Iskreno, umoran sam više od 1.500. prodavnice koja prodaje isto šta i onih 1.499 prije nje.
Ako neće biti otvorena neka prodavnica koja prodaje stvari koje trebaju a druge prodavnice ne prodaju, ni ta ne treba biti otvorena što se mene tiče. Neka prodaje sve šta imaju i druge, ali neka prodaje i ono šta drugi nemaju.
Prije neki dan hoću da kupim žicu, izolovanu, tanku, tanju od 0,5 mm, žicu za spajanje elektronskih komponenti, između vodova na štampanim pločicama i slično. Na metar, da kupim 10 metara u plavoj i 10 u crvenoj izolaciji. Nema. Nigdje. Lako je kupiti kabl za razvlačenje instalacija, 1,5 mm2, 2,5 mm2, 4 mm2, to ima u svakoj radnji, ali tu tanku žicu nema niko. Kažu u Elecrtonic centru da će imati uskoro neku licnu, sa malim brojem žilica, ali punu neće ni tamo nabavljati.
Sve isto, gdje god odeš, sve isto.
Hoće li u toj prodavnici imati kamenove gradacije 1.000, 4.000, 8.000 za oštrenje dlijeta ili ručnih blanja? Hoće li imati ponudu kvalitetnih dljeta i ručnih blanja? Neće.
Hoće li imati u ponudi šelak, ljepilo od kože (hide glue), pčelinji vosak za drvo itd? Neće.
Hoće li imati "plug cuttere", to jeste ovo
Neće.
Hoće li imati takve stvari? Neće.
Imat će Makita, Metabo, Bosch, Bahco, Einhell, možda Gedore, Knipex, Proair kompresore itd, sve ono šta već godinama imaju OBI, Penny, Zeka, Mašine i alati, Profi centar i ostali.
I tako, još jedna prodavnica koja će imati isto kao i sve prodavnice prije nje. Čemu?
Da mi je barem na 5 metara od kuće, pa da imam neku korist od toga
Eto, sa srećom joj.