Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lokalni izbori 2024: Gdje svaki glas broji... barem dok ne nestane struje!
Dobrodošli u naš kutak političke zabave, gdje se lokalni kandidati pretvaraju u superheroje, a glasanje postaje akcioni film s više zapleta od turskih serija! Ovdje možete pratiti ko trči za funkciju u općini, a ko se samo trudi da ne trči nigdje. Diskutujte, predviđajte i pratite kako vaši omiljeni (ili najmanje omiljeni) političari pokušavaju da ispune obećanja – od asfaltiranja ulice do postavljanja nove klupe u parku.
Pridružite se, jer iako su izbori ozbiljni... mi sigurno ne moramo biti!
predstavljaju muamera kao uspješnog advokata, a čovjeka uopće nema na listi advokata u advokatskoj komori. ni to ne znaju slagati.
Posve neocekivano, najuzarenija situacija u Novom Sarajevu. Konacno da i ta zaboravljena opstina dodje do naslovnica.
Ljudi su se opametili nakon plebiscitarne podrske Trojci, ali problem sto se Trojka raspala pa SDP radio sa SBIH, NES i SDA.
Gorke muke.
voljeli ga ili ne, Bandić je jedini ozbiljan kandidat u Novom Sarajevu.
hajte samo uporedite ostale kandidate....populistička ubleha i profesionalna lažljivica Kratka Devetka, stari prevarant Koldžo, sada u Šemsinom jatu i neki potpuno nepoznat lik
JoseMujica wrote: ↑29/09/2024 09:58
hajte samo uporedite ostale kandidate....populistička ubleha i profesionalna lažljivica Kratka Devetka, stari prevarant Koldžo, sada u Šemsinom jatu i neki potpuno nepoznat lik
Bandic se predstavlja kao advokat, koliko ima dana advokature?
Ni po cemu bolji od Benjamine, stari lisac Koldzo je za oboje izmislio politiku.
Vjecita_zavrzlama wrote: ↑29/09/2024 09:56
Da budemo jasni biramo izmedju ovog:
I ovog:
Trojka kakva god bila jedini je put ka zapadu,SDA nas vodi u islamski svijet
bona...ovo su lokalni izbori....ne biramo one koji će drviti o tim ideološkim sranjima, već one koji će nam uređivati grad, graditi ceste i baviti se tim praktičnim, svakodnevnim stvarima...ali razumijem da oni koji su protekle četiri godine spavali, a ne radili, danas imaju potrebu posezati za ovakvim, najmračnijim populizmom u predizbornoj kampanji, sijući strah i mržnju
JoseMujica wrote: ↑29/09/2024 09:58
Bandic se predstavlja kao advokat, koliko ima dana advokature?
Ni po cemu bolji od Benjamine, stari lisac Koldzo je za oboje izmislio politiku.
Bandić jeste advokat i bavio se krivičnim pravom....to što se ne reklamira po novinama kao Karkini ili Omar mjesečar, ne znači da je loš, već prije da mu reklama ne treba
Vjecita_zavrzlama wrote: ↑29/09/2024 09:56
Da budemo jasni biramo izmedju ovog:
I ovog:
Trojka kakva god bila jedini je put ka zapadu,SDA nas vodi u islamski svijet
bona...ovo su lokalni izbori....ne biramo one koji će drviti o tim ideološkim sranjima, već one koji će nam uređivati grad, graditi ceste i baviti se tim praktičnim, svakodnevnim stvarima...ali razumijem da oni koji su protekle četiri godine spavali, a ne radili, danas imaju potrebu posezati za ovakvim, najmračnijim populizmom u predizbornoj kampanji, sijući strah i mržnju
predstavljaju muamera kao uspješnog advokata, a čovjeka uopće nema na listi advokata u advokatskoj komori. ni to ne znaju slagati.
Posve neocekivano, najuzarenija situacija u Novom Sarajevu. Konacno da i ta zaboravljena opstina dodje do naslovnica.
Ljudi su se opametili nakon plebiscitarne podrske Trojci, ali problem sto se Trojka raspala pa SDP radio sa SBIH, NES i SDA.
Gorke muke.
Cudilo bi me da mujica ne navija za bilo koga drugog osim dobrog insana koji je slučajno u SBiH
Svaka majka Srebrenice i svaki Srebreničanin zna koliko je gospođa Kenela Zuko uradila za Bosnjake i Bosnu i Hercegovinu. Ako ko ima pravo komentarisati život u ruralnim i urbanim sredinama to je Kenela Zuko. Kenela je odrasla na asfaltu , njena porodica je zivjela u centru Sarajeva u ul Hamze Hume. Keneline vjestine govorništva su nevjerovatne, moc ubjedjivanja nestvarna, bio sam svjedok kada je HDZovca iz Ljubuškog ubjedila da glasa za Zeljka Komsica.
Javna je tajna da je SDP svom članstvu zabranio da gledaju nastupe Kenele Zuko jer su izgubili dosta članstva zbog toga. Bio sam svjedok u Vogosci kada je prisla standu SDP u Vogosci, nakon 15 min razgovora sa kandidatom za vijece ispred SDP, taj je čovjek poceo djeliti letke SDA i govoriti da su Kenela i SDA jedina prava priča.
Ja sam samo sliku objavio, slika govori sama
isto tako i vara...pravo civilizacijsko pitanje danas je: ko je protiv, a ko za legitimno predstavljanje?
