MojmiloDidier wrote: ↑22/09/2024 11:23Gdje je Amko Hiper?konektovan wrote: ↑21/09/2024 18:58 Jos jedan azijat u amko hiperu.![]()
I to u kuhinji radi, glavni kuhar, kazu ubija...![]()
"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8476 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
-
NediM17
#8477 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Kako braca rade sa govedinom ako su Indijci?
Doduse, moguce da su muslimani.
Doduse, moguce da su muslimani.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8478 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
ima i srba i hrvata sto bi babe rekle
India is predominately Hindu (74%), with some Muslims (20%) The truly exciting thing is that the percentage of Christians has increased substantially from 2.5% a decade ago to about 5.8% today. That represents a huge increase in the growth rate.
postoji jedna mala 100% krscanska drzava u indiji manipur tako nekako
India is predominately Hindu (74%), with some Muslims (20%) The truly exciting thing is that the percentage of Christians has increased substantially from 2.5% a decade ago to about 5.8% today. That represents a huge increase in the growth rate.
- zubi
#8479 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Cuj truly exciting thing, sta li ti je izvorTruba wrote: ↑22/09/2024 11:56 ima i srba i hrvata sto bi babe rekle
-
NediM17
#8480 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Glas koncila. 
- Truba
#8481 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ti ko pravi komunista samo za to znas
Indija ima toliko istocnih katolika da ima toliko nadbiskupa da jedan od njih mora biti mejdzor arcbisop
As of February 2014, the CBCI had around 180 members and 59 honorary members and it serves 167 dioceses
A mi 4 imamo
Indija ima toliko istocnih katolika da ima toliko nadbiskupa da jedan od njih mora biti mejdzor arcbisop
As of February 2014, the CBCI had around 180 members and 59 honorary members and it serves 167 dioceses
A mi 4 imamo
-
belfy
#8482 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
pa Indija je presla milijardu stanovnika i tih 6% je 60 miliona katolika onda. kod nas ih je koliko? 200k, 300k?
- ZoomZoomKiwi
-
Lain Coubert
#8484 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Milijarda i po je kod njih
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#8485 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
U Indiji je pun pogodak otvoriti svadbeni salon
Em ne jedu puno mesine, em sa svake strane ih ima 400, da staviš 20 KM po stolici debelo si u plusu
Em ne jedu puno mesine, em sa svake strane ih ima 400, da staviš 20 KM po stolici debelo si u plusu
- Truba
#8486 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Otkud to da ne jedu meso
Prvi put cujem
Kolega bio u bangaloreu
Nije vidio kravu
Al je vidio rasisam i vrijedjanje bijelaca
Prvi put cujem
Kolega bio u bangaloreu
Nije vidio kravu
Al je vidio rasisam i vrijedjanje bijelaca
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#8487 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Rekao sam puno mesine, oni jedu naspram nas daleko više povrća.
A da su rasisti, jesu i to daleko gori nego simpatizeri KKK.
A da su rasisti, jesu i to daleko gori nego simpatizeri KKK.
- Truba
#8488 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
BJP parlanetarna partija i vlast
Kao da Swarz u hrvatskoj pobijedi
Hindu nacionalisti
Al o tome se ne prica samo o robovima 17ineke kod belaca
Kao da Swarz u hrvatskoj pobijedi
Hindu nacionalisti
Al o tome se ne prica samo o robovima 17ineke kod belaca
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8489 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
https://www.index.hr/mobile/magazin/cla ... zin_prva_m
Oglas je hit, a obrazlozenje sumira dosta toga o cemu smo diskutovali:
"Najveći problem s radnom snagom je taj što se posao konobara među mladima smatra nekim nižim rangom. Konobari trenutno imaju veće plaće od nekih zaposlenika u državnim firmama, znači plaće nisu problem", smatra. "Većina mladih danas nema odgovornosti, cilja u životu te isto tako ne žele obaveze, a roditelji ih u tome podupiru. Kažu - neće moje 'dijete' raditi, ja joj dam za grad 20 € i njoj je dosta...", dodaje.
Svjestan je da su problem i prijašnja iskustva kvalitetnih radnika.
