LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Lokalni izbori 2024: Gdje svaki glas broji... barem dok ne nestane struje!

Dobrodošli u naš kutak političke zabave, gdje se lokalni kandidati pretvaraju u superheroje, a glasanje postaje akcioni film s više zapleta od turskih serija! Ovdje možete pratiti ko trči za funkciju u općini, a ko se samo trudi da ne trči nigdje. Diskutujte, predviđajte i pratite kako vaši omiljeni (ili najmanje omiljeni) političari pokušavaju da ispune obećanja – od asfaltiranja ulice do postavljanja nove klupe u parku.
Pridružite se, jer iako su izbori ozbiljni... mi sigurno ne moramo biti!

Moderator: Bloo

Post Reply
Sefket007

#1201 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Sefket007 »

Jadni mi ako nam je Benjamina alternativa :-)
HelaS

#1202 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by HelaS »

karanana wrote: 26/09/2024 17:45 dajte mi prognoze u % za NS. u vecini opstina imamo dva glavna kandidata, ovde barem 3 mozda i 4.
na zalost ja mislim londrc/karic jedno 35%, koldzo 30%, bandic 20% i tanovic/ostali 15%. moguce da ova dva zadnja bude obrnuto
Ja mislim da bi Bandić bio najbolji načelnik, produktivniji od Benjamine. Ipak je ona naučena populizmu i mislim da bi tu strategiju koristila i u NS. Bandić je mnogo ozbiljnija osoba i konkretnija.
Nije mi Bandićeva politička pripadnost bliska, ali i nije mi bitno. Posmatram ga kao načelnika, ne kao političara.
DebelinJoe

#1203 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by DebelinJoe »

Gledam debatu na TVSA, istina dva politička outsidera ali dva sasvim konkretna čovjeka. Znam ko je bio šta je porodica Mulić, ovo su ono su...Imao sam prije dosta vremena kroz jedan posao upoznati Mustafu Mulića, u suštini jednog zajebanta i neozbiljnog čovjeka, ali nastup Hajrudina Mulića mi se dopao. Na stranu ko mu je porodica i čime se porodica Mulić bavi, ali ovakav čovjek bi bio dobar izbor za načelnika.
last mohicans

#1204 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by last mohicans »

Evo bješe monetaizov punac s malim Jazićem na tvsa. Punac svjeze ofarbane kose (dijelova doduše) i brade. Ramo style. Mali Jazić pametan dečko, šteta sto mu je slaba partija, da je nečiji drugi kandidat, imao bi puno više šanse. Mulić obećava zlato oko AFH i na samom stadionu, a dobro neko napisao u komentarima nije znao imovinu vlastitog parkinga srediti, ruglo napravio, a hoce cijelu općinu da vodi.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1205 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by malakh »

karanana wrote: 26/09/2024 17:45 dajte mi prognoze u % za NS. u vecini opstina imamo dva glavna kandidata, ovde barem 3 mozda i 4.
na zalost ja mislim londrc/karic jedno 35%, koldzo 30%, bandic 20% i tanovic/ostali 15%. moguce da ova dva zadnja bude obrnuto
mislim da benjamina uzima, jer je raja provalila bandićevu šuplju i da ga bakir alispahić hajca, a benjamina manje obećava, plus popularnija je.

https://istinomjer.ba/broj-zaposlenih-u ... -od-2-000/

benjamina 40%, bandić 25%, koldžo 10%, kalamujić 5%.

u centru mislim da će mandić ići preko 50+%. zasluženo.
cable_stayed_bridge

#1206 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by cable_stayed_bridge »

last mohicans wrote: 26/09/2024 20:57 Evo bješe monetaizov punac s malim Jazićem na tvsa. Punac svjeze ofarbane kose (dijelova doduše) i brade. Ramo style. Mali Jazić pametan dečko, šteta sto mu je slaba partija, da je nečiji drugi kandidat, imao bi puno više šanse. Mulić obećava zlato oko AFH i na samom stadionu, a dobro neko napisao u komentarima nije znao imovinu vlastitog parkinga srediti, ruglo napravio, a hoce cijelu općinu da vodi.
Odgledah i ja veceras ovo na TVSA, sasvim korektna obojica zaista. Kulturni u ovom medijskom nastupu, Tarik pogotovo - rekao bih cak i prefin za bavljenje politikom kako se kod nas to vodi.
tramvajtrojka

