LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Lokalni izbori 2024: Gdje svaki glas broji... barem dok ne nestane struje!

Dobrodošli u naš kutak političke zabave, gdje se lokalni kandidati pretvaraju u superheroje, a glasanje postaje akcioni film s više zapleta od turskih serija! Ovdje možete pratiti ko trči za funkciju u općini, a ko se samo trudi da ne trči nigdje. Diskutujte, predviđajte i pratite kako vaši omiljeni (ili najmanje omiljeni) političari pokušavaju da ispune obećanja – od asfaltiranja ulice do postavljanja nove klupe u parku.
Pridružite se, jer iako su izbori ozbiljni... mi sigurno ne moramo biti!

Moderator: Bloo

Post Reply
A_A_AKCIJA

#1126 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by A_A_AKCIJA »

Dilibus wrote: 24/09/2024 12:32
A_A_AKCIJA wrote: 24/09/2024 12:03
Dilibus wrote: 24/09/2024 11:25 Samir Alihodžić, nastavnik tjelesnog odgoja u sarajevskoj OŠ "Grbavica 1", koji je, iako osuđen na robiju za pedofiliju, nastavio raditi u ovoj školi.

Bivši zet Kemala Ademovića (Narod i pravda), bivšeg šefa AID-a, 11. novembra prošle godine osuđen je na jednogodišnju kaznu zatvora kao i jednogodišnju zabranu obavljanja posla nastavnika zbog krivičnog djela bludnih radnji nad maloljetnicom.
No, na činjenicu da se osuđeni pedofil redovno vratio u nastavni proces ostala je nijema i ministrica obrazovanja Naida Hota-Muminović (Narod i pravda).
Sada već očajno lažeš

https://www.klix.ba/vijesti/zavrsena-in ... /221222113

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nip-osu ... /221220193

Vlada Trojke u KS je beton i sve stranke su zaslužne za dobar rezultat.

Kako to obično biva sa napadima.
Digne se galama i prašina, ali kada se slegne, ukažu se bolni argumenti koji im začepe usta. :D
Ti su linkovi dokaz za sta?
Da se javnost nije digla, hladno biste pedofila zastitili i sacuvali mu radno mjesto. To je ta stranka.
To majki svojoj govori da laze. Svoj rektalni alpinizam dokazuj visim funkcionerima svoje stranke, na forumu ljudi imaju oci i usi.
Vecina nas je sa svojim stavom i misljenjem i ne pisemo ovdje zbog sitnih interesa ni sendvica.
Ono kada ti se posloži, pa ništa više ne moraš
:D

Stranka za BiH i njihov nosilac liste, koji je zapravo štitio pedofila.

Istina sama izašla na vidjelo. Htio si podvaliti NiPu a opalilo tvoje po glavi :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/optuzen ... /240925064
Omer Begović, bivši direktor OŠ "Grbavica I" koji se tereti da je pogodovao optuženom za bludne radnje, nosilac je liste za Općinsko vijeće Novo Sarajevo.

Begović se nalazi na listi Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).
Ova stranka je predstavila njegovu biografiju i navela da je Begović profesor tehničkog odgoja i magistar ekologije.

Optužen direktor OŠ "Grbavica I", predsjednica i članica školskog odbora zbog pogodovanja optuženom za bludne radnje

Navedeno je da posjeduje višegodišnje iskustvo na mjestu direktora OŠ "Grbavica I" i OŠ "Aneks" te donosi bogato znanje u oblasti obrazovanja i ekologije.

"Posvećeni otac troje djece, odlučan je da doprinese pozitivnim promjenama u Novom Sarajevu", naveli su iz SBiH-a Novo Sarajevo.

