Najgori glumci BiH glumišta

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Haris.ba

#277 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by Haris.ba »

dječak sa šibicama wrote: 21/09/2024 11:29 Vjerovatno je i podizanje granice u istom fazonu. Gle samo koliko drzava smatra legalnim sex sa 14+ godisnjacima. Odnosno ne smatra ga pedofilijom, vec "prijestupom" ako i to. Ja se pitam kakva je kvalifikacija odnosa u slucaju da decko pristane na Moamerovo pipanje, to je valjda legalno? on je osudjen vjerovatno samo jer je decko rekao ne.
Tako je. Da je bilo konsenzualno, bilo bi legalno.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#278 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by laserShow »

akcija007 wrote: 21/09/2024 00:22 Meni ovo trenutno izgleda na javni linc. Do jucer nismo pojma imali o ovome a sada je top tema . I bojim se da sve ide u pogresnom smjeru. On je pravosnazno osudjen ta se presuda ne moze mijenjati vise .
Zasto se ovako nasiroko ne pise kako promjeniti zakon da se ako se osudi ne moze kazna otkupiti novcem . !?
Do jucer je bio top glumac a sada " se gadi " , a sutra ce ga angzovati opet da glumi.
Ne vidimo sumu od drveta. Nama je bitno da iskalimo sve iz sebe na ovom slucaju, da se emocionalno ispraznimo i zestoko opsujemo. Zamisli da se ta energija usmjeri samo na jednu stvar, eto da bludnicenje ne moze biti otkupljeno. Postigli bi puno, ovako smo samo prvorazredne narikace.
laserShow

#279 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by laserShow »

plain vanilla wrote: 21/09/2024 09:04 A sto se tice maloljetnika, djeca u visim razredima osnovne skole se seksaju uveliko. Vjerovatno su zato i pomjerene granice, ali ovo je drugačiji slučaj, em nije bilo pristanka, em je druga osoba dovoljno stara da mu bude otac.
Od 13 pa nadalje. Ja sa svojim vrsnjacima ja X godina starijm. Samo sto to mnogi ne zele da priznaju, gdje bi njihovo mezimce to radilo.
kakavdanakneiskustvu

#280 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by kakavdanakneiskustvu »

laserShow wrote: 21/09/2024 12:28
akcija007 wrote: 21/09/2024 00:22 Meni ovo trenutno izgleda na javni linc. Do jucer nismo pojma imali o ovome a sada je top tema . I bojim se da sve ide u pogresnom smjeru. On je pravosnazno osudjen ta se presuda ne moze mijenjati vise .
Zasto se ovako nasiroko ne pise kako promjeniti zakon da se ako se osudi ne moze kazna otkupiti novcem . !?
Do jucer je bio top glumac a sada " se gadi " , a sutra ce ga angzovati opet da glumi.
Ne vidimo sumu od drveta. Nama je bitno da iskalimo sve iz sebe na ovom slucaju, da se emocionalno ispraznimo i zestoko opsujemo. Zamisli da se ta energija usmjeri samo na jednu stvar, eto da bludnicenje ne moze biti otkupljeno. Postigli bi puno, ovako smo samo prvorazredne narikace.
:thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#283 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by pici »

Strasno je ovo, jos mi je bio onako simpatican, zezali smo se, nije bio nadobudni pokvareni oholi sHupak ko lord chivas... strasno
Haris.ba

#284 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by Haris.ba »

laserShow wrote: 21/09/2024 12:30
plain vanilla wrote: 21/09/2024 09:04 A sto se tice maloljetnika, djeca u visim razredima osnovne skole se seksaju uveliko. Vjerovatno su zato i pomjerene granice, ali ovo je drugačiji slučaj, em nije bilo pristanka, em je druga osoba dovoljno stara da mu bude otac.
Od 13 pa nadalje. Ja sa svojim vrsnjacima ja X godina starijm. Samo sto to mnogi ne zele da priznaju, gdje bi njihovo mezimce to radilo.
Nisu zbog toga. Vec jer je zivot bio drugaciji. Mnogo se ranije stupalo u brak.
Nije bilo neobicno da maloljetnica rodi dijete.
Nije bilo ni kontracepcije.

Zamisljam nekoga ko ce u zatvor staviti Ronalda jer je Esmeraldni napravio dijete.
kabal1337

#285 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by kabal1337 »

Starija osoba dobro zna sta cini, i svjesno radi.
laserShow

#286 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by laserShow »

kabal1337 wrote: 21/09/2024 13:48 Starija osoba dobro zna sta cini, i svjesno radi.
Ne sporim. KAo sto ne sporim da se stupanje u seksualne odnose dosta pomjerilo. Pogledaj danas maloljetnike i prije 5g. Apsolutno da svaka generacija pomjera granice, ali je meni to doslo prebrzo. Sada kada pogledas DIJETE od 13g nasminkano, kao da je u ranim dvadesetima. Po izgledu, ponasanju, oblacanju.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#287 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by konektovan »

Na forumu izgleda mLogo Moamera.... :-)
Haris.ba

#288 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by Haris.ba »

Nisu zbog toga. Vec jer je zivot bio drugaciji. Mnogo se ranije stupalo u brak.
Nije bilo neobicno da maloljetnica rodi dijete.
Nije bilo ni kontracepcije.