#1207 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by tramvajtrojka »

last mohicans wrote: 26/09/2024 20:57 Evo bješe monetaizov punac s malim Jazićem na tvsa. Punac svjeze ofarbane kose (dijelova doduše) i brade. Ramo style. Mali Jazić pametan dečko, šteta sto mu je slaba partija, da je nečiji drugi kandidat, imao bi puno više šanse. Mulić obećava zlato oko AFH i na samom stadionu, a dobro neko napisao u komentarima nije znao imovinu vlastitog parkinga srediti, ruglo napravio, a hoce cijelu općinu da vodi.
Image
site for uploading photos

Slika sa SSC on bi ovako vodio citavu opstinu kao svoj parking, i jebena sramota za ovaj grad da mu se ovo dozvolilo vec trideset godina :-) :-)
last mohicans

#1208 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by last mohicans »

tramvajtrojka wrote: 26/09/2024 21:58
Image

Slika sa SSC on bi ovako vodio citavu opstinu kao svoj parking, i jebena sramota za ovaj grad da mu se ovo dozvolilo vec trideset godina :-) :-)
Eh, baš ta, još stavio svoje kvarcno zubalo na ovu nakaradu.
putokaz1

#1209 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by putokaz1 »

Dobit ce trojka 3 od 4 u GS ali vijeca su problem veliki...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1210 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by malakh »

centralni skup kantonalnih sda, sbih, nes i df u dvorani goran čengić. više kandidata nego simpatizera. :run:
tramvajtrojka

#1211 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by tramvajtrojka »

malakh wrote: 27/09/2024 00:47 centralni skup kantonalnih sda, sbih, nes i df u dvorani goran čengić. više kandidata nego simpatizera. :run:
Image

poluprazna dvorana :-) , a i efendic na svom fb profilu se jucer hvali projektima od a transferzale, skole na aneksu, dzeme bijedica, kao da je on to sve financirao i odradio a ne kanton :lol: :lol: lazov i prevarant svoje vrste :mrgreen:

a u prvom safu sve udarni sdaovci :mrgreen:
noviclan

#1212 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by noviclan »

tramvajtrojka wrote: 27/09/2024 01:24
malakh wrote: 27/09/2024 00:47 centralni skup kantonalnih sda, sbih, nes i df u dvorani goran čengić. više kandidata nego simpatizera. :run:
Image

poluprazna dvorana :-) , a i efendic na svom fb profilu se jucer hvali projektima od a transferzale, skole na aneksu, dzeme bijedica, kao da je on to sve financirao i odradio a ne kanton :lol: :lol: lazov i prevarant svoje vrste :mrgreen:

a u prvom safu sve udarni sdaovci :mrgreen:
Je li i ono lazovic miro u prvoj klupi
noviclan

#1213 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by noviclan »

last mohicans wrote: 26/09/2024 23:40
tramvajtrojka wrote: 26/09/2024 21:58
Image

Eh, baš ta, još stavio svoje kvarcno zubalo na ovu nakaradu.
Sandzokanska posla, je li uopce sandzo, a zublje ce da ugradi "kada" postane nacelnik :lol:
El_comadante

#1214 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by El_comadante »

Dakle u Novom Gradu i SDA kandidati podržavaju Selimbegovića, moglo bi bi zanimljivo.
tramvajtrojka

#1215 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by tramvajtrojka »

El_comadante wrote: 27/09/2024 10:42 Dakle u Novom Gradu i SDA kandidati podržavaju Selimbegovića, moglo bi bi zanimljivo.
al meni je jako na sta se njima u SDF svodi kampanja

Svoju principijelnost i odanost interesima Bosne i Hercegovine i njenim građanima dokazali smo nakon Općih izbora 2022. godine, kada smo odbili učestvovati u državnoj vlasti u kojoj su SNSD i Milorad Dodik, s obzirom na njihovu višegodišnju secesionističku politiku. NES BiH je odbio i ponudu da učestvuje u vlasti u Federaciji jer nismo željeli biti dio Vlade FBiH koju je nametnuo visoki predstavnik u BiH. Tada smo pokazali da su nam narod i država važniji od fotelja.

