Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hljeb su docerali na 3 marke to je taj hljebarski,mljekarski lobi. Vazda su bijednici bili. Mentalni. Ima i jeftinije uostalom.
Hljebari godinama pljackaju drzavu, sad su dosli na to da pljackaju ljude i drzavu. Jer im je to drzava omogucila. Siptarija po SA hoce da diktira cijene hljeba.
Jucer stigao u Sarajevo i jos veci sok su mi ove cijene kod nas otisao na pijacu otoka da vidim sta ima kad sam vidio da trule banane prodaju ,a četiri marke namah mi nije bilo dobro, vani mlijeko jeftinije oko 1-60 do 1-90 maksimalno kila mrkve kod nas 3.70 a vani 1.85 itd. itd. stas kod nas mrkva prica pet jezika da joj bude takva cijena
I ovo nam je sve uradio duopol konzum bingo gdje oni diktiraju cijene posebno Bingo koji u vecini mjesta ima totalni monopol na svim nivoima, tako da nam se obija od glavu prica kupuj u domaćim prodavnicama podrzavaj nase a onda ti ga nas zakajla da ti oci ispadnu
Ove teglice sa umakom Barila sve su nagurali na 5 i nesto u Bingu.
Balija je to. Nenadjebivi gladež. Jebo ti ja mater sta imas filozofirat u umaku od paradajza doodas sta hoces od bosiljka,ruzmarina malo origana kako ko hoce. Uzmes pola litra u tetrapaku i dodas taj zacin ne dodje ni 2,5 marke pa taman na tih pola litra da jos dokuhas jedan paradajz da ugustis.
vjeshalica wrote: ↑24/09/2024 09:56
Balija je to. Nenadjebivi gladež. Jebo ti ja mater sta imas filozofirat u umaku od paradajza doodas sta hoces od bosiljka,ruzmarina malo origana kako ko hoce. Uzmes pola litra u tetrapaku i dodas taj zacin ne dodje ni 2,5 marke pa taman na tih pola litra da jos dokuhas jedan paradajz da ugustis.
Ili jos bolje.
Oguljeni paradajz u konzervi. 1.80 KM
Dodas bosiljak. Malo luka, mrkve.
I dobijes bukvalno isti, mozda i bolji, sos za duplo manje para. Istina malo se duze mora kuhati, ali i ne mora.
vjeshalica wrote: ↑24/09/2024 09:56
Ili jos bolje.
Oguljeni paradajz u konzervi. 1.80 KM
Dodas bosiljak. Malo luka, mrkve.
I dobijes bukvalno isti, mozda i bolji, sos za duplo manje para. Istina malo se duze mora kuhati, ali i ne mora.
Upravo tako,htjela sam nekim najjednostavnijim primjerom pokazati da ima bolja i jeftinija varijanta. To je inace u teglama za snobulje koji nemaju kulturu kuhanja te konzumiraju samo ono servirano.
HelaS wrote: ↑23/09/2024 23:41
Prije je na ambalaži mnogih proizvoda bila upisana cijena, štampana na ambalaži. Poljaci su je imali skoro na svakom proizvodu, pa i u YU je bilo.
Može li danas, npr. neki dobavljač da maloprodajnom trgovcu uslovi prodaju svojih proizvoda ispisanom zagarantovanom cijenom na tom proizvodu. Jer maloprodaje najčešće stalno mijenjaju cijene naviše, dobavljači rjeđe.
Jedino mi argeta pada na pamet. Pakovanje od tri pastete. Na njemu je pisala cijena
Jel zlatno zrno ostojevicevo?
Naveo si pekare koje su sve skupa minorne u odnosu na siptarski lobi, a skontala sam sto ti ne godi komentar.
Sa Albancima nemam ništa, ali albanskog hljeba nema u Bingu. Već samo Mlinar, Zlatno Zrno, Sito, MBA, Fine Food. Sad više nema ni Manja hljeba.
Te mahalske pekare koje drže Albanci tipa Imaret, Magistrala, Bosna, pa naši Poričanin, Farina, Nafaka...su nebitne za cijenu hljeba.
swanfilter wrote: ↑25/09/2024 11:14
Zbog prostate daidza mi pise u vezi bucnog ulja ovdje u Slo, jer je Prekmurje bas po tom ulju poznato.
Na moj odg da je litra domaceg, hladno cijeđenog ulja 17 eura, kaze da tamo neko bucno ulje u Bingu kosta 53 KM.
