika ali nisam nasao.
Jedino da automatski ne povlaci jezik koji je i na telefonu ?
zippoo87 wrote: ↑30/09/2024 19:14
Kod mene je app na engleskom i to mi je ok,cijeli telefon i sve je na engleskom.
Nego me zanima,ima li nas jezik u aplikaciji...sada sam trazio promjenu jezika ali nisam nasao.
Jedino da automatski ne povlaci jezik koji je i na telefonu ?
Da, automatski povlači jezik telefona. Ako ti je telefon na engleskom jeziku, onda je i aplikacija.
Čudno mi je da nisu uveli opciju ručnog odabira jezika.