Draško Stanivuković

Post Reply
banjaluka078

#5176 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

_BataZiv_0809 wrote: 17/09/2024 22:25
Ko je gura
AV&co. Adam Šukalo je bio njen "saborac" iz dana kad je još bila dobra i s Draškom, a onda je postao Vučićev savjetnik.

https://www.gerila.info/osnivacka-skups ... cevog-sns/
mayab

#5177 Re: Draško Stanivuković

Post by mayab »

Image
banjaluka078

#5178 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

I Kosovo i Tvrtko i Draškov govor...i bljuje mi se od svega više, najiskrenije.

https://www.facebook.com/share/v/oLRGNp ... tid=D5vuiz

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... uje-986269
Last edited by banjaluka078 on 26/09/2024 06:59, edited 1 time in total.
escobar__

#5179 Re: Draško Stanivuković

Post by escobar__ »

Baš njih briga šta gdje piše, ovako se krade historija i stvaraju buduće generacije koljača i divljaka.

Ništa što do sad već nisu radili... Likovi su čak i grb ukrali od Bizantije, nema se tu šta dalje pričat. :lol:
Point.

#5180 Re: Draško Stanivuković

Post by Point. »

Kakva ogvna crkotina i mladi lažljivi četnik.
Better Man

#5181 Re: Draško Stanivuković

Post by Better Man »

banjaluka078 wrote: 26/09/2024 06:58 I Kosovo i Tvrtko i Draškov govor...i bljuje mi se od svega više, najiskrenije.

Draško je obični četnik početnik i buržuj, koji želi biti novi Dodik.
4L0n3

#5182 Re: Draško Stanivuković

Post by 4L0n3 »

banjaluka078 wrote: 26/09/2024 06:58 I Kosovo i Tvrtko i Draškov govor...i bljuje mi se od svega više, najiskrenije.

Makar su ga stavili na neku smislenu lokaciju, a benjamina istovarila na trotoar ne lici ninasta. Spomenik treba izmjestit u neki park, ovako je ruglo.
A srpsku mitomaniju ne bih da komentarisem, svi koji znaju historiju tog vremena njima je jasno da je tvrtko prije svega kotromanic pa onda sve ostalo, tj kako vjetar puhne i sta mu u tom momentu pase. Ko i svaki drugi kralj u to vrijeme
swanfilter

#5183 Re: Draško Stanivuković

Post by swanfilter »

Odjednom vole dres sa ljiljanima ..
DonieBrasco

#5184 Re: Draško Stanivuković

Post by DonieBrasco »

Srpski ljiljani. :-)
banjaluka078

#5185 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

4L0n3 wrote: 26/09/2024 16:36
Makar su ga stavili na neku smislenu lokaciju, a benjamina istovarila na trotoar ne lici ninasta.
Ma i Draško ga je postavio iza drveća, ne ispred, kao da je sakriven. S glavne ceste se samo nazire kroz krošnje. Osim ako ne planira posjeći i ovo drveće.

Image
HelaS

#5186 Re: Draško Stanivuković

Post by HelaS »

Niked mi neće biti jasno na čemu je Draško Stanivuković dobio toliko glasova da njima pobijedi na izborima. Zar u Banjoj Luci nema dovoljno ljudi svjesnih njegove improvizacije političara, njegovog neznanja, nekulture, neobrazovanosti, primitivizma i skorojevićizma :?
banjaluka078

#5187 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

HelaS wrote: 26/09/2024 22:31 Niked mi neće biti jasno na čemu je Draško Stanivuković dobio toliko glasova da njima pobijedi na izborima. Zar u Banjoj Luci nema dovoljno ljudi svjesnih njegove improvizacije političara, njegovog neznanja, nekulture, neobrazovanosti, primitivizma i skorojevićizma :?
Populizam, nacionalizam, lomio asfalt, išao Miloradu na živce, šamarao ga Lukač, okoristio se o pokojnog Davida, pokupio dijasporske glasove. Pola voli to, pola Milorada. Vođe po mjeri naroda.
HelaS

