Oborili su jednog,koliko sam skonto,ratni zlocin je obarati helikopter koji prevozi ranjenike ili tako nesto,mada mozda sam pogresno skonto, hamas i nema ih cime oboritiswanfilter wrote: ↑20/09/2024 15:54 Da ne odg svakom u vezi sa pitanjem od jucer i lijeka protiv avijacije.
Kontam ja da su u pitanju sistemi, sofisticirano oruzje u danasnji vakat. Opet, IDF avijacija iznad Bejruta svakodnevno i u niskom letu. Kao du su u domacem zracnom prostoru. I za odvratiti ih u prilicnoj mjeri ima se lijeka i mimo kompleksnih sistema. I da bude puka slucajnost skinuti jednog, nakon toga barem ces dohakati bahatosti. Nece probijati zvucni zid jer im se moze. Ubuduce bi i o vlastitim zivotima brigu brinuli.
Na kraju, nije onog kapitalca tada Srbija sofisticiranim skinula. Nekako mu dohakase.
Da vam ne budem dosadan. Samo da mi odg, jel se meni samo cini ili IDF veoma malo koristi helikoptere u ovom ratu?
Svi ste mi odg na pitanje spominjuci avione. Al se ne sjecam obaranja IDF helikoptera ikada. Gledao sam kako lagodno lete iznad Gaze il u akcijama izvlacenja. Pa bas prilikom takve akcije vojnik Hamasa snima cijelo vrijeme i nista. A helic i 10 vojnika sami se nude.
Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- alijagoro
#3226 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- skupljac_zeljeza
#3227 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Sa avijacijom su jači zato ih Hezbollah srpljivo čeka da krenu sa Merkavama u libanski teritorij. Hezbollah tu ima veliku prednost.swanfilter wrote: ↑20/09/2024 15:54
Kontam ja da su u pitanju sistemi, sofisticirano oruzje u danasnji vakat. Opet, IDF avijacija iznad Bejruta svakodnevno i u niskom letu. Kao du su u domacem zracnom prostoru. I za odvratiti ih u prilicnoj mjeri ima se lijeka i mimo kompleksnih sistema. I da bude puka slucajnost skinuti jednog, nakon toga barem ces dohakati bahatosti. Nece probijati zvucni zid jer im se moze. Ubuduce bi i o vlastitim zivotima brigu brinuli.
-
splinter
#3228 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Koristi ih uglavnom za izvlačenje ranjenih i mrtvih. Prije par dana su im oborili jedan iznad Rafaha pa su i sami cionisti priznali pogibiju 2 vojnika i desetak teško ranjenih. Ja im osobno ne vjerujem ništa po pitanju priznanja gubitaka pa to obično množim x 4 ili 5 minimum.swanfilter wrote: ↑20/09/2024 15:54 Da ne odg svakom u vezi sa pitanjem od jucer i lijeka protiv avijacije.
Na kraju, nije onog kapitalca tada Srbija sofisticiranim skinula. Nekako mu dohakase.
Da vam ne budem dosadan. Samo da mi odg, jel se meni samo cini ili IDF veoma malo koristi helikoptere u ovom ratu?
Svi ste mi odg na pitanje spominjuci avione. Al se ne sjecam obaranja IDF helikoptera ikada. Gledao sam kako lagodno lete iznad Gaze il u akcijama izvlacenja. Pa bas prilikom takve akcije vojnik Hamasa snima cijelo vrijeme i nista. A helic i 10 vojnika sami se nude.
Općenito je žestoko roštiljanje u Rafahu ovih dana, već nekoliko puta su oklopne kolone upadale u zasjedu, a tu ih bratski i širokog zagrljaja dočeka Al-Yassin 105 koji se pokazao kao pravi pencilin za Merkave Mk 4 i ostale slične konzerve.
-
jajara
#3229 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
from the river to the sea...opce prihvaceno od velikog dijela europe
za dom spremni se u toj istoj europi gleda kao Sieg Heil
vrijeme je za zaokret od 180 stupnjeva. nije pet do dvanaest nego 12:05
kad su znali slati te svoje mudzahedine na europsko tlo da kolju europski narod od srca im zelim nato u dvoristu i rekao bih vracanje u srednji vijek, al ti inzenjeri nikad nisu ni izasli iz njega
za dom spremni se u toj istoj europi gleda kao Sieg Heil
vrijeme je za zaokret od 180 stupnjeva. nije pet do dvanaest nego 12:05
kad su znali slati te svoje mudzahedine na europsko tlo da kolju europski narod od srca im zelim nato u dvoristu i rekao bih vracanje u srednji vijek, al ti inzenjeri nikad nisu ni izasli iz njega
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3230 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
nek' su inžinjeri ovi što šutaju leševe sa krovova
dvije strane istog novčića, samo što jedni imaju maksimalnu podršku tehnološki naprednog zapada, dok su Arapi uglavom pičke kojima je Maserati važniji.
