Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
Quaresma

#3451 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Quaresma »

shape of despair wrote: 23/09/2024 12:02 Samo malo pitanjce ako može: gdje je sad taj zajebani hezbolah. Načitao sam se zadnji mjeseci o njima, samohvale i sl. još me vidim neki odgovor konkretan? Fakat, gdje je zapelo?
Pas koji laje ne ujeda. Isto ko i za Iran, ne znam ko ih uopste vise moze smatrati zaozbiljno.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#3452 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by PreWiBa »

Quaresma wrote: 23/09/2024 13:52
shape of despair wrote: 23/09/2024 12:02 Samo malo pitanjce ako može: gdje je sad taj zajebani hezbolah. Načitao sam se zadnji mjeseci o njima, samohvale i sl. još me vidim neki odgovor konkretan? Fakat, gdje je zapelo?
Pas koji laje ne ujeda. Isto ko i za Iran, ne znam ko ih uopste vise moze smatrati zaozbiljno.
Svi ti režimi su samo jaki u ugnjetavanju sopstvenih građana, ni manje ni više.
LSD

#3453 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by LSD »

Cionisti imaju pravo da se brane, imaju pravo da sravne Gazu, sad imaju pravo i da napdaju okolo, da bombarduju Liban i da tamo ubijaju civile, malo im bila Gaza i Zapadna obala..
Ta genocidna tvorevina zvana Izrael je mnogo toga dala sebi za pravo. Dok licemjerni svijet i UN to sve gleda u real timeu kao neki show program, ne micuci prstom.
skupljac_zeljeza

#3454 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skupljac_zeljeza »

GandalfSivi wrote: 23/09/2024 12:09 Ali ti ja ne dam za pravo da pricas o bilo kojoj od tih stvari dok u isto vrijeme slavis sto Hezbollah gadja civilne mete, jer te to pravi licemjernim.
Ne čitaš me.
skupljac_zeljeza wrote: 23/09/2024 08:19 Svako dijete ili ubijeni civil je nevina žrtva, ali ja pričam o nečemu drugom.
I rekao sam da napadi Hezbollaha na sjever su odbrana libanskog juga. I rekao sam da Hezbollah bira mete. Čak su slali dronove u izviđanje koji su pravili snimke vojnih meta. Koliko je u napadima Hezbollaha stradalo jevrejskih civila? Da li je za jednog Jevreja 100 Palestinaca ili Libanaca? Čudne su to nekakve civilizacijske vrijednosti.

Evo sada sjeo za kompjuter i čitam...
400 osoba ranjeno
Prema novim podacima, više od 100 ljudi je ubijeno, a 400 ranjeno u tekućim izraelskim zračnim napadima na jugu Libana.
Ovo je najveći dnevni broj mrtvih od kada su borbe između Izraela i Hezbolaha počele u oktobru.

Bez onoga sa pejdžerima i interfonima.
Užasne posljedice
Broj ubijenih u izraelskim napadima na Liban se popeo na 274, ubijeno 21 dijete
Bosanski_kralj

#3455 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Bosanski_kralj »

skupljac_zeljeza wrote: 23/09/2024 16:18
Užasne posljedice
Što. Bi sumir rekao, legitmina vojna meta
Bullet Tooth Tony

#3456 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Bullet Tooth Tony »

alijagoro

#3457 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Bosanski_kralj wrote: 23/09/2024 20:29
skupljac_zeljeza wrote: 23/09/2024 16:18
Užasne posljedice
Što. Bi sumir rekao, legitmina vojna meta
Da je samo on u pitanju,pola foruma je na tim frekvencijama.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3458 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Velkoski »

Image

Da je obrnuto danima bi čitali o ovome, ovako će biti samo broj u svim medijima.

U svemu ovome zadnjih godinu najviše boli ova licemjernost. Trenutno furaju priču o tome kako je ovo 'prouzrokovano' raketiranjem iz Libana. Kao da IDF u zadnjih 365 dana nije već ispalio milion raketa po jugu Libana.