Begović se, podsjetimo, tereti se od 14. marta do 28. augusta 2018. godine kao direktor OŠ "Grbavica I", propustio da suspenduje nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja, iako je znao da je optužen za krivično djelo bludne radnje. Zbog nedonošenja odluke o suspenziji iz nastavnog procesa do okončanja krivičnog postupka, tereti se da da mu je pribavio nezakonitu korist u vidu prava koje mu ne pripada.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/optuzen ... /240925057
Last edited by A_A_AKCIJA on 25/09/2024 12:43, edited 1 time in total.
Dosadno mii

#1127 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Dosadno mii »

black wrote: 25/09/2024 11:27
Chmoljo wrote: 24/09/2024 15:13
teskeredzic_22 wrote: 24/09/2024 15:11

Imam spreman isprintani mem koji ću nalijepiti na listić kojim se bira načelnik.
Koldžo i Benjamina nešto kao pričaju.... :D
Nek se bar nasmije izborna komsija u kasne sate :D
Sve je to super raja, samo nemojte se jadati kako papci upravljaju, jer ce on svog zaokruziti.

I jope, ne mora trojka, glasajte za onoga za koga ipak znate da je zeru bolji od prosjeka. Ja cisto sumnjam da bas niko nije takav, al hajd.
ma za vijece se moze probrati nekih imena iz trojke. sinoc skontah da mi je drug na listi :mrgreen: nije bas u vrhu al nema veze..
kandidati za nacelnika NS su kriza
Ako nije u vrhu nikakve fajde od glasa za njega
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1128 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by malakh »

i sada neka me netko ubijedi da muamer bandić nije znao za ovaj slučaj omera begovića.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1129 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Chmoljo »

što je najgore, prali su na ruke NIP i Ademovića oko ovog slučaja.

kad ono... :D

kakav autogol.

inače, da je ovo trojkin kandidat, gorilo bi sve. ali to u potpunosti podržavam. pokazuje na šta su glasači jednih, a na šta glasači drugih spremni zažmiriti i odobravati.

bar, u tome je razlika, ako ni u čemu drugom.
Dilibus

#1130 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Dilibus »

A_A_AKCIJA wrote: 25/09/2024 12:41
Dilibus wrote: 24/09/2024 12:32
A_A_AKCIJA wrote: 24/09/2024 12:03

Sada već očajno lažeš

https://www.klix.ba/vijesti/zavrsena-in ... /221222113

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nip-osu ... /221220193

Vlada Trojke u KS je beton i sve stranke su zaslužne za dobar rezultat.

Kako to obično biva sa napadima.
Digne se galama i prašina, ali kada se slegne, ukažu se bolni argumenti koji im začepe usta. :D
Ti su linkovi dokaz za sta?
Da se javnost nije digla, hladno biste pedofila zastitili i sacuvali mu radno mjesto. To je ta stranka.
To majki svojoj govori da laze. Svoj rektalni alpinizam dokazuj visim funkcionerima svoje stranke, na forumu ljudi imaju oci i usi.
Vecina nas je sa svojim stavom i misljenjem i ne pisemo ovdje zbog sitnih interesa ni sendvica.
Ono kada ti se posloži, pa ništa više ne moraš
:D

Stranka za BiH i njihov nosilac liste, koji je zapravo štitio pedofila.

Istina sama izašla na vidjelo. Htio si podvaliti NiPu a opalilo tvoje po glavi :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/optuzen ... /240925064
Omer Begović, bivši direktor OŠ "Grbavica I" koji se tereti da je pogodovao optuženom za bludne radnje, nosilac je liste za Općinsko vijeće Novo Sarajevo.

Begović se nalazi na listi Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).
Ova stranka je predstavila njegovu biografiju i navela da je Begović profesor tehničkog odgoja i magistar ekologije.

Optužen direktor OŠ "Grbavica I", predsjednica i članica školskog odbora zbog pogodovanja optuženom za bludne radnje

Navedeno je da posjeduje višegodišnje iskustvo na mjestu direktora OŠ "Grbavica I" i OŠ "Aneks" te donosi bogato znanje u oblasti obrazovanja i ekologije.

"Posvećeni otac troje djece, odlučan je da doprinese pozitivnim promjenama u Novom Sarajevu", naveli su iz SBiH-a Novo Sarajevo.

