Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
banjaluka078

#6976 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by banjaluka078 »

dzenanalic22 wrote: 23/09/2024 08:05
Ma imaš bruku trgovina koje to rade i u RS. Npr Tehnomag i AT Store mi padaju na pamet.
Nisam u Tehnomagu to imala, kupovala sam kod njih prije 1.5-2 godine.
dzenanalic22

#6977 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by dzenanalic22 »

banjaluka078 wrote: 23/09/2024 08:52
dzenanalic22 wrote: 23/09/2024 08:05
Ma imaš bruku trgovina koje to rade i u RS. Npr Tehnomag i AT Store mi padaju na pamet.
Nisam u Tehnomagu to imala, kupovala sam kod njih prije 1.5-2 godine.
Meni su naplaćivali. A imaš i na njihovoj web stranici prikazane sve cijene. Jasno naznačeno da su cijene za “jednokratno plaćanje”.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#6978 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by gentoo »

Sto se tice RS ja sam bas juce nesto kupio online od 300+ BAM u Eldalux i bez ikakvih dodatnih nameta.. Dakle platio sam proizvod + 10BAM dostave uredno na rate bez dodavanja iceg.
Vitezanin

#6979 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Vitezanin »

Iako razumijem logiku banke oko postavljanja limita za bezkontaktno plaćanje i preko terminala (10, odnosno 15 transakcija) očito nisu uzeli u obzir navike različitih potrošača. Evo neki dan putujem kroz više zemalja u jednom danu, plaćam cestarine, vinjete, vodu na benzinskoj, uglavnom veliki broj transakcija dnevno. I hop, ne mogu platiti dalje jer imaju ovaj bezvezni limit koji pritom ne mogu samostalno povećati.

Sama ideja, da mi banka određuje koliko dnevnih transakcija imam pravo provesti, je problematična, ali ako su već nametnuli ovo, brate mili trebali su uzeti u obzri različite navike potrošača i činjenicu da vani po inerciji napraviš bezbroj transakcija dnevno jer keš odlazi u prošlost, kao i kontaktno plaćanje generalno.

Uostalom, i bez navika, kad si vani plaćaš, što neko reče, i žvake karticom, a dnevno kad putuješ bez problema nakucaš i ovih 25 transakcija preko kartice.

Pisao sam banci da malo razmisle o ovom.

Ja ne znam kako je s drugim bankama, ali posljednje, dvije, možda i tri godine, sam primjetio sve veće zatezanje pravila kod Unicredit banke (da ne kažem autoritarne tendencije) koja mi nikako ne idu u korist. Online plaćanja, nazovi banku da te provjere pa onda možeš platiti. Kupujem 3 avio karte odjednom, banka aktivira sigurnosna ograničenja, zovi ih ponovno. Pa onda broj transakcija dnevno, bezbroj provjera prije nego ti dopuste prekoračenje (za koje me prije nekoliko godina nisu ni pitali, a sad me handre danima).
muki_muky

#6980 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by muki_muky »

Vitezanin wrote: 23/09/2024 11:24 Iako razumijem logiku banke oko postavljanja limita za bezkontaktno plaćanje i preko terminala (10, odnosno 15 transakcija) očito nisu uzeli u obzir navike različitih potrošača. Evo neki dan putujem kroz više zemalja u jednom danu, plaćam cestarine, vinjete, vodu na benzinskoj, uglavnom veliki broj transakcija dnevno. I hop, ne mogu platiti dalje jer imaju ovaj bezvezni limit koji pritom ne mogu samostalno povećati.

Sama ideja, da mi banka određuje koliko dnevnih transakcija imam pravo provesti, je problematična, ali ako su već nametnuli ovo, brate mili trebali su uzeti u obzri različite navike potrošača i činjenicu da vani po inerciji napraviš bezbroj transakcija dnevno jer keš odlazi u prošlost, kao i kontaktno plaćanje generalno.

Uostalom, i bez navika, kad si vani plaćaš, što neko reče, i žvake karticom, a dnevno kad putuješ bez problema nakucaš i ovih 25 transakcija preko kartice.

