BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
suspect_zero

#13501 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by suspect_zero »

tap3ah75 wrote: 17/09/2024 13:57
Grb1 wrote: 17/09/2024 08:04 Znam da nije tema ali da ne pravim novu radi ovog, jel i jedna zena dobila violetin poklon paket od prosle nagradne igre? Osvojim na prosloj i ovoj sad ( gdje je bila pinko torbica) al ni ona prosla nagrada nije dostavljena. Na kraju jel zna iko sta dodje u tom violeta we care poklon paketu?
Šaljem ja ovo redovno
I uvijek mi dođe taj poklon paket.

Bingo i DM u kombinaciji sa Violetom.
To igram.
A u poklon paketu ti dođu kombinacija;
- ubrus za kuhinju (ali onaj dobri, debeli, skupi)
- ono za prskanje wc šolje - da miriše
- ulošci
- vlažne maramice
+ Maramice za intimnu njegu

Baš te pripaze kad dobiješ :oops:
tap3ah75

#13502 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by tap3ah75 »

@suspect_zero
OK bude
To je ono "svi dobivaju"
Tako da budemo mi zadovoljni
sarajevsko_pivo

#13503 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by sarajevsko_pivo »

https://indikator.ba/KOMPANIJE-I-TRŽIŠT ... e-pivovare

Bihaćka pivovara sa svojim proizvodnim kapacitetima i asortimanom idealno se uklapa u poslovnu viziju Stanić grupe temeljenu na tržišnoj poziciji i etabliranim brandovima Grupacije te našoj gotovo tridesetogodišnjoj saradnji s Heinekenom, čiji smo ekskluzivni distributer za BiH i u čemu vidimo potencijal za proširenje zajedničke saradnje na tržištima regije i izvan same distribucije, obrazložio je Stanić akviziciju.

Uskoro Heineken made in BiH? :bih:
Naslovnica

#13504 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by Naslovnica »

sarajevsko_pivo wrote: 18/09/2024 09:51 https://indikator.ba/KOMPANIJE-I-TRŽIŠT ... e-pivovare

Bihaćka pivovara sa svojim proizvodnim kapacitetima i asortimanom idealno se uklapa u poslovnu viziju Stanić grupe temeljenu na tržišnoj poziciji i etabliranim brandovima Grupacije te našoj gotovo tridesetogodišnjoj saradnji s Heinekenom, čiji smo ekskluzivni distributer za BiH i u čemu vidimo potencijal za proširenje zajedničke saradnje na tržištima regije i izvan same distribucije, obrazložio je Stanić akviziciju.

Uskoro Heineken made in BiH? :bih:
Od kada su kupili Juicy sokove, nisam kupio niti litar.
Drastično su srezali kvalitet.
iz zadnje klupe

#13505 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by iz zadnje klupe »

Tipični herceg bosanski poslijeratni biznismen.

Prve pare od otetih konvoja sa hranom u ratu, s tim parama pokupovali prodane bošnjacke političare ( npr SDP-ovog Žutića koji ima je namjestio privatizaciju Feraelektra nelegalno, samo na njemu su digli milone), zatim svakom Hrvatu iz BIH koji se bavi bilo kojim biznisom ima preferencijallni status za rad U Hrvatskoj i prednost u svemu u odnosu na domaćeg Hrvata, to je strateška politika Hrvatske da stvori jak sloj privatnika Hrvata u BIH koji će biti oslonac hrvatske ekonomske dominacije i stvaranja od BIH hrvatske ekonomske kolonije.

Prođite Makarskom rivijerom, svuda Stanićevi kamioni , imaju eksluzivno pravo distribucije, nešto što domaći Hrvati mogu samo sanjati.

Il' u Kreševu teče neka posebna voda pa rađa izuzetn poduzetne ljude :roll:

Al, na stranu, Ovaj Ibrahimpašić ( vlasnik Bihaćke pivovare) mi nikako nije jasan, bio u Bihaćkoj pivari 2006. godine, firma sve preduslove da bude gigant, ona svaku godinu završi il u gubitku ili dobiti od smiješnih par hiljada KM :?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#13506 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by mk ultra »

iz zadnje klupe wrote: 18/09/2024 11:07 Prođite Makarskom rivijerom, svuda Stanićevi kamioni , imaju eksluzivno pravo distribucije, nešto što domaći Hrvati mogu samo sanjati.
nije točno
VladaFBiH