Mislim da ona zastava s ljiljanima otprilike predstavlja sve ove četiri stranke. Muamer je uzeo barjak sa ljiljanima koja za neke kadrove Trojke predstavlja ratnu zastavu. Nemojte dozvoliti da ljudi kojima su ljiljani ratna, a državna tamo neka zastava vladaju u Novom Sarajevu. Bio sam u Banovićima, ljudi ne mogu da vjeruju, pitaju me šta to vi u Sarajevu dozvoljavate

Semir Efendić, načelnik Novog Grada i predsjednik Stranke za BiH podsjetio je da su do 1978. godine Novo Sarajevo i Novi Grad bila jedna općina.

“Šta je još važnije? Te dvije općine bile su jedna općina u ratu. Tako su djelovali, tako su živjeli, tako su branili ovaj grad. Niko tako upečatljivo nije ostvario tu saradnju kao pripadnici 101. i 102. viteške koje su branile Žuč, a time i Sarajevo, kojima su komandovali naši heroji Safet Zajko i Enver Šehović.

Ja mislim da je vrijeme u kojem sada živimo, a i buduće, ne znamo kako će biti, ali ovo sadašnje sigurno zahtjeva da se napravi neka sinergija, jedinstvo tog naroda koji je pokazao već kada je trebalo, kada je najviše trebalo i najvećim neprijateljima da ne mogu proći.

Nisu građani Novog Sarajeva tako naivni, znaju da je glas za Benjaminu glas za Ramu Isaka, Elmedina Konakovića, Nermina Nikšića i Edina Fortu. To je podrška najgoroj vlasti u historiju BiH”, poručio je Balić.

Gledaj ti njima kampanje rat, izdaja, prodaja, i tako verglaj u krug dok se boje ne rastope :lol: :lol: :lol: :mrgreen: nenormalni ljudi u potpunosti
Prpa.ba

#1216 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Prpa.ba »

Balic bi mogao pitati kolege sa liste SDA sto su cijeli mandat podrzavali Tanovica iz SDP-a. :-)
gidra

#1217 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by gidra »

Prpa.ba wrote: 27/09/2024 13:21 Balic bi mogao pitati kolege sa liste SDA sto su cijeli mandat podrzavali Tanovica iz SDP-a. :-)
Balić je očistio kompletnu strukturu Novo Sarajevske SDA i doveo kompletno novo rukovodstvo na posljednjim unutarstranačkim izborima u NS. Pomnožio sa nulom dugogodišnje Koldžine uhlebe Hazima Bahtanovića, Faruka Selmanovića, pa i samog Koldžu, otjerao Danijelu Šahat, kojoj su ovi svašta obećavali, mlad momak sa mudima, koji je sve sam u životu stvorio vrlo vrlo mlad i vodi uspješne biznise sa stotine zaposlnih ljudi i inženjera, bez ikakve poleđine stranke i bužeterijata.
Ako je igdje SDA reformisana to je u Novom Sarajevu i odavno se nije pojavio kvalitetniji kandidat od Kerima Balića koji dolazi iz SDA. Prvobitno je trebao biti on kandidat umjesto Bandića, ali odluke kantonalnih odobra bijaše drugačije.
internazionale

#1218 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by internazionale »

tramvajtrojka wrote: 27/09/2024 11:18
El_comadante wrote: 27/09/2024 10:42 Dakle u Novom Gradu i SDA kandidati podržavaju Selimbegovića, moglo bi bi zanimljivo.
al meni je jako na sta se njima u SDF svodi kampanja

Svoju principijelnost i odanost interesima Bosne i Hercegovine i njenim građanima dokazali smo nakon Općih izbora 2022. godine, kada smo odbili učestvovati u državnoj vlasti u kojoj su SNSD i Milorad Dodik, s obzirom na njihovu višegodišnju secesionističku politiku. NES BiH je odbio i ponudu da učestvuje u vlasti u Federaciji jer nismo željeli biti dio Vlade FBiH koju je nametnuo visoki predstavnik u BiH. Tada smo pokazali da su nam narod i država važniji od fotelja.

Mislim da ona zastava s ljiljanima otprilike predstavlja sve ove četiri stranke. Muamer je uzeo barjak sa ljiljanima koja za neke kadrove Trojke predstavlja ratnu zastavu. Nemojte dozvoliti da ljudi kojima su ljiljani ratna, a državna tamo neka zastava vladaju u Novom Sarajevu. Bio sam u Banovićima, ljudi ne mogu da vjeruju, pitaju me šta to vi u Sarajevu dozvoljavate

Semir Efendić, načelnik Novog Grada i predsjednik Stranke za BiH podsjetio je da su do 1978. godine Novo Sarajevo i Novi Grad bila jedna općina.