Nikakve razlike u odnosu na ono što Rusija radi i onda mi još bude žalosnije čitati tviter troglodite sa ukrajinskim zastavama kako slave ovo bombardovanje.
swanfilter

#3459 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

Bullet Tooth Tony wrote: 23/09/2024 20:37
Samo dokaz zasto su odlucili eskalirati.
kiligonzales

#3460 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by kiligonzales »

narcisaa wrote: 21/09/2024 22:47
kiligonzales wrote: 21/09/2024 20:15
Rat nije samo sklepati avion i bombu i baciti je na nekoga. To je u ratu najlakse. Evo to rade Izraelci u Gazi, pa nisu u stanju da realizuju ciljeve oslabadjanja taoca niti da pobjede Hamas, a ratuju protiv daleko slabijeg protivnika koji oskudjeva po svemu i to ravno godinu dana skoro. Ameri su na kraju ispraceni iz Afganistana, kako tako, kao i Rusi, a ta bjeda se borila sa daleko tehnicki superiornijim protivnikom. Na kraju Afganistanom koji je prehrvao masu ratova vlada njegov narod. Niko ne spori da postoje ekstremi, ko sto ih ima i u drugim zajednicama, ali reci da su 50+ zemalja arapsko islamskih takvo je cista laz. Muvekita u ruke i procitaj historiju Bosne pa ce ti biti jasno sto je BiH bila tu gdje jeste. Vise je njene mladosti poginulo boreci se za Osmanlije, Austrougare, Jugoslaviju Titovu, nego sto je za sebe samo. Jedini rat u kome su se borili samo za Bosnu je ovaj poslednji.

Ne budi smjesan taj zapad je kolonizirao istok, a te iste ljude dovodio u Evropu i prikazivao po zoloskim vrtovima. Srusili su osmansko carstvo izdajama njegovih naroda onda kada se i samo pocelo modernizovati. Jasno je da je kolonizatorima stalo da taj narod odrzi u neznanju. U kojoj su zemlji oni donjeli prosperitet osim smrti neistomisljenika. Na kraju i to osmansko carstvo koje se prostiralo na tri kontinenta lomili su skoro 2 vijeka i to masu kolonizatora sa svim pokorenim narodima koje su jedan po jedan budili na izdaju.
Ovo boldirano, recenicu ne razumijem.
Zar je moguce "buditi" kolonijalizirani / potlaceni narod da se oslobodi svog kolonijalizatora?
Ne, isto je bilo i u BiH sa Osmanlijama, samo sto su nas Osmanlije prodale, na berlinskom kongresu, Austrougarskoj za saku dukata.
Hebalo im se za Bosnom i Hercegovinom.
Muslimani Bosne i Hercegovine masovno odbijali obrazovanje, zabranjivali djeci da se upisuju u skolu i skoluju jer obrazovanje dolazi od krscana.
Svjesno su izabrali svoju propast, neobrazovanost i nazadak.

Predlazem ti da procitas Istorija Arapa od Filip Hiti kao i Versiegelte Zeit (zapecaceno vrijeme) od Dan Diner o zastoju u islamskom svijetu.
Osmanska drzava se nije bas odnosila na jednak nacin kao Evropljani prema onima koje su kolonizirali. Bas i nemamo u Osmanskom carstvu situaciju da neko pokupi crnce ili azijate, odvede ih u Istanbul i napravi ZOO vrt u kome ljude tretira ko zivotinje. To smo recimo imali u Evropi svugdje izuzev u Njemackoj i Austriji. Isto tako bas i nemamo primjere gdje su Osmanlije naprimjer kao Leopold 2 ili kako vec pobili na desetine miliona Afrikanaca jer eto mu se moglo ili Francuzi Alziraca, Italijani Libijaca, Spanci ili Englezi pobiju masu naroda po Sjevernoj i Juznoj Americi i td.

Nije tacno to sto pises. Uzmi u ruke "Povijest Bosne" Muvekit i citaj. Bosnjaci su bili izuzetno pismen narod, s time da su u osmanskom carstvu pisali arebicom, a sa austrougarima su se brzo adaptirali na novonastale prilike i u to vrijeme su imali svoje casopise, udruzenja, islamsku zajednicu i pisali na latinici i cirilici.