#5188 Re: Draško Stanivuković

Post by HelaS »

banjaluka078 wrote: 26/09/2024 22:34
HelaS wrote: 26/09/2024 22:31 Niked mi neće biti jasno na čemu je Draško Stanivuković dobio toliko glasova da njima pobijedi na izborima. Zar u Banjoj Luci nema dovoljno ljudi svjesnih njegove improvizacije političara, njegovog neznanja, nekulture, neobrazovanosti, primitivizma i skorojevićizma :?
Populizam, nacionalizam, lomio asfalt, išao Miloradu na živce, šamarao ga Lukač, okoristio se o pokojnog Davida, pokupio dijasporske glasove. Pola voli to, pola Milorada. Vođe po mjeri naroda.
Juče sam cijeli dan proveo po BL, divni ljudi, vrlo normalni u komunikaciji, u izgledu, u retorici, po ponašanju, itd, i nimalo mi ne djeluju primitivno i neko ko će dati svoj značajan glas onakvom srednjevjekovnom primitivcu :(
banjaluka078

#5189 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

HelaS wrote: 26/09/2024 22:40 Juče sam cijeli dan proveo po BL, divni ljudi, vrlo normalni u komunikaciji, u izgledu, u retorici, po ponašanju, itd, i nimalo mi ne djeluju primitivno i neko ko će dati svoj značajan glas onakvom srednjevjekovnom primitivcu :(
Tijesno je. I jasno da je jedina prava prijetnja Miloradov kadar. Sumnjam da Jelena može da ga ugrozi.
Trenutno, SNSD ima gradsku skupštinu, PDP gradonačelnika, u konfliktu su većinu vremena. Kampanja odavno nije bila ovako prljava, znači da je "guravo" i jednom i drugom. Ja se ne bih usudila kladiti.
Mladi baš i nisu za Draška, roditelji djece u privatnim vrtićima se svađaju s njim mjesecima zbog subvencija, mladi pokreću proteste protiv regulacionih planova, njegovih građevinskih zamisli....ali, penzioneri....dobili besplatan prevoz, daće krvi za njega, a kamoli glasove.
kuli1961

#5190 Re: Draško Stanivuković

Post by kuli1961 »

HelaS wrote: 26/09/2024 22:40
Juče sam cijeli dan proveo po BL, divni ljudi, vrlo normalni u komunikaciji, u izgledu, u retorici, po ponašanju, itd, i nimalo mi ne djeluju primitivno i neko ko će dati svoj značajan glas onakvom srednjevjekovnom primitivcu :(
Ako si iznenadjen impresijom o Banjalučanima,kao Banjalučanin sam tužan. Zašto ne bismo bili normalni? Šta nas to generalno karakteriše kao ne/normalne, na ružan način različite od stanovnika bilo kog drugog grada u BiH? Primitivaca ima svuda, na sve strane.
A što se tiče dotičnog, aktuelnog- ne želim mu ni inicijale napisati, kamoli ime-moje tumačenje ishoda izbora 2020 je: biračko tijelo je tada htjelo glasati protiv SNSD klike, jer im je tih hohštaplera bilo preko glave. Kandidat SNSD je bio Igor Radojičić. Nasuprot SNSD-u, pojavio se novi lik, koji je plijenio mladošću, agilnošću, slatkorječitošću...jednostavno nečim novim, drugačijim, suprotnim (ne, nisam mu dao glas). Nema zbora, kampanja mu je bila savršeno osmišljena i provedena. Mislim da se nije glasalo za gorepomenutog, već protiv SNSD sa kandidatom Radojičićem, pa je pomenuti lako odnio pobjedu.
Medjutim, poznata je suština te nove snage, agilnosti--ništa, nula/nada, duplo golo, nastavio je da baštini tekovine SNSD.
E, paralelno sa izborom dotičnog za prvu fotelju grada, sada to biračko tijelo postaje biračka ovca, jer je većinske glasove u skuštini grada dala upravo SNSD. Epilog je bio jasan i neminovan-skupštinska vlast jednoj političkoj opciji, a izvršna(pozicija dotičnog)- drugoj opciji. Clash! Obostrane opstrukcije, podmetanje klipova u točkove.
Ne mogu prognozirati šta će se desiti za tačno 10 dana od danas. Ili- mogu, ako se primijeni već ustaljeno pravilo bilo kojih izbora u BIH: "Nije bitno ko i kako glasa, bitno je ko broji glasove i naročito ko popunjava zapisnik".
Ponudjeni kandidati. .tuga, čemer, jad, bespotrebno je ovdje trošiti prostor i analizirati ih. Izgleda da će biti- biraj što manju štetu.
Dakle, i dalje je neizvjesno da li će glasačka mašina u Banjaluci postati glasačko tijelo ili će ostati biračka ovca.
Pseimista sam, jer se pribojavam da će ostati ovca, koja uvijek ide svome stadu.
Ne favorizujem ni protivnike dotičnog, jer ni kod njih ne vidim ništa obećajavuće, a ružna doza nacionalizma je svakako prisutna.
Ne glasati -ne valja, glasati- ne valja. Pat ili šah-mat pozicija?
HelaS