“Šta je još važnije? Te dvije općine bile su jedna općina u ratu. Tako su djelovali, tako su živjeli, tako su branili ovaj grad. Niko tako upečatljivo nije ostvario tu saradnju kao pripadnici 101. i 102. viteške koje su branile Žuč, a time i Sarajevo, kojima su komandovali naši heroji Safet Zajko i Enver Šehović.

Ja mislim da je vrijeme u kojem sada živimo, a i buduće, ne znamo kako će biti, ali ovo sadašnje sigurno zahtjeva da se napravi neka sinergija, jedinstvo tog naroda koji je pokazao već kada je trebalo, kada je najviše trebalo i najvećim neprijateljima da ne mogu proći.

Nisu građani Novog Sarajeva tako naivni, znaju da je glas za Benjaminu glas za Ramu Isaka, Elmedina Konakovića, Nermina Nikšića i Edina Fortu. To je podrška najgoroj vlasti u historiju BiH”, poručio je Balić.

Gledaj ti njima kampanje rat, izdaja, prodaja, i tako verglaj u krug dok se boje ne rastope :lol: :lol: :lol: :mrgreen: nenormalni ljudi u potpunosti
Šta kažu Pussy Bandić uzeo zastavu s ljiljanima. Uzeo u 2024. godini a nije kad je trebalo

Ustani Alija da se ja opružim
Prpa.ba

#1219 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Prpa.ba »

gidra wrote: 27/09/2024 14:04 Balić je očistio kompletnu strukturu Novo Sarajevske SDA i doveo kompletno novo rukovodstvo na posljednjim unutarstranačkim izborima u NS. Pomnožio sa nulom dugogodišnje Koldžine uhlebe Hazima Bahtanovića, Faruka Selmanovića, pa i samog Koldžu, otjerao Danijelu Šahat, kojoj su ovi svašta obećavali, mlad momak sa mudima, koji je sve sam u životu stvorio vrlo vrlo mlad i vodi uspješne biznise sa stotine zaposlnih ljudi i inženjera, bez ikakve poleđine stranke i bužeterijata.
Ako je igdje SDA reformisana to je u Novom Sarajevu i odavno se nije pojavio kvalitetniji kandidat od Kerima Balića koji dolazi iz SDA. Prvobitno je trebao biti on kandidat umjesto Bandića, ali odluke kantonalnih odobra bijaše drugačije.
Pomislice neko da je momak dosao niotkud i donio promjene, a ne da ga Izetbegovici grade vec godinama i da je pola stare garde i dalje tu. :mrgreen:

ps
Naravno, aktivan oko kluba sa Grbavice, nista se ne prepusta slucaju. :mrgreen:
gidra

#1220 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by gidra »

Prpa.ba wrote: 27/09/2024 14:16
gidra wrote: 27/09/2024 14:04 Balić je očistio kompletnu strukturu Novo Sarajevske SDA i doveo kompletno novo rukovodstvo na posljednjim unutarstranačkim izborima u NS. Pomnožio sa nulom dugogodišnje Koldžine uhlebe Hazima Bahtanovića, Faruka Selmanovića, pa i samog Koldžu, otjerao Danijelu Šahat, kojoj su ovi svašta obećavali, mlad momak sa mudima, koji je sve sam u životu stvorio vrlo vrlo mlad i vodi uspješne biznise sa stotine zaposlnih ljudi i inženjera, bez ikakve poleđine stranke i bužeterijata.
Pomislice neko da je momak dosao niotkud i donio promjene, a ne da ga Izetbegovici grade vec godinama i da je pola stare garde i dalje tu. :mrgreen:

ps
I jeste došao niotkud, šta je mogao 1995 godište, pogledaj listu sada i prije 4 godine i aktuelne im zastupnike i pogledaj im brojeve, a složit ćeš se sa mnom da su ovo sada faktički i poluzatvorene liste, teško će se nakon ovih Šmitovih izmjena prebacivati 10%.
Kerim je dijete Malte i većina ljudi sa Malte ga znaju. Nije babin sin, niti ima ikakve porodične veze za Izetbegovićima (ne sumnjam da Izetbegovići imaju planove sa njim). Dobar momak i pošten insan, pa babo mu je desetinama godina držao granap Kerman u Envera Šehovića i radio u istom, a često i on sa ocem.

