LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Lokalni izbori 2024: Gdje svaki glas broji... barem dok ne nestane struje!

Dobrodošli u naš kutak političke zabave, gdje se lokalni kandidati pretvaraju u superheroje, a glasanje postaje akcioni film s više zapleta od turskih serija! Ovdje možete pratiti ko trči za funkciju u općini, a ko se samo trudi da ne trči nigdje. Diskutujte, predviđajte i pratite kako vaši omiljeni (ili najmanje omiljeni) političari pokušavaju da ispune obećanja – od asfaltiranja ulice do postavljanja nove klupe u parku.
Pridružite se, jer iako su izbori ozbiljni... mi sigurno ne moramo biti!

Moderator: Bloo

Post Reply
A_A_AKCIJA

#1026 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by A_A_AKCIJA »

DaysleepeR wrote: 24/09/2024 10:40 Bilo bi super kada bi NiP, SDP i NS izdrodili još modernije i progresivnije konzervativne, socijaldemokratske i liberalne opcije, od novih, pametnijih i progresivnijih generacija koje ne gledaju u prošlost.
Samo je problem što nam prolazi vrijeme...
Da, bilo bi super, ali vlast je uvijek prosjek želja građana.

Onog momenta kada je građanima bilo previše kriminala SDA, skinuli su ih.

Za sve više od toga, građanin mora imati svijest koju trenutno nema. Mogao bih solidan esej napisati o motivima zašto će neko glasati ili ne za neku stranku, osobu...

Kakvi ljudi žive oko nas i kako im radi mozak, dobro mi išta imamo.

A onda vidiš Trumpa i desetine miliona ljudi koji njega podržavaju, Putina koji pobi svoje i uništi državu, i desetine wannabee-ja ove dvojice i skontaš da živimo u eri globalnog idiotluka.
DaysleepeR

#1027 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by DaysleepeR »

A_A_AKCIJA wrote: 24/09/2024 10:52
DaysleepeR wrote: 24/09/2024 10:40 Bilo bi super kada bi NiP, SDP i NS izdrodili još modernije i progresivnije konzervativne, socijaldemokratske i liberalne opcije, od novih, pametnijih i progresivnijih generacija koje ne gledaju u prošlost.
Samo je problem što nam prolazi vrijeme...
Da, bilo bi super, ali vlast je uvijek prosjek želja građana.

Onog momenta kada je građanima bilo previše kriminala SDA, skinuli su ih.

Za sve više od toga, građanin mora imati svijest koju trenutno nema. Mogao bih solidan esej napisati o motivima zašto će neko glasati ili ne za neku stranku, osobu...

Kakvi ljudi žive oko nas i kako im radi mozak, dobro mi išta imamo.

A onda vidiš Trumpa i desetine miliona ljudi koji njega podržavaju, Putina koji pobi svoje i uništi državu, i desetine wannabee-ja ove dvojice i skontaš da živimo u eri globalnog idiotluka.
Svijest se mijenja tako što gledaš u budućnost a ne u prošlost.
Naše nove vlasti i dalje grade monumentalne spomenike generalima iz rata koji je završen prije 30 godina...
nemam ništa protiv generala, ali ako nije dobio spomenik do 2000 godine, nema ga šta ko graditi 2024.
Isto je i sa ostalim "spomen obilježjima" proteklom ratu. Halo ba ljudi. To je najgori populizam koji postoji.

Treba investirati u modernizaciju obrazovanja, od malih nogu učiti svu djecu onome što bogatu djecu uče roditelji, dobar posao i zarada je na prvom mjestu, pa se tek onda bavi ideologijom, jer kao što reče Abdulah Sidran u Sjećaš li se Doli Bel - religijom i ideologijom se samo fukara bavi
A_A_AKCIJA

#1028 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by A_A_AKCIJA »

