Zapad tacnije Amerika da( i zapadna Evropa) imaju dugo pamcenje , i mozes nekad mislit da si ih dobio-ali nisiHaris.ba wrote: ↑30/09/2024 10:57Mislis nije u liniji sa Amerikom?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑30/09/2024 10:14 Od zapada, u namjeri da postignu uticaj.Ja svakako pricam ako je u pitanju svijetski rat, gdje je sadasnji uredjaj manje bitan.Erdogan vec sad svera i nije bas u liniji s Natom
Pa moze im se. Pokazalo se to na primjeru ulaska Svedske u Nato. Pokusala je Madjarska nesta ucjenjivati, ali je brzo popustila. Turci dok nisu dobili paket oko f16 nisu popustali.
Uvijek ima jednakiji od jednakih.
Pa nista Turci ne gube sto malo retorikom podgriju.
Kazem, sada u ovom trenutku nestabilnost u regionu Izraela im veoma odgovara.
Libanon
-
Vjecita_zavrzlama
#2301 Re: Libanon
- Haris.ba
#2302 Re: Libanon
Nemoj ti Amerima uletiti u interese oko ekonomije, a sta laprdas je manje bitno.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑30/09/2024 11:06 Zapad tacnije Amerika da( i zapadna Evropa) imaju dugo pamcenje , i mozes nekad mislit da si ih dobio-ali nisi
-
Vjecita_zavrzlama
#2303 Re: Libanon
Nije bas tako, drze te na oku kad dodje prilika letis, sta mislis sto smakli sda? Jasno je da amerikancima ne pase da se koketira previse s turcima(izmedju ostalog, realno)Haris.ba wrote: ↑30/09/2024 11:07Nemoj ti Amerima uletiti u interese oko ekonomije, a sta laprdas je manje bitno.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑30/09/2024 11:06 Zapad tacnije Amerika da( i zapadna Evropa) imaju dugo pamcenje , i mozes nekad mislit da si ih dobio-ali nisi
Erdogan je diktator koji bosnjake moze kostat puno , sto dalje se trebamo drzat od njih
- Haris.ba
#2304 Re: Libanon
Ne znam sto uvlacimo sda, ali sda su smakli jer ih je slagala za neke stvari, izmedju ostalog u vezi ekonomskih interesa.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑30/09/2024 11:23 Nije bas tako, drze te na oku kad dodje prilika letis, sta mislis sto smakli sda? Jasno je da amerikancima ne pase da se koketira previse s turcim
Vidjeces sta ce pociniti jednoj stranci iz trojke ako se ne saulise. Jer je ostetila neke investicije.
-
Vjecita_zavrzlama
#2305 Re: Libanon
Rkoh izmedju ostalog ne zele s turcima bliskost, pa postoje tekstovi na zapadu u Evropi o pokusaju Turske da stvori uticaj na Balkanu tacnije Bosni,to ne nastane od nikuda.Haris.ba wrote: ↑30/09/2024 11:26Ne znam sto uvlacimo sda, ali sda su smakli jer ih je slagala za neke stvari, izmedju ostalog u vezi ekonomskih interesa.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑30/09/2024 11:23 Nije bas tako, drze te na oku kad dodje prilika letis, sta mislis sto smakli sda? Jasno je da amerikancima ne pase da se koketira previse s turcim
Vidjeces sta ce pociniti jednoj stranci iz trojke ako se ne saulise. Jer je ostetila neke investicije.
ok offtopik mozda ali je blizak primjer SDA , koja dakle bliskost s erdoganom i danas ima,simbolicno, ne trude se ni sakrit dizajuci 4 prsta i sl
Ne racunaju da se vracaju na vlast any time soon
- Haris.ba
#2306 Re: Libanon
Amerima uopce ne smeta sto su Turci kupili Natronku ili Sodu. To sto trose neku lovi na kulturu i slicno.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑30/09/2024 11:35 Rkoh izmedju ostalog ne zele s turcima bliskost, pa postoje tekstovi na zapadu u Evropi o pokusaju Turske da stvori uticaj na Balkanu tacnije Bosni,to ne nastane od nikuda.
Amerima samo smeta kada neko domaci sabotira da kupe ono sto njih zanima.