Što se tiče Želje bio je u prošloj Upravi, svoj lični novac je uvaljivao u rupu bez dna...ali da sada ima podršku manijaka i jug tribine, ima.
ljubijankic

#1221 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by ljubijankic »

gidra wrote: 27/09/2024 14:25

ps
I jeste došao niotkud, šta je mogao 1995 godište, pogledaj listu sada i prije 4 godine i aktuelne im zastupnike i pogledaj im brojeve, a složit ćeš se sa mnom da su ovo sada faktički i poluzatvorene liste, teško će se nakon ovih Šmitovih izmjena prebacivati 10%.
Kerim je dijete Malte i većina ljudi sa Malte ga znaju. Nije babin sin, niti ima ikakve porodične veze za Izetbegovićima (ne sumnjam da Izetbegovići imaju planove sa njim). Dobar momak i pošten insan, pa babo mu je desetinama godina držao granap Kerman u Envera Šehovića i radio u istom, a često i on sa ocem.

Što se tiče Želje bio je u prošloj Upravi, svoj lični novac je uvaljivao u rupu bez dna...ali da sada ima podršku manijaka i jug tribine, ima.
Da je dobar i posten ne bi bio SDA :bih:
tramvajtrojka

#1222 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by tramvajtrojka »

ps

Samo sto neces da spomenes da je veci ljigavac od samog zahiragica pa njegove slucajne poslove njegovih kompanija sa bh telecomom u cijoj je upravi itd. itd, ti su nam posteni najvise jebali majku kroz godine sve fin posten na ranu ga priviti a ovamo da mu nije bilo sda i drzavnih firmi da sa njih siše dobit ne bi ni njega nigdje bilo

A za uvaljivanje novca u želju koliko je ulozio da se hvali da je milioner a ni sa jednom firmom nije sponzorisao klub samo je doveo sramotu od sebije da se reklamira i zbog toga mu je ocitana bukvica zato i nije vise u klubu nikako

jednoobrvno spadalo
mali_balon

#1223 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by mali_balon »

gidra wrote: 27/09/2024 14:04
Prpa.ba wrote: 27/09/2024 13:21 Balic bi mogao pitati kolege sa liste SDA sto su cijeli mandat podrzavali Tanovica iz SDP-a. :-)
Balić je očistio kompletnu strukturu Novo Sarajevske SDA i doveo kompletno novo rukovodstvo na posljednjim unutarstranačkim izborima u NS. Pomnožio sa nulom dugogodišnje Koldžine uhlebe Hazima Bahtanovića, Faruka Selmanovića, pa i samog Koldžu, otjerao Danijelu Šahat, kojoj su ovi svašta obećavali, mlad momak sa mudima, koji je sve sam u životu stvorio vrlo vrlo mlad i vodi uspješne biznise sa stotine zaposlnih ljudi i inženjera, bez ikakve poleđine stranke i bužeterijata.
Odo se sad uclanit u sda .....kako inspirirajuce botovsko pisanje...
stric

#1224 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by stric »

tramvajtrojka wrote: 27/09/2024 14:30

ps

Samo sto neces da spomenes da je veci ljigavac od samog zahiragica pa njegove slucajne poslove njegovih kompanija sa bh telecomom u cijoj je upravi itd. itd, ti su nam posteni najvise jebali majku kroz godine sve fin posten na ranu ga priviti a ovamo da mu nije bilo sda i drzavnih firmi da sa njih siše dobit ne bi ni njega nigdje bilo

A za uvaljivanje novca u želju koliko je ulozio da se hvali da je milioner a ni sa jednom firmom nije sponzorisao klub samo je doveo sramotu od sebije da se reklamira i zbog toga mu je ocitana bukvica zato i nije vise u klubu nikako

jednoobrvno spadalo
je li to taj dečko
https://www.klix.ba/sport/nogomet/sebij ... /220826113

stric
:bih:
Saian

#1225 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Saian »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zatvore ... /240927039

Kakvi skilled poslovni ljudi kod nas, to su vidre biznisa, magovi obrta, ninje stvaranja nove vrijednosti, a jedini alat im je oslobodjenje od 50% vec koruptivno niske koncesije. Biznis gurui bez premca! I onda se smijemo na ono cazinsko spasavanje privatnika Rahmana, a Rahman ispade skrushen sluga gospodnji.
Post Reply