Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Filter wrote: ↑25/09/2024 14:57
nije mehanika ali ako iko zna, znace raja sa ovog topica.
daklem? gdje kupiti gumenih bumpera za karambolku? ono kao flek 10x15 cm, par mm debljine otprilike. vakat je nesto metnut.
Ne znam da li ima gotov proizvod.
Ali tehnicku gumu raznih debljina na metrazu mozes kupiti u selena trgovini.
Kako ces zaljepiti to je do tebe...
kenomax wrote: ↑01/09/2024 18:45
Drugu danas crkao Touran 1.6 TDI uz Komar. 2010. Stisnuo ga da pretekne neke kamione valjda i samo odjednom se pojavila neka Glow Plug lampica, kako kaže motor "kahnuo" i na mjestu se ugasio. Nije se mogao upalit više. Samo verglao al ništa. Odšlepali ga al ništa prije sutra. Motoristi mu pomogli, kaže iz spremnika rashladne tekućine prokipjela voda izlazila kad su otvorili, a ventilator nije radio iz nekog razloga. Temperatura stajala na 90 stepeni. Šta bi to moglo bit? Kako je opisao zvuči ko havarija
Update: preskočio remen, napravio skoro pa havariju, ventili nastradali, itd. Mehaničari u Turbama loše napravili, tresao motor na većini obrtaja pa dovezen u Sarajevo da se ponovo napravi
daklem? gdje kupiti gumenih bumpera za karambolku? ono kao flek 10x15 cm, par mm debljine otprilike. vakat je nesto metnut.
semsasuljakovic wrote: ↑15/09/2024 14:06
S obzirom da smrdi kad tek upalim auto, platit ću ja njemu još 10 maraka neka produži na 20 minuta.
Prije nego potrošiš još para, odmah nakon klime, kada parkiraš, odvrni grijanje i puhanje na max. Izadji iz auta i ostavi otvorena vrata sa obje strane.
I pusti nek se izmjenjivač i kanali isuše nekih 3-4 minute.
Samo da kažem da ozoniranje od 20 minuta nije pomoglo.
rikta123 wrote: ↑27/09/2024 12:45
Voza li neko Skodu Fabiu 1.9 SDI 47kW. Koliko Vam ulja trosi i koje je najbolje ulje za ovo vozilo?
Molim preporuke i misljenja
najbolje ulje je da ima ulja
bas ovu Fabiu je vozao jedan moj komsija. I vidim ga jedan dan sipa suncokretovo ulje. Pitam ga sta radis to kaze curi mi negdje ulje pa sipam ovo da mogu do majstora otici. Ziva istina
Voza li neko Skodu Fabiu 1.9 SDI 47kW. Koliko Vam ulja trosi i koje je najbolje ulje za ovo vozilo?
najbolje ulje je da ima ulja
bas ovu Fabiu je vozao jedan moj komsija. I vidim ga jedan dan sipa suncokretovo ulje. Pitam ga sta radis to kaze curi mi negdje ulje pa sipam ovo da mogu do majstora otici. Ziva istina
Kakva je opcenita ova skoda dobra je, ne trosi puno ulja msm
semsasuljakovic wrote: ↑15/09/2024 14:06
S obzirom da smrdi kad tek upalim auto, platit ću ja njemu još 10 maraka neka produži na 20 minuta.
Prije nego potrošiš još para, odmah nakon klime, kada parkiraš, odvrni grijanje i puhanje na max. Izadji iz auta i ostavi otvorena vrata sa obje strane.
Onda brate imas les neki ili trulez koji moras fizicki ukloniti.
Najcesce je problem okapnica kondenza sa izmjenjivaca. Lociraj je, procisti necim, saperi kanale vodom (moras naci nacin kako).
Tek onda vrijedi dezinfekcija.
Pozz. Isti taj motor je kod mene u polu 2004g. Sipao sam neki kastrol i jos neko ulje ne sjecam se i bogami je znao potrosit 1,5-2l za godinu a nisam puno prelazio. nikad nisam presao 10k. Na preporuku jednog starijeg komsije kupio ina delta sint dizel sae 10-40. potrosnja ulja spala ma 0,7-1,2l. Probaj nista te ne kosta. to je jos jedino ulje koje ima odgovarajucu specifikaciju za te motore. VW 501.01/505.00 Nadam se da sam pomogao. To je iz mog iskustva a ako neko ima bolje rjesenje neka napise.
Pozz. Isti taj motor je kod mene u polu 2004g. Sipao sam neki kastrol i jos neko ulje ne sjecam se i bogami je znao potrosit 1,5-2l za godinu a nisam puno prelazio. nikad nisam presao 10k. Na preporuku jednog starijeg komsije kupio ina delta sint dizel sae 10-40. potrosnja ulja spala ma 0,7-1,2l. Probaj nista te ne kosta. to je jos jedino ulje koje ima odgovarajucu specifikaciju za te motore. VW 501.01/505.00 Nadam se da sam pomogao. To je iz mog iskustva a ako neko ima bolje rjesenje neka napise.
Nije to jedino ulje sa tom specifikacijom
[/quote
A da nam napises koja jos ulja imaju sa tom spec.
Onda brate imas les neki ili trulez koji moras fizicki ukloniti.
Najcesce je problem okapnica kondenza sa izmjenjivaca. Lociraj je, procisti necim, saperi kanale vodom (moras naci nacin kako).
Tek onda vrijedi dezinfekcija.
Neko reče da 400 KM košta fizičko čišćenje. Nešto kontam, za 400 KM i ne smrdi toliko.
Blinka mi lampica grijača (dizel 1.2) na Polu 2013 godište. Ujutro je sve ok, pali uredno ali kasnije u toku dana se pojavi blinkanje. Zna i da izgubi gas. Dizne? Ili ima neki nazovi moguće banalniji uzrok.
Usput 3 cilindra, isplati li se reparacija dizne (jedne, ili sve tri) ili je preporuka nove? Koliko ti košta ca. ?
Last edited by P.Starck on 27/09/2024 17:28, edited 1 time in total.
I taj zvuk motora sa 3 cilindra je jbg. Ok. Mali potrošač. To sam i tražio. Ali kao kakav mali traktor. Skoro ne možeš radio slušati u autu. Nije drugačiji od drugih koje sam probao ali sam mislio da mi neće toliko smetati. Auto 185000 prešlo. Provjereno.
S ovim iskustvom radije bi išao na 1.6 motor.