Muslimani su imali druge izazove u tome vremenu, mogli bi ih nazvati prezivljavanjem jer su u zemlji u kojoj su nekada bili vlast i velicina pali u gradjane treceg reda.

Islamski svijet ne cine samo Arapi, jasno je da su Arapi izgubili primat u znanju, a stekli ga neki drugi muslimani, primjerice Turci.
Hendrix

#3461 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Hendrix »

Velkoski wrote: 23/09/2024 21:04 Image

Da je obrnuto danima bi čitali o ovome, ovako će biti samo broj u svim medijima.

U svemu ovome zadnjih godinu najviše boli ova licemjernost. Trenutno furaju priču o tome kako je ovo 'prouzrokovano' raketiranjem iz Libana. Kao da IDF u zadnjih 365 dana nije već ispalio milion raketa po jugu Libana.

Nikakve razlike u odnosu na ono što Rusija radi i onda mi još bude žalosnije čitati tviter troglodite sa ukrajinskim zastavama kako slave ovo bombardovanje.
Pa i mi smo se sami gadjali na Markalama...navodno.

Sta je tu novo? Zapad ce uvijek prije zaliti bijelog Izraelca nego pokrivenu muslimanku.

Ja sam upoznao par talijana mojih godina koji uopste nisu znali da u Bosni zive muslimani. Ono sokirali se, kao otkud to.

Mislim da mi nismo svjesni koliko prosjecnog covjeka na zapadu ovo uopste ne interesuje. Njihove normalne vijesti ovo prenesu mozda 5 sekundi i onda skrenu na neke gluposti. Ozbiljne vijesti niko ne gleda, nece da se peglaju negativnostima. Ovo ukljucuje i Ukrajinu. Ono sto vidite na protestima je 80% ljudi arapskog porijekla i ostatak zapadnjaka koji su realno 0.0001% stanovnistva.
kiligonzales

#3462 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by kiligonzales »

deer_hunter wrote: 22/09/2024 10:05
A Osmansko Carstvo nije koloniziralo nikoga?? Nije se sirilo osvajanjem?? Ispade da su svi jedva cekali da dodje neki brko iz Anadolije i da ih integrira u svoje carstvo. Cuj njegovi narodi... :lol:
Naravno da jeste, ali ne na jednak nacin kao drugi. Imali osmansko carstvo Leopolda 2 ko Belgijanci primjerice da je pobio na desetine miliona Afrikanaca? Britance koji su pobili ko zna koliko Indijanaca, Spanci Maja, Francuzi Alziraca i tako dalje... Njima se jedino pred slom carstva moze spotaci masakr nad Armenima i poslje sa nastankom Turske par masakara nad Kurdima.

NIkada u historiji Osmanlija nije postojalo nesto ovako... Ali u historiji Evrope postoji svasta nesto cega bi se trebali stidjeti...
https://www.blic.rs/slobodno-vreme/vest ... ma/ktstqn9
kiligonzales

#3463 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by kiligonzales »

Velkoski wrote: 23/09/2024 21:04 Image

U ratu Ukrajine i Rusije u sukobu koji traje skoro pa deceniju, a kulminirao je prije dvije godine kada je Rusija i zvanicno napala Ukrajinu, do sada je ubijeno nesto manje od 15 hiljada civila. Toliko je imenom i prezimenom prepoznat broj ubijene djece u Gazi, a 21 hiljada se smatra nestalim (racunaj da su i oni mrtvi negdje pod rusevinama koje nisu prokrcili).