De malo pogledajmo ko pomaže Schmidtu u rušenju presude "Kovačević vs. BiH"? E te političke sranke svojim radom direktno rade na očuvanju tri (č)etnička tora u BiH!
Semper123 wrote: ↑29/09/2024 10:17
Svaka majka Srebrenice i svaki Srebreničanin zna koliko je gospođa Kenela Zuko uradila za Bosnjake i Bosnu i Hercegovinu. Ako ko ima pravo komentarisati život u ruralnim i urbanim sredinama to je Kenela Zuko. Kenela je odrasla na asfaltu , njena porodica je zivjela u centru Sarajeva u ul Hamze Hume. Keneline vjestine govorništva su nevjerovatne, moc ubjedjivanja nestvarna, bio sam svjedok kada je HDZovca iz Ljubuškog ubjedila da glasa za Zeljka Komsica.
Javna je tajna da je SDP svom članstvu zabranio da gledaju nastupe Kenele Zuko jer su izgubili dosta članstva zbog toga. Bio sam svjedok u Vogosci kada je prisla standu SDP u Vogosci, nakon 15 min razgovora sa kandidatom za vijece ispred SDP, taj je čovjek poceo djeliti letke SDA i govoriti da su Kenela i SDA jedina prava priča.
Hoze posto cijenim tvoje misljenje, vidi se da si ljudina, , mozes li mi molim te pojasnit u krstkim crtama sarajevsku politicku scenu pred prestojece lokalne izbor. Jer je fakat dosta toga nejasno.Hvala
Pokazite sta sam slagao! Na bilo kojoj temi
Nije care fer , iznosim svoje misljenje iskreno, cak i kad se kosi sa stavom vecine.sumir ne laze a za sta sam optuzen.
sumirprimus wrote: ↑29/09/2024 19:00
Pokazite sta sam slagao! Na bilo kojoj temi
Nije care fer , iznosim svoje misljenje iskreno, cak i kad se kosi sa stavom vecine.sumir ne laze a za sta sam optuzen.
posljednji put, drži se teme.
ako nećeš, ne kukaj poslije kako nisi bio upozoren.
sumirprimus wrote: ↑29/09/2024 18:56
Hoze posto cijenim tvoje misljenje, vidi se da si ljudina, , mozes li mi molim te pojasnit u krstkim crtama sarajevsku politicku scenu pred prestojece lokalne izbor. Jer je fakat dosta toga nejasno.Hvala
druže ja ti mogu reći za svoju općinu u kojoj trenutno vlada Trojka sa načelnikom Tanovićem...neću o drugima jer niti pratim kao ovo, niti me se tiče, niti želim da se petljam u izbor drugih ljudi.
ukratko...prespavali četiri godine...puno obećavali i sve slagali, a danas nam kao kandidata nude gradonačelnicu Benjku, koja uopće ne živi u našoj općini, već u Centru, gdje je nedavno kupila veći stan i na toj zgradi gradskim parama obnovila fasadu i krov....a taj njen stan je u potkrovlju
i sad je nama trpaju u Novo Sarajevo jer u Centru nisu uspjeli izbaciti Mandića, koji je isto bio kandidat Trojke i još očekuju da neko normalan glasa za tu smišljenu prevaru birača
zbog svega toga moj glas ide Bandiću, koji je realno najsposobniji kandidat od ponuđenih za Novo Sarajevo...ja pri tome neću tvrditi da i on nešto ne laže...naprosto jer ne znam sve... ja samo iznosim moje lično mišljenje.
druže ja ti mogu reći za svoju općinu u kojoj trenutno vlada Trojka sa načelnikom Tanovićem...neću o drugima jer niti pratim kao ovo, niti me se tiče, niti želim da se petljam u izbor drugih ljudi.
ukratko...prespavali četiri godine...puno obećavali i sve slagali, a danas nam kao kandidata nude gradonačelnicu Benjku, koja uopće ne živi u našoj općini, već u Centru, gdje je nedavno kupila veći stan i na toj zgradi gradskim parama obnovila fasadu i krov....a taj njen stan je u potkrovlju
i sad je nama trpaju u Novo Sarajevo jer u Centru nisu uspjeli izbaciti Mandića, koji je isto bio kandidat Trojke i još očekuju da neko normalan glasa za tu smišljenu prevaru birača
zbog svega toga moj glas ide Bandiću, koji je realno najsposobniji kandidat od ponuđenih za Novo Sarajevo...ja pri tome neću tvrditi da i on nešto ne laže...naprosto jer ne znam sve... ja samo iznosim moje lično mišljenje.
Šta fali Kalamujiću? I on kandidat u tvojoj opštini.
Šta fali Kalamujiću? I on kandidat u tvojoj opštini.
ne znam ga...vidim da je mlad, ali meni nepoznat kandidat...nisam ga nigdje vidio, na nekoj debati, pa da mogu procjeniti...nije agilan u kampanji...nek se potrudi malo
Tokom dužeg intervjua, on je naveo niz argumenata o razvoju ove općine, ali i o tragičnim građevinskim postupcima njegovih prethodnika (riječ je, između ostalog, o naselju "Tibra" koje je izgradio kontroverzni Tihomir Brajković, gdje nisu poštovani standardi o visini objekata, međusobnoj udaljenosti, parking-mjestima i zelenim površinama…).
Muzur je kao dosadašnji načelnik obustavio takvu gradnju i poništio građevinske dozvole svog prethodnika, kojem se sudi zbog zloupotreba, ali je najavio i novi standard gradnje, koji će biti potpuna suprotnost devastaciji koju su provodili SDA kadrovi.