Libanon
- Sanjarko
#1651 Re: Libanon
Ljudi citaj Iranci rade nesto barem, caprkaju itd, dok pola svijeta da ne kazem vecina, gladi...
- alijagoro
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#1653 Re: Libanon
Moja je bila ilegalac iz vjerskih i patriotskih razloga. Poslije rata se razišla s režimom jer nije htjela da se odrekne vjere zbog pozicije mada je još 15 godina iza rata bila svjedok na suđenjima gamadi.eltroxin wrote: ↑27/09/2024 01:43Da i tebi nana mozda nije bila komunista. Ko’ Saliku, njegova nije bila komunista ali je zato bila politicki komesararman1 wrote: ↑26/09/2024 23:39 Ja radije koristim riječ Jevreji i i imaju i dalje. Moja nana je kao SKOJ operativac izvukla mnoge na partizansku teritoriju i ponosim se njom i zbog toga. I dan danas sam okružen s društvom u kom ih ima i smatram ih svojim narodom (Bosancima). Nedavno sam skontao da potomke Jevreja imam i u familiji. Ali i dalje smatram da je opasno stavljati znak jednakosti između cionizma i judeizma. Otprilike kao između Islama i selefizma.
I selefije i cionisti u su nastali kao projekat pragmatičara koji baš i ne vjeruju u Boga. I otprilike isti krugovi su ih i stvorili.![]()
- Haris.ba
#1654 Re: Libanon
Konkretno ovo sto su nabudzili na cijev jeste smijurija. Ima na internetu o ovome sto su radili oko nadogradnje.Lopez1981 wrote: ↑27/09/2024 08:39 Ne znam o kakvim maketama pricas, mnoge drzave rade nadogradnju starih tenkova. Pa taj "isti" tenk koji koriste osbih je npr. najbolji tenk trenutno u Turskoj armiji, Izrael im radio nadogradnju. Ruski t72 sa zadnjim nadogradnjom je bolji od t90. Ovaj Iranski nije samo sminka, nego po dostupnim informacijama tenk koji ima sve sto danas jedan moderan tenk treba da ima.
Srednja zalost je to.
Tursku tesko da mozes da koristis kao usporedbu. Oni su nadogradnje, pa sve kasnije oko tenkova iskoristili da zapocnu vlastiti tenk. Pa se vidi kako to tesko ide. Ali, ide nekako. I jos nisu mogli samostalno, vec su morali sa Juznokorejancima.
-
Škobo Habu
#1655 Re: Libanon
Hezbollah je posljednji put gađao kasarnu IDF-a koja nosi naziv po njemu. Dado.alijagoro wrote: ↑27/09/2024 01:06Nije bio u ARBiH,tako da,ko mu jebe matertramvajtrojka wrote: ↑26/09/2024 23:19karanana wrote: ↑26/09/2024 23:12 mislim da je prvi komandant idf-a sa prostora bivse jugoslavije.
ja sam bio veoma emotivan kad je u pitanju genocid i aparthejd koji se tamo desava. ali s vremenom sam otupio, ne gledam vise na to kao na ubijanje moje brace ili sta vec. i dalje vidim nepravdu i dalje vidim genocid i aparthejd ali dosta svijeta je takvo. sada na ovo gledam vise u nekom vojnom/objektivnom svjetlu....to me vise zanima, ko ima vece sanse da pobjedi i ostvari ciljeve. to radim i na ukr temi pa me zovu rusom jer im se ne svidja kako vidim stanje iako navijam za ukr.