#13507 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by VladaFBiH »

iz zadnje klupe wrote: 18/09/2024 11:07 Al, na stranu, Ovaj Ibrahimpašić ( vlasnik Bihaćke pivovare) mi nikako nije jasan, bio u Bihaćkoj pivari 2006. godine, firma sve preduslove da bude gigant, ona svaku godinu završi il u gubitku ili dobiti od smiješnih par hiljada KM :?
Obzirom na koji je način došao do dionica vrijedila je narodna: "Kako došlo tako o'šlo."
jednonogi_Jack

#13508 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by jednonogi_Jack »

Ironmen wrote: 17/09/2024 18:14
-Chesterfield- wrote: 17/09/2024 17:39

Ko proizvodi ovaj maslac? Nešto mi previše jeftin.
Proizvodi kao i sto pise Clasy inace Clasy je fabrika od Yimora ili ti MegaDiskonta pa sa ovim promotivnim cijenama rade dobru reklamu, ovaj maslac ima preko 82% masti tako da je teoretski maslac kao i drugi.
Classy je robna marka, a ne tvornica. Yimor sam proizvodi samo sladoled i supe. Ostalo za njih rade druge firme.
igix

#13509 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by igix »

FM avant

:thumbup:

Da li IKO zna šta je ovo i gdje se proizvodilo?? :?

Davno sam kupio neke bokserice, majice i još neke stvari ove marke, to je bilo davne 2007. godine, i koliko se sjećam da je pisalo da se proizvodi u BiH, nikad bolje bokserice u životu nisam nosao, materijal i udobnost na fantazija levelu, izgled savršen a i cijena nije bila pretjerano skupa. Poslije sam ukucavao ovo ''FM avant'' u google ali nikakvih rezultata, da li neko zna koja je to marka i gdje se ovo proizvodilo i da li se možda proizvodi negdje i sada??
saiks

#13511 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by saiks »

Hmm,40mil.eura za pravljenje tortilja
sarajevsko_pivo

#13512 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

saiks wrote: 25/09/2024 10:19 Hmm,40mil.eura za pravljenje tortilja
km. Ide i proizvodnja tortilja chipsa.

Konacno pametna investicija. BH Hrvati znaju svoj posao :) :bih:
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#13513 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by anex »

Nije bitno ko zna, mojne trolat odmah. Ovo ti kažem ozbiljno.

A na temu, svaka čast da se nešto proizvidi...da ne moramo sve uvoziti. Ako ništa barem znamo razvijati jufke jbm ga...
sarajevsko_pivo

#13514 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

anex wrote: 25/09/2024 11:46 Nije bitno ko zna, mojne trolat odmah. Ovo ti kažem ozbiljno.

A na temu, svaka čast da se nešto proizvidi...da ne moramo sve uvoziti. Ako ništa barem znamo razvijati jufke jbm ga...
Da je AS grupacija oni bi otvorili jos jednu fabriku caja :D
sarajevsko_pivo

#13515 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ovo im Dita Tuzla proizvodi:
Image
sarajevsko_pivo

#13516 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ko ovaj Döner proizvodi? Vidim da je 387
Image
ElRe

#13517 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by ElRe »

Šta se dešava sa Lactalis Gradačac? Toliko im je opao kvalitet od maja ove godine, nije normalno.
Dukat jogurt ima ukus jogurta kao da je pomiješan sa nekom plastiko, a mlijeko je više smedje nego bijelo ili bijelo a ima neki čudan šmek.

Ostali Lactalis proizvodi koji su uvozni (Mladi Sir, President kravlji, President Somborska) su i dalje odlični.

Meggle mlijeko i jogurti za sada jedini ne variraju sa kvalitetom.
sarajevsko_pivo

#13518 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Meni je Milkosovo mlijeko najbolje.
ElRe

#13519 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by ElRe »

sarajevsko_pivo wrote: 26/09/2024 10:27 Meni je Milkosovo mlijeko najbolje.
Milkos, Agroplod, ZIM, Pucan...to sam davno precrtao. Jedna prihvatljiva serija, pa 4 katastrofalnog kvaliteta...ne hvala.
Pored Meggle proizvoda, sada kupujem i Zbregov, ne variraju kvalitetom a to je najbitnije.
Ironmen

#13520 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by Ironmen »

ElRe wrote: 26/09/2024 09:32 Šta se dešava sa Lactalis Gradačac? Toliko im je opao kvalitet od maja ove godine, nije normalno.
Dukat jogurt ima ukus jogurta kao da je pomiješan sa nekom plastiko, a mlijeko je više smedje nego bijelo ili bijelo a ima neki čudan šmek.

