LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Lokalni izbori 2024: Gdje svaki glas broji... barem dok ne nestane struje!

Dobrodošli u naš kutak političke zabave, gdje se lokalni kandidati pretvaraju u superheroje, a glasanje postaje akcioni film s više zapleta od turskih serija! Ovdje možete pratiti ko trči za funkciju u općini, a ko se samo trudi da ne trči nigdje. Diskutujte, predviđajte i pratite kako vaši omiljeni (ili najmanje omiljeni) političari pokušavaju da ispune obećanja – od asfaltiranja ulice do postavljanja nove klupe u parku.
Pridružite se, jer iako su izbori ozbiljni... mi sigurno ne moramo biti!

Moderator: Bloo

Post Reply
SmokingMan

#1101 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by SmokingMan »

Navedeno mi više djeluje kao mahalska priča iz kladionice.
statixx

#1102 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by statixx »

Semper123 wrote: 24/09/2024 22:29
To što malo šminka trgove ne moze zavarati ljude koji misle svojom glavom.
Vidim kako su glasali oni "koji misle svojom glavom", lik za 8 godina usminkao Ilidzu sadeci tresnje. :lol:
stric

#1103 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by stric »

insaneinthebrain wrote: 24/09/2024 20:13 Evo glasajte za Afana u Novom Sarajevu ako vec nemate za koga. Ako ne mozete ni Bandica ni Koldzu ni Bendzaminu

Jest da covjek ne moe pobijediti al bolje dati glas nekome nego da vam propadne listic.

Ja licno ne bih ni zakoga glasao da je izbor izmedju ono troje. Al posto mi je kolega sa faksa i iz stranke mislim da bar nekom imam dati glas.

Ja sam na listi Platforma za Progres i Za nove generacije u Novom Sarajevu. I realno u Novom Sarajevu je situacija da izmedju dvije trojke bukvalno postoji sansa da se osvoji pat mandata. Koliko malo je uradjeno u posljednje cetri godine treba da postoji neka alternativa svemu tome. Al kolike su mogucnosti da neko pored njih se izbori sam. Moras na kraju u koaliciju ili opoziciju. Vidjecemo sta ce izbori pokazati
kako da je na ovim izborima glasam za Afana, kad ste zadnji put smijenili opštinsko rukovodstvo trojke, sa: sda, sdp i kao nezavisnim, i nastavili sa istom ekipom podržavati Tanovića.
ostali kandidati za načenika su a/a.

stric :bih:
JovicSA

#1104 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by JovicSA »

Haris.ba wrote: 24/09/2024 20:05
Didier wrote: 24/09/2024 19:40
Haris.ba wrote: 24/09/2024 19:30

Prvo treba vratiti rentu svima koji su legalno napravili objekat. Pa onda cemo dalje rjesavati.
Ako kuće nisu na klizištu, i ako bi mogle dobiti dozvolu, dovoljna je legalizacija i sve naknade koje idu uz to.
Ja se u principu slazem. Ali, mnoge jesu na klizistu i radi se na tome da se legalizuju. Mnoge su veoma blizu deponiji smeca, i to se gura da se legalizuje.

Zato, kad vec prave budalama one sto rade po zakonu, onda svima vratiti pare dok se ne pocne isto prema zakonu prema svima.
Mnoge su od prije rata i još uvijek nisu legalizovane tako da se ne legalizuje to baš tako i u tolikoj mjeri. Po meni objekti koji stoje preko 30 i više godina, ne ugrožavaju nikoga, treba da se legalizuju uz plaćanje svih dažbina državi.
hepekcina

#1105 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by hepekcina »

JovicSA wrote: 25/09/2024 08:31
Haris.ba wrote: 24/09/2024 20:05
Didier wrote: 24/09/2024 19:40

Ako kuće nisu na klizištu, i ako bi mogle dobiti dozvolu, dovoljna je legalizacija i sve naknade koje idu uz to.
Ja se u principu slazem. Ali, mnoge jesu na klizistu i radi se na tome da se legalizuju. Mnoge su veoma blizu deponiji smeca, i to se gura da se legalizuje.

Zato, kad vec prave budalama one sto rade po zakonu, onda svima vratiti pare dok se ne pocne isto prema zakonu prema svima.
Mnoge su od prije rata i još uvijek nisu legalizovane tako da se ne legalizuje to baš tako i u tolikoj mjeri. Po meni objekti koji stoje preko 30 i više godina, ne ugrožavaju nikoga, treba da se legalizuju uz plaćanje svih dažbina državi.

ovo ima smisla

evo ja imam garažu, napravljena 1984 kao privremeni objekat

nikad nije legalizirana
A_A_AKCIJA

#1106 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by A_A_AKCIJA »

upitan wrote: 25/09/2024 02:51 Oduzeo bi svu imovinu za koju se ne moze dokazati da je kupljena tj. nema pokrice.
Da si ti nama živ i zdrav, ali Kanton Sarajevo pod vodstvom Trojke godinama ima ovaj zakon za političare.
A_A_AKCIJA

#1107 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by A_A_AKCIJA »

upitan wrote: 25/09/2024 02:51 Ono sto nije dobro neke Opcine ce izgubiti znacajna finansijska sredstva iz VKS al to smo i ranije vidjeli.
A ovome se moram posebno posvetiti, jer je opasna laž.