David Elazar Sarajlija otisao dole da zivi i postao jedan od najvećih generala u njihovoj vojsci, al se povukao nakon yom kipurskog rata , najzaslužniji za pobjedu u sestodnevnom ratu jer su pod njegovim vodstvom uzeli golansku visoravan
I zbog toga je proglasen glavnokomandujeci IDF-a, ovo je general knowledge posebno jer su elazari bili ugledna sarajevska familija u to doba ima ih od sarajevskog makabija pa nadalje
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#1656 Re: Libanon
Idealna prilika za Putina je bila da baci malu taktičku oko Kurska. Svakako je ruski teritorij. Ja bi je bacio npr, onako, da vidimo kako fercera na živoj sili
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#1657 Re: Libanon
Majstore, nije to crtani film ili simulacija. U pitanju su stvarne posljedice koje se mjere desetljecimahilmija frlj wrote: ↑27/09/2024 10:10Idealna prilika za Putina je bila da baci malu taktičku oko Kurska. Svakako je ruski teritorij. Ja bi je bacio npr, onako, da vidimo kako fercera na živoj sili![]()
- skrbavi-admin
#1658 Re: Libanon
hilmija frlj wrote: ↑27/09/2024 10:10 Ja bi je bacio npr, onako, da vidimo kako fercera na živoj sili![]()
kad je bal nek i hala gori
a uvijek moze reci ja sam to uradio na svojoj teritoriji ko vam jebe mater
i ako cemo i dalje skroz iskreno / preokreno bi totalno stanje stvari na terenu za sekund, pokazo bi da sa njim nema sale, da je mislio ozbiljno i da nije pitchka
- skrbavi-admin
#1659 Re: Libanon
to je teoretski / u stvarnosti / korali nikad bolje stajali u blizini francuskih atomskih proba iz 1994e 5e....sime_cipol wrote: ↑27/09/2024 10:16
Majstore, nije to crtani film ili simulacija. U pitanju su stvarne posljedice koje se mjere desetljecima![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1660 Re: Libanon
„Bejrut nije veliki grad. Ako je dio Bejruta na meti, cijeli Bejrut će to osjetiti“, rekla je. “Imam 37 godina i preživjela sam više od pet ratova u Libanonu. Nije lako živjeti u zemlji u kojoj si jedan dan OK, a drugi se dan skrivaš od projektila. To nije život kakav mladi vole živjeti. Trauma koju ljudi sada proživljavaju i trauma još jednog rata neće se lako zaboraviti”, naglasila je.
https://www.catholicnewsagency.com/news ... -s-attacks
- skrbavi-admin
#1661 Re: Libanon
vijesti hrvata iz zapadnog lebanona
-
Hendrix
#1662 Re: Libanon
Ma normala, vojske koje sluze za odrzavanje diktature ili familije sheika. Cisto za unutrasnje potrebe izlaska tenkova na ulice ako su kakvi protesti. Pogotovo danas nemaju nikakve sanse ni teoretske protiv Izraela. Zato i saradjuju s njim, UAE koristi spijunske sisteme Izraela godinama. A ovamo puna usta Palestine.tramvajtrojka wrote: ↑26/09/2024 23:09Kakvi arapi da je yom kipurski rat potrajao jos mjesec dana ušli bi izraelci u KairoHendrix wrote: ↑26/09/2024 23:00Ideja nije moguca ni teoretski jer Izrael ima nuklearno naoruzanje. Nema tu ravnopravne borbe vise, ta prica je zavrsena.rocco_siffredi wrote: ↑26/09/2024 18:59
Bio je i masakr Sovjeta, ali su ipak poboli zastavu na Bundestagu u sred Berlina.
Pogine 40 miliona Arapa, ostali 700 miliona žive rahat. Još kao pobjednici kažu da su Cionisti izvršili Holokaust nad Arapima
Arapi su zajebali stvar krajem 70ih kada su mogli pobjediti Izrael da su bili malo slozniji ali ih je plemenski mentalitet i diktatorski rezim u vojsci na kraju i poklopio. A imali su naoruzanja vise nego Izrael, tada je rusko oruzje znacilo nesto., ako su po cemu arapske zemlje poznate a to je da nemaju vojske niti nikakvog autoriteta u njima nego je to e vidis onaj amidzin mali od komadanta de ga nagradi sa tenkom il avionom da ga vozi a sto je u potpunosti nesposoban za to r to nikom nista, a to je ostalo do dan dns
- Haris.ba
#1663 Re: Libanon
Razmisljanje, vlastita inicijativa, kompetencije ispred poslusnosti...sve se to kaznjava u arapskim vojskama. I na to dodas nepotizam za dolazak na oficirska mjesta. Nesta slicno ko i kod nas.
-
Vjecita_zavrzlama
#1664 Re: Libanon
Inace krscanskim palestincima je Libanon podijelio drzavljanstvo a muslimanima neTruba wrote: ↑27/09/2024 10:40 „Bejrut nije veliki grad. Ako je dio Bejruta na meti, cijeli Bejrut će to osjetiti“, rekla je. “Imam 37 godina i preživjela sam više od pet ratova u Libanonu. Nije lako živjeti u zemlji u kojoj si jedan dan OK, a drugi se dan skrivaš od projektila. To nije život kakav mladi vole živjeti. Trauma koju ljudi sada proživljavaju i trauma još jednog rata neće se lako zaboraviti”, naglasila je.