Ja ne znam kako je s drugim bankama, ali posljednje, dvije, možda i tri godine, sam primjetio sve veće zatezanje pravila kod Unicredit banke (da ne kažem autoritarne tendencije) koja mi nikako ne idu u korist. Online plaćanja, nazovi banku da te provjere pa onda možeš platiti. Kupujem 3 avio karte odjednom, banka aktivira sigurnosna ograničenja, zovi ih ponovno. Pa onda broj transakcija dnevno, bezbroj provjera prije nego ti dopuste prekoračenje (za koje me prije nekoliko godina nisu ni pitali, a sad me handre danima).
Bas sam prije godisnjeg pisao na ovu temu. Po defaultu imas 10 beskontaktnih i dodatnih 15 chip transakcija. (Ukupno 25) nekom je mozda i to malo, u tom slucaju mislim da mozes otic u poslovnicu i rec da ih ugase, ali ces potpisat neki dokument gdje se slazes da banka ne snosi odgovornost u slucaju zloupotrebe kartice.
rida1976

#6981 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by rida1976 »

Ovo je prevazidjen ssitem zastite, ovaj limit na broj transakcija. Pa neko te moze ojaditi u jednoj transkaciji da ti uzme svu lovu koju imas na raspolaganju.
Vitezanin

#6982 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Vitezanin »

muki_muky wrote: 23/09/2024 12:28
Vitezanin wrote: 23/09/2024 11:24 Iako razumijem logiku banke oko postavljanja limita za bezkontaktno plaćanje i preko terminala (10, odnosno 15 transakcija) očito nisu uzeli u obzir navike različitih potrošača. Evo neki dan putujem kroz više zemalja u jednom danu, plaćam cestarine, vinjete, vodu na benzinskoj, uglavnom veliki broj transakcija dnevno. I hop, ne mogu platiti dalje jer imaju ovaj bezvezni limit koji pritom ne mogu samostalno povećati.

Bas sam prije godisnjeg pisao na ovu temu. Po defaultu imas 10 beskontaktnih i dodatnih 15 chip transakcija. (Ukupno 25) nekom je mozda i to malo, u tom slucaju mislim da mozes otic u poslovnicu i rec da ih ugase, ali ces potpisat neki dokument gdje se slazes da banka ne snosi odgovornost u slucaju zloupotrebe kartice.
Meni je neki dan bio problem jer nisam mogao izvršiti plaćanje, jer sam "prekucao" broj transakcija u tom danu. Bio na dužem putu, sve plaćao karticom od jutra do mraka gdje god krenem/stanem i na kraju mi pisalo da sam dostigao limit.

Neću sigurno na dnevnoj bazi trebati 25+ transakcija, ali sigurno će biti situacija gdje će se takve stvari dešavati i zato ovo meni nije ok.
Del_Boy1

#6983 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Del_Boy1 »

Rade li vam limiti po kartici za mastercard debitnu karticu unutar m-ba aplikacije?
kabal1337

#6984 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by kabal1337 »

ZoomZoomKiwi wrote: 23/09/2024 08:38 Pa baš to Imtec radi, doduše samo na web stranici koliko ja znam.

https://imtec.ba/televizori/74730-telev ... rt-tv.html

859,00 KM
(Cijena sa popustom za jednokratna plaćanja)

Maloprodajna cijena (954,45 KM) plaćajte na 12 mjesečnih rata već od 79.50 KM/mj.
Imtec smetljari
Pa ja ne mogu shvatiti da jedna firma koja je bila prvi odabir u jednom trenutnu ima onako los website (desktop verzija) , hoces da preletis misem meni sa strane on iskoci i ne dozvoljava.

A vala i ponuda im je krš za jednu firmu sa onim brojem poslovnica.
belafonte

#6985 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by belafonte »

Del_Boy1 wrote: 28/09/2024 17:22 Rade li vam limiti po kartici za mastercard debitnu karticu unutar m-ba aplikacije?
Ne radi od četvrtka...šta se dešava? Moraću ih zvati...

Edit:evo sad ih nazvah, imaju problem, rješavaju...uglavnom,može se preko call centra izmijeniti postavke.
Last edited by belafonte on 28/09/2024 18:11, edited 1 time in total.
Mustang1

#6986 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Mustang1 »

kabal1337 wrote: 28/09/2024 17:28
ZoomZoomKiwi wrote: 23/09/2024 08:38 Pa baš to Imtec radi, doduše samo na web stranici koliko ja znam.

https://imtec.ba/televizori/74730-telev ... rt-tv.html

859,00 KM
(Cijena sa popustom za jednokratna plaćanja)

Maloprodajna cijena (954,45 KM) plaćajte na 12 mjesečnih rata već od 79.50 KM/mj.
Imtec smetljari
Pa ja ne mogu shvatiti da jedna firma koja je bila prvi odabir u jednom trenutnu ima onako los website (desktop verzija) , hoces da preletis misem meni sa strane on iskoci i ne dozvoljava.

A vala i ponuda im je krš za jednu firmu sa onim brojem poslovnica.
Ja sam pratio kod njih cijene nekih artikala i cesto se desi kad ubace neki popust da artikal poskupi na regularnoj cijeni 20ak KM i vise.
Ni kod mene ne rade limiti po kartici.
ug_lee

#6987 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by ug_lee »

Meni se vec drugi mjesec desava da moram zvati banku jer mi 3 dana nakon platne liste nema plate na racunu. Oba puta kad sam zvao plata legne u roku od pola sata. Sad ih treći put zovem za objašnjenje kazu nisu jos dobili od tih nekih gore objašnjenje zašto je tako ali kao vjerovatno nisu imali neku listu i jos nesto pa nisu mogli provesti. Kontam daj molim te oba puta kad sam nazvao bude u pola sata, kao da su zaboravili lol. Je li se ikome to desavalo? Sve je presporo u ovoj banci :-) plus cekam transakcije od petka da ih stignem podijeliti na rate ali izgleda necu dočekati.
Del_Boy1

#6988 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Del_Boy1 »

belafonte wrote: 28/09/2024 17:46
Del_Boy1 wrote: 28/09/2024 17:22 Rade li vam limiti po kartici za mastercard debitnu karticu unutar m-ba aplikacije?
Ne radi od četvrtka...šta se dešava? Moraću ih zvati...

Edit:evo sad ih nazvah, imaju problem, rješavaju...uglavnom,može se preko call centra izmijeniti postavke.
Proradilo je.
belafonte

#6989 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by belafonte »

Hvala na info...
Zaboravih prije neki dan reći, problem je bio samo na mastercard kartica, opcije limita za visa kartice su radile
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#6990 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Hame_ »

Zašto korisnici UniCredit ne mogu plaćati na pos terminalu preko Samsung pametnog sata, a korisnici drugih banki to mogu?

Zvali Mostar, kažu da našim klijentima ta opcija nije dostupna :roll:
TMovac

#6991 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by TMovac »

Uposlenik Unicredit banke u Kiseljaku ne zna razliku između tekućeg računa i kartica ( debitne i kreditne / shopping kartice ).
muki_muky

#6992 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by muki_muky »

Image

Novi dizajn debitne kartice, prikazan na stranici pod studentskim paketom. Nisam siguran je li ovo za sve debitne kartice. :)
last mohicans

#6993 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by last mohicans »

TMovac wrote: 02/10/2024 13:55 Uposlenik Unicredit banke u Kiseljaku ne zna razliku između tekućeg računa i kartica ( debitne i kreditne / shopping kartice ).
Sve manje ce i znati, za šta, za start od 900-1000km. Čujem da je i u ostalim bankama picvajz sa blagajnicima i kreditnim sluzbenicima. Sve otišlo u nebesa s cijenama, oni hoce da im neko za milju radi na šalteru gdje jebe ko stigne i kako stigne. A veliki menadzeri i članovi uprava po 100k bonusa uzimaju sto taj jadnik namakne uglavnom.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#6994 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Hame_ »

Odosmo uduboko...

Zašto satom ne mogu plaćati?!
gentoo

#6995 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by gentoo »

Hame_ wrote: 02/10/2024 22:09 Odosmo uduboko...

Zašto satom ne mogu plaćati?!
Pa jel imas karticu u Google Pay ? Ili mislis da se nekom magijom placa sa satom ?
Hame_

#6996 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Hame_ »

Hvala na odgovoru - imam karticu u Google Pay.

Toliko o "magiji" i što me omalovažavaš. De eto ti plati, ako imaš UniCredit satom.

Zvao i kažu - nemere.
gentoo

#6997 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by gentoo »

Hame_ wrote: 02/10/2024 22:36 imam karticu u Google Pay.
Banka dalje nema veze s tim. To je do tvog mobitela/sata/Google Pay. Ne postoji nista posebno vezano za sat sto bi banka omogucila ili onemogucila. Sat je obicni NFC kao i mobitel
Hame_

#6998 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Hame_ »

Izvini, jesi programer, ali ovu materiju ne poznaješ.

*Nazovi UniCredit podršku i pitaj.
mc-twin

#6999 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by mc-twin »

Sam si gore napisao kako su ti iz podrske rekli da ta opcija nije dostupna za nas i ti opet pitas.
Hame_

#7000 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Hame_ »

Naravno da pitam, zašto?
Post Reply