Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
swanfilter

#3301 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

Velkoski wrote: 20/09/2024 18:25 Ko voli teorije zavjere, ima ovu najzanimljiviju. U Teheranu ubijaju lidera Hamasa, ubijaju po 100 ljudi da dođu do nekih Hezbollahovih komandira, prave pejdžere sa eksplozivima, ali nisu znali za 7. oktobar.
Sve se znalo. Politika iskoristila saznanja obavjestajaca o desavanjima i vidjela priliku. A na osnovu reakcije vojske i policije tog dana, i izjava pojedinih kako su upozorenja ignorisana kod nadređenih, namjerno su zavaljeni. Zato onoliko pobijenih civila od strane IDF. Kako nakon svega ne sumnjati kako su mozda i namjerno obmanuti na koga da pucaju svom silom.
AliceInChains

#3302 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by AliceInChains »

sumirprimus wrote: 20/09/2024 18:16 Auu brate ala eskalira prica ko na najludjim srskim desnicarskim forumima. I onda je normralno da sam ja jehuda cifut cionist, a izrael ne treba da posotji. Samo vi nastavite opravdavat hamas i hezbolu.jok ne radite to malo morgen, gledaj kako se upali. :-)
Pa srpski desničari podržavaju ovo sto se po Gazi čini.

Stoga bi se moglo zaključiti da ti kao karakter nisi daleko od???

Mislim, da bi sa tvojom demagogijom bio prijatno prihvaćen na srpskim desničarskim forumima. Sto se patiš ovdje, kad postoje bolji haveri :mrgreen:
sumirprimus

#3303 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Ironmen wrote: 20/09/2024 20:27
sumirprimus wrote: 20/09/2024 20:14
Ironmen wrote: 20/09/2024 20:10

Znaci ako je BiH i ja kao gradjanin za EU put to opravdava bacanje ubijenih civila sa zgrade wtf ?? na cemu si ti covjece ??
Na suhom ramsteku a ti?
Bacaju se sa zgrada u gazi i bez idf.a. bacaju gejove, spijune, neprijatelje godinama pa niko ne osudjuje.
Doduse vama je srce uz palestince radi vjere, bez obzira na sve i rszumijem
Kako ti znas koje sam ja vjere ? Isto da ja kazem da je tebi srce uz IDF jer su tu sluzio vojsku pa ne mozes protiv svojih ?
Kazem prica ti je izlizana ako sve ovo sto se desava u Gazi gledas kao da te nije briga sa tobom nesto nije uredu, pravdati genocid i zlocine u Gazi samo iz razloga sto je Hamas podrzao Putina i sto Australija nije uvela sanskcije Izraelu je blago receno za mene bolesno. Ne pokazivati empatiju prema sada vec skoro 20 000 ubijene djece nije ok covjece kako ne mozes da svatis to.
Pa dobro realno, jesi malo kao pentakostalac neka truba presudi, njegov fah :lol: :thumbup:
sumirprimus

#3304 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

4L0n3 wrote: 20/09/2024 21:05
Ironmen wrote: 20/09/2024 20:10

Znaci ako je BiH i ja kao gradjanin za EU put to opravdava bacanje ubijenih civila sa zgrade wtf ?? na cemu si ti covjece ??
Na suhom ramsteku a ti?
Bacaju se sa zgrada u gazi i bez idf.a. bacaju gejove, spijune, neprijatelje godinama pa niko ne osudjuje.
Jes a idf se inace satra pokazujuci kako nisu isti ko i ovi sto gejOve liferuju sa krovova. Utoliko da ih boli k hoce li raketa pogodit stambenu zgradu i pored jednog hamasovca ubit i ne znam ni ja koliko vise civila.

Nikakvih problema ne bi bilo da se ne upinju iz petnih zila pokazat neki moralni superioritet dok su u krvi do laktova.

Briga ih je za palestince isto koliko i ove ekstremiste za jevreje; tu nema civila, samo kolateralne stete i uvijek je anamo onaj kriv sto su i ovi civili stradali.
Ko kaze da ih je briga? Ko kaze da dole iko postuje ljudska prava? I hu iz ju,odn koji je orig nik.
swanfilter

#3305 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

I moram reci, bas sam razocaran ponasanjem IDF tokom ovog rata.