Begović se, podsjetimo, tereti se od 14. marta do 28. augusta 2018. godine kao direktor OŠ "Grbavica I", propustio da suspenduje nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja, iako je znao da je optužen za krivično djelo bludne radnje. Zbog nedonošenja odluke o suspenziji iz nastavnog procesa do okončanja krivičnog postupka, tereti se da da mu je pribavio nezakonitu korist u vidu prava koje mu ne pripada.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/optuzen ... /240925057
Jovana Jeremic jesil to ti :lol: . Suvise si mi teatralna danas. SBiH i Efendic bi podrzao jedino kad bi se kandidovali kakvu zadrugu da vode poljoprivrednu. Doduse vi niste sposobni ni to. Ne odgovori mi sto ministrica podrza ovog Begovića.
Pogledajmo izjavu Ministrice Hote iz NiP-a
"Putem Vlade Kantona Sarajevo uputit ćemo sve potrebne inicijative kako bi se što cjelovitije riješilo pitanje rada sa djecom za osuđene pedofile. Jasno je da propisi na nižim nivoima vlasti, tj. na nivou kantona, ne mogu dovoljno urediti ovu oblast koja mora biti obuhvaćena i odredbama krivičnog zakona i zakona o radu. Primjena propisa svakako zavisi i od odluka pravosudnog sistema kojima se kreira kaznena politike", navode iz resornog Ministarstva.

Osim navedenog, Ministarstvo će inicirati inspekcijski nadzor nad radom škole kako bi se utvrdilo da li su ispravno primijenjeni svi propisi, tj. da li su iskorišteni svi mehanizmi koji su trenutno na raspolaganju.

Podsjetimo, nakon konačne presude u novembru prošle godine i jednogodišnje kazne zatvora kao i jednogodišnje zabrane obavljanja posla nastavnika, Samira Alihodžića ništa nije spriječilo da svoju zatvorsku kaznu uredno plati i tako se nađe na slobodi bez odlaska iza rešetaka, a zatim se vrati i na posao jer ga zakon u tome ne sprečava."
https://www.klix.ba/vijesti/bih/oglasil ... /221217035

Sam si se sebi sad istovario usta. Nadam se da ce sendvici bit sa vecim kobajama ti sad pred izbore, da ih mozes fino nagutati.
A_A_AKCIJA

#1131 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by A_A_AKCIJA »

Dilibus wrote: 25/09/2024 14:30 Ne odgovori mi sto ministrica podrza ovog Begovića
Odgovorio bih ti da ga je igdje podržala.

Ovako, valjaš gluposti i nadaš se da niko ne čita.

Podržala ga tako jer je tražila inspekcijski nadzor, nakon kojeg je podignuta optužnica.

Alaj ga je podržala, svaka joj čast :D
hepekcina

#1132 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by hepekcina »

DaysleepeR wrote: 25/09/2024 11:40 Da me ne shvatite pogrešno, ovo je pravo vrijeme da se malo požalimo među kakvim likovima mi ovdje trebamo donositi izbor kome dati glas, pogledati samo sliku broj 15...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mup-ks- ... /240923096

Baš ulijevaju povjerenje

A ja sam glasač stranke koja je dio Trojke, zamisli kako ostali gledaju ovo...
ove iste je Tuzla nabavila

da ne kažem da ih je Trojka najstrašnije popljuvala zbog toga
Semper123

#1133 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Semper123 »

Srdjan Srdić ima podrsku svih gradjana Sarajeva, covjek je hrabar , ima viziju, pošten je i uvijek principjelan.
DebelinJoe

#1134 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by DebelinJoe »

Semper123 wrote: 25/09/2024 16:55 Srdjan Srdić ima podrsku svih gradjana Sarajeva, covjek je hrabar , ima viziju, pošten je i uvijek principjelan.
Isti legendarni Zviz, legendarni forumaš iz Danske...Ocammmm
pemanapemani

#1135 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by pemanapemani »

hepekcina wrote: 25/09/2024 16:31
DaysleepeR wrote: 25/09/2024 11:40 Da me ne shvatite pogrešno, ovo je pravo vrijeme da se malo požalimo među kakvim likovima mi ovdje trebamo donositi izbor kome dati glas, pogledati samo sliku broj 15...

Baš ulijevaju povjerenje

Moze li nekoliko linkova na vijesti kako je trojka najstrasnije popljuvala nabavku vozila za Mup TK?