Preko 80 posto Gaze je razoreno, tako da se podrazumjeva da daleko veci broj od zvanicnog broja mrtvih lezi pod rusevinama.
kiligonzales

#3464 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by kiligonzales »

GandalfSivi wrote: 23/09/2024 12:09
Ne moras ti meni pricati o istoriji i pravednosti palestinskih zahtjeva za nezavisnosti. Sve se mi tu slazemo. Ne moras mi pricati ni o zlocinima/genocidu koji IDF provodi. I tu se slazemo. Ali ti ja ne dam za pravo da pricas o bilo kojoj od tih stvari dok u isto vrijeme slavis sto Hezbollah gadja civilne mete, jer te to pravi licemjernim.
Hezbollah se iskljucivo podrzava jer podrzavaju borbu Palestinaca, medjutim kada neko u najsavremenijem avionu ciljano bombarduje bolnicu ili skolu, te izbjeglicki kamp i tom prilikom ubije na desetine ili stotine ljudi, isto toliko rani, onda to nazove kolateralnom stetom jer eto tu je bio jedan Hamasovac ili njihov stab, ne moze se reci da nije imao izbora.

Hezbollah raketnim barazima sa juga Libana gadjaju sjever Izraela, najcesce su im bili vojni ciljevi, od spijunske opreme Izraelaca, kasarni, aerodruma, sada kada su usli u frontalni sukob sa IDF i kada je eskaliralo uzeli su izraelski princip i gadjaju u dubinu izraelske teritorije. Jucer su gadjali raketa dometa do 50 kilometara, a danas sa onima preko 120, te su masu dronova poslali.
geoxx

#3465 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by geoxx »

kiligonzales wrote: 23/09/2024 23:24
A Osmansko Carstvo nije koloniziralo nikoga?? Nije se sirilo osvajanjem?? Ispade da su svi jedva cekali da dodje neki brko iz Anadolije i da ih integrira u svoje carstvo. Cuj njegovi narodi... :lol:
Naravno da jeste, ali ne na jednak nacin kao drugi. Imali osmansko carstvo Leopolda 2 ko Belgijanci primjerice da je pobio na desetine miliona Afrikanaca? Britance koji su pobili ko zna koliko Indijanaca, Spanci Maja, Francuzi Alziraca i tako dalje... Njima se jedino pred slom carstva moze spotaci masakr nad Armenima i poslje sa nastankom Turske par masakara nad Kurdima.

NIkada u historiji Osmanlija nije postojalo nesto ovako... Ali u historiji Evrope postoji svasta nesto cega bi se trebali stidjeti...
Ma ja, pocinili genocid, jebo to. Al mimo toga, dushe od ljudi.

Najbolje da bez okolisanja kazes da je kolonizacija dobra dok muslimani koloniziraju. Zapravo to i nije kolonizacija vec sirenje na poziv domacina.
kiligonzales

#3466 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by kiligonzales »

geoxx wrote: 23/09/2024 23:35

Ma ja, pocinili genocid, jebo to. Al mimo toga, dushe od ljudi.

Najbolje da bez okolisanja kazes da je kolonizacija dobra dok muslimani koloniziraju. Zapravo to i nije kolonizacija vec sirenje na poziv domacina.
Zamisli kad te za genocid optuze recimo Britanci koji su pobili u svojim kolonijama na desetine miliona ljudi, Francuzi isto tako, Spanci da ne pricamo, pa tako redom do Belgijanaca ciji je kralj Leopold 2 u Kongu ubio preko 20 miliona crnaca... Cak su i Amerikanci pobili na milione ljudi sirom svijeta u svim ratovima koje vode iz decenije u deceniju svoga postojanja.

Hitler, Staljin, Mao Ce Tung su smjesni za Zapadne kolonizatore koji su imali zoloske vrtove do prije 60 godina u Evropi.

Muslimani su cvjecke za njih.

Da su muslimani samo na Balkanu pobili ono sto nije bilo islamsko, nebi danas na klixu imo ko pisati... :lol:

Ono sto se desilo Armenima desilo se pred slom Osmanskog carstva, isti ti Armeni su bili s Rusima krenuli u rat protiv carstva i na kraju Osmanlije su uradili sto jesu. Genocid nisu priznali. Opet ta statistika je za Leopoldovu tanka.
Last edited by kiligonzales on 23/09/2024 23:49, edited 1 time in total.
Hendrix

#3467 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Hendrix »

Odvadi malo ba, ne postoji ok kolonizacija. Ne znam sto uopste to pokusavas okrenuti na to da je Turska super kao okupator a zapad ne. Sve je to isto druze kad macem siris vlast.