Jer, Semir Efendić bi bio ugušen od Trojke, da je ovo istina. A znamo da nije, ni blizu.

Ogromna većina projekata u NG finansira se od Kantona.
Deveta transferzala
Krila slobode
Bazen
Asfaltiranje glavnih cesta

U šest godina vladavine, niti jednom Trojka nije blokirala novac Novom Gradu, jer je interes građana bitniji od strovaljivanja Semira.
doktor78

#1108 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by doktor78 »

Styling wrote: 24/09/2024 20:15 Za legalnu izgradnju kuće, prije nego što se zakopaju temelji, treba gomila para, papira i vremena.
Za legalizaciju nelegalnog objekta treba 10000 marak, malo vremena i para. S tim, što nelegalni graditelj već živi u objektu pa može laganini “ganjati papire”. To je potpuno nepravedan sistem koji, u stvari, motiviše ljude da nelegalno grade. :run:
:thumbup:
Porodice Foht

#1109 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Porodice Foht »

Hoce li iko iz Trojke iz Vlade KS izaci u ove dvije hefte do izbora i poentirati oko izgradnje Juga na Grbavici? Obecali, ubacili u budzet i kazu da je blizu s papirima oko tendera.Ili se ceka finish kampanje...
DonieBrasco

#1110 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by DonieBrasco »

Porodice Foht wrote: 25/09/2024 10:28 Hoce li iko iz Trojke iz Vlade KS izaci u ove dvije hefte do izbora i poentirati oko izgradnje Juga na Grbavici? Obecali, ubacili u budzet i kazu da je blizu s papirima oko tendera.Ili se ceka finish kampanje...
Misim da je opcina Novo Sarajevo odgovorna za to, da je ta odluka na nivou opcine a ne kantona. (mozda grijesim)
hepekcina

#1111 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by hepekcina »

DonieBrasco wrote: 25/09/2024 10:30
Porodice Foht wrote: 25/09/2024 10:28 Hoce li iko iz Trojke iz Vlade KS izaci u ove dvije hefte do izbora i poentirati oko izgradnje Juga na Grbavici? Obecali, ubacili u budzet i kazu da je blizu s papirima oko tendera.Ili se ceka finish kampanje...
Misim da je opcina Novo Sarajevo odgovorna za to, da je ta odluka na nivou opcine a ne kantona. (mozda grijesim)
ako se rođ. Londrc ne može slikati onda ništa od toga
Porodice Foht

#1112 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Porodice Foht »

Lova je iz budzeta Kantona, to znam. Opstina NS je samo "izvodjac radova".
tramvajtrojka

#1113 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by tramvajtrojka »

Porodice Foht wrote: 25/09/2024 10:33
Lova je iz budzeta Kantona, to znam. Opstina NS je samo "izvodjac radova".
Opstina sada mora raspisati tender za odabir izvođača radova
DaysleepeR

#1114 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by DaysleepeR »

Styling wrote: 24/09/2024 19:31
Dosadno mii wrote: 24/09/2024 19:28 Nip u novom gradu ima bolje kandidate za vijece nego za nacelnika
Kandidati isti kao i prošli put, ali je kandidat za načelnika “potkapacitiran” kako to vole u NIP-u da kažu.
Ko bi pametan glasao za ovo

Image
Styling

#1115 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Styling »

DaysleepeR wrote: 25/09/2024 10:35
Dosadno mii wrote: 24/09/2024 19:28 Nip u novom gradu ima bolje kandidate za vijece nego za nacelnika
Kandidati isti kao i prošli put, ali je kandidat za načelnika “potkapacitiran” kako to vole u NIP-u da kažu.

