Jack Be Nimble wrote: ↑24/09/2024 14:25 Uh sada se sjeti, tokom '93, htjeli su uvesti recitovanje Boze Pravde na prvom casu![]()
gdje to?
Jack Be Nimble wrote: ↑24/09/2024 14:25 Uh sada se sjeti, tokom '93, htjeli su uvesti recitovanje Boze Pravde na prvom casu![]()
BLkakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/09/2024 16:45Jack Be Nimble wrote: ↑24/09/2024 14:25 Uh sada se sjeti, tokom '93, htjeli su uvesti recitovanje Boze Pravde na prvom casu![]()
gdje to?
Ovo podržavaju samo oni koji nisu ušli u učionicu, osim kada pitaju što moje dijete ima 4., a ne 5.!Laplace wrote: ↑24/09/2024 12:24Dobro došli u Sjevernu Koreju. Uskoro će svaki čas morati da počne sa himnom.azurna_obala wrote: ↑08/07/2024 13:08 https://www.klix.ba/vijesti/bih/svakog- ... /240708057
Znači, idiotluk teški.
Može ona u Sarajevu šta hoće,
Ali zato cijela Bosna i Hercegovina mlati praznu slamu. Stvarno nemamo šta drugo raditi na časovima, odlično.
Još gore je što to većina čitalaca podržava:
![]()
Jako sujetna bicaLaertes wrote: ↑24/09/2024 13:03Ne znam da li je u drugim sredinama toliki fetiš na doktore kao ovdje gdje živim (Tuzla). Birvaktile, ja sa djecom na Vlašiću, na onoj baby stazi, i tu je nekoliko porodica tuzlanskih doktora i njihova djeca u međusobnoj priči (dovikivanju) referišu na očeve druge djece kao "doktor taj-i-taj".Ateista wrote: ↑24/09/2024 08:33I mene to nervira, valjda misle da ce time djelovati ljudima ozbiljnije eto oni su prof. dr. i slicno. Vec sam negdje komentarisao da mene pravo nervira to sto doktori (medicine) isto tako stalno isticu da su doktori i svugdje se potpisuju tako, a cak i vecina obicnih ljudi ih stalno oslovljava sa doktore, i onda kad nisu kod njih kao pacijenti vec u nekoj skroz drugoj ulozi, opet svi ih oslovljavaju sa doktore. Imao sam jednog komsiju koji je na kucnim vratima gdje uobicajeno pise prezime napisao dr. taj i taj, a nije nikakva privatna ordinacija vec stan u kojem je zivio.Karikaturist wrote: ↑23/09/2024 14:47 Ne kontam stavljanje dr.pr.mr prof ovaj i onaj i slicno kad se neko reklamira na izborima ili tako nesto. Jos manje kontam stavljnje istog na posmrtnice.![]()
dragma wrote: ↑24/09/2024 18:05 Feminizam uopšte. Ono što je započelo kao pokret za jednaka prava sada je postalo sila podjela koja razbija porodice i odnose. Feminizam je progurao narativ da su tradicionalne rodne uloge opresivne, potkopavaju vrijednost majčinstva i čuvanja doma i demoniziraju muškost. Ova kulturološka promjena dovela je do razorenih domova, omamljenih muškaraca i žena koje jure za karijerom na račun porodice, uzrokujući društvenu neravnotežu koja djecu ostavlja bez uzora i pravih veza.
Pa karijera je nesto zbog cega bi mogao zapostaviti privatni zivot, porodicu, djecu itd. Posao 8-4 nije karijera.
Zanimljivo opazanjeultima_palabra wrote: ↑24/09/2024 18:55Pa karijera je nesto zbog cega bi mogao zapostaviti privatni zivot, porodicu, djecu itd. Posao 8-4 nije karijera.
Nije govno već se pas posr'o.ultima_palabra wrote: ↑24/09/2024 18:32 Joj kad mi neko kaze karijera u BosniU Bosni karijeru ima mozda 0,1% ljudi, svi ostali imaju posao.
To sto zena ima posao od 8 do 4 nije razlog sto se pola brakova zavrsi nakon 5 godina ili manje. Iste i slicne poslove su zene imale i prije 40-50 godina, pa je stopa razvoda bila puno manja. Tako da ti je postavka fula.dragma wrote: ↑24/09/2024 19:10Nije govno već se pas posr'o.ultima_palabra wrote: ↑24/09/2024 18:32 Joj kad mi neko kaze karijera u BosniU Bosni karijeru ima mozda 0,1% ljudi, svi ostali imaju posao.
![]()
Karijera je rezultat aktivnosti čoveka u poslovnom i društvenom životu. Predstavlja razvoj pojedinca u učenju i radu tokom života.