Dilibus wrote: 24/09/2024 10:47 Pusti se lingvističkih vratolomija kojima nisi dorastao. Daj nam konkretan dokaz, sta je to NiP pozitivno promjenio što nismo imali do ranije priliku gledati sa truhlom SDA. Ja ti navodim primjere gdje su isti kao i SDA sa puno manje ovlasti. Ti ne želiš to da vidiš. Njihov kriminal relativiziraš. Kao ovi malo manje su skloni kriminalu oni su pravi izbor. Ne znam cemu poredjenje sa SDA. Oni vise nisu vlast, niko ne govori da oni trebaju doci. Sve sto je NiP ponudio glasacima je mi nismo kao SDA oni su ovo mi smo ono....Mi smo malo manje lopovi. Niko od nezavisnih glasača nije svoj glas dao Nip-u da bi malo manje krali ili malo manje bili skloni korupciji, nego u nadi da će uspostaviti neki red, neku nadu dati, neke rezultate opipljive građani da vide. Zauzvrat smo dobili da vagamo čiji je kriminal krupniji. Na kraju krajeva NiP je nusprodukt SDA, esencija proizasla iz SDA. Naivno je bilo i misliti da će biti drugačije.
E tu te čekam:

Za početak, nema korupcije. Niti jedan potvrđen slučaj korupcije za šest godina koliko je NiP na vlasti u KS, a ni ostalim nivoima.
Nema se šta vagati kada trenutno na NiP strani nema ništa. Imaju Avdine laži iz SDA kuhinje i ništa kaloričnije od toga.

Kanton Sarajevo nije isti otkako je Trojka a time i NiP na vlasti.

Tramvaji
Pruga
Vrtići za sve
Besplatni Udžbenici
Nadoknade porodiljama godinu dana u visini prosječne plaće u federaciji, dakle nekih 15-16 hiljada godišnje
Naknade za troje i više djece
Zakon o porijeklu imovine političara
Zakon o izdvajanju dijela budžeta za Srebrenicu
Rješavanje stambenog pitanja boraca i porodica poginulih boraca
Zapošljavanje novih policajaca bez štela sa bulletproof konkursom.

Na državnom nivou usvojeni zakoni na putu EU, nakon skoro deceniju pauze. Ponovo pokrenut proces pristupa, program rasta...

Nema para za Dodika, nema državne imovine, nema trećeg, nema izbornog zakona po želji HDZ...
A_A_AKCIJA

#1029 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by A_A_AKCIJA »

DaysleepeR wrote: 24/09/2024 10:56 Treba investirati u modernizaciju obrazovanja, od malih nogu učiti svu djecu onome što bogatu djecu uče roditelji, dobar posao i zarada je na prvom mjestu, pa se tek onda bavi ideologijom, jer kao što reče Abdulah Sidran u Sjećaš li se Doli Bel - religijom i ideologijom se samo fukara bavi
E hvala za nabacivanje, za ovog prije tebe.

U mandatu Hota-Muminović je obnovila sve kabinete prirodnih nauka u osnovnim školama u KS. Svi dobili labose, računare, internet...

Spomenike treba praviti. Nema kulture sjećanja bez spomenika. Sve velike kulture ih imaju i ne treba se praviti pametan.

Ako i dalje imamo most na Neretvi i topove okolo, neka i tenka. Ništa ne šalje poruku kao kad staneš ispred i zamisliš se.
Dilibus

#1030 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Dilibus »

A_A_AKCIJA wrote: 24/09/2024 11:03
Dilibus wrote: 24/09/2024 10:47 Pusti se lingvističkih vratolomija kojima nisi dorastao. Daj nam konkretan dokaz, sta je to NiP pozitivno promjenio što nismo imali do ranije priliku gledati sa truhlom SDA. Ja ti navodim primjere gdje su isti kao i SDA sa puno manje ovlasti. Ti ne želiš to da vidiš. Njihov kriminal relativiziraš. Kao ovi malo manje su skloni kriminalu oni su pravi izbor. Ne znam cemu poredjenje sa SDA. Oni vise nisu vlast, niko ne govori da oni trebaju doci. Sve sto je NiP ponudio glasacima je mi nismo kao SDA oni su ovo mi smo ono....Mi smo malo manje lopovi. Niko od nezavisnih glasača nije svoj glas dao Nip-u da bi malo manje krali ili malo manje bili skloni korupciji, nego u nadi da će uspostaviti neki red, neku nadu dati, neke rezultate opipljive građani da vide. Zauzvrat smo dobili da vagamo čiji je kriminal krupniji. Na kraju krajeva NiP je nusprodukt SDA, esencija proizasla iz SDA. Naivno je bilo i misliti da će biti drugačije.
E tu te čekam:

Za početak, nema korupcije. Niti jedan potvrđen slučaj korupcije za šest godina koliko je NiP na vlasti u KS, a ni ostalim nivoima.
Nema se šta vagati kada trenutno na NiP strani nema ništa. Imaju Avdine laži iz SDA kuhinje i ništa kaloričnije od toga.