Image
Prosli put je bio, cini mi se, oko 30-tog mjesta na listi, ali je uz pomoc rodjaka Ede Okerica nagurao preko 1000 glasova i usao u Vijece. Kasnije je, uz pomoc istog lika, postao predsjednik kluba NIP u Vijecu.
Inace bahat lik koji ljudima zna galamiti i sakama udarati od stolu ako "krenu po svom".
DaysleepeR

#1116 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by DaysleepeR »

Styling wrote: 25/09/2024 10:42

Image
Prosli put je bio, cini mi se, oko 30-tog mjesta na listi, ali je uz pomoc rodjaka Ede Okerica nagurao preko 1000 glasova i usao u Vijece. Kasnije je, uz pomoc istog lika, postao predsjednik kluba NIP u Vijecu.
Inace bahat lik koji ljudima zna galamiti i sakama udarati od stolu ako "krenu po svom".
Baš se ne bi reklo, ovako kad ga čovjek vidi, da je bahat...
A_A_AKCIJA

#1117 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by A_A_AKCIJA »

Image
U čemu je problem?

Čemu diskvalifikacija osobe samo na osnovu izgleda?

Da li odobravaš identičan komentar, samo da je slika Bože Vreče?

Jel to ono o čemu smo pričali neki dan? Podizanje na viši nivo konzervativaca lijevih i liberala?

Od toga nema ništa, dok god ti i ostali sebi dopuštate ovakva proklizavanja.

Znaš li kako se čovjek makar zove i ima li ikakve rezultate iza sebe?

Višestruko licemjerje
Prpa.ba

#1118 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Prpa.ba »

stric wrote: 25/09/2024 08:24 kako da je na ovim izborima glasam za Afana, kad ste zadnji put smijenili opštinsko rukovodstvo trojke, sa: sda, sdp i kao nezavisnim, i nastavili sa istom ekipom podržavati Tanovića.
ostali kandidati za načenika su a/a.

stric :bih:
Racunaju na neinformisanost glasaca.

Koliko ljudi uopste zna da je u Novom Sarajevu vecina oko SDP-a SBIH, SDA, NES i Platforma. :-)
black

#1119 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by black »

Chmoljo wrote: 24/09/2024 15:13
teskeredzic_22 wrote: 24/09/2024 15:11
black wrote: 24/09/2024 14:43 ja sam mislio da stavim izbore na cekanje, ali predomislio sam se, izacu cisto da malo 'ukrasim' listic
Imam spreman isprintani mem koji ću nalijepiti na listić kojim se bira načelnik.
Koldžo i Benjamina nešto kao pričaju.... :D
Nek se bar nasmije izborna komsija u kasne sate :D
Sve je to super raja, samo nemojte se jadati kako papci upravljaju, jer ce on svog zaokruziti.

I jope, ne mora trojka, glasajte za onoga za koga ipak znate da je zeru bolji od prosjeka. Ja cisto sumnjam da bas niko nije takav, al hajd.
ma za vijece se moze probrati nekih imena iz trojke. sinoc skontah da mi je drug na listi :mrgreen: nije bas u vrhu al nema veze..
kandidati za nacelnika NS su kriza
DaysleepeR

#1120 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by DaysleepeR »

A_A_AKCIJA wrote: 25/09/2024 11:02

Image
U čemu je problem?

Jel to ono o čemu smo pričali neki dan? Podizanje na viši nivo konzervativaca lijevih i liberala?

Višestruko licemjerje
Nema problema.
Ja sam ipak osoba u već nekim dobro ozbiljnijim godinama i naučio sam da izgled ne vara često...
Da me dočeka doktor u bijelom mantilu koji ovako izgleda ne bih vidio problem, ali kada čovjek ovakve vanjštine hoće u vlast, onda se tu neki alarmi pale.
Najbolji kotraargument meni bi bilo da si jednostavno postavio biografiju ovog čovjeka, za koju ne sumnjam da je bogata...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1121 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Bobi »

A_A_AKCIJA wrote: 25/09/2024 11:02

Image
U čemu je problem?

Višestruko licemjerje
Styling je objasnio :D .
DaysleepeR

#1122 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by DaysleepeR »

Da me ne shvatite pogrešno, ovo je pravo vrijeme da se malo požalimo među kakvim likovima mi ovdje trebamo donositi izbor kome dati glas, pogledati samo sliku broj 15...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mup-ks- ... /240923096

Baš ulijevaju povjerenje

A ja sam glasač stranke koja je dio Trojke, zamisli kako ostali gledaju ovo...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1123 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Chmoljo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 25/09/2024 02:14
Kad vec spominjes jebanje adolescenata koliko znam kod nas je granica dobrovoljnog pristanka na seks 14 godina :stidljiv: ne vidim da se neko buni ili pokusava da to ospori. Vidim i da se malo malo zataskavaju slucajevi zlostavljanja maloljetnika. Jos malo pa cemo ih i prestici, nismo daleko.