Samo par masakra nad kurdima, ma nije to strasno jel.

Pa fakat, dokle ide pranje mozga.
kiligonzales

#3468 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by kiligonzales »

Hendrix wrote: 23/09/2024 23:48
Odvadi malo ba, ne postoji ok kolonizacija. Ne znam sto uopste to pokusavas okrenuti na to da je Turska super kao okupator a zapad ne. Sve je to isto druze kad macem siris vlast.

Nije sve isto. Isto je pobiti 56 miliona Indijanaca ili 20 miliona Afrikanaca u par decenija vladanja nekom kolonijom sa recimo pobiti 600 hiljada Armena koji opet nisu bili goloruki robovi vec ruski saveznik protiv Osmanlija?

Ne branim Turke, na kraju nista se njihov zlocin ne razlikuje od onoga u Srebrenici recimo. Genocid je i tu je tacka.

Medjutim da su na Balkanu Osmanlije posjekli po principu inkvizitora i njihovih nasljednika kolonizatora sve sto nije bilo islamsko, sta mislis bili svjedocio ovakvoj demografiji Balkana ko sto je danas? Pa ljudi su vladali Madjarskom gotovo stoljece. Arapi su Spanijom vladali 8 stoljeca i na kraju sta se desilo. Od muslimana je ostao samo trag u pretvorenim dzamijama u crkve i knjigama koje su ostale iza njih. I na Balkanu ista prica, pogledaj Bosnu, nema grada u kome nisu muslimani bili vecina a da nisu sacuvali i ono nemuslimansko, ali gdje se uprego nemusliman tu ni muslimana ni dzamije nije ostalo i to ti bliska proslost govori. U Banja Luci 16 gradskih dzamija poruseno, Ferhadija poravnata ko da nikad nije bila tu, u SA ni fasadu nisu ranili crkvama Bosnjaci...

Evo ti primjer Palestine, hiljadama godina stoje spomenici kulture, koje su Izraelci razorili u jednogodisnjem ratu u Gazi i sta reci na to..

I da dodam ne vode se ratovi kurcevima, nego oruzjem, ali postoje neke norme ratovanja ili smo zvjeri pobi sve od beba do baba
Sefket007

#3469 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sefket007 »

Nevjerovatno je da i dalje postoje ljudi koji podržavaju Izrael... To je fakat nerealno...

Pa da ti je otac sam Natanjahu ne bi imalo više nikakvog smisla podržavati Izrael.

Mržnja prema muslimanima je nemjerljiva ali teško je njima prihvatiti da je jedno Sarajevo koje je preživjelo sve šta je preživjelo i dalje tolerantnije i otvorenije od Zagreba i Beograda.... Slučajno ili ne stanovnici Sarajeva su većinom muslimani isti oni kojima su ovi iz ZG I BG porušili svaku džamiju do koje su došli aliii bukvalno svaku.
Hendrix

#3470 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Hendrix »

kiligonzales wrote: 24/09/2024 00:00
Hendrix wrote: 23/09/2024 23:48

Nije sve isto. Isto je pobiti 56 miliona Indijanaca ili 20 miliona Afrikanaca u par decenija vladanja nekom kolonijom sa recimo pobiti 600 hiljada Armena koji opet nisu bili goloruki robovi vec ruski saveznik protiv Osmanlija?

Ne branim Turke, na kraju nista se njihov zlocin ne razlikuje od onoga u Srebrenici recimo. Genocid je i tu je tacka.