-
Vjecita_zavrzlama
#2307 Re: Libanon
Smeta itekako, nece Bosna postati npr Sjeverni Kipar,(fildzabistan) previsw je blizu zapaduHaris.ba wrote: ↑30/09/2024 11:41Amerima uopce ne smeta sto su Turci kupili Natronku ili Sodu. To sto trose neku lovi na kulturu i slicno.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑30/09/2024 11:35 Rkoh izmedju ostalog ne zele s turcima bliskost, pa postoje tekstovi na zapadu u Evropi o pokusaju Turske da stvori uticaj na Balkanu tacnije Bosni,to ne nastane od nikuda.
Amerima samo smeta kada neko domaci sabotira da kupe ono sto njih zanima.
Ne vole oni nas toliko al smo blizu
-
JovicSA
#2308 Re: Libanon
BiBi911 wrote: ↑30/09/2024 05:55JovicSA wrote: ↑29/09/2024 22:08Ne provaljuj se živ bio barem radi sebe. Imao sam priliku biti sa kršćanima iz Izraela, tj. Betlehema, koji su opsiali kako je to kada ti je "super" pod nacističkim režimom, pardon cionističkim. Imaš dosta njemačkih dokumentaraca koji pokazuju sav jad i bijedu tih Palestinaca koji žive u Izraelu, imaju drugačije propusnice, u neke dijelove grada ne smiju ući jer im je zabranjeno, tablice drugačije...itd.BiBi911 wrote: ↑29/09/2024 21:49
Hamas i ovaj sto je popusio 80 komada ne brani Palestince. Ti teroristi rade samo za sebe(pogledaj im kolicinu novca koju imaju).
Zasto je Palestincima koji zive u Izraelu super(rade, postovani uzivaju u blagodetima zivota) samo ti nesretnici u gazi koji biraju hamas,fatah, hezbolah pate.
Danas je hezbolah ispalio xx raketa na naselje gdje zivi 40%muslimana
Cesto sam u Kontakte sa ljudima iz Intela izrael i po njihovom bas nisi u pravu. Mada sam cuo da u svakoj Njemackoj firmi te pederi napadaju pa za ovih 8 godina mene nesto zaobilaze.
A nick jbg zivio u gradu Bielefeld pa tqblice pocinju sa BI i dodam ono drugo BI da bi pisalo na tablicama BIBI1210
- HarTar
#2309 Re: Libanon
Kakve su ovo nebuloze na forumu? Još malo pa će neki biti u kontaktu sa Bibijem, Bidenom, Harris i Putinom i to putem direktne linije 
- skrbavi-admin
#2310 Re: Libanon
joj imamo intel iz Mossnjada direkt.... pričaj, šta na kafi kae?
oćel nas porokat nas sto ih tracamo sazad? da kljucim lefon..... jebi ti to
oćel nas porokat nas sto ih tracamo sazad? da kljucim lefon..... jebi ti to
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2311 Re: Libanon
Kako pricas, Dodiku je bolje da je jucer krenuo za MinskVjecita_zavrzlama wrote: ↑30/09/2024 11:23Nije bas tako, drze te na oku kad dodje prilika letis, sta mislis sto smakli sda? Jasno je da amerikancima ne pase da se koketira previse s turcima(izmedju ostalog, realno)Haris.ba wrote: ↑30/09/2024 11:07Nemoj ti Amerima uletiti u interese oko ekonomije, a sta laprdas je manje bitno.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑30/09/2024 11:06 Zapad tacnije Amerika da( i zapadna Evropa) imaju dugo pamcenje , i mozes nekad mislit da si ih dobio-ali nisi
Erdogan je diktator koji bosnjake moze kostat puno , sto dalje se trebamo drzat od njih
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#2312 Re: Libanon
2024
@sumirprimus @BiBi911 i ostali ljubitelji
Kolorizovano
@sumirprimus @BiBi911 i ostali ljubitelji
Kolorizovano
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2313 Re: Libanon
prema NYT-u invazija pitanje minute
- alijagoro
#2314 Re: Libanon
Imal Biden kakav plan za deeskalaciju 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2315 Re: Libanon
naravno, idu još jače bombe za Bibija
- jeza u ledja
#2316 Re: Libanon
Ja ne vidim kako su 3H napravili cijelu situaciju boljom po svoj narod. Nije oruzani sukob jedini nacin da se bunis, pogotovo kad si mnogo slabiji.
Umjesto ubijanja djece snajperima, sad ih ubijaju avio-bombama 100 puta vise i brze. Umjesto opkoljene, ali ne i okupirane Gaze, sad je imamo razorenu i okupiranu. Evo sad slican scenario pocinje i u Libanu. Ko od stanovnika Palestine i Libana ima od toga koristi?
