Android TV Box
Moderator: Benq
-
sarajevosa
#3776 Re: Android TV Box
Google TV Streamer (4K) ili Amazon Fire TV Cube. Po performansama Fire ima bolji procesor čak i od nvidia shild, ali zato ima 2gb rama a google streamer 4gb..
-
starboy018
#3777 Re: Android TV Box
nabavih Apple TV na kraju
je li moguce da su likovi ogranicili osnovne funkcionalnosti uređaja po regijama
znaci opciju "Continue watching/Up Next" ne mozes koristiti u BiH ili HR. Znaci opcija da mi pokazuje gdje sam stao sa serijama na Netflixu, Prime Videu, Disney itd ne radi u BiH. to sam imao i na obicnom xiaomi sticku....
govorim o ovoj opciji

nadalje, Siri pretrazivanje takodje ne radi ako je regija na HR/BiH, bez obzira sto je jezik uredjaja engleski
vidim i na srpskom forumu se ljudi zale za ovo
to me razocaralo na pocetku, kao i nedostatak EON app, ali moram reci da je box toliko brzo radi, jednostavno leti bez ikakvog laga, bas je "overpowered" kao sto mnogi recezenti tvrde, sve radi bez stucanja, a ni Netflix nema zabranu dijeljenja na Apple TV-u
je li moguce da su likovi ogranicili osnovne funkcionalnosti uređaja po regijama
znaci opciju "Continue watching/Up Next" ne mozes koristiti u BiH ili HR. Znaci opcija da mi pokazuje gdje sam stao sa serijama na Netflixu, Prime Videu, Disney itd ne radi u BiH. to sam imao i na obicnom xiaomi sticku....
govorim o ovoj opciji

nadalje, Siri pretrazivanje takodje ne radi ako je regija na HR/BiH, bez obzira sto je jezik uredjaja engleski
to me razocaralo na pocetku, kao i nedostatak EON app, ali moram reci da je box toliko brzo radi, jednostavno leti bez ikakvog laga, bas je "overpowered" kao sto mnogi recezenti tvrde, sve radi bez stucanja, a ni Netflix nema zabranu dijeljenja na Apple TV-u
-
dzenanalic22
#3778 Re: Android TV Box
Ja sam na turskom Apple ID-ju i ni tu nema Continue Watching ni Siri, ne znam na osnovu čega su takve funkcije "zaključane". Najjače što je meni primarni račun na TR. Morat ću napraviti US ili UK nalog, tek onda će Apple TV prodisatistarboy018 wrote: ↑28/09/2024 21:06 nabavih Apple TV na kraju
je li moguce da su likovi ogranicili osnovne funkcionalnosti uređaja po regijama![]()
znaci opciju "Continue watching/Up Next" ne mozes koristiti u BiH ili HR. Znaci opcija da mi pokazuje gdje sam stao sa serijama na Netflixu, Prime Videu, Disney itd ne radi u BiH. to sam imao i na obicnom xiaomi sticku....![]()
govorim o ovoj opciji
nadalje, Siri pretrazivanje takodje ne radi ako je regija na HR/BiH, bez obzira sto je jezik uredjaja engleski![]()
to me razocaralo na pocetku, kao i nedostatak EON app, ali moram reci da je box toliko brzo radi, jednostavno leti bez ikakvog laga, bas je "overpowered" kao sto mnogi recezenti tvrde, sve radi bez stucanja, a ni Netflix nema zabranu dijeljenja na Apple TV-u![]()
-
sarajevosa
#3779 Re: Android TV Box
Na iosu nema google photos aplikacije da se skine iz BiH, u americi možestarboy018 wrote: ↑28/09/2024 21:06 nabavih Apple TV na kraju