Medjutim da su na Balkanu Osmanlije posjekli po principu inkvizitora i njihovih nasljednika kolonizatora sve sto nije bilo islamsko, sta mislis bili svjedocio ovakvoj demografiji Balkana ko sto je danas? Pa ljudi su vladali Madjarskom gotovo stoljece. Arapi su Spanijom vladali 8 stoljeca i na kraju sta se desilo. Od muslimana je ostao samo trag u pretvorenim dzamijama u crkve i knjigama koje su ostale iza njih. I na Balkanu ista prica, pogledaj Bosnu, nema grada u kome nisu muslimani bili vecina a da nisu sacuvali i ono nemuslimansko, ali gdje se uprego nemusliman tu ni muslimana ni dzamije nije ostalo i to ti bliska proslost govori. U Banja Luci 16 gradskih dzamija poruseno, Ferhadija poravnata ko da nikad nije bila tu, u SA ni fasadu nisu ranili crkvama Bosnjaci...

Evo ti primjer Palestine, hiljadama godina stoje spomenici kulture, koje su Izraelci razorili u jednogodisnjem ratu u Gazi i sta reci na to..

I da dodam ne vode se ratovi kurcevima, nego oruzjem, ali postoje neke norme ratovanja ili smo zvjeri pobi sve od beba do baba
Sta je bilo sa Aja Sofijom? Isto sacuvan spomenik od strane Otomana?

Bezveze se igras brojevima, osvajac ma koje vjere nije primjer humanosti i kulture brate mili.

To ne mijenja cinjenicu da Izrael aktivno unistava Palestinu. Ali isto tako poenta su kao arapski osvajaci humaniji je bezveze. Robovlasnistvo su upravo oni i izmislili, i dan danas ga koriste u Dubaiu samo prepakovano.
kiligonzales

#3471 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by kiligonzales »

Hendrix wrote: 24/09/2024 00:24

Bezveze se igras brojevima, osvajac ma koje vjere nije primjer humanosti i kulture brate mili.

To ne mijenja cinjenicu da Izrael aktivno unistava Palestinu. Ali isto tako poenta su kao arapski osvajaci humaniji je bezveze. Robovlasnistvo su upravo oni i izmislili, i dan danas ga koriste u Dubaiu samo prepakovano.
Stoji na istom mjestu, gdje je i bila. Otkupljena u proslosti, prenamjenjena u dzamiju. S time da pored te ex. crkve postoji mnostvo drugih bizantijskih crkvi kroz Istanbul. E sada zanemarujes prakticniji dio primanja islama obuhvacen si porezom ili zekatom od 2,5 posto ako si u mogucnosti da izdvojis od stope nisaba, sa dzizjom koja je bila barem 10 posto poreza ili vise od ukupnog prihoda neke nemuslimanske porodice u islamskoj drzavi. Zasto bi muslimani ubijali poreske obveznike tek tako?

Eh to je tvoj osobni dozivljaj osvajaca, govorim ti da nije isto ono sto su zapadni kolonizatori napravili svijetu sa onim sto su Arapi ili Turci napravili istome.

Robovlasnistvo je postojalo od ihahaj, nije osobna tvorevina Arapa. Medjutim treba se pohvaliti cinjenica da su Arapi bili prvima koji su robove oslobadjali kroz islam. To sto su savremeni arapski faraoni debili svoje vrste pa misle da je robovlasnistvo pohvalno, apsolutno nije.

Postavio sam ti link od ljudskom zoloskom vrtu u Briselu. Kad je to bilo medju muslimanima?

Izrael ne mari. Grupe doseljenika su vec napravili simulaciju paljenja dzamije Al Aksa. Sto simuliraju to ce i uraditi u nekoj buducnosti
GandalfSivi

#3472 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by GandalfSivi »

kiligonzales wrote: 23/09/2024 23:34
GandalfSivi wrote: 23/09/2024 12:09
Ne moras ti meni pricati o istoriji i pravednosti palestinskih zahtjeva za nezavisnosti. Sve se mi tu slazemo. Ne moras mi pricati ni o zlocinima/genocidu koji IDF provodi. I tu se slazemo. Ali ti ja ne dam za pravo da pricas o bilo kojoj od tih stvari dok u isto vrijeme slavis sto Hezbollah gadja civilne mete, jer te to pravi licemjernim.
Hezbollah se iskljucivo podrzava jer podrzavaju borbu Palestinaca, medjutim kada neko u najsavremenijem avionu ciljano bombarduje bolnicu ili skolu, te izbjeglicki kamp i tom prilikom ubije na desetine ili stotine ljudi, isto toliko rani, onda to nazove kolateralnom stetom jer eto tu je bio jedan Hamasovac ili njihov stab, ne moze se reci da nije imao izbora.

