Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
sumirprimus

#3276 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Ok osim sto su ka.ine su i teroristicke organizacije. Nuff said
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3277 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

Velkoski wrote: 20/09/2024 17:14 Šuta leševe s krovova, ubija tonu djece, eksplodira 5000 pejdžera bez obzira gdje se nalazili. Klasični terorizam. Nikakve razlike u odnosu na terorizam napravljen 7. oktobra.

Hezbollah sebe smatra vojnom organizacijom, Japanci su sebe isto tako smatrali, da ne pričam o lokalnim primjerima. K'o što rekoh, from my point of view the Jedi are evil, sve je stvar takozvanog 'opticsa'.

Necemo sad biti cjepidlake pa ici u detalje da je IDF nastao na kostima teroristickih organizacija, a drzava Izrael na osnovu djelovanja istih al eto mozemo i spomenuti da su u civilnoj vlasti Izraela presudjeni teroristi i to presudjeni ods trane drzave Izrael.

A da je zapovjednik civilne vlasti izraela osoba za koju se trazi nalog za hapsenje.

Mislim ono... Mozemo se praviti budale, al sto kazes na forumu smo, zovimo stvari pravim imenom.

Ako mozemo ovdje raspravljati o nedjelima pojedinaca iz Armije RBiH, ne vidim sto se moramo praviti ludi i servilni prema rasistickoj vlasti u Izraelu.
sumirprimus

#3278 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Auu brate ala eskalira prica ko na najludjim srskim desnicarskim forumima. I onda je normralno da sam ja jehuda cifut cionist, a izrael ne treba da posotji. Samo vi nastavite opravdavat hamas i hezbolu.jok ne radite to malo morgen, gledaj kako se upali. :-)
skrbavi-admin

#3279 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skrbavi-admin »

Chmoljo wrote: 20/09/2024 18:06
Velkoski wrote: 20/09/2024 17:14 Šuta leševe s krovova, ubija tonu djece, eksplodira 5000 pejdžera bez obzira gdje se nalazili. Klasični terorizam. Nikakve razlike u odnosu na terorizam napravljen 7. oktobra.

Hezbollah sebe smatra vojnom organizacijom, Japanci su sebe isto tako smatrali, da ne pričam o lokalnim primjerima. K'o što rekoh, from my point of view the Jedi are evil, sve je stvar takozvanog 'opticsa'.

Necemo sad biti cjepidlake pa ici u detalje da je IDF nastao na kostima teroristickih organizacija, a drzava Izrael na osnovu djelovanja istih al eto mozemo i spomenuti da su u civilnoj vlasti Izraela presudjeni teroristi i to presudjeni ods trane drzave Izrael.

A da je zapovjednik civilne vlasti izraela osoba za koju se trazi nalog za hapsenje.

Mislim ono... Mozemo se praviti budale, al sto kazes na forumu smo, zovimo stvari pravim imenom.

Ako mozemo ovdje raspravljati o nedjelima pojedinaca iz Armije RBiH, ne vidim sto se moramo praviti ludi i servilni prema rasistickoj vlasti u Izraelu.
za tu servilnost si i ti zasluzan jer si svojevremeno forsirano banovo kad neko izraelu jebe mater na temi izraelskih zlocina i na bilo kakav nacin izrazi gadjenje...raja se povukla sa teme ..... al nebitno.... valjda to sad neki drugi vjetrovi pusu oko glave :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3280 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Velkoski »

Kad smo kod Amerike, i tamo ima normalnih ljudi, ne moramo sve gledati kroz prizmu republikanskih gmazova. Samo faktima se treba voditi u životu i to je to. IDF = teroristi.
Last edited by Velkoski on 20/09/2024 18:21, edited 1 time in total.
LSD

#3281 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by LSD »

Ja se i dalje cudim (ko fol ;-) ) kako to da famozni ISIL sa svim svojim dzihadistima, inace samoprozvani cuvari islamskog ummeta :lol: nikad metka nisu ispalili na Izrael, ma ni pogledali nisu prema njima. Hajd, sta mislite ?
sumirprimus