je li moguce da su likovi ogranicili osnovne funkcionalnosti uređaja po regijama![]()
znaci opciju "Continue watching/Up Next" ne mozes koristiti u BiH ili HR. Znaci opcija da mi pokazuje gdje sam stao sa serijama na Netflixu, Prime Videu, Disney itd ne radi u BiH. to sam imao i na obicnom xiaomi sticku....![]()
govorim o ovoj opciji
nadalje, Siri pretrazivanje takodje ne radi ako je regija na HR/BiH, bez obzira sto je jezik uredjaja engleski![]()
to me razocaralo na pocetku, kao i nedostatak EON app, ali moram reci da je box toliko brzo radi, jednostavno leti bez ikakvog laga, bas je "overpowered" kao sto mnogi recezenti tvrde, sve radi bez stucanja, a ni Netflix nema zabranu dijeljenja na Apple TV-u![]()
-
dzenanalic22
#3780 Re: Android TV Box
To su ovi iz Googlea zaboravili omogućiti u BiH i Srbiji, jer smo im toliko bitni. Nema ni Google Earth ni YouTube Music, dok na androidu ima.sarajevosa wrote: ↑28/09/2024 21:16Na iosu nema google photos aplikacije da se skine iz BiH, u americi možestarboy018 wrote: ↑28/09/2024 21:06 nabavih Apple TV na kraju
govorim o ovoj opciji
-
sarajevosa
#3781 Re: Android TV Box
Podržava li moja tv aplikaciju kad već ne radi eon?dzenanalic22 wrote: ↑28/09/2024 21:18To su ovi iz Googlea zaboravili omogućiti u BiH i Srbiji, jer smo im toliko bitni. Nema ni Google Earth ni YouTube Music, dok na androidu ima.sarajevosa wrote: ↑28/09/2024 21:16Na iosu nema google photos aplikacije da se skine iz BiH, u americi možestarboy018 wrote: ↑28/09/2024 21:06 nabavih Apple TV na kraju
govorim o ovoj opciji
- mc-twin
#3782 Re: Android TV Box
Nema ni Youtube-a.
Dobro ikako ista radi i ima ikakvu za nasu drzavu, pa i regiju.
-
dzenanalic22
#3783 Re: Android TV Box
Moja TV na Apple TV? Ne, nema nijednog našeg operatera.sarajevosa wrote: ↑28/09/2024 22:52Podržava li moja tv aplikaciju kad već ne radi eon?dzenanalic22 wrote: ↑28/09/2024 21:18To su ovi iz Googlea zaboravili omogućiti u BiH i Srbiji, jer smo im toliko bitni. Nema ni Google Earth ni YouTube Music, dok na androidu ima.sarajevosa wrote: ↑28/09/2024 21:16
Na iosu nema google photos aplikacije da se skine iz BiH, u americi može
Na iOS ima.
- tramvajtrojka
-
dzenanalic22
#3785 Re: Android TV Box
Apple TV kao uređaj je službeno podržan kod nas, inače ne bi bio u prodaji kod ovlaštenih prodavača. Ono što kod nas nije podržano (i ostatku ex-Yu zemalja, osim Slovenije) je njihov streaming servis Apple TV+, a s kojim dolazi i ta opcija “Continue Watching”. Sve aplikacije, uključujući i YouTube, Netflix, Prime Video, Disney+ itd je moguće preuzeti iz App Storea. Oni koji imaju US/UK nalog dobivaju još neke mogućnosti. Meni je taman ovo što imam.tramvajtrojka wrote: ↑29/09/2024 11:40zato sto nije sluzbeno podrzan glupost je uzeti ovako osakacen uredjaj u nasoj regiji
Inače, ovo je mapa dostupnosti TV+ servisa u Europi.