Cini mi se da su doseljenici i tu uzeli maha. Za jednu vojsku njihovog nivoa previse je slucajeva ispoljavanja sovinizma da obezvrijedis covjeka.
4L0n3

#3306 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by 4L0n3 »

sumirprimus wrote: 20/09/2024 21:33
4L0n3 wrote: 20/09/2024 21:05
Na suhom ramsteku a ti?
Jes a idf se inace satra pokazujuci kako nisu isti ko i ovi sto gejOve liferuju sa krovova. Utoliko da ih boli k hoce li raketa pogodit stambenu zgradu i pored jednog hamasovca ubit i ne znam ni ja koliko vise civila.

Nikakvih problema ne bi bilo da se ne upinju iz petnih zila pokazat neki moralni superioritet dok su u krvi do laktova.

Briga ih je za palestince isto koliko i ove ekstremiste za jevreje; tu nema civila, samo kolateralne stete i uvijek je anamo onaj kriv sto su i ovi civili stradali.
Ko kaze da ih je briga? Ko kaze da dole iko postuje ljudska prava? I hu iz ju,odn koji je orig nik.
Pa jebiga ako su vojna sila a ne teroristi onda se ocekuje da makar malo probaju postovat ta pravila ratovanja.
Valjda na konto toga sto su drzavna vojska vise treba rostiljat izrael kad zaseru nego hamas il sta ja znam kakve vise teroristicke grupe dole djeluju…
A ne kontam pitanje za nik, to je taj jedan jedini moj koji imam x godina samo nisam nesto vele aktivan pa sta, sto je na kraju i lagano provjerljiva info.
kiligonzales

#3307 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by kiligonzales »

dr_Evil wrote: 20/09/2024 07:30
kiligonzales wrote: 19/09/2024 16:27

Bosna ima kontinuitet odvajkada i cak pod osmanlijskom i austrougarskom vlascu bila je posebnom upravnom tj administrativnom jedinicom. S time da je obuhvatala i danasnji sandzak u svoj sastav. Pored toga 1831 Gradasevic je u tri lijepe protjero vezira i nudio se osmanskom carstvu nakon sto ih je porazio u jednoj od bitaka da postane vezirom, dobio odgovor sultana ako se pokoris uredu, ako ne najebo si, vjecao to sa ostatkom Bosnja i oni glat odbili, da bi ga na kraju izdajama Hercegovaca, pa i samih Bosnja, uz sultansku vojsku porazili i mini nezavisnost izgubili. Srbi odigrali malo na kartu sultana i stekli titulu lijepih sluga i punu autonomiju Srbiji. Opet poslje toga su se redali nemiri u BIH, bune za bunom da bi na kraju Omer pasa Latas ex Mihajlo, Srbin napravio sjecu begova. :D

E sada BiH je u tome obliku dosla i na berlinski kongres. Bila je svojevrsni vakum izmedju Austrougarskog, Osmanskog i Ruskog utjecaka
Lickom vlahu(ne Srbinu) se mnogo toga moze prigovorit, ali za ovo tesko da moze. Poslije Zmaja nema vise postena bega, samo SDA/JMO
Mah dobro je to, ko da su njihovi vladari olicenje dobrote i postenja :lol:
I jedni i drugi znaju da su bile sluge tudjih dvorova gore nego mi, ali njima se radi toga i jednake religije progledalo kroz prste, a za nas je bilo spremljeno Istocno pitanje
sumirprimus

#3308 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Evo ispostovali su pravila sa hezbolom i pejdzerima. Realno genijalna akcija sa minimum civlinih zrtava i opet kmece ratni zlocin.
armin071

#3309 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

swanfilter wrote: 20/09/2024 21:36 I moram reci, bas sam razocaran ponasanjem IDF tokom ovog rata.

Cini mi se da su doseljenici i tu uzeli maha. Za jednu vojsku njihovog nivoa previse je slucajeva ispoljavanja sovinizma da obezvrijedis covjeka.
Razočaran dokazanim teroristima i rasistima što ispoljavaju terorizam i rasizam…. To isti kao da kažeš da si razočaran četnicima što su klali i palili ljude u ratu. I jednim i drugim je to u dnk… Zločinac, terorista, rasista nema boju, naciju i sl. Ili jesi ili nisi… To samo inim jehudima mogu biti demokrate za normalan svijet je terorista terorista bio on sa davidovom zvijezdom ili mjesecom i zvijezdom…
sumirprimus

#3310 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Isto tako vjeruj da se moze reci bilo gdje na zapadu za islamske radikaliste koji podrzavaju teroristicke organizqcije.
I kod nas ali u manjim brojevima. :)
Point.