Kao da je jucer bilo kada se predsjednik Komsic slavodobitno slikao u vozilima kada su dosla u Tuzlu (i trebao je), a godinu prije fotografije srusio Vladu KS jer su htjeli nabaviti helikopter za MUP KS.

Strasno, prestrasno, najstrasnije...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1136 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by malakh »

i na kraju shvatimo da trojka nema alternativu... :thumbup: je li tako @Prpa.ba

semir je kadrove kupio kao na traci, sa ulice, neplanski, bez bilo kakvih provjera i dobijemo kao ogledalo novog sarajeva, čovjeka koji je štitio napasnika i bludnika.

i cijeli dan se nitko ne oglašava, ni semir kao predsjednik stranke, ni onaj bandić kao kandidat za načelnika općine novo sarajevo. boli ih tuki, misle da će narod za dva dana zaboraviti sve i idemo dalje.

isto će tako sutra reagirati na afere u općinama. samo će se ušutiti, kao da ništa nije bilo i idemo dalje.

za razliku od njih, trojka je svoje kadrove odmah sklanjala. sjetim se slučaja zornić i kako su ga ekspresno smijenili.
black

#1137 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by black »

Ken_M

#1138 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Ken_M »

Mislio sam da ne glasam, ali ovi iz Naše stranke planiraju zatvoriti Radićevu i napraviti njesra u cijelom Centru.

Tu će nastati takav haos, kad u špici krenu kroz Kulovića u BBI i na Titovu da će pola grada biti blokirano.

Koji kandidat nema takvu napušenu ideju?
hepekcina

#1139 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by hepekcina »

pemanapemani wrote: 25/09/2024 17:46
hepekcina wrote: 25/09/2024 16:31

Baš ulijevaju povjerenje

Moze li nekoliko linkova na vijesti kako je trojka najstrasnije popljuvala nabavku vozila za Mup TK?

Kao da je jucer bilo kada se predsjednik Komsic slavodobitno slikao u vozilima kada su dosla u Tuzlu (i trebao je), a godinu prije fotografije srusio Vladu KS jer su htjeli nabaviti helikopter za MUP KS.

Strasno, prestrasno, najstrasnije...
ko god je protiv opremanja naše policije je glup i ništa nije naučio iz prošlosti
akcija007

#1140 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by akcija007 »

Ima i Benjamina nebulozu - da zatvori Vilsonovo u potpunosti
Pa i ovako je kolaps na Zmaja od Bosne i po Zagrebackoj jos Vilsonovo
hepekcina

#1141 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by hepekcina »

akcija007 wrote: 25/09/2024 18:27 Ima i Benjamina nebulozu - da zatvori Vilsonovo u potpunosti
ne samo ona već i ovi "dobri ljudi"

i sa Vilsom imamo saobraćajni kolaps, ne smijem ni zamisliti šta bi se desilo zatvaranjem ove alternative

ljudi furaju neke ideje jer im zvuče cool i misle za sebe da su pametni

a izgeda da nemaju nikakvog dodira sa našom stvarnošću

niti razmišljaju o posljedicama implementacije po društvo kao cjelinu

bitno je da je njima dobro i samim tim svima MORA biti dobro
noviclan

#1142 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by noviclan »

Preminuo Emir Sulejmanović, kandidat Trojke za načelnika Fojnice
http://www.klix.ba/clanak/240925146

Nije KS u pitanju ali je blizu, sta u ovakvim slucajevima bude ide li neka zamjena ili doduse listici su zavrseni
karanana

#1143 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by karanana »

prije 3-4 dana bio na face-u.
ja mislim da ce on biti na listicu i moze biti izabran, kao da je prije bilo slicnih slucajeva. onda ne znam sta bude, vanredni izbori mozda.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#1144 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by teskeredzic_22 »

Semper123 wrote: 25/09/2024 16:55 Srdjan Srdić ima podrsku svih gradjana Sarajeva, covjek je hrabar , ima viziju, pošten je i uvijek principjelan.
Post je prijavljen.
Poslao sam mail administraciji za trajni ban.
malakh wrote: 25/09/2024 17:55 sjetim se slučaja zornić i kako su ga ekspresno smijenili.
Ma nije tačno.
Zornića nije smijenila trojka jer se u to doba tek formirala šestorka , njega je smijenio SDP.
A Zornić zapravo nikad nije ni bio SDP osim formalno-pravno , to su kadrovi SBIH-a.
Last edited by teskeredzic_22 on 25/09/2024 18:57, edited 1 time in total.
Ken_M

#1145 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Ken_M »

akcija007 wrote: 25/09/2024 18:27 Ima i Benjamina nebulozu - da zatvori Vilsonovo u potpunosti
To će biti moguće tek kad se naprave alternativni putevi kroz i oko grada. Ovako to vodi kolapsu.