Tramvaji
Pruga
Vrtići za sve
Besplatni Udžbenici
Nadoknade porodiljama godinu dana u visini prosječne plaće u federaciji, dakle nekih 15-16 hiljada godišnje

Na državnom nivou usvojeni zakoni na putu EU, nakon skoro deceniju pauze. Ponovo pokrenut proces pristupa, program rasta...

Nema para za Dodika, nema državne imovine, nema trećeg, nema izbornog zakona po želji HDZ...
:lol: :lol: :lol: :lol: kako to lijepo sve zvuci. Ali kad te slusa dijete od 7 godina. Jer ko prati dnevnu politiku i desavanja, da iza 99% ti stvari koje si nabrojao stoji SDP i njihovi zastupnici. Kakav crni NiP. Ministrica koju spominjes je zlo za obrazovanje. Protiv iste je nedavno podnesena krivicna prijava zbog nelegalnog i diskriminirajuceg pravilnika za ucenike.
U prijavi se navodi kako se prema Pravilniku kao neprihvatljive oblike ponašanja, između ostalog, smatraju pretjeran zaštitnički odnos roditelja, poteškoće u komunikaciji sa vršnjacima, povlačenje, osjećaj nelagode, izbjegavanje kontakta očima, bojažljivost, ako dijete djeluje nesretno i tužno, usamljeno i izolirano ili često odlazi u toalet, žali se na bolove u stomaku, glavobolje i mučnine, pokazuje nelagodu pri fizičkom kontaktu…

Kada je 2022. godine raspisala tender za nabavku udžbenika po razredima, a ne po autorima i u skladu sa preferencijama nastavnika, sarajevski izdavači su se pobunili i rekli da će ostati bez posla jer ne mogu odgovoriti na zahtjeve, pa su pisali i premijeru, a odgovorila im je ministrica da “tender ostaje takav kakav jeste i da neće biti promijenjen” ne navodeći argumente zašto je promijenila način nabavke udžbenika.

Za taj tender je potrošeno blizu 4 miliona KM, a većina novca je otišla u NAM čiji udžbenici jesu odobreni, ali je upotreba pokazala da imaju najviše grešaka. (Podsjećanja radi, osnivač i jedini vlasnik NAM-a je Sevlid Hurtić, aktuelni ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH, a prema nezvaničnim informacijama rodbinskim vezama povezan sa samim vrhom Islamske zajednice.)

Povodom objave tendera za te udžbenike Namir Ibrahimović, profesor BHS jezika, direktor jedne od sarajevskih osnovnih škola i bivši voditelj tima za kurikularnu reformu u KS-u, upozorio je da samo jedan izdavač zadovoljava uslove.

– Imamo zastarjele udžbenike, zadnji raspisani konkurs za udžbenike je iz 2012. kada su izabrani udžbenici za IX razred. Idete malo unazad i shvatite da su udžbenici za V razred u FBiH iz 2008. godine. Imamo loše udžbenike koji se ne obraćaju djeci na razumljivom jeziku, nego nastavnik ili roditelj tumače napisano. Imamo zastarjelo razumijevanje udžbenika. Još uvijek to, zakonski, držimo kao obavezno nastavno sredstvo, a sa svakog udžbenika negdje na početku vrišti: U skladu sa Zaključkom sa 14. sjednice Vijeća za usklađivanje udžbeničke politike, održane 5. 6. 2009. godine u Sarajevu, napominjemo da u udžbeniku NIJE DOZVOLJENO CRTATI I PISATI. I šta radi Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo? Raspisuje tender za otkup udžbenika za učenike od V do IX razreda, i to na način da izdavači, s tako starim i mahom lošim udžbenicima, za cijeli razred prijave udžbenike za sve predmete. To može eventualno jedan izdavač – Nam/Vrijeme, s ubjedljivo najlošijom ponudom

Samir Alihodžić, nastavnik tjelesnog odgoja u sarajevskoj OŠ "Grbavica 1", koji je, iako osuđen na robiju za pedofiliju, nastavio raditi u ovoj školi.