"Nama ugostiteljima su problem i loši ugostitelji koji su bili bahati prema svojim radnicima, nisu ih plaćali i slično. Naravno, njima su svi konobari otišli, pa sad oni daju nemoralne ponude našim konobarima jer su stjerani u kut, ako ne nađu radnika, moraju zatvoriti. Obično i to završi loše jer je neodrživo, ali šteta je nanesena nama jer smo izgubili konobara", priča nam.
Slična iskustva je imao s iskusnijim zaposlenicima.
"Ne mogu za sve kriviti ni mlade, pokušao sam u jednom lokalu sa 'starijim', ozbiljnijim konobarima, no, nažalost, naišao sam na iste one 'dječje bolesti'. Trenutno imam 20-ak zaposlenih i većina radi kod mene godinama. Mislim da su nam svima budućnost Nepalci, Indijci, Filipinci, a naši sretni na birou i na društvenim mrežama s maminim i tatinim džeparcima", zaključuje.
Oglas je hit, a obrazlozenje sumira dosta toga o cemu smo diskutovali:
"Najveći problem s radnom snagom je taj što se posao konobara među mladima smatra nekim nižim rangom. Konobari trenutno imaju veće plaće od nekih zaposlenika u državnim firmama, znači plaće nisu problem", smatra. "Većina mladih danas nema odgovornosti, cilja u životu te isto tako ne žele obaveze, a roditelji ih u tome podupiru. Kažu - neće moje 'dijete' raditi, ja joj dam za grad 20 € i njoj je dosta...", dodaje.
Svjestan je da su problem i prijašnja iskustva kvalitetnih radnika.
"Nama ugostiteljima su problem i loši ugostitelji koji su bili bahati prema svojim radnicima, nisu ih plaćali i slično. Naravno, njima su svi konobari otišli, pa sad oni daju nemoralne ponude našim konobarima jer su stjerani u kut, ako ne nađu radnika, moraju zatvoriti. Obično i to završi loše jer je neodrživo, ali šteta je nanesena nama jer smo izgubili konobara", priča nam.
Slična iskustva je imao s iskusnijim zaposlenicima.
"Ne mogu za sve kriviti ni mlade, pokušao sam u jednom lokalu sa 'starijim', ozbiljnijim konobarima, no, nažalost, naišao sam na iste one 'dječje bolesti'. Trenutno imam 20-ak zaposlenih i većina radi kod mene godinama. Mislim da su nam svima budućnost Nepalci, Indijci, Filipinci, a naši sretni na birou i na društvenim mrežama s maminim i tatinim džeparcima", zaključuje.
-
dixi5
#8490 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ko danas nije rasista? Svi smo mi rasisti prema outsajderima, samo ih nismo imali previse. Evo kako dolaze arapi, rasizam u meni dostize sve vece i vece razmjere. Negdje je opravdano, negdje nije, no tako je kako je. I ne, nisam izuzetak, nisam neobrazovan i ne mrzim nikoga inace, ali polako se budi ta odbojnost u meni.Domaci izdajnik wrote: ↑23/09/2024 16:41 A da su rasisti, jesu i to daleko gori nego simpatizeri KKK.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#8491 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Onda se liječi LOLdixi5 wrote: ↑25/09/2024 14:09Ko danas nije rasista? Svi smo mi rasisti prema outsajderima, samo ih nismo imali previse. Evo kako dolaze arapi, rasizam u meni dostize sve vece i vece razmjere. Negdje je opravdano, negdje nije, no tako je kako je. I ne, nisam izuzetak, nisam neobrazovan i ne mrzim nikoga inace, ali polako se budi ta odbojnost u meni.Domaci izdajnik wrote: ↑23/09/2024 16:41 A da su rasisti, jesu i to daleko gori nego simpatizeri KKK.
Rasizam nije normalan, možda jedino ksenofobija, i to samo donekle.
Jedno je biti malo skeptičan prema ljudima iz drugih zemalja, drugo je nekoga baš mrziti samo zato što ima određenu boju kože, religiju, naciju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8492 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ne mrzim ih ali mi se ne svidja njihovo ponasanje
- PreWiBa
#8493 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
To nije rasizam.
Rasizam je kada nekoga ne želiš da uslužiš, kada nekoga mrziš kao ličnost samo zato što je od tamo.
S tim da ja još uvijek nisam vidio primjer negativnog ponašanja od njih, ali znam za priče drugih.