#5191 Re: Draško Stanivuković

Post by HelaS »

kuli1961 wrote: 26/09/2024 23:10
banjaluka078 wrote: 26/09/2024 22:34 Populizam, nacionalizam, lomio asfalt, išao Miloradu na živce, šamarao ga Lukač, okoristio se o pokojnog Davida, pokupio dijasporske glasove. Pola voli to, pola Milorada. Vođe po mjeri naroda.
Ako si iznenadjen impresijom o Banjalučanima,kao Banjalučanin sam tužan. Zašto ne bismo bili normalni? Šta nas to generalno karakteriše kao ne/normalne, na ružan način različite od stanovnika bilo kog drugog grada u BiH? Primitivaca ima svuda, na sve strane.
Ne, pisao sam u kontekstu mog prethodnog posta i čuđenja pobjedi primitivnog Stanivukovića, kako je mogao pobijediti svojim srednjevjekovnim narativom, kad je stanovništvo Banja Luke potpuno suprotno od očekivanja "njegovih" glasača.
Inače, u Banja Luci sam 2-3 puta mjesečno, godinama već i ne razlikujem ni ljude ni gradove niti gdje ko kako živi, nisam opterećen ničim, kao mnogi
Mislim da se nije glasalo za gorepomenutog, već protiv SNSD sa kandidatom Radojičićem, pa je pomenuti lako odnio pobjedu.

Zapravo, upravo je ovo objašnjenje Stanivukovićeve pobjede. Nije on pobijedio, SNSD je poražen. Bravo :thumbup:
kuli1961

#5192 Re: Draško Stanivuković

Post by kuli1961 »

HelaS wrote: 26/09/2024 23:16 Ne, pisao sam u kontekstu mog prethodnog posta i čuđenja pobjedi primitivnog Stanivukovića, kako je mogao pobijediti svojim srednjevjekovnim narativom, kad je stanovništvo Banja Luke potpuno suprotno od očekivanja "njegovih" glasača.
Inače, u Banja Luci sam 2-3 puta mjesečno, godinama već i ne razlikujem ni ljude ni gradove niti gdje ko kako živi, nisam opterećen ničim, kao mnogi
Ok, drago mi je što si pojasnio. Svjestan sam stanja u mom gradu, vrlo ga teško ga podnosim, grozim i jezim se gotovo svega. To, nažalost izgleda nije izuzetak od stanja u drugim gradovima BiH.
Nacionalistički narativ, ma kako on bio dobro upakovan (ne i u Banjaluci) u ambalažu demokratije, garantovano donosi glasove. Otuda ovo što sam pisao- glasačko tijelo ili ovca.
Svjestan sam da je danas iluzija biti protiv nacionalnih torova i veliki sam pesimista da će se nešto kvalitativno promijeniti, jer nas je Ustav BiH, na prvom mjestu, svrstao u te torove, definisanjem ko su konstitutivni narodi, i onako, usput, dodao gradjane i Ostale. Entitetski Ustavi su samo slijedili tu podjelu, i dobijen je sjajan prostor za držanje vlasti.
Neka Bošnjaka, neka Hrvata, neka Srba, nije to problem, ali meni lično je veliki problem u retorici političkih lidera u BiH, a zadržaću se na terenu Republike Srpske, jer tu bolje vladam informacijama, što im je sadržina izrečenog 99,9 % u pogledu jedne nacije, konkretno Srba, a gradjana, makar kao opšte odrednice- nigdje.Smatram da pitanje da li sam ja B,H ili S uopšte nije bitno, jer sam na prvom mjestu gradjanin mog grada, entiteta, moje države BiH.Ali, neeee, bitno je jesam li B,H ili S, a to što sam gradjanin, irelevantno.
Vaspitan sam da se ljudi spajaju, a ne dijele (osim na ljude i neljude), naročito ne po kriteriju nacije i to vaspitanje sam prenio na svoje dijete. Takvim stavom sam u manjini ovdje. Naročito mi smeta (ovdje) što se jedna nacija apsolutno besprizorno favorizuje, konkretno Srbi, a druga, konkretno Bošnjaci, minimizira i to na verbalno najneprihvatljivi način-umjesto "Bošnjaci", koristi se termin "muslimani" (malo početno slovo, jasno je na šta se aludira), a boja glasa..ide do granice gadjenja kada se ta riječ izgovori! Takvo izražavanje je postalo sasvim uobičajeno u rječniku Predsjednika Republike, Milorada Dodika. Hej, Predsjednik Republike pa tako govoriti....šta običan, a normalan, vjerski i nacionalno neopterećen/rasterećen čovjek da očekuje?
Igrom slučaja, izjašnjavam se kao Bošnjak i time se ponosim. Moje nacionalno izjašnjavanje mi vrijedi samo utoliko što znam svoje korijene počev od 1477 godine. U svemu što sam postigao- intelektualno i recimo, materijalno, moje nacionalno odredjenje mi nije ni u čemu pomoglo, samo "use i u svoje kljuse".Ne dozvoljavam da se moje nacionalno odredjenje poistovjećuje sa religijom, jer tu ne vidim znak jednakosti. Želim da me se tretira prvenstveno kao gradjanina ovog grada, entiteta, države, jednakog u pravima i obavezama sa svim drugim gradjaninom u BiH. "Zaštita vitalnog interesa konstitutivnih naroda" je samo zamazivanje očiju, jer ga pokreću i guraju nacionalisti.
Pojednostavicu- kod mog očiglednog zastupanja teze gradjanskog društva, kome da glasom poklonim vjeru, jer su im puna usta religije (otvoreno ili skriveno), zbornosti napaćenog,nebeskog naroda srpskog, gledanja u braću preko Drine, a o ekonomiji, napretku, kako dalje naprijed- ništa kvalitetno (čak i Trivić,ako zažmirim na njenu nacionalnu i religioznu retoriku, postojeću, a dobro "zapretenu") što bi mi pomoglo u izboru?
sagosen