čisti terorizam, ova šteta i ovoliko mrtvih da se ubije neki od 7000 'komandira'.
dvije strane istog novčića, samo što jedni imaju maksimalnu podršku tehnološki naprednog zapada, dok su Arapi uglavom pičke kojima je Maserati važniji.
čisti terorizam, ova šteta i ovoliko mrtvih da se ubije neki od 7000 'komandira'.
- skupljac_zeljeza
#3231 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Koji si ti mozak. Rastjerali kao kolonizatori Alžirce, Marokance, Libijce, Iračane....iz njihovih sela i gradova u prvom talasu pa nedavno 'uvođenjem demokratije' u Libiji, Iraku, Siriji.....uništili im domove i radna mjesta i kada su oni došli po svoje onda ih treba opet pobiti. Da ti nisi možda produkt 'judeo-kršćanske' civilizacije. Takvi obično dignu galamu islamski terorizam, mudžahedini, islamisti....dok...jajara wrote: ↑20/09/2024 15:57a odrubljivanje glava tupim nozem u live prenosu nije.Bullet Tooth Tony wrote: ↑20/09/2024 15:49Jajaro obicna...mrcvarnje poginulih ljudi je ratni zlocin .
jer samo uredjene zemlje odgovaraju na bjelosvjetskim sudovima, dok npr ovi inzenjeri odgovaraju samo pred allahom i njima je dozvoljeno u njihovim drzavama za kaznu rezati ruke,noge,prste pa i ubiti zene od batina, doslovno ubiti zbog prosvjeda ili pazi sad ne zamotane glave u krpu.
-
swanfilter
#3232 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Jucer sam napisao, kad cizmom odluce krenuti, pricacemo. Cijena toga je mnogo, mnogo veca od svega do sada. A ovo do sada jedne je kostalo u milijardama i zbog toga su na iglama. Dok drugi bas u tome vide priliku dugorocno.arman1 wrote: ↑20/09/2024 12:47 Fašistički entitet to jest njihovo vojno krilo idf kao i genocidna braća nemaju damu nego s daljine udaraju tehnikom, najviše nanoseći štete civilima, dok sitne duše svršavaju od sreće radujući se tuđoj nesreći. Ovi zlotvori će izgleda pomoći naflitanoj indijki da izgubi izbore u usa.
Zato presedan u vidu akcije sa pejdzerima. I vjerujem da je pokrenuta jer su frustrirani trenutnom situacijom i pokusavaju Hezbollah iznutra unistiti.
Da li se isplatilo Izraelu pred svijetom razotkriti sta mogu. Protiv tamo jednog Hezbollaha. I u ovom trenutku rata. A rat tek treba da se desi.
-
jajara
#3233 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
cuj oni dosli po svoje
bombardovala ih amerika i izrael, a oni dosli u svedsku pravit geto naselja, silovat curice, valjat drogu i bost nozem.
jedina nada europske civilizacije su madjari i poljaci. ajde ti druze odjebi s moje granice, niti sam ja dolazio tebi dole niti trebas ti meni ovde
bombardovala ih amerika i izrael, a oni dosli u svedsku pravit geto naselja, silovat curice, valjat drogu i bost nozem.
jedina nada europske civilizacije su madjari i poljaci. ajde ti druze odjebi s moje granice, niti sam ja dolazio tebi dole niti trebas ti meni ovde
-
LSD
#3234 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Jajara je tezak islamofob, jasno ko dan. Uostalom, on to i ne krije.
Problem je sto moderacija spava
Problem je sto moderacija spava
- Bullet Tooth Tony
#3235 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Kakva ba svedska ? Sta pricas ?jajara wrote: ↑20/09/2024 16:36 cuj oni dosli po svoje![]()
Tema su Izraelsko Palestinski odnosi.... IDF je leglo ljuskog sljama i daleko naj kriminalnija vojna organizacija ... svakodnevni dokumentovi ratni zlocini su dokaz za to
-
jajara
- Bullet Tooth Tony
#3237 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ne moze vjera biti radikalna mozgu ... i ako ti neko.kaze da si islamofob ne znaci da je forum vjerski ...
no religion is inherently violent or peaceful; people are violent or peaceful.