- skrbavi-admin
#8494 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
ja sam se nase stoke nagledo za do kraja zivota ne moram mrzit auslendere
kulminacija je bila kad sam u rjecici Bistrici kod Maglaja naso polomljene flase pive konzerve i slicno i to dublje u sumi nije to pored kuca....voda bistra ko dusa...cak ima i ribica pokoja.... tad sam vidio da nije Bakir kriv nizasta..... ne bi mi tesko da kao pravi patriJota koji je dezertiro iz rata 2007e godine pokupim i pocistim taj krajolik koji ni je jedno od najboljih mjesta za dusu na kojima sam bio....
kulminacija je bila kad sam u rjecici Bistrici kod Maglaja naso polomljene flase pive konzerve i slicno i to dublje u sumi nije to pored kuca....voda bistra ko dusa...cak ima i ribica pokoja.... tad sam vidio da nije Bakir kriv nizasta..... ne bi mi tesko da kao pravi patriJota koji je dezertiro iz rata 2007e godine pokupim i pocistim taj krajolik koji ni je jedno od najboljih mjesta za dusu na kojima sam bio....
Last edited by skrbavi-admin on 25/09/2024 14:31, edited 1 time in total.
-
dixi5
#8495 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Mozda je kssenofobija, rasizam, meni je identicno. Znam da ima divnih ljudi, no zbog ponasanja, nepostivanja domacina i sve, meni su apsolutno isti. Necu ga pljunuti, necu ga diskirminisati, ali ga ni ne mirisem. Ne mrzim ga radi koze, nacije, religije, vec ponasanja. Stvorio sam stereotip da su svi isti i to me drzi i nece popustiti.
Jednostvno je tako.
- PreWiBa
#8496 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Razlika u tome što je rasizam baziran na izgledu, a ksenofobija je općenito protiv ljudi koji su "iz vana", pa si tu rezervisan npr. Italijana i Turčina podjednako. Rekao sam, samo je skekpsa donekle ok, ali ne otvorena ksenofobija u obliku mržnje.dixi5 wrote: ↑25/09/2024 14:31Mozda je kssenofobija, rasizam, meni je identicno. Znam da ima divnih ljudi, no zbog ponasanja, nepostivanja domacina i sve, meni su apsolutno isti. Necu ga pljunuti, necu ga diskirminisati, ali ga ni ne mirisem. Ne mrzim ga radi koze, nacije, religije, vec ponasanja. Stvorio sam stereotip da su svi isti i to me drzi i nece popustiti.
Jednostvno je tako.
Ne znam, rekoh, nisam imao negativna iskustva, na Ilidži sam, ispred kuće znaju biti jutra da prođe više auta sa UAE i kuvajtskim tablicama i arapa nego naših.
Ljudi dolaze ovdje, troše i doprinose ekonomiji. Ako neko ne želi da ima posla s njima ne mora. Da nema fajde od njih, ne bi niko radio s njima.
- Truba
#8497 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
ne mrzim nikog ali imam pravo birati skoga gledati
tuđe kulture me ne zanimaju
tuđe kulture me ne zanimaju
- PreWiBa
- fortaleza
#8499 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Pa ovo je 80 milijuna kršćana u Indiji, nije zanemariv broj.Truba wrote: ↑22/09/2024 11:56 ima i srba i hrvata sto bi babe rekle
https://medium.com/@alvin-george/why-wi ... 56fd46ddd8
- Truba
#8500 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
slično je i u kini...koreji...maleziji...samo narod ne zna te podatke
čudo je i u nepalu kao u kini... lagano i u monogliji
naravno i duge religije rastu ali nije isto ako si u zemlji imao 0 krscana 1950 a danas ih imas lupam 1,7 %
treba se pitati ima li hindusa u krscanskim zemljama?
dakle to je razlika između misionarske i religije vezane za jednu državu
izuzimamo sent luis tu imaju najveći hram izvan indije
čudo je i u nepalu kao u kini... lagano i u monogliji
naravno i duge religije rastu ali nije isto ako si u zemlji imao 0 krscana 1950 a danas ih imas lupam 1,7 %
treba se pitati ima li hindusa u krscanskim zemljama?
dakle to je razlika između misionarske i religije vezane za jednu državu
izuzimamo sent luis tu imaju najveći hram izvan indije