Na temu, problem je sto nigdje nisam napisao da je demokratija dobra nego da je prevara i da je ona "originalna" bila postenija kao sto i jeste slucaj. Ova predstavnicka demokratija je redom prevara jer ti kao nekoga biras i onda taj neko provodi politike onoga ko mu je platio kampanju ili raznoraznih stranih ambasada ( pisem uopsteno, nije Trojka jedini otirac, svi su ) umjesto onih sto su ga izabrali zbog nekakvog plana ili izbornih obecanja. Nakon tacno 22 godine glasanja zakljucio sam da je to klasicna farsa. Jedino rjesenje je gradjanski neposluh i ulica. S tim da smo mi karine ubijene u pojam prica je deplasirana, ali je rjesenje tacno. "Neprijatelj" naroda su oni u vlasti, ako ga se ne boje rade sta god pozele, zato nas i jebu ko sansku kozu.

Shodno gore navedenom jedino sta mogu da uradim jeste da ne dozvolim da se neko, mozda, uhljebi zbog mog glasa i da se smijem i prozivam botove i one koji su se uhljebili i one koji ocekuju da ce im unuci dozivjeti starosnu penziju predovodjeni likovima ala Nermin Niksic, Ramo Isak, Campare, Zvizdic, Becirovic, Konakovic, Forto i ostalim mediokritetima koji se nazivaju politicarima. I znam, zeleni stakori & privjesci su gori, ali to ne znaci puno jer je ljestvica postavljena toliko nisko da tih nekoliko indeksnih poena za koji su ovi kao bolji ne znaci nista ako uzmemo u obzir da smo mi u slobodnom padu u svim segmentima drzave i drustva i da smo skoro ostali bez vremena, a kako je krenulo i bez naroda, jer svi bjeze glavom bez obzira.
ukratko, ne slažemo se oko način dolaska na zelenu granu. s tim što ja mislim da je tvoja priča, izvinućeš me, čista alibi priča za šta znaš da se neće desiti, odnosno desiće se u slučaju nekog apsolutno tektonskog poremećaja u odnosima na međunarodnom planu. prosto vjerujem da koliko god pljuvali naš sistem, on je ipak sistem. anarhija, neposluh i zakon ulice su vrlo opasni, i propagiranje istih može činiti samo neko ko ih nije osjetio ili doživio, ili ko misli da će se on lično okoristiti od toga.
Kada neko uzme i napravi ozbiljan plan, zaduzi se koliko treba i subvencionira proizvodnju domace hrane, kopanje litijuma, magnezijuma ili nesto deseto dobice moju podrsku. S tim da se to ne desava ostaje mi da se smijem naivcima koji vjeruju ovim jazavcima koji su se docepali pozicija pricajuci suplje price.
možda i bude, ali iz vedra neba sigurno neće. ja ipak vjerujem u put kojim se mora doći do te tačke.
Da ne granam dalje, jer kada sam to zadnji put radio dobio sam ban bez razloga, jer sam napisao da je glabanje amerima mentalitet otiraca a ti me jos, onako moralan i posten, hraknuo iako si vidio da sam banovan post ili dva iznad :D Nesto mi glupo da se prica ponovi, prvi put je do nekoga, a drugi put do mene.

Zivio
ali te ništa od toga nije sprječavalo da odgovoriš nakon što ti je istekla kazna. no, onda ne bi bio alibi filozof. :D

živio i ti.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1124 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Chmoljo »

black wrote: 25/09/2024 11:27
Chmoljo wrote: 24/09/2024 15:13
teskeredzic_22 wrote: 24/09/2024 15:11

Imam spreman isprintani mem koji ću nalijepiti na listić kojim se bira načelnik.
Koldžo i Benjamina nešto kao pričaju.... :D
Nek se bar nasmije izborna komsija u kasne sate :D
Sve je to super raja, samo nemojte se jadati kako papci upravljaju, jer ce on svog zaokruziti.

I jope, ne mora trojka, glasajte za onoga za koga ipak znate da je zeru bolji od prosjeka. Ja cisto sumnjam da bas niko nije takav, al hajd.
ma za vijece se moze probrati nekih imena iz trojke. sinoc skontah da mi je drug na listi :mrgreen: nije bas u vrhu al nema veze..
kandidati za nacelnika NS su kriza
i to je zauhar. ja mislim da treba koristiti instrumente koji postoje da bi istjerali nešto svoje. nisam slijep da ne vidim da su brojni šarena laža, ili da se svjesno ignorišu. no, do nas je da natjeramo da ne budu.
bejzik

#1125 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by bejzik »

Nosilac liste SzaBiH u NS
Optužen da je kao direktor škole pogodovao kompromitovanom nastavniku , na istoj listi se nalazi srđan srdić najšareniji preletačević koji je pokušao iskoristiti političku moć da se dočepa stana namijenjenog socijalno ugroženim i lik koji je zaustavio imenovanje legendarnog Bogica B. za gradonacelnika

Ja liste i go*ana
Post Reply