- mirota
#3786 Re: Android TV Box
ne moze EON i Move smart na apple, ma caooo, da je fluidan ne znam kako, amazon FS majka
- REDDEVILS
-
MMM1977
#3788 Re: Android TV Box
Da li je "legalno" u Hrvatskoj koristiti one iptv liste, tj. mogu li imati problem oko toga? Ponuda tv operatera im je loša, da bih dobio kombinaciju svega treba placati 60 eur mjesečno a nisam stalno dole pa mi se ne isplati, ovako bih uzeo neki box i koristio onaj dnevni internet
- mirota
#3789 Re: Android TV Box
jeste, imam bar 50 ak musterija iz HRV, cak od tamo i najvise...MMM1977 wrote: ↑29/09/2024 13:07 Da li je "legalno" u Hrvatskoj koristiti one iptv liste, tj. mogu li imati problem oko toga? Ponuda tv operatera im je loša, da bih dobio kombinaciju svega treba placati 60 eur mjesečno a nisam stalno dole pa mi se ne isplati, ovako bih uzeo neki box i koristio onaj dnevni internet
-
MMM1977
#3790 Re: Android TV Box
E onda ti pišem kad budem dole, valjda ima kakav popust za kolege forumašemirota wrote: ↑29/09/2024 13:10jeste, imam bar 50 ak musterija iz HRV, cak od tamo i najvise...MMM1977 wrote: ↑29/09/2024 13:07 Da li je "legalno" u Hrvatskoj koristiti one iptv liste, tj. mogu li imati problem oko toga? Ponuda tv operatera im je loša, da bih dobio kombinaciju svega treba placati 60 eur mjesečno a nisam stalno dole pa mi se ne isplati, ovako bih uzeo neki box i koristio onaj dnevni internet
- mirota
#3791 Re: Android TV Box
imas PPMMM1977 wrote: ↑29/09/2024 13:12E onda ti pišem kad budem dole, valjda ima kakav popust za kolege forumašemirota wrote: ↑29/09/2024 13:10jeste, imam bar 50 ak musterija iz HRV, cak od tamo i najvise...MMM1977 wrote: ↑29/09/2024 13:07 Da li je "legalno" u Hrvatskoj koristiti one iptv liste, tj. mogu li imati problem oko toga? Ponuda tv operatera im je loša, da bih dobio kombinaciju svega treba placati 60 eur mjesečno a nisam stalno dole pa mi se ne isplati, ovako bih uzeo neki box i koristio onaj dnevni internet![]()
-
izbjeglica_iz_besmisla
#3792 Re: Android TV Box
Nisam stalno u hrvatskoj, al cesto putujem tamo i gledam stvari s IPTV liste (i to bez VPNa) i nije bilo problema. Ni tehnickih ni nekih zakonskih. Mislim da su oni jos na nivou da ganjaju samo provajdere IPTV usluga, ne pojedinacne korisnike.MMM1977 wrote: ↑29/09/2024 13:07 Da li je "legalno" u Hrvatskoj koristiti one iptv liste, tj. mogu li imati problem oko toga? Ponuda tv operatera im je loša, da bih dobio kombinaciju svega treba placati 60 eur mjesečno a nisam stalno dole pa mi se ne isplati, ovako bih uzeo neki box i koristio onaj dnevni internet
Za dnevni internet, jel mislis na onaj na HT i ostalim telekom provajderima? Ako da, provjeri ipak ima li tu limit u fazonu "koristenje na fair osnovi".
Mene je iznenadilo kad sam na Malti lani koristio taj HT-ov internet da gledam finale Ligu prvaka, i nakon 1.3 GB me samo odsjeklo - negdje u 80. minuti. Hajd mozda je to bilo do roaminga, al provjeri ti to s provajderovom podrskom prije. Ne bi me cudilo da i unutar Hrvatske ima neki limit, samo veci.
-
MMM1977
#3793 Re: Android TV Box
Nema ograničenja za korištenje u Hr ali ima u roamingu, zato te i presjeklo. Sve sam provjerio mnogo puta, pokušavam to kvalitetno riješiti ali je problem što nisam državljanin i ne mogu potpisati ugovorizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑29/09/2024 13:20Nisam stalno u hrvatskoj, al cesto putujem tamo i gledam stvari s IPTV liste (i to bez VPNa) i nije bilo problema. Ni tehnickih ni nekih zakonskih. Mislim da su oni jos na nivou da ganjaju samo provajdere IPTV usluga, ne pojedinacne korisnike.MMM1977 wrote: ↑29/09/2024 13:07 Da li je "legalno" u Hrvatskoj koristiti one iptv liste, tj. mogu li imati problem oko toga? Ponuda tv operatera im je loša, da bih dobio kombinaciju svega treba placati 60 eur mjesečno a nisam stalno dole pa mi se ne isplati, ovako bih uzeo neki box i koristio onaj dnevni internet
Za dnevni internet, jel mislis na onaj na HT i ostalim telekom provajderima? Ako da, provjeri ipak ima li tu limit u fazonu "koristenje na fair osnovi".
Mene je iznenadilo kad sam na Malti lani koristio taj HT-ov internet da gledam finale Ligu prvaka, i nakon 1.3 GB me samo odsjeklo - negdje u 80. minuti. Hajd mozda je to bilo do roaminga, al provjeri ti to s provajderovom podrskom prije. Ne bi me cudilo da i za Hrvatsku ima neki limit, samo veci.