Zanimljivo
-
Hendrix
#1665 Re: Libanon
Da to je realnost, sistemi koji potenciraju nepotizam i korupciju su uvijek na dnu. Prirodna evolucija jbg kada sposobni budu sputavani i zamijenjeni podobnim.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1666 Re: Libanon
moj stav o tome znate neću se više ponavljatiVjecita_zavrzlama wrote: ↑27/09/2024 11:44Inace krscanskim palestincima je Libanon podijelio drzavljanstvo a muslimanima neTruba wrote: ↑27/09/2024 10:40 „Bejrut nije veliki grad. Ako je dio Bejruta na meti, cijeli Bejrut će to osjetiti“, rekla je. “Imam 37 godina i preživjela sam više od pet ratova u Libanonu. Nije lako živjeti u zemlji u kojoj si jedan dan OK, a drugi se dan skrivaš od projektila. To nije život kakav mladi vole živjeti. Trauma koju ljudi sada proživljavaju i trauma još jednog rata neće se lako zaboraviti”, naglasila je.
Zanimljivo
a možda muslimani nisu htjeli jer imaju palestinsko
- AleksoMKD
#1667 Re: Libanon
https://www.timesofisrael.com/pms-rejec ... tv-report/
White House officials said Thursday they had coordinated a ceasefire plan that the US and France presented a day earlier with Prime Minister Benjamin Netanyahu and believed Israel was fully on board with it. And they indicated surprise and disappointment that Israel had rejected it and that the Prime Minister’s Office was now saying Netanyahu had never indicated he would back it.
A French official also made clear to The Times of Israel that the ceasefire initiative had been coordinated with Israel.
-----------------------------
Toliko od primirja.
White House officials said Thursday they had coordinated a ceasefire plan that the US and France presented a day earlier with Prime Minister Benjamin Netanyahu and believed Israel was fully on board with it. And they indicated surprise and disappointment that Israel had rejected it and that the Prime Minister’s Office was now saying Netanyahu had never indicated he would back it.
A French official also made clear to The Times of Israel that the ceasefire initiative had been coordinated with Israel.
-----------------------------
Toliko od primirja.
- anelsol
#1668 Re: Libanon
Ubijaju kad hoće, gdje hoće i koga hoće, ko da je kakva teroristička organizacija, a ne država. Svjet je pao na niske grane. Rušenje međunarodnog poretka i pravila ratovanja bi se vrlo lahko svima nama odbiti od glavu, prije ili kasnije.
U izraelskom zračnom napadu ubijeno pet sirijskih vojnika kod granice s Libanonom
- SmokingMan
#1669 Re: Libanon
Interesatno od 15:00 po pogledu pomalo uplašenog jordanskog "kralja", Scott je ovdje haman u potpunosti u pravu, iako se u nekim stvarima ne možemo baš složiti, više vezano za Ukr.
- karanana
#1670 Re: Libanon
kao sto mehdi jucer rece, ako navijas za rusiju i palestinu onda kontradiktujes sam sebe, prirodno, ljudsko navijanje mora da ide ukrajina i palestina dvije zrtve agresije bombardovanja i ubijanja. a to je sto ovaj pedofil radi, tako da ga ne uzimam za ozbiljno i pored te pozitivne palestinske price. sve je to igra.
-
plavi_E
#1671 Re: Libanon
Ovo za jordanskog kralja je brutalno ali istinito. Vecinu tih "muslimanskih kraljeva" u regionu su izmislile bivse kolonijalne sile. Ko ce ga znati zbog cega.
-
plavi_E
#1672 Re: Libanon
Izrael širi rat i na Siriju: U raketiranju ubijeno pet sirijskih vojnika
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /240927113
Stvara se utisak da Izrael ogorceno pokusava izazvati regionalni sukob kako bi prisilio USA da se direktno umjesaju.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /240927113
Stvara se utisak da Izrael ogorceno pokusava izazvati regionalni sukob kako bi prisilio USA da se direktno umjesaju.
-
sumirprimus
#1673 Re: Libanon
Hasan nasrallah?
-
swanfilter
#1675 Re: Libanon
Slusajuci Benju, samo jedno se pitam.
Zasto rat jos uvijek traje?
Zasto rat jos uvijek traje?