Ostali Lactalis proizvodi koji su uvozni (Mladi Sir, President kravlji, President Somborska) su i dalje odlični.

Meggle mlijeko i jogurti za sada jedini ne variraju sa kvalitetom.
Tesko dolaze do sirovine jer je mljekara sve manje a drzava ne daje skoro nikakve poticaje pa pada kvalitet logicno..
Naslovnica

#13521 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by Naslovnica »

ElRe wrote: 26/09/2024 13:55
Milkos, Agroplod, ZIM, Pucan...to sam davno precrtao. Jedna prihvatljiva serija, pa 4 katastrofalnog kvaliteta...ne hvala.
Pored Meggle proizvoda, sada kupujem i Zbregov, ne variraju kvalitetom a to je najbitnije.
Ja nedavno kupim 4 litra Milkosovog mlijeka 3.2, lafo akcija, 1.95KM.
Na svim pakovanjima, prilikom otvaranja, odlijepi se čep. Ne može se zatvoriti, onaj komplet mehanizam čepa sa bazom naprosto se odvoji od pakovanja. Ne znam do koga je, proizvođača ambalaže ili Milkosa prilikom pakivanja, ali očito je postojao problem ambalaže za koji su oni svjesni pa daj stavi na akciju, da što prije ode
vjeshalica

#13522 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by vjeshalica »

Zar ima jos Pucan da se kupi? Nekad su bili dobri i nestali sa polica.

Poljorad onaj kao ABC sir,znaci bukvalno od 5 kupovina svaki put iako je ispravan rok upotrebe, 4x budem baxuz i bude sir GORAK! Uzas.

ZIM bijeli kriska sir, stalno ga kupovala, ima mozda i godine vise NE.
Dakle bukvalno nov,vakumirano neosteceno,ispravan rok i ukus nekog parfema! Jednom se zajebala,drugi put vidim imaju ocito neki problem. Ne znam kako bi opisala taj ukus,vjv je nesto sjebano,parfemisano katastrofa. Nikad vise.

Nevjerovatno da se kod razlicitih proizvodjaca cesto pojavi ovaj problem,neki parfemi okusi da bog sacuva bude jedan proizvod dobar drugi za baciti i hoce nesto da se namecu na trzistu. Jbte se.
El_comadante

#13523 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by El_comadante »

Ja kupujem jogurt Pađeni i meni dobar.
tramvajtrojka

#13524 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Post by tramvajtrojka »

vjeshalica wrote: 29/09/2024 21:36
Zar ima jos Pucan da se kupi? Nekad su bili dobri i nestali sa polica.

Poljorad onaj kao ABC sir,znaci bukvalno od 5 kupovina svaki put iako je ispravan rok upotrebe, 4x budem baxuz i bude sir GORAK! Uzas.

ZIM bijeli kriska sir, stalno ga kupovala, ima mozda i godine vise NE.
Dakle bukvalno nov,vakumirano neosteceno,ispravan rok i ukus nekog parfema! Jednom se zajebala,drugi put vidim imaju ocito neki problem. Ne znam kako bi opisala taj ukus,vjv je nesto sjebano,parfemisano katastrofa. Nikad vise.

Nevjerovatno da se kod razlicitih proizvodjaca cesto pojavi ovaj problem,neki parfemi okusi da bog sacuva bude jedan proizvod dobar drugi za baciti i hoce nesto da se namecu na trzistu. Jbte se.
ZIM je propao sa kvalitetom kad su ga prije tri godine u potpunosti preuzeli tesanjski as grupa mesetari pa su nabili nogom sve tehnologe koji su iole vrijedili jer ih nisu htjeli placati, likovi koji su uspjeli u jednoj godini uništiti mazu i zlatni dzezvu zbog usteda na sirovinama su tipični primjer bošnjačkog poduzetnika koji zakolje kravu zbog kile mesa

zlatna dzezva je postala tako kisela i bljutava kafa da je to neshvatljivo kako onako nesto lose mogu prodavati
vjeshalica

#13525 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by vjeshalica »

---
Post Reply