Libanon

Post Reply
ragib

#1801 Re: Libanon

Post by ragib »

Nije mi nista cudno za ovu vrstu arapskog izmeta. Pa kad se pojavi IMam Mehdi koga je Poslanik as najavio borit ce se I protiv njega. Pojavit ce se kod Kabe gdje ce mu se prisega na vjernost davati. Zanimljivo je I kada je veliki sejh Ibn Arebi najveci derviski sejh koji je zivio prije skoro 1000 godina prognozirao pojavu imama Mehdije .
karanana

#1802 Re: Libanon

Post by karanana »

vjerovatno imaju info sa terena da su neki zivi pod rusevinama ili u tim bunkerima pa hoce da ih potvrde.
SmokingMan

#1803 Re: Libanon

Post by SmokingMan »

Opet ovih 6 malih terorista, teroristi a malodobni, i to još u zgradi, šta su tamo radili?. Kako su samo to usavršili do tančina ti moralni momci. Svaka čast, pravo u terorističko gnezdo. :thumbup:
Six children are on the ground due to Israeli strikes on the southern suburbs of #Beirut
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#1804 Re: Libanon

Post by hilmija frlj »

sumirprimus wrote: 27/09/2024 20:53

Ono sto upada u oci/usi je tisina hezbole
Koliko je civila i djece poginulo ljigavče?
Dead Man Walking

#1805 Re: Libanon

Post by Dead Man Walking »

Koliko se da naslutiti po (ne)reakcijama Hasan je rahmetlija. Sta to u konacnici znaci? Vjerovatno nista, preuzece neko drugi i ovi ce nastaviti da ravnaju ganjajuci tog nekog drugog, i usput ce pobiti desetine hiljada civila opet, a svijet ce se kao zgrozavati.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#1806 Re: Libanon

Post by arman1 »

sumirprimus wrote: 27/09/2024 20:53

Ono sto upada u oci/usi je tisina hezbole
Ono što upada u oči je svršavanje na sve žrtve koje nisu idf kasapini.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#1807 Re: Libanon

Post by hilmija frlj »

Sariel govedo
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1808 Re: Libanon

Post by Velkoski »

ma živ ili mrtav je nebitno, bitno jeste da su spremni ubiti stotine civila i srušiti naselja da ubiju nekog mitskog lika koji drži dosadne govore
Vjecita_zavrzlama

#1809 Re: Libanon

Post by Vjecita_zavrzlama »

ragib wrote: 27/09/2024 22:19 Nije mi nista cudno za ovu vrstu arapskog izmeta. Pa kad se pojavi IMam Mehdi koga je Poslanik as najavio borit ce se I protiv njega. Pojavit ce se kod Kabe gdje ce mu se prisega na vjernost davati. Zanimljivo je I kada je veliki sejh Ibn Arebi najveci derviski sejh koji je zivio prije skoro 1000 godina prognozirao pojavu imama Mehdije .
Molim lijepo da bajke drzimo van ove ozbiljne teme

Te bajke su i uzrok svih ovih katastrofa
Bazinga1234

#1810 Re: Libanon

Post by Bazinga1234 »

Velkoski wrote: 27/09/2024 22:04 300 mrtvih prema izraelskim procjenama (to nam ne kači i ne kopira, a sve ostalo je čim se pojavi)

ruski četalji ovo ne rade i gospoda su za IDF, tako ispade.
Ali za njih su ionako svi oni tamo teroristi, ali bukvalno.
Even if it was accurate, so far 81% of dead are men, so it's fair to assume the vast majority are terrorists.
Ovo je komentar sa njihovog reddita od prije par dana, tako svi cionisti razmišljaju.
alijagoro

#1811 Re: Libanon

Post by alijagoro »

Dead Man Walking wrote: 27/09/2024 22:37 Koliko se da naslutiti po (ne)reakcijama Hasan je rahmetlija. Sta to u konacnici znaci? Vjerovatno nista, preuzece neko drugi i ovi ce nastaviti da ravnaju ganjajuci tog nekog drugog, i usput ce pobiti desetine hiljada civila opet, a svijet ce se kao zgrozavati.
Ne znam jel do mene,ali mi se cini da se vise i svijet i ne zgrazava,totalna nemoc,mada i ne cudi,zapad je napravio ovo cudoviste,oni se sigurno nece zgrazavati
ragib

#1812 Re: Libanon

Post by ragib »

Izraelski list Yedioth Ahronoth citirao je sigurnosne izvore koji su rekli da Islamski pokret otpora Hamas ima primjetno prisustvo u područjima u kojima je okupaciona vojska izvršila invaziju u Pojasu Gaze, a za koja se tvrdilo da je izraelska vojska eliminisala pokret u tim područjima.