Bivši zet Kemala Ademovića (Narod i pravda), bivšeg šefa AID-a, 11. novembra prošle godine osuđen je na jednogodišnju kaznu zatvora kao i jednogodišnju zabranu obavljanja posla nastavnika zbog krivičnog djela bludnih radnji nad maloljetnicom.
No, na činjenicu da se osuđeni pedofil redovno vratio u nastavni proces ostala je nijema i ministrica obrazovanja Naida Hota-Muminović (Narod i pravda).
A_A_AKCIJA

#1031 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by A_A_AKCIJA »

Dilibus wrote: 24/09/2024 11:25 Samir Alihodžić, nastavnik tjelesnog odgoja u sarajevskoj OŠ "Grbavica 1", koji je, iako osuđen na robiju za pedofiliju, nastavio raditi u ovoj školi.

Bivši zet Kemala Ademovića (Narod i pravda), bivšeg šefa AID-a, 11. novembra prošle godine osuđen je na jednogodišnju kaznu zatvora kao i jednogodišnju zabranu obavljanja posla nastavnika zbog krivičnog djela bludnih radnji nad maloljetnicom.
No, na činjenicu da se osuđeni pedofil redovno vratio u nastavni proces ostala je nijema i ministrica obrazovanja Naida Hota-Muminović (Narod i pravda).
Sada već očajno lažeš

https://www.klix.ba/vijesti/zavrsena-in ... /221222113

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nip-osu ... /221220193

Vlada Trojke u KS je beton i sve stranke su zaslužne za dobar rezultat.

Kako to obično biva sa napadima.
Digne se galama i prašina, ali kada se slegne, ukažu se bolni argumenti koji im začepe usta. :D
Dilibus

#1032 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Dilibus »

A_A_AKCIJA wrote: 24/09/2024 12:03
Dilibus wrote: 24/09/2024 11:25 Samir Alihodžić, nastavnik tjelesnog odgoja u sarajevskoj OŠ "Grbavica 1", koji je, iako osuđen na robiju za pedofiliju, nastavio raditi u ovoj školi.

Sada već očajno lažeš

https://www.klix.ba/vijesti/zavrsena-in ... /221222113

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nip-osu ... /221220193

Vlada Trojke u KS je beton i sve stranke su zaslužne za dobar rezultat.

Kako to obično biva sa napadima.
Digne se galama i prašina, ali kada se slegne, ukažu se bolni argumenti koji im začepe usta. :D
Ti su linkovi dokaz za sta?
Da se javnost nije digla, hladno biste pedofila zastitili i sacuvali mu radno mjesto. To je ta stranka.
To majki svojoj govori da laze. Svoj rektalni alpinizam dokazuj visim funkcionerima svoje stranke, na forumu ljudi imaju oci i usi.
Vecina nas je sa svojim stavom i misljenjem i ne pisemo ovdje zbog sitnih interesa ni sendvica.
hepekcina

#1033 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by hepekcina »

E tu te čekam:

Tramvaji
Pruga
Vrtići za sve
Besplatni Udžbenici

jah jah nema para za Dodika, al ima za kuma sto miliona

nije govno, već se pas posro :roll:

razumijem da je predizborna pa šiljiš za svoje, al tako lagat je van svih granica pristojnosti i poštovanja prema sagovorniku
laik1981

#1034 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by laik1981 »

E cuj nema korupcije :lol:
internazionale

#1035 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by internazionale »

hepekcina wrote: 24/09/2024 12:46
E tu te čekam:

Tramvaji
Pruga
Vrtići za sve
Besplatni Udžbenici

razumijem da je predizborna pa šiljiš za svoje, al tako lagat je van svih granica pristojnosti i poštovanja prema sagovorniku
Kad je ovo bilo
hepekcina

#1036 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by hepekcina »

internazionale wrote: 24/09/2024 12:51

E tu te čekam:

Tramvaji
Pruga
Vrtići za sve
Besplatni Udžbenici

Kad je ovo bilo
u dva dosadašnja prijedloga budžeta

u prošlogodišnjem skoro 70 miliona KM za zgradu UIO u Banjaluci

u ovogodišnjem skoro 30 miliona KM za parking oko te iste zgrade

istovremenu Helezu 0 KM za helikoptere, koji svima trebaju
kera1231

#1037 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by kera1231 »

Uh u kakvom Sarajevu pojedinci žive, jesmo li u istom gradu?