#5193 Re: Draško Stanivuković

Post by sagosen »

banjaluka078 wrote: 26/09/2024 22:49
HelaS wrote: 26/09/2024 22:40 Juče sam cijeli dan proveo po BL, divni ljudi, vrlo normalni u komunikaciji, u izgledu, u retorici, po ponašanju, itd, i nimalo mi ne djeluju primitivno i neko ko će dati svoj značajan glas onakvom srednjevjekovnom primitivcu :(
Tijesno je. I jasno da je jedina prava prijetnja Miloradov kadar. Sumnjam da Jelena može da ga ugrozi.
Trenutno, SNSD ima gradsku skupštinu, PDP gradonačelnika, u konfliktu su većinu vremena. Kampanja odavno nije bila ovako prljava, znači da je "guravo" i jednom i drugom. Ja se ne bih usudila kladiti.
Mladi baš i nisu za Draška, roditelji djece u privatnim vrtićima se svađaju s njim mjesecima zbog subvencija, mladi pokreću proteste protiv regulacionih planova, njegovih građevinskih zamisli....ali, penzioneri....dobili besplatan prevoz, daće krvi za njega, a kamoli glasove.
Ma gdje je tijesno? Drasko je apsolutni favorit, pole position ima u F1 rjecniku. SNSD je seoska stranka, i ogroman broj Banjalucana jednostavno ne podnosi SNSD. Koji Sobot? Nedovoljno isprofilisan kandidat, nemaju ljudi pojma o njemu. SNSD gura narativ da je on vrhunski ljekar, ali sta to treba da znaci u kontekstu politike? Apsolutno nista. Uostalom, sto ste ga kandidovali ako je tako dobar ljekar? Zar nije normalnije da bude na UKC?

Dalje, izjave Dodika nakon poraza 2020. vjerujem da mu i dalje mnogi Banjalucani nisu zaboravili, u vezi zavrtanja grijanja. Pa nekidan one izjave oko lijecenja onih koji ne glasaju za Sobota i smanjenim sansama za zivot. Morbidno na xy nacina.

GO SNSD u BL je jednostavno smijesan, Vlado Djajic..dovoljno..Oni nikako da skontaju da politika ucjena i negativna kampanja apsolutno ne mogu im donijeti nista u BL. Drugacija je prije svega obrazovna struktura birackog tijela. Ne mozes ti iste predizborne imati u Sipovu i u BL. Ovdje ne mozes da ides lajavcem i da iz njega udara BMK, a to u Sipovu vole. :D

Ja ne znam sta se treba desiti da Stanivukovic ne osvoji ove izbore. U kladionicarskom zargonu, na njega bi ponudio koef 1.33 :D Prica da ce mu Trivicka uzeti dio glasova ne pije puno vode, jer isto tako mozemo reci da ce Stanivukovic uzeti dio penzionera koje nije imao 2020.
kuli1961

#5194 Re: Draško Stanivuković

Post by kuli1961 »