#3282 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

LSD wrote: 20/09/2024 18:21 Ja se i dalje cudim (ko fol ;-) ) kako to da famozni ISIL sa svim svojim dzihadistima, inace samoprozvani cuvari islamskog ummeta :lol: nikad metka nisu ispalili na Izrael, ma ni pogledali nisu prema njima. Hajd, sta mislite ?
Izrael ih naprqvio ko i hamas i hezbolu?? Da li je realno da ne vidite logicku rupcagu u ovoj tezi?
Istina je mnogo jednostwvnija i brutalnija
skrbavi-admin

#3283 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skrbavi-admin »

LSD wrote: 20/09/2024 18:21 Ja se i dalje cudim (ko fol ;-) ) kako to da famozni ISIL sa svim svojim dzihadistima, inace samoprozvani cuvari islamskog ummeta :lol: nikad metka nisu ispalili na Izrael, ma ni pogledali nisu prema njima. Hajd, sta mislite ?
i pri tom da jos dodam nevidjene brutalnosti uokvirivali u islam.....
no sta da kazem, steta je muslimanima nanesena globalno i lokalno na svaki nacin a svi znamo odakle ta kuhinja smrdi..... sad je veca frtutma kad se ubije negdje 2 kera nego zgrada puna muslija i to nebitno civila zene djecu
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3284 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Velkoski »

Ko voli teorije zavjere, ima ovu najzanimljiviju. U Teheranu ubijaju lidera Hamasa, ubijaju po 100 ljudi da dođu do nekih Hezbollahovih komandira, prave pejdžere sa eksplozivima, ali nisu znali za 7. oktobar.
LSD

#3285 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by LSD »

sumirprimus wrote: 20/09/2024 18:22
Izrael ih naprqvio ko i hamas i hezbolu?? Da li je realno da ne vidite logicku rupcagu u ovoj tezi?
Istina je mnogo jednostwvnija i brutalnija
Ko kaze da je cionisticka tvorevina napavila Hezbollah ?

Oni su siiti, iranski proxy i daleko ozbiljnija vojna jedinica od ovih ublehasa... posto vidim da veze nema o cemu lupetas.
Koliko su odvaljen, ti stavljas Hamasa i Hezbollha u isti kos :shock: :? doduse i ne cudi me, tebi kao jehudu je to isto.
skrbavi-admin

#3286 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skrbavi-admin »

Velkoski wrote: 20/09/2024 18:25 Ko voli teorije zavjere, ima ovu najzanimljiviju. U Teheranu ubijaju lidera Hamasa, ubijaju po 100 ljudi da dođu do nekih Hezbollahovih komandira, prave pejdžere sa eksplozivima, ali nisu znali za 7. oktobar.
:thumbup:

dakle trazili su triger
LSD

#3287 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by LSD »

skrbavi-admin wrote: 20/09/2024 18:24
i pri tom da jos dodam nevidjene brutalnosti uokvirivali u islam.....
no sta da kazem, steta je muslimanima nanesena globalno i lokalno na svaki nacin a svi znamo odakle ta kuhinja smrdi..... sad je veca frtutma kad se ubije negdje 2 kera nego zgrada puna muslija i to nebitno civila zene djecu
Pa naravno. Zna se cija je to kuhinja.
Ta bolesna bagra ubija najvise muslimane i to postavljajuci bombe po dzamijama. To su ti samoproglaseni cuvari ummeta.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3288 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

skrbavi-admin wrote: 20/09/2024 18:17
Chmoljo wrote: 20/09/2024 18:06

za tu servilnost si i ti zasluzan jer si svojevremeno forsirano banovo kad neko izraelu jebe mater na temi izraelskih zlocina i na bilo kakav nacin izrazi gadjenje...raja se povukla sa teme ..... al nebitno.... valjda to sad neki drugi vjetrovi pusu oko glave :mrgreen:
Meni je super kako se neki nickovi sjecaju mog moderiranja iako tada nisu bili ni registrovani. A tek sto im je to reinkarnirano pamcenje selektivno, to je posebna prica.