Za mladu osobu, izbori očajni. Iste priče svake godine. Baš mislim da će izlaznost biti ekstremno niska.
Tvrtko II Kotromanić

#1038 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ne slazem se, izlaznost ce biti otprilike ista kao i svaki put
hepekcina

#1039 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by hepekcina »

kera1231 wrote: 24/09/2024 13:00 Uh u kakvom Sarajevu pojedinci žive, jesmo li u istom gradu?

Za mladu osobu, izbori očajni. Iste priče svake godine. Baš mislim da će izlaznost biti ekstremno niska.
nimalo čudno

ljudi su već jednom namagarčeni od ovih što danas viču da nikad nije bilo bolje i da nema korupcije

a četiri godine su potrošili na međusobne taldžijske obračune u sarajevskim opštinama, bez ikakvih vidljivih rezultata
ibizza

#1040 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by ibizza »

kera1231 wrote: 24/09/2024 13:00 Uh u kakvom Sarajevu pojedinci žive, jesmo li u istom gradu?

Isto mislim.
Qler

#1041 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Qler »

Najjace je kad kaze nema korupcije... A svi znamo da ima. Ja sam glasao do sada uvijek u kombinaciji SDP i NS. I te politike mi najvise odgovaraju. Ali sam vidio i licno vise stvari koje A_A_Akcija kaze da ih nema, da su mi se malo zgadili. NiP je SDA jugen, citava stranka nastala od ljudi koji su otisli iz SDA jer tamo ocigledno nisu vise imali sta da rade. SDA propala, i nadam se da ce se i ugasiti, ali SDP i NS pricaju jednu pricu, a rade haos u pozadini... i ja ove izbore iskreno ne znam za koga da glasam... Za komsiju iz ulice, pa makar je glas nekome koga znam, a nije ni SDF ni Trojka...
kera1231

#1042 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by kera1231 »

Ne, evo kao studentu, meni je poražavajuće koliko malo političke stranke spominju stvari koje bi zaista unaprijedile život građana? Pa, ono makar da to spomenu - populistički, bez obzira na njihove nadležnosti. Šta mladi, a realno gledano i većinski dio stanovništva koji su na rubu siromaštva imaju od silnih zgrada koje planiraju graditi, ko to može tu priuštiti mjesto svog prebivališta? Normalni ljudi u koje se ovi političari kunu - teško.

Neki dan razmišljam, molim Boga samo da ne završim u invalidskim kolicima u ovom gradu. Nisam čuo nijednog političara, neku novu nadu koja je potegnula priču o adaptaciji grada i takvim osobama, jer ipak i one su sastavni dio našeg društva. Slabovidne osobe i to kako one dođu od tačke A do tačke B - ni to baš nije bitno. Koliko su bitne manjine valjda govori i odnos prema Zavodu Mjedenica.

Ekologija, zagađenje, načini kako da preveniramo nastanak još veće štete, opet nisu toliko bitni. Bitno je da se priča o izgradnji novih parkinga, pa što da ne, najbolje da uništimo još ovo malo zelenih površina, ali nemoj da bi neko spomenuo mogućnost da smanjimo broj motornih vozila u određenom području ili da eventualno formiramo neku novu pješačku zonu.

O obrazovanju ne treba ni trošiti riječi, pa ono makar populistički bi potegnuo priču o smanjenju cijena školarina. Ma ko će o tome razmišljati, daj da stavimo mladima na tanjir opet tipične "oni prodaju državu; oni prodaju grad/općinu" priče. Doduše, ima izuzetaka Muzur je povećao stipendije na području općine Ilidže, kao takav i zaslužuje novi mandat, jer bez obzira na sve - uradio je nešto konkretno.