Što park kakav planiraju u Radićevoj ne prave pred zgradom Vlade KS, svakako je i tamo zabranjen saobraćaj?

Ludorija.
noviclan

#1146 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by noviclan »

Image[/url]

Je li ovo neka zajevancija ili je stvarno
upitan

#1147 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by upitan »

A_A_AKCIJA wrote: 25/09/2024 09:28
upitan wrote: 25/09/2024 02:51 Ono sto nije dobro neke Opcine ce izgubiti znacajna finansijska sredstva iz VKS al to smo i ranije vidjeli.
A ovome se moram posebno posvetiti, jer je opasna laž.

Jer, Semir Efendić bi bio ugušen od Trojke, da je ovo istina. A znamo da nije, ni blizu.

Ogromna većina projekata u NG finansira se od Kantona.
Deveta transferzala
Krila slobode
Bazen
Asfaltiranje glavnih cesta

U šest godina vladavine, niti jednom Trojka nije blokirala novac Novom Gradu, jer je interes građana bitniji od strovaljivanja Semira.
Botu zaista nemam vremena provesti dan citirajuci bilo koga a ponajmanje tebe jer ti nemas drugog posla.
Nisam nigdje napisao Opcina nego opcenito.
Cak sta vise i njemu(Semiru Efendicu) su neki projekti zaustavljeni al to je tema za sebe.

KS je u obavezi 100% da finansira projekte a nikako suprotno,a uvijek se moze blokirati ili smanjiti sredstva ako je to cilj.
Nedavno je Semir Efendic o tome govorio da trebaju biti zahvalni sto oni u NG izdvajaju 20% sredstava od 50M KM budzeta.
Samo u KS je povrat poreza na dohodak mizeran,dok u ostalim kantonima Opcine dobiju prihode od 80 do 34%.
U Novom Gradu kanton uzme sebi 98% tih sredstava a Novi Grad npr. finansira kruzni tok sa 60% kod Grasa a nadleznost je kantona.
Spominjem Novi Grad jer si ga uzeo za primjer.
Pogledaj sredstva koja se prebacuju u Opcinama gdje je Vlast Trojka,imaju svoje nacelnike i gdje ide sve novac.
*Pa bili ste vi u NIP spremni blokirati rad Srđana Mandića radi svojih interesa i o cemu mi ovdje pricamo.
To je ona "zelena" krv iz SDA ako nije kako ja hocu e nece biti nikako.
hepekcina

#1148 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by hepekcina »

sad pregledo ovog Bandića na klixu

nije ni čudo što rođ. Londrc bježi od debate

samo ga je jebo onaj Begović

bome će se morati dobro oznojiti da ga pobjedi

ovaj lik zna
karanana

#1149 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by karanana »

NS je najgusce i najneizvjesnije rekao bih. puno kandidata relativno poznatih i etabliranih u onome sto (ne)rade.

ima li kakvih anketa za NS? ko vodi?
Better Man

#1150 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Better Man »

Zatvaranje Vilsonovog za auta trajno je čisti populizam i ubleha. Sve dok se ne napravi gradski autoput, prva transverzala itd. od toga nema ništa, jer bi nastao potpuni saobraćajni kolaps. Sad je saobraćajni kolaps na toj dionici, a možete tek zamisliti kakav bi bio kad bi se Vilsonovo potpuno zatvorilo. Sarajevo je grad sa najgorom cestovnom infrastrukturom. Većina kandidata za načelnike Sarajevskih općina blago rečeno je loša, da ne kažem katastrofalna i ne bi mogli biti ni obični čistačicu ulica.
Post Reply