Dakle, pravo da ti kazem, jebe mi se sta ti mislis, jer je sasvim sigurno drugacije nego kako sam radio.
Ironmen

#3289 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Ironmen »

sumirprimus wrote: 20/09/2024 17:10
Ironmen wrote: 20/09/2024 15:55 Stovateljima Izraela objasnjavati sta je ratni zlocin po poveljama UN-a je lupanje prazne slamey tako da u startu bolje za vas da odustanete.
Stovateljima hamasa i hezbolaha samo pokazati z
Z Adnje glasanje u un.u i zapitati se. Da li ste zaista za eu put bih, nato i zapadne vrijednosti? Ha
Znaci ako je BiH i ja kao gradjanin za EU put to opravdava bacanje ubijenih civila sa zgrade wtf ?? na cemu si ti covjece ??
Ironmen

#3290 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Ironmen »

sumirprimus wrote: 20/09/2024 17:11
Velkoski wrote: 20/09/2024 17:09 I IDF je teroristička organizacija. Ljepota je u očima posmatrača, ilitiga, from my point of view the Jedi are evil. :)
Idf je vojna organizacija .
Slusa zapovijedi civilne vlasti, nazalost u ovom slucaju to je bibi. I to je fakat
IDF je po svim parametrim UN teroristicka organizacija sa svim teroristickim primjesama, hapsenje djece, skidanje sramocenje i premlacivanje zarobljenika, gazenje mrtvih sa bagerima, bacanjem sa zgrada, vezanjem za tenkove i transportere, neselektivnim ubijanjem civila, djece i zena, unistavanje bunara i izvora vode, maslinika i poljoprivrednih usjeva, unistavanje civilne ifrastrukture, gadjanje bolnica, skola, vrtice itd itd.
sumirprimus

#3291 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Ironmen wrote: 20/09/2024 20:10
Ironmen wrote: 20/09/2024 15:55 Stovateljima Izraela objasnjavati sta je ratni zlocin po poveljama UN-a je lupanje prazne slamey tako da u startu bolje za vas da odustanete.
Z Adnje glasanje u un.u i zapitati se. Da li ste zaista za eu put bih, nato i zapadne vrijednosti? Ha
Znaci ako je BiH i ja kao gradjanin za EU put to opravdava bacanje ubijenih civila sa zgrade wtf ?? na cemu si ti covjece ??
Na suhom ramsteku a ti?
Bacaju se sa zgrada u gazi i bez idf.a. bacaju gejove, spijune, neprijatelje godinama pa niko ne osudjuje.
Doduse vama je srce uz palestince radi vjere, bez obzira na sve i rszumijem
sumirprimus

#3292 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Ironmen wrote: 20/09/2024 20:13
sumirprimus wrote: 20/09/2024 17:11
Velkoski wrote: 20/09/2024 17:09 I IDF je teroristička organizacija. Ljepota je u očima posmatrača, ilitiga, from my point of view the Jedi are evil. :)
Idf je vojna organizacija .
Slusa zapovijedi civilne vlasti, nazalost u ovom slucaju to je bibi. I to je fakat
IDF je po svim parametrim UN teroristicka organizacija sa svim teroristickim primjesama, hapsenje djece, skidanje sramocenje i premlacivanje zarobljenika, gazenje mrtvih sa bagerima, bacanjem sa zgrada, vezanjem za tenkove i transportere, neselektivnim ubijanjem civila, djece i zena, unistavanje bunara i izvora vode, maslinika i poljoprivrednih usjeva, unistavanje civilne ifrastrukture, gadjanje bolnica, skola, vrtice itd itd.
Cijim parametrima? Ajmo EU Usa Japan Kanada Australija? Cisto sumnjam.
Ovi sa bliskog istoka rusi kinezi vanuatu i slicne bambustan republike me ne interesiraju jer nam ne trebaju biti sfera interesa
sumirprimus

#3293 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Ne hranite se zabludama zalud vise. Palestimci su 07 10 izgubili u zapadnom svijetu i ono malo naklonosti. I nije nas problem.imamo mi svojih problema.
Ironmen