Čak i taj kulturni život, ako već imamo za cilj da guramo grad naprijed i postanemo što bliži i sličniji europskim metropolama je jadan. Uzevši sve u obzir, potpuno je svejedno ko će uzeti izbore. Razlika je vjerovatno samo nijansa boje onih majica koje nose i dijele.
internazionale

#1043 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by internazionale »

hepekcina wrote: 24/09/2024 12:55

Kad je ovo bilo

Znači u prijedlogu budžeta ima stavka za kupovinu zgrade Upravi za indirektno oporezivanje BiH čije je sjedište u Banja Luci? Kupovina se još nije realizovala?
hepekcina

#1044 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by hepekcina »

internazionale wrote: 24/09/2024 13:50
hepekcina wrote: 24/09/2024 12:55

Kad je ovo bilo

Znači u prijedlogu budžeta ima stavka za kupovinu zgrade Upravi za indirektno oporezivanje BiH čije je sjedište u Banja Luci? Kupovina se još nije realizovala?
još u prošlogodišnjem za zgradu

a za parking u ovogodišnjem
Drugclanbiblioteke

#1045 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Drugclanbiblioteke »

kera1231 wrote: 24/09/2024 13:37 Ne, evo kao studentu, meni je poražavajuće koliko malo političke stranke spominju stvari koje bi zaista unaprijedile život građana? Pa, ono makar da to spomenu - populistički, bez obzira na njihove nadležnosti. Šta mladi, a realno gledano i većinski dio stanovništva koji su na rubu siromaštva imaju od silnih zgrada koje planiraju graditi, ko to može tu priuštiti mjesto svog prebivališta? Normalni ljudi u koje se ovi političari kunu - teško.

Neki dan razmišljam, molim Boga samo da ne završim u invalidskim kolicima u ovom gradu. Nisam čuo nijednog političara, neku novu nadu koja je potegnula priču o adaptaciji grada i takvim osobama, jer ipak i one su sastavni dio našeg društva. Slabovidne osobe i to kako one dođu od tačke A do tačke B - ni to baš nije bitno. Koliko su bitne manjine valjda govori i odnos prema Zavodu Mjedenica.

Ekologija, zagađenje, načini kako da preveniramo nastanak još veće štete, opet nisu toliko bitni. Bitno je da se priča o izgradnji novih parkinga, pa što da ne, najbolje da uništimo još ovo malo zelenih površina, ali nemoj da bi neko spomenuo mogućnost da smanjimo broj motornih vozila u određenom području ili da eventualno formiramo neku novu pješačku zonu.

O obrazovanju ne treba ni trošiti riječi, pa ono makar populistički bi potegnuo priču o smanjenju cijena školarina. Ma ko će o tome razmišljati, daj da stavimo mladima na tanjir opet tipične "oni prodaju državu; oni prodaju grad/općinu" priče. Doduše, ima izuzetaka Muzur je povećao stipendije na području općine Ilidže, kao takav i zaslužuje novi mandat, jer bez obzira na sve - uradio je nešto konkretno.

Čak i taj kulturni život, ako već imamo za cilj da guramo grad naprijed i postanemo što bliži i sličniji europskim metropolama je jadan. Uzevši sve u obzir, potpuno je svejedno ko će uzeti izbore. Razlika je vjerovatno samo nijansa boje onih majica koje nose i dijele.
Ja licno vidim promjene kako u svom naselju tako i u blizini.
U odnosu na prosle izbore: novi parking, novo djecje igraliste, par zgrada u naselju dobilo novi krov od opstine, bazen na Dobrinji dobio i teretanu, uredila se setnica na Dobrinji jos prosle godine, Safet Zajko dobio renovirano igraliste, u Safetu Zajki besplatne radionice za djecu, napravili stazu do vrha Mojmila, poceli uredjivati onu kucicu, dodatno napravili igraliste na brdu Mojmilo.
Nova igralista sa umjetnom travom na AP i Dobrinji ( nisam siguran jel ovo Opsina ili Kanton) ali se fakat vidi promjena.
cija123

#1046 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by cija123 »

Drugclanbiblioteke wrote: 24/09/2024 14:30 Ja licno vidim promjene kako u svom naselju tako i u blizini.
U odnosu na prosle izbore: novi parking, novo djecje igraliste, par zgrada u naselju dobilo novi krov od opstine, bazen na Dobrinji dobio i teretanu, uredila se setnica na Dobrinji jos prosle godine, Safet Zajko dobio renovirano igraliste, u Safetu Zajki besplatne radionice za djecu, napravili stazu do vrha Mojmila, poceli uredjivati onu kucicu, dodatno napravili igraliste na brdu Mojmilo.
Nova igralista sa umjetnom travom na AP i Dobrinji ( nisam siguran jel ovo Opsina ili Kanton) ali se fakat vidi promjena.
E ovo se zove konkretan doprinos temi. :thumbup:

Ti ocigledno nećeš imati problem za koga glasati, za razliku od mnogih u drugim opštinama.
black