Zamisljam nekoga ko ce u zatvor staviti Ronalda jer je Esmeraldi napravio dijete.
Vodu ne placaju, a da drugo razmisljaju...
laserShow

#289 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by laserShow »

konektovan wrote: 21/09/2024 14:01 Na forumu izgleda mLogo Moamera.... :-)
Druze valjda mozemo raspravljati o onome sto svakodnevno vidimo? Ako kazem da se dijete seksa, oblaci i sta sve ne u odnosu na X prethodnog vremena ne znaci da mi se svidja, podrzavam ili dajem opravdanje. Diskutujem.

Sutra me strah imati zensko dijete.
dječak sa šibicama

#290 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by dječak sa šibicama »

2000 generacije su puno slobodnije, nismo ni mi bili neki puritanci ali ne ovako slobodni.

Seksaju se piju alkohol puse travu, sve deveti razred prvi srednje, cuo sam da u mnogim gimnazijama ucenici vuku linije, da je to i problem za cijelu skolu. Ne znam koliko je istina ali cuo sam od prosvjetnih radnika.

Samo nije mi jasno kako zakon jasno ne definira, ako on sa 40 ima odnos sa njom koja ima 16, kako to nije zakonski kaznjivo ne razumijem, ili jeste?
Prije par godina sam upratio pricu oko brata one pevaljke iz Srbije, popularna je medju mladjom rajom Dzehverovic Teodora, caca joj je iz Cazina. Brat je oko 40 ja mislim, spandjo se sa ucenicom jer je on neki profesor tako nesto, ucenica 15-16 godina i na kraju su se i vjencali. Kako je to regulisano zakonom, ne razumijem.
laserShow

#291 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by laserShow »

dječak sa šibicama wrote: 21/09/2024 14:08 cuo sam da u mnogim gimnazijama ucenici vuku linije, da je to i problem za cijelu skolu. Ne znam koliko je istina ali cuo sam od prosvjetnih radnika.
U Sarajevu se otvara dnevna bolnica za tretman maloljetnika, sve više njih koristi amfetamin
Haris.ba

#292 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by Haris.ba »

dječak sa šibicama wrote: 21/09/2024 14:08 Samo nije mi jasno kako zakon jasno ne definira, ako on sa 40 ima odnos sa njom koja ima 16, kako to nije zakonski kaznjivo ne razumijem, ili jeste?
Moze se sa 16 vjencati uz dozvolu roditelja.
Dosadno mii

#293 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by Dosadno mii »

laserShow wrote: 21/09/2024 14:04
Druze valjda mozemo raspravljati o onome sto svakodnevno vidimo? Ako kazem da se dijete seksa, oblaci i sta sve ne u odnosu na X prethodnog vremena ne znaci da mi se svidja, podrzavam ili dajem opravdanje. Diskutujem.

Sutra me strah imati zensko dijete.
Joj koja glupost
korisnicki

#294 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by korisnicki »

dječak sa šibicama wrote: 21/09/2024 14:08 2000 generacije su puno slobodnije, nismo ni mi bili neki puritanci ali ne ovako slobodni.

Seksaju se piju alkohol puse travu, sve deveti razred prvi srednje, cuo sam da u mnogim gimnazijama ucenici vuku linije, da je to i problem za cijelu skolu. Ne znam koliko je istina ali cuo sam od prosvjetnih radnika.

Samo nije mi jasno kako zakon jasno ne definira, ako on sa 40 ima odnos sa njom koja ima 16, kako to nije zakonski kaznjivo ne razumijem, ili jeste?
Prije par godina sam upratio pricu oko brata one pevaljke iz Srbije, popularna je medju mladjom rajom Dzehverovic Teodora, caca joj je iz Cazina. Brat je oko 40 ja mislim, spandjo se sa ucenicom jer je on neki profesor tako nesto, ucenica 15-16 godina i na kraju su se i vjencali. Kako je to regulisano zakonom, ne razumijem.
16+ definira se kao stariji maloljetnik. Može se vjenčati uz pristanak roditelja.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#295 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by plain vanilla »

Ne budi slijepac. Mi pricamo sta se stvarno dogadja u danasnje vrijeme. Moamera to nikako ne opravdava jer nije imao pristanak. I da diras svog vrsnjaka bez njegove dozvole je zabranjeno, a kamoli nekoga kome mozes biti otac.

Prije se djevojčice udavale s 15 godina, da se roditelji prije rijese usta viska. To je bilo sasvim normalno. Onda su dosla neka druga vremena, a sad su evo dosla treca vremena.

