Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
semsasuljakovic wrote: ↑19/09/2024 21:20
Ali glavna je priča s kojim god sam majstorom pričao: joooj treba sve u paketu mijenjati, pa i zamajac. Čak i ovdje na temi.
1.6 TDI manuelac je u pitanju. 230k na satu pređenih. Kvačilo i dalje jako mekano, ali ne premekano.
seru oni kvalitetno, ako nista ne trese ne lupa ne diraj, lamela ako ne smrdi i ne klize ne diraj
da probas lamelu, fino na autoput, 130 5 ili 6ta brzina i pun gas, ako proklize treba mijenjat, ako ne vozi misko...zamajac, ubaci u prvu, drzi kocnicu do kraja i pustaj kvacilo, ako nista ne lupa i ne trese sve je ok...
Last edited by Evolution_IV on 19/09/2024 21:25, edited 1 time in total.
nivla wrote: ↑19/09/2024 21:22
ne ide zamajac na 1.6 tdi manuelcu za zamjenu jer je fiksni, tu nema sta otici, mijenja se korpa lamela i druk lezaj, moze generalno biti jeftinije na drugom mjestu, kod mene je jos uvijek fabricki set i na autu je 245000, ne primjecujem da jos moram mijenjati
ima sigurno sa s/s, drug nedavno na a3 sa tim motorm mijenjao sve, usrao se od cijene svega toga
ma hajd i to se mijenja jednom, al eto i garaza majstor ce mu uzet vise od unitrade-a za iste dijelove, zivi bili pa vidjeli nek napise ponude
meni ide fiksni jer sam provjerio u ovlastenom, a audi je premium pa ide i premium cijena
nivla wrote: ↑19/09/2024 21:22
ne ide zamajac na 1.6 tdi manuelcu za zamjenu jer je fiksni, tu nema sta otici, mijenja se korpa lamela i druk lezaj, eventualno cilindar, moze generalno biti jeftinije na drugom mjestu, kod mene je jos uvijek fabricki set i na autu je 245000, ne primjecujem da jos moram mijenjati
sto se tice nasih majstora vole mijenjati preventivno stvari koje su ispravne, kvacilo nije izuzetak, meni nprnna autu koje je preslo preko 90000 rekli na zamjeni disk plocica da moram mijenjati diskove, nakon 70000 zamijenio disk plocice i ista prica bila, vazda je moze prec jos 15-20k km
semsasuljakovic wrote: ↑19/09/2024 21:20
Ali glavna je priča s kojim god sam majstorom pričao: joooj treba sve u paketu mijenjati, pa i zamajac. Čak i ovdje na temi.
1.6 TDI manuelac je u pitanju. 230k na satu pređenih. Kvačilo i dalje jako mekano, ali ne premekano.
seru oni kvalitetno, ako nista ne trese ne lupa ne diraj, lamela ako ne smrdi i ne klize ne diraj
da probas lamelu, fino na autoput, 130 5 ili 6ta brzina i pun gas, ako proklize treba mijenjat, ako ne vozi misko...zamajac, ubaci u prvu, drzi kocnicu do kraja i pustaj kvacilo, ako nista ne lupa i ne trese sve je ok...
@nivla
Hvala druže. Dakle to je samo set kvačila. Vjerovatno si mi uštedio 500-600 maraka.
@Evolution_IV
Bukvalno ništa ne šteka, mijenjao bih samo “što je vrijeme”.. Ili da pustim da ide dok ne počne zezati.
ma primjetices, jest da je teze na samostelujucim lamelama, al se definitivno osjeti i generalno se moze vozit i kad pocne tresti ali onda ne znas hoces li nakon 200, 2000 ili 20000 osjetiti neugodnost propadanja papucice kvacila, znaces onda da je krepalo, ako ne trese ne diraj
jesu ovi posteni ne klepaju ili kakva je preporuka
Mislim da su cijene postene, ali najbolje bi bilo da kontakirate e-mailom, ili na broj telefona.
Svi mi trazimo bolje ponude, ako mozete dobiti isto za manje para sto da ne...
Ima ih vise nazalost
Svjetla, dizaci prozora i nekad se desi neka greska pa se esp ugasi, ugasim i upalim i sve ok
Dijagnostika,.zna i bsi pobudaliti, mozda kod Mladena u 206 servis da pogleda.
Jel moguce da je akumulator malo neispravan i da je zbog njega sve? Dizaci nekad rade, nekad ne rade, nekad nakon paljenja auta ponovo proradi sve i tako se mjesecima ponasa. Jedno vrijeme idealno sve bilo i nakon pranja auta se opet pocelo desavat
Taman cu kod njega na servis uskoro pa cu reci da pogleda onda, hvala
TLOP wrote: ↑22/09/2024 09:42
Ima ih vise nazalost
Svjetla, dizaci prozora i nekad se desi neka greska pa se esp ugasi, ugasim i upalim i sve ok
Dijagnostika,.zna i bsi pobudaliti, mozda kod Mladena u 206 servis da pogleda.
Jel moguce da je akumulator malo neispravan i da je zbog njega sve? Dizaci nekad rade, nekad ne rade, nekad nakon paljenja auta ponovo proradi sve i tako se mjesecima ponasa. Jedno vrijeme idealno sve bilo i nakon pranja auta se opet pocelo desavat
Taman cu kod njega na servis uskoro pa cu reci da pogleda onda, hvala
kenomax wrote: ↑01/09/2024 18:45
Drugu danas crkao Touran 1.6 TDI uz Komar. 2010. Stisnuo ga da pretekne neke kamione valjda i samo odjednom se pojavila neka Glow Plug lampica, kako kaže motor "kahnuo" i na mjestu se ugasio. Nije se mogao upalit više. Samo verglao al ništa. Odšlepali ga al ništa prije sutra. Motoristi mu pomogli, kaže iz spremnika rashladne tekućine prokipjela voda izlazila kad su otvorili, a ventilator nije radio iz nekog razloga. Temperatura stajala na 90 stepeni. Šta bi to moglo bit? Kako je opisao zvuči ko havarija
Update: preskočio remen, napravio skoro pa havariju, ventili nastradali, itd. Mehaničari u Turbama loše napravili, tresao motor na većini obrtaja pa dovezen u Sarajevo da se ponovo napravi
nije mehanika ali ako iko zna, znace raja sa ovog topica.
daklem? gdje kupiti gumenih bumpera za karambolku? ono kao flek 10x15 cm, par mm debljine otprilike. vakat je nesto metnut.