Hezbollah raketnim barazima sa juga Libana gadjaju sjever Izraela, najcesce su im bili vojni ciljevi, od spijunske opreme Izraelaca, kasarni, aerodruma, sada kada su usli u frontalni sukob sa IDF i kada je eskaliralo uzeli su izraelski princip i gadjaju u dubinu izraelske teritorije. Jucer su gadjali raketa dometa do 50 kilometara, a danas sa onima preko 120, te su masu dronova poslali.
Haaaloooo, lik bukvalno postavlja gadjanje civilnih ciljeva i predstavlja to kao “odbranu juga Libana”. Ponavljam po stoti put, ko god gadja civilne objekte je za mene zlocinac i ko god slavi ta gadjanja, dok se zali oko stradanja “drugih” je za mene licemjer…
Sefket007

#3473 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sefket007 »

Jedino rješenje tamo je da se napravi jedna država sa pravom demokratijom i jednakim pravima za sve građane i naravno da se dozvoli povratak protjerani Palestincima pa da se onda moze reci "jedina prava demokratija u regionu".
Hendrix

#3474 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Hendrix »

kiligonzales wrote: 24/09/2024 00:39
Hendrix wrote: 24/09/2024 00:24

Stoji na istom mjestu, gdje je i bila. Otkupljena u proslosti, prenamjenjena u dzamiju. S time da pored te ex. crkve postoji mnostvo drugih bizantijskih crkvi kroz Istanbul. E sada zanemarujes prakticniji dio primanja islama obuhvacen si porezom ili zekatom od 2,5 posto ako si u mogucnosti da izdvojis od stope nisaba, sa dzizjom koja je bila barem 10 posto poreza ili vise od ukupnog prihoda neke nemuslimanske porodice u islamskoj drzavi. Zasto bi muslimani ubijali poreske obveznike tek tako?

Eh to je tvoj osobni dozivljaj osvajaca, govorim ti da nije isto ono sto su zapadni kolonizatori napravili svijetu sa onim sto su Arapi ili Turci napravili istome.

Robovlasnistvo je postojalo od ihahaj, nije osobna tvorevina Arapa. Medjutim treba se pohvaliti cinjenica da su Arapi bili prvima koji su robove oslobadjali kroz islam. To sto su savremeni arapski faraoni debili svoje vrste pa misle da je robovlasnistvo pohvalno, apsolutno nije.

Postavio sam ti link od ljudskom zoloskom vrtu u Briselu. Kad je to bilo medju muslimanima?

Izrael ne mari. Grupe doseljenika su vec napravili simulaciju paljenja dzamije Al Aksa. Sto simuliraju to ce i uraditi u nekoj buducnosti
Otkupljena Aja Sofija? Koju ti verziju istorije imas? Mehmed Drugi je uletio sa vojskom kojoj je prvo dao 3 dana da pljacka grad prije nego je on usao. To je bio obicaj, jbg takva vremena. I bukvalno je pretvorio crkvu u dzamiju, kakvo ba placanje? Kome je platio? Lik osvojio carstvo i kao placa nekome sto je zauzeo?

Otidji u Dubai, pogledaj iza kulisa zlata i sjaja i vidjeces odnos muslimana prema muslimanima. Ja sam vidio iz prve ruke.

Elem, nema potrebe da ides u taj narativ, muslimani u doba osvajanja super raja mumini...zapad cisto zlo. Druga su vremena bila, srecom smo izasli iz tog doba.
Sefket007

#3475 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sefket007 »

Reci mi kako to 'srećom da smo izasli iz tog doba' izgleda za palestince ili recimo Iracane?

İzasli smo iz, 'tog' doba kako za koga, a za djecu palestine sigurno ne.
Post Reply