-
jajara
#3238 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
nije idf nista kriminalniji u odnosu na bilo koju vojsku svijeta, pa tako i na ove dole dzihadiste i paravojne formacije.Bullet Tooth Tony wrote: ↑20/09/2024 16:42m
Kakva ba svedska ? Sta pricas ?jajara wrote: ↑20/09/2024 16:36 cuj oni dosli po svoje![]()
Tema su Izraelsko Palestinski odnosi.... IDF je leglo ljuskog sljama i daleko naj kriminalnija vojna organizacija ... svakodnevni dokumentovi ratni zlocini su dokaz za to
SpoilerShow
velkoski dobro kaze isti novcic sa dvije razlicite strane.
da je idf vojno slabiji ovi ostali bi njima radili i gore stvari nego sto idf sada radi.
Spoiler
Show
razlika izmedju mene i vas je ta da ne djelim ljude po vjeri i ne navijam za "svoje" pa mi tako nije tesko reci da su hrvati uradili etnicko ciscenje u domovinskom ratu protjeravsi sve srbe sa njihovih ognjista u krajini, nije mi tesko reci da su srbi etnicki ocistili danasnju RS, a bosnjaci svako selo sjeverno od Ivana.
da su ameri oduzeli srbima zemlju i napravili kosovo itd itd
da su ameri oduzeli srbima zemlju i napravili kosovo itd itd
-
swanfilter
#3239 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Znaci, i jedan svijez slucaj obaranja zrakomlata.splinter wrote: ↑20/09/2024 16:02Koristi ih uglavnom za izvlačenje ranjenih i mrtvih. Prije par dana su im oborili jedan iznad Rafaha pa su i sami cionisti priznali pogibiju 2 vojnika i desetak teško ranjenih. Ja im osobno ne vjerujem ništa po pitanju priznanja gubitaka pa to obično množim x 4 ili 5 minimum.swanfilter wrote: ↑20/09/2024 15:54 Da ne odg svakom u vezi sa pitanjem od jucer i lijeka protiv avijacije.
Općenito je žestoko roštiljanje u Rafahu ovih dana, već nekoliko puta su oklopne kolone upadale u zasjedu, a tu ih bratski i širokog zagrljaja dočeka Al-Yassin 105 koji se pokazao kao pravi pencilin za Merkave Mk 4 i ostale slične konzerve.
O kako skucenom teritoriju govorimo i samoj blizini pozicija odakle IDF djeluje tim helikopterima izvođenjem napadackih akcija, da ne govorimo o akcijama izvlacenja sa mjesta zasjede od prije 10 minuta u sred Gaze, zacuđujuce mi malo slucajeva rusenja. A i u slucaju Hezbollaha ne znam da su nesto IDF nanijeli stetu.
-
jajara
#3240 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
a sada malo friskih vijesti
https://x.com/sentdefender/status/1837128151022907816
jos 2,3 napada i hezbola je pluskvamperfekt
- skupljac_zeljeza
#3241 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Što si preskakao časove historije? Kada spominješ kriminal, koliki je bio od strane Francuza u Alžiru, Holanđana u Indoneziji, treba li da te pitam čiji je najveći dijamant u britanskoj kruni? Da li britanski kralj nosi britansko zlato i dijamante u kruni? Itd....itd...jajara wrote: ↑20/09/2024 16:36 cuj oni dosli po svoje![]()
Neozbiljan si. Koliko su im do sada pobili vođa i oni samo imenuju novog. Džaba si se obradovao.jajara wrote: ↑20/09/2024 16:57 a sada malo friskih vijesti![]()
-
jajara
#3242 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
ti meni napisao da ne moze biti i to je tako jel? evo ja cu tebi napisatiBullet Tooth Tony wrote: ↑20/09/2024 16:46Ne moze vjera biti radikalna mozgu ... i ako ti neko.kaze da si islamofob ne znaci da je forum vjerski ...
every religion is violent and you can find example of it in history books, you just need to go back to like 1000 years in past and read about their soldiers
- Bullet Tooth Tony
#3243 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
jajara wrote: ↑20/09/2024 17:02ti meni napisao da ne moze biti i to je tako jel? evo ja cu tebi napisatiBullet Tooth Tony wrote: ↑20/09/2024 16:46Ne moze vjera biti radikalna mozgu ... i ako ti neko.kaze da si islamofob ne znaci da je forum vjerski ...
every religion is violent and you can find example of it in history books, you just need to go back to like 1000 years in past and read about their soldiers
Ovo sto si sastavio na engleskom nema smisla nikakvog
Ja sam ti dao citat jednog od najpoznatijih pisaca na temu religije na svijetu ...