#1047 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by black »

Qler wrote: 24/09/2024 13:19 Najjace je kad kaze nema korupcije... A svi znamo da ima. Ja sam glasao do sada uvijek u kombinaciji SDP i NS. I te politike mi najvise odgovaraju. Ali sam vidio i licno vise stvari koje A_A_Akcija kaze da ih nema, da su mi se malo zgadili. NiP je SDA jugen, citava stranka nastala od ljudi koji su otisli iz SDA jer tamo ocigledno nisu vise imali sta da rade. SDA propala, i nadam se da ce se i ugasiti, ali SDP i NS pricaju jednu pricu, a rade haos u pozadini... i ja ove izbore iskreno ne znam za koga da glasam... Za komsiju iz ulice, pa makar je glas nekome koga znam, a nije ni SDF ni Trojka...
ja sam mislio da stavim izbore na cekanje, ali predomislio sam se, izacu cisto da malo 'ukrasim' listic
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1048 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Chmoljo »

kera1231 wrote: 24/09/2024 13:37 Ne, evo kao studentu, meni je poražavajuće koliko malo političke stranke spominju stvari koje bi zaista unaprijedile život građana? Pa, ono makar da to spomenu - populistički, bez obzira na njihove nadležnosti. Šta mladi, a realno gledano i većinski dio stanovništva koji su na rubu siromaštva imaju od silnih zgrada koje planiraju graditi, ko to može tu priuštiti mjesto svog prebivališta? Normalni ljudi u koje se ovi političari kunu - teško.

https://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/nov ... h-barijera

Jedna mlada nada, da ne bude da nije niko nikad...

Sva prica o prugi, tramvajima, osim saobracaja ima veliki udio i u ekologiji.
Mnogo vas je zaboravilo mrtvilo koje je bilo prije sestorke, trojke... Jedini dogadjaj je bio Nova godina i SFF. Sve izmedju toga opste mrtvilo.

A i ta Nova godina osim koncerta nista nije nudila. Grad izgledao prejadno ukrasen.

Nego, i ja bih volio neke odlicne stranke, iz zapadne evrope, jedini problem je sto ni mi nemamo svijest ljudi koji biraju i uzgajaju takve stranke.

Al mislim da se sa ovima napravio iskorak. Kada se pojavi neko ko moze napraviti jos veci, rado cu odjebati ove. Medjutim, ako se ne da glas trojci, dace se glas SDA. To je vrlo jednostavno. A oni su... Zahiragic, Devic, Kapidjic.
hepekcina

#1049 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by hepekcina »

Chmoljo wrote: 24/09/2024 14:53

https://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/nov ... h-barijera

Jedna mlada nada, da ne bude da nije niko nikad...

Sva prica o prugi, tramvajima, osim saobracaja ima veliki udio i u ekologiji.
Mnogo vas je zaboravilo mrtvilo koje je bilo prije sestorke, trojke... Jedini dogadjaj je bio Nova godina i SFF. Sve izmedju toga opste mrtvilo.

A i ta Nova godina osim koncerta nista nije nudila. Grad izgledao prejadno ukrasen.

Nego, i ja bih volio neke odlicne stranke, iz zapadne evrope, jedini problem je sto ni mi nemamo svijest ljudi koji biraju i uzgajaju takve stranke.

Al mislim da se sa ovima napravio iskorak. Kada se pojavi neko ko moze napraviti jos veci, rado cu odjebati ove. Medjutim, ako se ne da glas trojci, dace se glas SDA. To je vrlo jednostavno. A oni su... Zahiragic, Devic, Kapidjic.
još uvijek vam je vrh propagande da plašite ljude sa demonom zvanim SDA

to je školski proimjer populizma, sijanja mržnje i manipulacije strahom

a Bakir i Seka danas nisu na listama, kao ni Zahiragić i Kapidžić

dajte propagirajte te rezultate u opštinama nakon četiri godine vaše vladavine, ako ih ima

ljudi će svakako vidjeti jel lažete ili govorite istinu jer im se ta promjena odvija ispred vrata

lokalni izbori nisu priče o islamskoj državi, a grad i danas izgleda prljavo i zapušteno
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1050 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by _BataZiv_0809 »

Nisu na listama ali ce izdavati naredbe onima koji jesu
Post Reply