Ali helem nejse...
i meni isto sega....karijera u BiH....gdje caruje stela, famElija, uvlacenje i zavaljivanje.....taj procenat sto si naveo je karijera ljudi koji nisu nista od ovog sto sam nabrojao.....nije ni u ostatku svijeta nesta bolje ali je ovaj prcenat veciultima_palabra wrote: ↑24/09/2024 18:32 Joj kad mi neko kaze karijera u BosniU Bosni karijeru ima mozda 0,1% ljudi, svi ostali imaju posao.
Obzirom da se tema zove kako se već zove, cijenim što se slažeš sa mnom.ultima_palabra wrote: ↑24/09/2024 19:13To sto zena ima posao od 8 do 4 nije razlog sto se pola brakova zavrsi nakon 5 godina ili manje. Iste i slicne poslove su zene imale i prije 40-50 godina, pa je stopa razvoda bila puno manja. Tako da ti je postavka fula.dragma wrote: ↑24/09/2024 19:10Nije govno već se pas posr'o.ultima_palabra wrote: ↑24/09/2024 18:32 Joj kad mi neko kaze karijera u BosniU Bosni karijeru ima mozda 0,1% ljudi, svi ostali imaju posao.
![]()
Karijera je rezultat aktivnosti čoveka u poslovnom i društvenom životu. Predstavlja razvoj pojedinca u učenju i radu tokom života.
Ali helem nejse...
Cudna definicija karijere. Ne kazem da nema onih koji zbog karijere zapostave privatni zivot, ali nije pravilo i po meni nije to ono sto karijeru razlikuje od posla.ultima_palabra wrote: ↑24/09/2024 18:55Pa karijera je nesto zbog cega bi mogao zapostaviti privatni zivot, porodicu, djecu itd. Posao 8-4 nije karijera.
U kojoj školi? U mojoj to nikand nije spominjano.Jack Be Nimble wrote: ↑24/09/2024 17:09BLkakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/09/2024 16:45Jack Be Nimble wrote: ↑24/09/2024 14:25 Uh sada se sjeti, tokom '93, htjeli su uvesti recitovanje Boze Pravde na prvom casu![]()
gdje to?
Ja se brinem zbog onoga što ljudi rade životinjama. Na korak do toga da to urade i ljudima.azurna_obala wrote: ↑24/09/2024 17:38 Evo, danas vidim protesti odobreni zbog onog nastradalog cuke. Nevjerojatno je da imamo više zabrinutih zbog životinja, nego ljudi.
Kad mi dođe na posao da nešto ćaska a ja radim nešto važno i hitno... K tome, znam da ima svoj posao koji ne radi jer mu je mrsko, ali zato dolazi meni da mi smeta dok radim svoj posao, koji mi nije mrsko raditi. Kad mu kažem " ne sad, radim" naljuti se i deset dana ne priča sa mnom.
Taj sam (dok radim, nisam nikad išao u teretanu, a trebao sam u mlađim danima). Neki dolaze na posao samo da bi tražili s kim će piti kafu, između kafa kao ponešto raduckaju.billy organ wrote: ↑23/09/2024 11:48 Idu svijet i zivot normalnim tokom nego ima ljudi koji kako neko rece zele da budu sami sa svojim mislima pri tom slusajuci muziku. Nismo svi u svakom momentu raspolozeni da laprdamo o Dodiku i Bakiru, o ligi prvaka ...
Upravo to sam i ja htio napisati: ovaj će (ako već nije) kad-tad sa pasa preći na ljude ako ga hitno ne zaustave. Pas je žrtva isključivo zbog toga što se (još) nije odvažio da to uradi čovjeku. Takvi su tokom rata devedesetih ljudima radili i gore stvari od ovog.banjaluka078 wrote: ↑24/09/2024 20:46Ja se brinem zbog onoga što ljudi rade životinjama. Na korak do toga da to urade i ljudima.azurna_obala wrote: ↑24/09/2024 17:38 Evo, danas vidim protesti odobreni zbog onog nastradalog cuke. Nevjerojatno je da imamo više zabrinutih zbog životinja, nego ljudi.
BL danas: https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... tva/858367
Po meni nije ništa od navedenog ali i ja sam iz osamdesetihbanjaluka078 wrote: ↑24/09/2024 21:04 Izlazak iz kuće na par sati, nekad i duže, da ne smetaju sinu (zamalo 18) kojem je došla cura (16).
Duvanje s djecom, jer "bolje da mu/joj ja dam da proba u kontrolisanim uslovima, nego da smota negdje van kuće".
Puštanje klinaca u srednjoj školi da spavaju kod momka/cure.
Možda sam ja stara k'o Grčka i ništa više ne kontam kako omladina živi, ali prilično sam sigurna da bar nešto od ovog gore nije OK.