-
jajara
#3244 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
logicno. prije milion godina britanci su zarili i palili mojom zemljom i evo ja se rodio sad 2004 i nesto me pogodilo to i odo u britaniju krvi im se napit. to idi u vrtic i ispricaj djeci, zapravo to i rade ovi tvoji inzenjeri, ispiru mozak djeci cim se rode.skupljac_zeljeza wrote: ↑20/09/2024 16:59Što si preskakao časove historije? Kada spominješ kriminal, koliki je bio od strane Francuza u Alžiru, Holanđana u Indoneziji, treba li da te pitam čiji je najveći dijamant u britanskoj kruni? Da li britanski kralj nosi britansko zlato i dijamante u kruni? Itd....itd...jajara wrote: ↑20/09/2024 16:36 cuj oni dosli po svoje![]()
SpoilerShowNeozbiljan si. Koliko su im do sada pobili vođa i oni samo imenuju novog. Džaba si se obradovao.jajara wrote: ↑20/09/2024 16:57 a sada malo friskih vijesti![]()
a sto se tice mog radovanja o ubistvu tog vodje kako mislis dzaba? pa oni ce danas imenovat novog, ovim ce i njega likvidirat za 10 dana i ja opet radostan. i tako prodje mi citav zivot u veselju
-
sumirprimus
#3245 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Idi ba, hajd meni, ali nekaznjeno ovde pljujes, prozivas i vrijedjas citav jedan narod . Ko ti je kriv sto ne citas sa razumijevanjem.LSD wrote: ↑20/09/2024 15:3515 miliona i opet im ne mogu nista, jelde... ogavno je tvoje javno svrsavanje na terorizam cionista.sumirprimus wrote: ↑20/09/2024 13:34 ajde sve kad stavis to ti je nekih 15 16 miliona ljudi na svijetu.
i opet, ne mogu im nista.
Tuzlanski jehude,
Kad se vec bezobrazno pravis lud sa tim ciframa, onda na tu brojku dodaj i 350 miliona amerikanaca cija drzava decenijama cuva guzowe cionistickoj genocidnoj tvorevini zvanoj izarel.
Btw jel to sad ni murika ne valja?
Ja se pravim lud a vi otvoreno navijate za teorristicke organizacije i ko je ovde lud?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3246 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
I IDF je teroristička organizacija. Ljepota je u očima posmatrača, ilitiga, from my point of view the Jedi are evil. 
Last edited by Velkoski on 20/09/2024 17:10, edited 1 time in total.
-
jajara
#3247 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
e posteno onda. ako je najpoznatiji pisac to izjavio onda je tako. a ovo sto sam ja napisao nije tako jer nisam poznat pisac.Bullet Tooth Tony wrote: ↑20/09/2024 17:05jajara wrote: ↑20/09/2024 17:02ti meni napisao da ne moze biti i to je tako jel? evo ja cu tebi napisatiBullet Tooth Tony wrote: ↑20/09/2024 16:46
Ne moze vjera biti radikalna mozgu ... i ako ti neko.kaze da si islamofob ne znaci da je forum vjerski ...
every religion is violent and you can find example of it in history books, you just need to go back to like 1000 years in past and read about their soldiers![]()
![]()
ne kontas ... nisi na tom nivou jos da kontas ..
Ovo sto si sastavio na engleskom nema smisla nikakvog
Ja sam ti dao citat jednog od najpoznatijih pisaca na temu religije na svijetu ...
do sad sam mislio da je jedini posrednik izmedju covjeka i boga fratar,hodza,pop...znaci i pisci spadaju u tu skupinu
-
sumirprimus
#3248 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Stovateljima hamasa i hezbolaha samo pokazati z
Z Adnje glasanje u un.u i zapitati se. Da li ste zaista za eu put bih, nato i zapadne vrijednosti? Ha
-
sumirprimus
- skupljac_zeljeza
#3250 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
E, svašta. Logično ti da prije 75 godina je "jedan narod svečano obećao drugom narodu zemlju trećeg naroda". Talas oslobađanja od kolonijalizma je tekao sredinom prošlog stoljeća tako da to nije 'prije milion godina' nego još ima živih žrtava kolonijalizma kao mračnog perioda Evrope. Šta su svjetski ratovi bili nego borba za kolonije, a potekli su sa evropskog tla. Jel' tako?jajara wrote: ↑20/09/2024 17:06
logicno. prije milion godina britanci su zarili i palili mojom zemljom i evo ja se rodio sad 2004 i nesto me pogodilo to i odo u britaniju krvi im se napit. to idi u vrtic i ispricaj djeci, zapravo to i rade ovi tvoji inzenjeri, ispiru mozak djeci cim se rode.
a sto se tice mog radovanja o ubistvu tog vodje kako mislis dzaba? pa oni ce danas imenovat novog, ovim ce i njega likvidirat za 10 dana i ja opet radostan. i tako prodje mi citav zivot u veselju![]()