Puno je još uvijek nepoznatih elemenata koji će odlučiti o gradonačelniku. I do mene su doprle informacije da aktuelni ima tijesnu većinu. Medjutim, ne treba iz ove ne/jednačine izbaciti okolnost ko je kome koalicija. Čini mi se da je više grupisanja ok SNSD nego oko PDP i dotičnog.
Penzionerske karte za prevoz- kako je završilo-prevoznici govore da od 01.10. penzići plaćaju punu cijenu, Grad im duguje cca 1,2 miliona KM. Na to odmah uskače MD i kaze- ja cu platit- naravno ne iz svog džepa, već svog budžeta. Kakav je rasplet, nisam pratio? Ko je pridobio penzionere?
U BL glasove ne donosi gradsko jezgro, već prigradska naselja- Mjesne zajednice! Dotični nema glasove u Priječanima, Drakuliću, Česmi, što su zaista gusto naseljena mjesta, jer nije održao ranija obećanja, most nije dovoljan. Ljetošnji problem vodosnabdijevanja u gornjim dijelovima Dragočaja?
U gradskoj jezgri, dotičnom je pao rejting zbog betoniranja Kupusišta, dugotrajne izgradnje kružnih tokova, kabriolet teniske dvorane, parkinga, regluacionih planova u korist tajkuna, vrtići, subvencije za vrtiće itd itd...
Ja ne bih bio siguran u nesumnjivu ponovnu pobjedu dotičnog.
Svakako, ne treba izgubiti iz vida sastav Gradske izborne komisije, ko tu dominira.
Istina, Trivić nema partijsku infrastrukturu i finansije da bi bila prisutnija, vidljivija. Šobot- meni blijed, neuvjerljiv, figura, "puppet on the string"...
giannibelif

#5195 Re: Draško Stanivuković

Post by giannibelif »

Gledam neku noć tog doktora kod Mate Đakovića i baš do kraja poslušam. Čovjeku ovo ne treba i vidi se da mu ne treba i priča o onome što zna, medicini, UKC-u, klinici i to je to jer politika nije njegovo zanimanje niti on to želi, ali eto tu je kao kandidat i samo on i uzak krug ljudi očito zna zašto. Ja ne znam dovoljno o banjalučkoj političkoj sceni, ali mi se čini da su SNSD Doktor i ovaj prosti mladi seljačić nekako u egalu, a treća kandidatkinja nema velike šanse za pobjedu.
banjaluka078

#5196 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

Ne potcjenjujte Bajinu vojsku i zaposlene u institucijama. Kliničkim centrom i javnim preduzećima su spiskovi sa potpisima i brojevima ličnih karata davno prošli.

A ta Šobotova, kao i Talićeva, priča da su oni ljekari i politika ih ne zanima...pa niko ih nije natjerao, sami su pristali i sad ih se voda kao mečke po okolnim selima.
eluna

#5197 Re: Draško Stanivuković

Post by eluna »

mayab wrote: 26/09/2024 06:55 Image
oni preko drine, skupa sa izdajnicima sa ovu stranu drine, odavno nastoje da prekrajaju istoriju Bosne. Sreća pa ugledne insistucije poput npr Enciklopedija Britannica, Wilkipedia itd svoje zapise temelje na istorijski i pravno utemeljenim ćinjenicama ....a ovi prvo-pomenuti neka žive sa glavama u pijesku
eluna

#5198 Re: Draško Stanivuković

Post by eluna »

escobar__ wrote: 26/09/2024 06:59 Baš njih briga šta gdje piše, ovako se krade historija i stvaraju buduće generacije koljača i divljaka.

Ništa što do sad već nisu radili... Likovi su čak i grb ukrali od Bizantije, nema se tu šta dalje pričat. :lol:
:thumbup:
eluna

#5199 Re: Draško Stanivuković

Post by eluna »

banjaluka078 wrote: 26/09/2024 22:49
a sad je "pokupio" i fašističku mladež, ali sve ostale iz tog miljea .... Jer Dodo nikada ništa bosansko nije nazvao srpskim ....samo i dan danas nastoji što više da pokrade, i Bosanskog i Srpskog
Sefket007

#5200 Re: Draško Stanivuković

Post by Sefket007 »

Najveći četnici su bili one komšije i radne kolege koje su bile kulturne, uljudne, upitne ma, pravi domaćini...

Mnogi od njih nisu djelovali nimalo primitivno ali su dobro planirali kako će nas rasporediti po masovnim grobnicama.
Post Reply