Yedioth Ahronoth navodi: ‘Niko u Gazi ne stoji protiv Hamasa’, ističući da je Hamas i dalje prisutan u svim područjima Pojasa, čak i u onim mjestima za koja je okupacija tvrdila da ih je eliminirala.

List Haaretz citirao je oficira okupacione vojske koji se plaši novih napada hamasovih boraca na okupacione vojnike u Pojasu.

List Yedioth Ahronoth izvijestio je sredinom ovog mjeseca da je vlada Benjamina Netanyahua obavijestila Vrhovni sud da Hamas i dalje vlada Gazom i da se okupaciona vojska suočava s otporom u Pojasuu pod zemljom i iznad zemlje.

Ranije je Yitzhak Brick u kolumni u listu Maariv rekao da se sa premijerom Benjaminom Netanyahuom susreo šest puta tokom rata, a moj je utisak da je on itekako svjestan nemogućnosti eliminacije Hamasa.’ On, dodao je, uprkos tome nastavlja da govori o borbi ‘sve dok Hamas ne bude eliminisan’, napominjući da je ovaj govor usmjeren ‘da se udovolji ekstremistima koji sjede s njim u koaliciji i svojim biračima’.

Naglasio je da nastavak rata iscrpljivanja između (Izraela) i Hamasa i Hezbolaha isušuje (Izrael) i uništava ga, a ne eliminira Hamas ili Hezbollah.
ragib

#1813 Re: Libanon

Post by ragib »

Vjecita_zavrzlama wrote: 27/09/2024 22:41
ragib wrote: 27/09/2024 22:19 Nije mi nista cudno za ovu vrstu arapskog izmeta. Pa kad se pojavi IMam Mehdi koga je Poslanik as najavio borit ce se I protiv njega. Pojavit ce se kod Kabe gdje ce mu se prisega na vjernost davati. Zanimljivo je I kada je veliki sejh Ibn Arebi najveci derviski sejh koji je zivio prije skoro 1000 godina prognozirao pojavu imama Mehdije .
Molim lijepo da bajke drzimo van ove ozbiljne teme

Te bajke su i uzrok svih ovih katastrofa
Pojava Imama Mehdije pa I poslanika Isusa spada u vjerovanje muslimana a ne u bajke.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#1814 Re: Libanon

Post by arman1 »

ragib wrote: 27/09/2024 22:51 Izraelski list Yedioth Ahronoth citirao je sigurnosne izvore koji su rekli da Islamski pokret otpora Hamas ima primjetno prisustvo u područjima u kojima je okupaciona vojska izvršila invaziju u Pojasu Gaze, a za koja se tvrdilo da je izraelska vojska eliminisala pokret u tim područjima.

Yedioth Ahronoth navodi: ‘Niko u Gazi ne stoji protiv Hamasa’, ističući da je Hamas i dalje prisutan u svim područjima Pojasa, čak i u onim mjestima za koja je okupacija tvrdila da ih je eliminirala.

List Haaretz citirao je oficira okupacione vojske koji se plaši novih napada hamasovih boraca na okupacione vojnike u Pojasu.

List Yedioth Ahronoth izvijestio je sredinom ovog mjeseca da je vlada Benjamina Netanyahua obavijestila Vrhovni sud da Hamas i dalje vlada Gazom i da se okupaciona vojska suočava s otporom u Pojasuu pod zemljom i iznad zemlje.