#3294 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Ironmen »

sumirprimus wrote: 20/09/2024 17:18 Hezbolah i hamas su dezignirani kao teror org od strane usa eu australije kanade japana itd dakle onih zemalja kijim mi kao tezimo nuff said
I 9:11 je za anala ali je takodjer teroristicki napad, mislim prica ti je toliko isprana floskulama da si stvarno dosadan ali razumijem to ti je posao 24h.
sumirprimus

#3295 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Ironmen wrote: 20/09/2024 20:18
sumirprimus wrote: 20/09/2024 17:18 Hezbolah i hamas su dezignirani kao teror org od strane usa eu australije kanade japana itd dakle onih zemalja kijim mi kao tezimo nuff said
I 9:11 je za anala ali je takodjer teroristicki napad, mislim prica ti je toliko isprana floskulama da si stvarno dosadan ali razumijem to ti je posao 24h.
Skreces pricu. Fakat je da su hamas i hezbola oznacene kao teror org . Slobodno javno napisite da ne mislite tako, ne moraju samo mene kao kontrasa pratit i ispitivat :mrgreen:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#3296 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by laserShow »

sumirprimus wrote: 20/09/2024 17:52 Ok a sta su onda po tebi hamas i hezbola?
teroristi, i jedi i drugi uz izrael
Ironmen

#3297 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Ironmen »

sumirprimus wrote: 20/09/2024 20:14

Na suhom ramsteku a ti?
Bacaju se sa zgrada u gazi i bez idf.a. bacaju gejove, spijune, neprijatelje godinama pa niko ne osudjuje.
Kako ti znas koje sam ja vjere ? Isto da ja kazem da je tebi srce uz IDF jer su tu sluzio vojsku pa ne mozes protiv svojih ?
Kazem prica ti je izlizana ako sve ovo sto se desava u Gazi gledas kao da te nije briga sa tobom nesto nije uredu, pravdati genocid i zlocine u Gazi samo iz razloga sto je Hamas podrzao Putina i sto Australija nije uvela sanskcije Izraelu je blago receno za mene bolesno. Ne pokazivati empatiju prema sada vec skoro 20 000 ubijene djece nije ok covjece kako ne mozes da svatis to.
swanfilter

#3298 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

Ma, isparili tamo i u Rusiji odjednom zaredao Isil svako malo.

Al, da. Fascinantna je cinjenica kako Isil u muslimanu vidi neprijatelja i smisao postojanja. Poneki izlet na zapad, al ko ce ga vise znati. Nakon zadnjeg slucaja napada Isila u Moskvi i jer se napadaci razbjezase ko tetke kakve, sve mi tek onda postalo smijesno.

Kaida je bila mnogo uvjerljivija.
saimidin

#3299 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by saimidin »

Označiti nekog kao teroristu ili kao terorističku organizaciju je postalo besmisleno, toliko je izdrljano da je izgubilo smisao, to je metoda diskvalifikacije protivnika, i naravno koriste ih svi

Mandela je bio proglašen teroristom, a danas ga cijeli svijet slavi kao borca za slobodu, što i jeste bio

Ovdje je problem što je zapadna civilizacija odlučila da opere svoju savjest od holokausta, tako što će žrtvama istog dopustiti i bespogovorno podržavati da rade šta žele sa arapima, koje još ni jedni ni drugi ne vide kao ljude
4L0n3

#3300 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by 4L0n3 »

sumirprimus wrote: 20/09/2024 20:14

Na suhom ramsteku a ti?
Jes a idf se inace satra pokazujuci kako nisu isti ko i ovi sto gejOve liferuju sa krovova. Utoliko da ih boli k hoce li raketa pogodit stambenu zgradu i pored jednog hamasovca ubit i ne znam ni ja koliko vise civila.

Nikakvih problema ne bi bilo da se ne upinju iz petnih zila pokazat neki moralni superioritet dok su u krvi do laktova.

Briga ih je za palestince isto koliko i ove ekstremiste za jevreje; tu nema civila, samo kolateralne stete i uvijek je anamo onaj kriv sto su i ovi civili stradali.
Post Reply