Znaci, jos jednom ga upitam jel siguran.
Jer dole je fakat TLN. I nadam se da Lidl bas u ovom pohlepu vidi sebe u BiH. Neka ovim nasim uhljupima dohaka, cekam taj dan.
I s maslinovim uljem je isto. Vina takodjer. Jbt u Francuskoj, Italiji mozes kupiti sasvim ok vino za 5-6 Eur. Kod nas? Za iole normalno nesto da se ne grcis dok ga pijes treba ti min 20 KM.
Ne znam, mi smo izgleda skuhane zabe. Ono, prica raja o cijenama, ali nista sad specijalno. Nit ima kakvih udruzenja, ma nista. Usutili se svi. Gledam u Hrv grakcu na cijene, a jbt jeftinije im duplo nego kod nas ako.gledas odnos plata - cijena.
Zbog prostate daidza mi pise u vezi bucnog ulja ovdje u Slo, jer je Prekmurje bas po tom ulju poznato.
Na moj odg da je litra domaceg, hladno cijeđenog ulja 17 eura, kaze da tamo neko bucno ulje u Bingu kosta 53 KM.
Jer dole je fakat TLN. I nadam se da Lidl bas u ovom pohlepu vidi sebe u BiH. Neka ovim nasim uhljupima dohaka, cekam taj dan.
I s maslinovim uljem je isto. Vina takodjer. Jbt u Francuskoj, Italiji mozes kupiti sasvim ok vino za 5-6 Eur. Kod nas? Za iole normalno nesto da se ne grcis dok ga pijes treba ti min 20 KM.
Ne znam, mi smo izgleda skuhane zabe. Ono, prica raja o cijenama, ali nista sad specijalno. Nit ima kakvih udruzenja, ma nista. Usutili se svi. Gledam u Hrv grakcu na cijene, a jbt jeftinije im duplo nego kod nas ako.gledas odnos plata - cijena.
Mi nesto Hrvatima nabijamo na nos. Ljudi barem imaju izgovor u turizmu. Na sta se kod nas vade ...
Mi nesto Hrvatima nabijamo na nos. Ljudi barem imaju izgovor u turizmu. Na sta se kod nas vade ...
Jel zlatno zrno ostojevicevo?
Naveo si pekare koje su sve skupa minorne u odnosu na siptarski lobi, a skontala sam sto ti ne godi komentar.
Sa Albancima nemam ništa, ali albanskog hljeba nema u Bingu. Već samo Mlinar, Zlatno Zrno, Sito, MBA, Fine Food. Sad više nema ni Manja hljeba.
Te mahalske pekare koje drže Albanci tipa Imaret, Magistrala, Bosna, pa naši Poričanin, Farina, Nafaka...su nebitne za cijenu hljeba.
Nafaka mozda jeste nebitna za hljeb ali zato sa somunima dere narod. I zbog cijeme somuna skupljaju i cevapi jer on snadbijeva sa somunima pola Sa ( zmaj, besko, ilidzanka...) a ostalo pola Sa pekata Alfekovac od Aljevica
bumerangss wrote: ↑26/09/2024 09:24
skupljaju i cevapi
Kako su odron bili ćevapi kod Hodžića prošlog petka. Još mi bili prijatelji iz inostranstva u goste... Znači, daleko bilo, slano i gorko istovremeno.
U Sarajevu jedino gdje ćevapi još uvijek valjaju su Zmaj Stanica, Zmajevi Ilidža.
Zmaj Alipašino daleko bilo. Kod Ferhatovića služe somune od prekjuče.
bumerangss wrote: ↑26/09/2024 09:24
skupljaju i cevapi
Kako su odron bili ćevapi kod Hodžića prošlog petka. Još mi bili prijatelji iz inostranstva u goste... Znači, daleko bilo, slano i gorko istovremeno.
U Sarajevu jedino gdje ćevapi još uvijek valjaju su Zmaj Stanica, Zmajevi Ilidža.
Zmaj Alipašino daleko bilo. Kod Ferhatovića služe somune od prekjuče.
Zato Hari pa 25 praznih mjesta pa Zmaj Stanica.
Kad budeš u Travniku propusti Harija i otiđi u ćevabdžinicu Bosna koja je 200 m glavnom cestom (šetnicom prema gradu) od Harija. Samo naruči 5 više od porcije koju standardno jedeš i traži da malo bolje poliju lepinu. Spominjat ćeš me Ni Hari im ravan nije