Zanimljivo da se mozes seksati i roditi 2 djece, a da ne mozes uplatiti tiket u kladionici leglano :mrgreen:
laserShow

#296 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by laserShow »

Dosadno mii wrote: 21/09/2024 14:14 Joj koja glupost
sta je glupost?
banjaluka078

#297 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by banjaluka078 »

Kada sistem radi i ne okreće se glava, onda to funkcioniše ovako:

Kćerka porodičnih prijatelja je sa 16 ostala trudna s likom koji ima 21 godinu. Rekla im je kad je bilo prekasno za abortus, momak je došao da živi kod njih (iz drugog grada je i ovdje je došao raditi) i oni nisu mislili da će ih bilo ko pozvati na odgovornost, iako smo im govorili da bi u državi u kojoj se drži do zakona, moglo biti problema.

Čim je primljena s trudovima, ljekar je vidio godište i po službenoj dužnosti obavijestio čitav sistem, pa se onda imalo posla s Cnetrom za socijalni rad, izjavama u tužilaštvu, itd.

Inače funkcioniše tako što se abortira po privatnim klinikama koje nikog ne obavještavaju.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#298 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by hilmija frlj »

Samo da mu se sjetim ženskog dijela bliže i dalje familije, jednu odličnu seriju je uspio da mi ogadi i sama pomisao na nju mi sada izaziva nagon za povraćanje.
U paklu truhnuo dabogda
Ozimician

#299 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by Ozimician »

banjaluka078 wrote: 21/09/2024 14:34 Kada sistem radi i ne okreće se glava, onda to funkcioniše ovako:

Kćerka porodičnih prijatelja je sa 16 ostala trudna s likom koji ima 21 godinu. Rekla im je kad je bilo prekasno za abortus, momak je došao da živi kod njih (iz drugog grada je i ovdje je došao raditi) i oni nisu mislili da će ih bilo ko pozvati na odgovornost, iako smo im govorili da bi u državi u kojoj se drži do zakona, moglo biti problema.

Čim je primljena s trudovima, ljekar je vidio godište i po službenoj dužnosti obavijestio čitav sistem, pa se onda imalo posla s Cnetrom za socijalni rad, izjavama u tužilaštvu, itd.

Inače funkcioniše tako što se abortira po privatnim klinikama koje nikog ne obavještavaju.
Ako je ovo stvarno tako se desilo, onda je vrlo jasno zasto ljudi ne zele da koriste sistem.

Dakle ovdje nije bilo silovanja, sve je bilo konsenzualno, cak se i roditelji slozili, cak ni razlika u godinama nije bila prevelila...

Sistem je ovdje samo zakomplikovao vrlo jasnu situaciju (sa sretnim krajem) i ispade im daleko manje komplikacija da je izvrsila abortus na privatnoj klinici.

Tako da ako sistem tako radi, onda je jasno zasto ga ljudi izbjegavaju.
ultima_palabra

#300 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by ultima_palabra »

dječak sa šibicama wrote: 21/09/2024 11:29 Vi ste svjesni da na zapadu uveliko traje kampanja da se pedofile dekriminalizira, da su ti njihovi porivi "pravo na ljubav i emocije", za sada to ide stidljivo jer je osjetljiva tema ali polako ce skuhati zabu, vec se uveliko djeci cak u ranom skolskom uzrastu serviraju slikovnice seksualnog sadrzaja.
Alfred Kinsey kojeg svi slijede vizavi seksualne revolucije, njegov institut je najcjenjeniji institut tog tipa, covjek je radio studije i "dokazivao" da bebe osjecaju seksualnu potrebu i nadrazaj, hodao po zatvorima intervjuisao predatore i njihove izjave uzimao kao relevantne u svojim poznatim teorijama o seksologiji. Naravno, on je pedesetih godina proslog stoljeca bio izvrgnut osudama i zanemaren ali nakon "seksualne revolucije" i nakon sto su nastrani ojacali, danas je cijenjen seksolog i smatra se vodecim svjetskim strucnjakom na tom polju.

Pogledajte nekad klipove na tviteru, u medijima to necete vidjeti jer mediji su kontrolisani, pun je net snimaka sa kojekakvih tribina na americkim sveucilistima gdje za govornicom grme mladi woke idioti sa izjava tipa pedofilija je takodje ljubav, i oni imaju pravo na emocije, zahtjevaju da im se daju neka prava i slicno.

Vjerovatno je i podizanje granice u istom fazonu. Gle samo koliko drzava smatra legalnim sex sa 14+ godisnjacima. Odnosno ne smatra ga pedofilijom, vec "prijestupom" ako i to. Ja se pitam kakva je kvalifikacija odnosa u slucaju da decko pristane na Moamerovo pipanje, to je valjda legalno? on je osudjen vjerovatno samo jer je decko rekao ne.
Nisam svjestan, sreca tu si ti sa Twitter klipovima da me osvjestis.

Na nastranom zapadu postoji registar seksualnih prestupnika, mozes fino na karti pogledati koji su ti blizu i kako izgledaju. U nenastranoj BiH ovaj fino otkupi kaznu i godinama se ne sazna da je osudjen.
Post Reply