U stvari ko od svega ovoga ima koristi? Niko, osim fasista koji vode Izrael i novih regrutera anti-izraelskih milicija koji sjede na sigurnoj udaljenosti.
- skrbavi-admin
#2317 Re: Libanon
de eto ti americki genije reci, sta bi i kako bi ti postupio da ti neko ubije dijete / pretpostavljam da si prdonja stari pa imas klinca ja evo imam i bolje da ne pricam na sta bi bio spreman kad bi mi zuta minuta zuluma dosla..... evo daj nam ti americka ekselencijo primjer kako treba da se ponasa covjek kojem neko rokne dijete, zatvori ti oca, mater prebiju ti sestru brata i tako dalje.... eto aj da cujem kako bi se ti to borio protiv takve kamilice od drzave..... mozda smo i mi pogrijesili prema cetaljima pa su nas ubijali a da mi nismo skontali neki fazon da nas ne ubijaju i bacaju ko kerove po nekim jamama, hridima i provalijama, daj im daj nam savjet eto ko boga te molim mozda imas neko zlatno slovo da te i ja poslusam - ovo je najiskrenije pitanje....jeza u ledja wrote: ↑30/09/2024 16:03Ja ne vidim kako su 3H napravili cijelu situaciju boljom po svoj narod. Nije oruzani sukob jedini nacin da se bunis, pogotovo kad si mnogo slabiji.
Umjesto ubijanja djece snajperima, sad ih ubijaju avio-bombama 100 puta vise i brze. Umjesto opkoljene, ali ne i okupirane Gaze, sad je imamo razorenu i okupiranu. Evo sad slican scenario pocinje i u Libanu. Ko od stanovnika Palestine i Libana ima od toga koristi?
U stvari ko od svega ovoga ima koristi? Niko, osim fasista koji vode Izrael i novih regrutera anti-izraelskih milicija koji sjede na sigurnoj udaljenosti.
neki od vas mantraju dvoarsinski po pitanju Ukrajine i Palestine - i to vise nego ocito pri tom nazivajuci ljude koji imaju oprecna misljenja licemjerima
- jeza u ledja
#2318 Re: Libanon
skrbavi-admin wrote: ↑30/09/2024 16:24de eto ti americki genije reci, sta bi i kako bi ti postupio da ti neko ubije dijete / pretpostavljam da si prdonja stari pa imas klinca ja evo imam i bolje da ne pricam na sta bi bio spreman kad bi mi zuta minuta zuluma dosla..... evo daj nam ti americka ekselencijo primjer kako treba da se ponasa covjek kojem neko rokne dijete, zatvori ti oca, mater prebiju ti sestru brata i tako dalje.... eto aj da cujem kako bi se ti to borio protiv takve kamilice od drzave..... mozda smo i mi pogrijesili prema cetaljima pa su nas ubijali a da mi nismo skontali neki fazon da nas ne ubijaju i bacaju ko kerove po nekim jamama, hridima i provalijama, daj im daj nam savjet eto ko boga te molim mozda imas neko zlatno slovo da te i ja poslusam - ovo je najiskrenije pitanje....jeza u ledja wrote: ↑30/09/2024 16:03Ja ne vidim kako su 3H napravili cijelu situaciju boljom po svoj narod. Nije oruzani sukob jedini nacin da se bunis, pogotovo kad si mnogo slabiji.
neki od vas mantraju dvoarsinski po pitanju Ukrajine i Palestine - i to vise nego ocito pri tom nazivajuci ljude koji imaju oprecna misljenja licemjerima- treba da je u redu i halal kad je izraelsko govno ubija i to mnogo brutalnije i vise nego neko rusko? jel to ta mantra
![]()
izvinuces i izvinuce - ja ne razumijem
![]()
-
Dugarry
#2319 Re: Libanon
Da, to se stvarno trebaju zapitati vodje tih organizacija.jeza u ledja wrote: ↑30/09/2024 16:03Ja ne vidim kako su 3H napravili cijelu situaciju boljom po svoj narod. Nije oruzani sukob jedini nacin da se bunis, pogotovo kad si mnogo slabiji.
Sa druge strane, nemoj da zaboravljamo kad su nastale organizacije o kojima pricamo. Izrael je okupirao ostatak Palestine, Zapadnu obalu i Gazu prije nastanka Hamasa. Hamas je nastao 20 godina poslje.