Ranije je Yitzhak Brick u kolumni u listu Maariv rekao da se sa premijerom Benjaminom Netanyahuom susreo šest puta tokom rata, a moj je utisak da je on itekako svjestan nemogućnosti eliminacije Hamasa.’ On, dodao je, uprkos tome nastavlja da govori o borbi ‘sve dok Hamas ne bude eliminisan’, napominjući da je ovaj govor usmjeren ‘da se udovolji ekstremistima koji sjede s njim u koaliciji i svojim biračima’.

Naglasio je da nastavak rata iscrpljivanja između (Izraela) i Hamasa i Hezbolaha isušuje (Izrael) i uništava ga, a ne eliminira Hamas ili Hezbollah.
Israel ne treba da postoji, to je kancer svjetsko poretka.
sumirprimus

#1815 Re: Libanon

Post by sumirprimus »

Ono sto sada sa velikom vjerovatnocom mozemo ocekivati je upad idf.a u juzni liban. Ono sto se malo prica je da se hezbola nikad nije povukla sjeverno izmad litani rijeke poslije 2006
Znam znam, ne smiju
skrbavi-admin

#1816 Re: Libanon

Post by skrbavi-admin »

ja znam da vi neki mozda znate vise al nemojte da mislite da znate vise od nekih koji vam te postove filtriraju.... ovdje se bas puno pustilo i nema nekih sankcija radi prikupljanja podataka... ovaj forum i stranica radi za izrael vise nego sto mislite pa pazite sto pisete jer nema smisla da ugrozite egzistencije dok predatavljate prijetnju = 0
Last edited by skrbavi-admin on 27/09/2024 23:01, edited 2 times in total.
SmokingMan

#1817 Re: Libanon

Post by SmokingMan »

Jebeni su im oni letnji kampovi za omladinu tamo negde oko pustinje Negev, prilagode im um na laganje, tako da im to postane vremenom sasvim prihvatljivo i ne osjećaju neku grižnju savijest. Kasnije se u zrelijoj dobi malo ko izvuče iz tog mulja. Na pojedinim US kampusima imaju omladinske sekcije iz Hasbare. Ja ih pogledaš vidiš da su mahom sumanuti, samo se nešto nazor krevelje, gledaju jedni u druge, i ponavljaju "I support Israel, i support Israel.."
drag_gost

#1818 Re: Libanon

Post by drag_gost »

Ja se sve nesto nadao da ce stati... a ovo kao da tek pocinje.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#1819 Re: Libanon

Post by PreWiBa »

Ponovo ide bombardovanje spomenutog naselja u Bejrutu.

Izgleda je plan, da se večeras sigurno ubije vođa, uništi valjda ono što je od njihove infrastrukture tu ostalo, i onda krenuti u invaziju na Liban.
Bosanski_kralj

#1820 Re: Libanon

Post by Bosanski_kralj »

drag_gost wrote: 27/09/2024 23:02 Ja se sve nesto nadao da ce stati... a ovo kao da tek pocinje.
Ja sam siguran da ide kopnena ofanziva. Scenario je ko u gazi. Prvo par sedmica ravnjanja iz aviona i onda upad sa tenkovima i pješadijom
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1822 Re: Libanon

Post by sime_cipol »

Kad Rusi gadjaju stambene četvrti to je ratni zlocin. Kad Izrael gadja to je sta?
Kad Rusi gadjaju elektrane, izvore vode i ostalu infrastrukturu to je zlocin. Kad Izrael gadja to je sta?
ragib

#1823 Re: Libanon

Post by ragib »

Znam da ova vijest nece obradovati sve ljude ovdje, ali mnoge hoce

alijagoro

#1824 Re: Libanon

Post by alijagoro »

ragib wrote: 27/09/2024 23:17 Znam da ova vijest nece obradovati sve ljude ovdje, ali mnoge hoce

Barem nesto pozitivno danas :thumbup:
apsidejzi

#1825 Re: Libanon

Post by apsidejzi »

drag_gost wrote: 27/09/2024 23:02 Ja se sve nesto nadao da ce stati... a ovo kao da tek pocinje.
To je definicija bliskog istoka. Ja moram imati zadnju rijec. Sad je to Izrael. Sutra slijedi granatiranje iz Libana. Onda opet ovi, pa oni, pa ovi pa oni. Ne moze na meni ostati.
Post Reply