- mirota
#3794 Re: Android TV Box
potpisujem...imam na bonbon HRV kartici opciju 7 dana flat neta u HRV za tipa 10 eur...ali u romingu bas nije flat rate, nego fair useMMM1977 wrote: ↑29/09/2024 13:24Nema ograničenja za korištenje u Hr ali ima u roamingu, zato te i presjeklo. Sve sam provjerio mnogo puta, pokušavam to kvalitetno riješiti ali je problem što nisam državljanin i ne mogu potpisati ugovorizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑29/09/2024 13:20Nisam stalno u hrvatskoj, al cesto putujem tamo i gledam stvari s IPTV liste (i to bez VPNa) i nije bilo problema. Ni tehnickih ni nekih zakonskih. Mislim da su oni jos na nivou da ganjaju samo provajdere IPTV usluga, ne pojedinacne korisnike.MMM1977 wrote: ↑29/09/2024 13:07 Da li je "legalno" u Hrvatskoj koristiti one iptv liste, tj. mogu li imati problem oko toga? Ponuda tv operatera im je loša, da bih dobio kombinaciju svega treba placati 60 eur mjesečno a nisam stalno dole pa mi se ne isplati, ovako bih uzeo neki box i koristio onaj dnevni internet
Mene je iznenadilo kad sam na Malti lani koristio taj HT-ov internet da gledam finale Ligu prvaka, i nakon 1.3 GB me samo odsjeklo - negdje u 80. minuti. Hajd mozda je to bilo do roaminga, al provjeri ti to s provajderovom podrskom prije. Ne bi me cudilo da i za Hrvatsku ima neki limit, samo veci.
-
dzenanalic22
- mirota
#3796 Re: Android TV Box
pa nije fora ko je kriv, nego moze li ili ne moze, ne mogu zamisliti box da nemam eon i smart move, a imam 3 komadadzenanalic22 wrote: ↑29/09/2024 13:31Pa UG i TS su krivi za to.
Realno, kad su ovi iz TS mogli napraviti Arena Cloud app za Apple TV, mogli su i Move, ali eto.
-
Strider91
#3797 Re: Android TV Box
Pozdrav,
Počelo mi pravo remetiti mir štekanje lista preko kodi-a kad hoću da gledam neku tekmu pa evo hoću da nešto uzmem na pretplatu. Potreba mi je isključivo za arenama, ostali sadržaj me ne interesuje. Da li uzeti moja webtv ili neku iptv listu? Ima li neko iskusta šta manje šteka
Također, imam potrebu u drugoj sobi instalirati eontv. Konekcija ide preko wifi-a pa da li u tom slučaju uzeti xiaomi 4k stick ili neki box?
Počelo mi pravo remetiti mir štekanje lista preko kodi-a kad hoću da gledam neku tekmu pa evo hoću da nešto uzmem na pretplatu. Potreba mi je isključivo za arenama, ostali sadržaj me ne interesuje. Da li uzeti moja webtv ili neku iptv listu? Ima li neko iskusta šta manje šteka
Također, imam potrebu u drugoj sobi instalirati eontv. Konekcija ide preko wifi-a pa da li u tom slučaju uzeti xiaomi 4k stick ili neki box?
-
sasajev
#3798 Re: Android TV Box
Kod mene to ima i radi na oba Apple TV-a, doduse regija je Njemacka.starboy018 wrote: ↑28/09/2024 21:06 nabavih Apple TV na kraju
govorim o ovoj opciji
A sto si uopste stavio regiju BH/HR?
Sav nedostatak aplikacija iz regije rjesio sam pravljenjem nekog naloga za BH, najvise zato sto nisam mogao slinuti MAX. Jednom kad instaliras aplikacije, one rade i azuriraju se normalno i kada se vratim na svoj pravi nalog i imam sve funkcije.
-
starboy018
#3799 Re: Android TV Box
zato sto jedino BiH i HR Store prihvaćaju bh bankovne kartice. za sve ostale drzave moras uzimati gift cards i tako dopunjavati racun. ali izgleda da cu moratisasajev wrote: ↑02/10/2024 19:18Kod mene to ima i radi na oba Apple TV-a, doduse regija je Njemacka.starboy018 wrote: ↑28/09/2024 21:06 nabavih Apple TV na kraju
govorim o ovoj opciji
A sto si uopste stavio regiju BH/HR?
- Haris.ba
#3800 Re: Android TV Box
Mozda je glupo pitanjw, radi li na google chromecast youtube. Samo mi da youtube kids. Ni u pretragama ga ne vidim.