Hezbollah je nastao nakon okupacije dijela Libana. Cijela prica kako su pomenute organizacije razlog zasto nema mira i zasto imamo okupaciju je smijesna. To samo budale mogu da povjeruju.
Upravu si da se ipak treba zapitati, da li je ovo bolje, od onog sto je Zapadnoj obali.... Gdje ih svakodnevno ubijaju, i zatvaraju, ali u znatno manjim brojevima. Sansa da umres od prirodne smrti tamo je mnogo veca nego u Gazi. Da ne pominjem svakodnevno ugnjetavanje, ponizavanje itd...
Teska odluka da sam Palestinac. Sta uraditi....
-
sumirprimus
- skrbavi-admin
#2321 Re: Libanon
[/quote]
nemoj se puno trudit slabo ide....
-
sumirprimus
#2322 Re: Libanon
30ak nepreciznih raketa koje ne nanesu skoro nikakvu stetu i jel. vrijedi?
-
sumirprimus
#2323 Re: Libanon
The commander of Hezbollah's medium-range rockets unit was killed in an airstrike on Saturday in Beirut, the military announces.
Eid Hassan Nashar was a "veteran commander" in Hezbollah and was a "central source of knowledge in the field of rockets," the IDF says.
He previously served as the head of the surface-to-surface missile unit, and the deputy of the Badr regional unit, according to the military.
Most of Hezbollah's leadership, including the commander of its rocket and missile division, Ibrahim Qubaisi, have been killed by Israel in recent weeks. Other top commanders in the division have also been killed.
The IDF says it also struck caches of medium-range rockets, which can reach up to 200 kilometers, in recent airstrikes in Lebanon.
Osta hezbola bez komplet komandnog kadra za heftu
Eid Hassan Nashar was a "veteran commander" in Hezbollah and was a "central source of knowledge in the field of rockets," the IDF says.
He previously served as the head of the surface-to-surface missile unit, and the deputy of the Badr regional unit, according to the military.
Most of Hezbollah's leadership, including the commander of its rocket and missile division, Ibrahim Qubaisi, have been killed by Israel in recent weeks. Other top commanders in the division have also been killed.
The IDF says it also struck caches of medium-range rockets, which can reach up to 200 kilometers, in recent airstrikes in Lebanon.
Osta hezbola bez komplet komandnog kadra za heftu
- jeza u ledja
#2324 Re: Libanon
Znam kako su nastale organizacije i da historija nije pocela juce, no ja govorim o sadasnjosti. Ne vidim prakticnu korist od ovakve strategije, ako se moze tako nazvati. Cak sta vise mislim da su drasticno pogorsali situaciju.Dugarry wrote: ↑30/09/2024 16:40Da, to se stvarno trebaju zapitati vodje tih organizacija.jeza u ledja wrote: ↑30/09/2024 16:03Ja ne vidim kako su 3H napravili cijelu situaciju boljom po svoj narod. Nije oruzani sukob jedini nacin da se bunis, pogotovo kad si mnogo slabiji.
Sa druge strane, nemoj da zaboravljamo kad su nastale organizacije o kojima pricamo. Izrael je okupirao ostatak Palestine, Zapadnu obalu i Gazu prije nastanka Hamasa. Hamas je nastao 20 godina poslje.
Hezbollah je nastao nakon okupacije dijela Libana. Cijela prica kako su pomenute organizacije razlog zasto nema mira i zasto imamo okupaciju je smijesna. To samo budale mogu da povjeruju.
Upravu si da se ipak treba zapitati, da li je ovo bolje, od onog sto je Zapadnoj obali.... Gdje ih svakodnevno ubijaju, i zatvaraju, ali u znatno manjim brojevima. Sansa da umres od prirodne smrti tamo je mnogo veca nego u Gazi. Da ne pominjem svakodnevno ugnjetavanje, ponizavanje itd...
Teska odluka da sam Palestinac. Sta uraditi....
Moje je generalno misljenje da takve organizacije s vremenom postanu same sebi svrha. Na teritoriju kojeg kontrolisu postanu svemocni, a "donacije" iz vana u vidu oruzja samo jos vise pojacaju tu moc. I onda trosenje tog oruzanog arsenala i fleksiranje neke pretpostavljene vojne moci postane vise cilj nego sredstvo.
A daleko mocniji neprijatelj to obilato koristi.
No Izrael nista dugorocno nece postici sa ovim jer je sve ovo maltene vec vidjeno.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure