Libanon
- Rothmans
#1102 Re: Libanon
Nikad nece bit rahat na otetoj zemlji 
-
sumirprimus
-
emirolini
#1104 Re: Libanon
Haha otetoj, kako otetoj? Niko nije vlasnik te zemlje, koliko je se korisnika promjenilo u proslosti smjesno je pricati da itko ima pravo na tu zemlju. Ali ako cemo prema proslosti sta je starije? Judizam je tu najstariji pa sta onda? Da li to znaci da oni polazu pravo na tu zemlju i da trebaju sve ko se s tim ne slaze pobiti ili rastjerati. NE! Da li znaci da Palestinci polazu pravo na tu zemlju i da trebaju sve ko se s tim ne slaze pobiti ili rastjerati. NE!
-
toska
#1105 Re: Libanon
Mogli bi i Južni Slaveni tražiti svoje negdje oko Urala.emirolini wrote: ↑22/09/2024 13:13Haha otetoj, kako otetoj? Niko nije vlasnik te zemlje, koliko je se korisnika promjenilo u proslosti smjesno je pricati da itko ima pravo na tu zemlju. Ali ako cemo prema proslosti sta je starije? Judizam je tu najstariji pa sta onda? Da li to znaci da oni polazu pravo na tu zemlju i da trebaju sve ko se s tim ne slaze pobiti ili rastjerati. NE! Da li znaci da Palestinci polazu pravo na tu zemlju i da trebaju sve ko se s tim ne slaze pobiti ili rastjerati. NE!
Vlasništvo je onog ko je zadnji legalno posjedovao, država, pokrajina ili koji god bio entitet.
- Rothmans
- Ludzak
#1107 Re: Libanon
Svaka država, i svaka terotorija je oteta od nekoga.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#1108 Re: Libanon
Zanimljivo kako svi dojučerašnji navijači daeša i al-usrah u Siriji zdušno brane "legitimna" prava fašističkog entiteta israela. Vjernost i poslušnost level-pro.
-
sumirprimus
#1109 Re: Libanon
Jbo ba i daeš i al kaidu, ko i uvazrnog dr asada genocidnog dikteatora i putlerovog saveznika zar nije tako armane? Aa drugo je to
Mogu mislit kako je to zajebano kad citav zivot branis pogresne, a zemlja ti ide u drugom pravcu. Osim ako i vi ko proiramnci iz sadr centra ne mislite da se trebamo okrenuti istoku
Mogu mislit kako je to zajebano kad citav zivot branis pogresne, a zemlja ti ide u drugom pravcu. Osim ako i vi ko proiramnci iz sadr centra ne mislite da se trebamo okrenuti istoku
-
sumirprimus
- alijagoro
- arman1
#1112 Re: Libanon
Ko i kamen baci na idf gamad od mene mu je bravo. Iran sve u rukavicama, a mudonje iz Hamasa i Hezbe životima brane uvjerenja.
Vidim da otvoreno podržavaš zločince i daeš i idf. Tvoje pravo. Ali meni lično se gade. Moji su WWII bili na pravoj strani, nikad sa zločincima.
Uvjerenja su mi ista kao i precima.
Moj spisak gamadi:
- israel i svak ko ih podržava,
-usa i svak ko ih služi i prati,
-rusija i svak ko ih služi i prati,
- mijanmar,
- kina,
- sva gamad po kojekakvim militantnim organizacijama tipa boko haram i slični.
Po meni hamas i Hezbe nisu teroristi i nikad neće biti. Pokret otpora osovini zla. Savez s Iranom i rusijom im je jedina opcija.
- arman1
-
emirolini
#1114 Re: Libanon
Ma jasta je, sad ce neke super moci i Bogovi pomoci i Libanonu i narodu Libanona. A cekaj, hmm... Nista se ne desava. Ma pomoci ce bog Palestincima sigurno, jer je taj bog pravi bog i jedini bog? Hmm nema ga nesto, a one zveri ih pobise. Ma pomoci ce sigurno Hezbolah i Hamas, tu su zbog naroda a ne zbog teroristickih aktivnosti i sopstvene zarade. Hmm pogresno i to, narodu samo odmaze. Ajde ba... pisi do sutra prokleto, vratit ce se. Jasta ce hoce. Nema pravde, nego svako za sebe. Da se ovoliko borite za Bosnu i Hercegovinu kao sto se borite za te dole gdje bi nam kraj bio. Eno Dodik dodje sa cetaljima masu svoje zastave i njegovu konjsku glavu u po Sarajevo, i niko nista.
-
emirolini
#1115 Re: Libanon
Ma kakvi, samo se bave teroristickim aktivnostima. Da su stitili narod nikada ne bi uradili ono sta su uradili 7.10. prosle godine, jer su tako samo pomogli Rusima koji su im dali lovu za to a odmogli svom narodu. Wow, ko je to ocekivao da ce se desiti.arman1 wrote: ↑22/09/2024 15:56Ko i kamen baci na idf gamad od mene mu je bravo. Iran sve u rukavicama, a mudonje iz Hamasa i Hezbe životima brane uvjerenja.
Vidim da otvoreno podržavaš zločince i daeš i idf. Tvoje pravo. Ali meni lično se gade. Moji su WWII bili na pravoj strani, nikad sa zločincima.
Moj spisak gamadi:
- mijanmar,
- kina,
Po meni hamas i Hezbe nisu teroristi i nikad neće biti. Pokret otpora osovini zla. Savez s Iranom i rusijom im je jedina opcija.
-
jajara
#1116 Re: Libanon
Procitas li barem sta si napisao prije nego postas?arman1 wrote: ↑22/09/2024 15:56Ko i kamen baci na idf gamad od mene mu je bravo. Iran sve u rukavicama, a mudonje iz Hamasa i Hezbe životima brane uvjerenja.
Moj spisak gamadi:
- mijanmar,
- kina,
-
Benjo34
#1117 Re: Libanon
Vjerujem da je ljubav između Hamasa, Hezbe, Rusa nuzno zlo a ne neka ljubav. Nije da je zapad ista uradio sto bi dalo ikakve sanse palestincima. S tim ja shvatam. Bolje ikakav saveznik nego nikakav.
-
ragib
#1118 Re: Libanon
Pa ovaj rat protiv izraela pokazao je mnogo toga I medju muslimanima.arman1 wrote: ↑22/09/2024 15:56Ko i kamen baci na idf gamad od mene mu je bravo. Iran sve u rukavicama, a mudonje iz Hamasa i Hezbe životima brane uvjerenja.
Moj spisak gamadi:
- mijanmar,
- kina,
Sad znamo pod cijim nalogom je Jemen napadnut I hezbollah u Libanu u posljednih 10 god.
Sad znamo koji muslimani samo ratuju protiv muslimana a stite izrael.
Sad znamo sto je toliki broj vehabija islo da se bore protiv myslimana a sute na izraelski zlocin.
Sad isto znamo jacinu izraela sa svojim saveznicima, prije bi za 6 dana pobjedili vise drzava sada ne mogu hamas za godinu odraditi.
Znamo da ce byducnost svijeta biti burna
Neka nam je Bog na pomoci
-
sumirprimus
#1122 Re: Libanon
Biti ce lmecanja po BI
Darnu pa kmece
-
sumirprimus
#1123 Re: Libanon
Ne lazi, budi musko i pricaj istinu, gdje sam otvoreno podrzavao teroriste iz isila? Oni su meni teroristi ko i ovi iz hezbole i hamasa i al kaide. Isti novcic samo druga strana.arman1 wrote: ↑22/09/2024 15:56Ko i kamen baci na idf gamad od mene mu je bravo. Iran sve u rukavicama, a mudonje iz Hamasa i Hezbe životima brane uvjerenja.
Moj spisak gamadi:
- mijanmar,
- kina,
Kontak ja da navlacite ofirno za iran, no nema potrebe da lazete o meni , dovojlno sam transparentan
-
ragib
#1124 Re: Libanon
Pa dobro podrzavas isilovu osovinu isil, idf...sumirprimus wrote: ↑22/09/2024 20:57Ne lazi, budi musko i pricaj istinu, gdje sam otvoreno podrzavao teroriste iz isila? Oni su meni teroristi ko i ovi iz hezbole i hamasa i al kaide. Isti novcic samo druga strana.arman1 wrote: ↑22/09/2024 15:56Ko i kamen baci na idf gamad od mene mu je bravo. Iran sve u rukavicama, a mudonje iz Hamasa i Hezbe životima brane uvjerenja.
Moj spisak gamadi:
- mijanmar,
- kina,
Kontak ja da navlacite ofirno za iran, no nema potrebe da lazete o meni , dovojlno sam transparentan
- Point.
#1125 Re: Libanon
Aktivno od jutros.
IZRAELSKA vojska pozvala je civile u Libanonu da napuste područja u kojima djeluje Hezbolah, upozoravajući da će uskoro "pokrenuti opsežne precizne napade" protiv te iranske militantne skupine širom zemlje, nakon što je identificirala planove za raketne napade velikih razmjera prema Izraelu.
Upozorenje izraelskih obrambenih snaga (IDF) dolazi nakon vikenda tijekom kojeg su dvije strane razmijenile najintenzivniju vatru od početka rata u Gazi prošlog listopada.
Deseci udara Izraela jutros
Snimke na društvenim mrežama prikazuju velike eksplozije u južnom Libanonu, za što se pretpostavlja da je dio rasprostranjenih napada koje je Izrael najavio jutros.