#3311 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Point. »

Vratio se vidim iz Banovića ovaj tuzlanski zagovarač mirnog razdruživanja. :-)
sumirprimus

#3312 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Point. wrote: 20/09/2024 21:58 Vratio se vidim iz Banovića ovaj tuzlanski zagovarač mirnog razdruživanja. :-)
Vidim ne prestaje komenitrat druge ovaj skandinavski zeljkin patriot na daljinu. Plati bar porez i bih ko i mi pa se klati :)

P.S eto te ko fazla pobjeglica sa pateticnim pjesmom sva bol svijeta
AliceInChains

#3313 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by AliceInChains »

Tamburaj do mile volje. Nema ništa od Velike Hrvatske. Malkice si providan :mrgreen:
armin071

#3314 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

https://www.sour ce.ba/mobile/clanak/Svijet/699451

To je taj dnk koji podržava teroriste i cioniste….
sumirprimus

#3315 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Slazem se, nije dobro podrzavati teroriste.
4L0n3

#3316 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by 4L0n3 »

sumirprimus wrote: 20/09/2024 21:54 Evo ispostovali su pravila sa hezbolom i pejdzerima. Realno genijalna akcija sa minimum civlinih zrtava i opet kmece ratni zlocin.
e dobroe onda su haman dosli tobe :lol:
kad zaustave rat i povuku se iz gaze onda mozemo pricat. Samo kontra-efekat prave s ovim kasapljenjem sto rade tamo. Za ocekivat je da se sto veci broj palestinaca radikalizira i prikljuci teror. grupama jer su realno ti jedini koji pruzaju ikakav otpor idf-u. I sta sad ? Palestincima osim ovih smecara sad i hamas na grbaci, vedri i oblaci ni od njih ne smiju prnut. A i hamasu, hezbollahu i ostalim iranskim satelitima valja ko grom kad idf satere xy djece ko kolateral, samo gorivo za propagandu i nove clanove.

Okupaciju moze zaustavit samo izrael i eventualno amerika da zavrne ruku malo, al i njihov uticaj je po meni upitan, nije vise jasno ko tu koga slusa. Usput budi receno, ovo sto izrael radi jevrejima globalno ne ide u korist jer se antisemitizam svaki dan sve vise i vise rasplamsava, i po forumu se osjeti kako neki pisu svakakve gadosti i generalizacije o jevrejskom narodu, ne daj boze nikom. Jedino sto mi pada napamet jest da "zbijaju redove", tj. sto je veci pritisak na jevrejske zajednice globalno to je i vise jevreja koji ce utociste jedino moc nac u izraelu, taman bibiju i ostalim radikalima..
sumirprimus

#3318 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Trt kao turska televuzija? Damn mislio sam da imate malo vise postovanja prema sebi
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#3319 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by hilmija frlj »

Jehuda iz Tuzle je opet ovlažio na cionističke ratne zločine.
sumirprimus

#3320 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

hilmija frlj wrote: 20/09/2024 22:29 Jehuda iz Tuzle je opet ovlažio na cionističke ratne zločine.
Ok, frustracije razumiejm, ali da li je realno da ovako nesto legendo napises? Imas li sta konkretno reci? Argumentovano , a bez standradnog kmecanja i vrijedjanja kao odraza nemoci?
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#3321 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by hilmija frlj »

Ko god svršava na ova iživljavanja nad palestincima, dabogda mu se djeci isto vratilo. Amin
LSD

#3322 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by LSD »

hilmija frlj wrote: 20/09/2024 22:34 Ko god svršava na ova iživljavanja nad palestincima, dabogda mu se djeci isto vratilo. Amin
Amin :thumbup:
sumirprimus

#3323 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

hilmija frlj wrote: 20/09/2024 22:34 Ko god svršava na ova iživljavanja nad palestincima, dabogda mu se djeci isto vratilo. Amin
Vidi, prvo kletve, to se kazu vraca kao bumerang, drugo seksualne frustracije to je bog te pito, neki poremecaj. I trece lazno pripisivanje, Zali boze onom kom se kunete
toska

#3324 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by toska »

Često se kod propalestinskih protesta mogu vidjeti natpisi "Ne normalizujmo ubijanje djece" ili "Ne normalizujmo genocid".
To je upravo ono što zapadni političari rade na čuđenje ostatka svijeta, normalno je djecu ubijati jer Izrael ima pravo da se brani.

Šta nam to govori?
Mi zadnju godinu živimo fašizam i to je novo normalno.
To nije moglo preko noći i teren je odavno pripreman kada su u pitanju muslimani, samo su izbjegavali direktno prljati ruke.
armin071

#3325 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

Nema tu djece. Tu pederluk vlada… To su Kasumovićeva raja…
Post Reply