Tu ima vise od 10, sve ce to nas narod ubrzo skontati, ma vecini je i ovako jasnotramvajtrojka wrote: ↑18/09/2024 21:19Vjecita_zavrzlama wrote: ↑18/09/2024 21:15tramvajtrojka wrote: ↑18/09/2024 21:11
nama najveći problem sa ilegalnim imigracijama rade turci kad ulaze sa pegasusom i anadoli jetom u drzavu svaki dan ih bruku vrate, neki prodju pa ih hvataju na ilidzi i carsiji neki dan a vecinom su to muske osobe od 17-30 sa istoka turske gdje su prodali sve zivo sto su imali da se docepaju EU, koriste bezvizni rezim izmedju nase drzave i turske da se domognu EU
Davno rekoh napravit ce oni nama problem a ti i takvi njima je i bosna raj
Nas narod ne konta da je turski ruralni narod vecinom bijeda,a oni su vecina Turske
Evo samu u zadnjih sedam dana ovih slučajeva a koliko prodje neopazeno il ce toga biti u budućnosti, svakako kako se budemo priblizavali EU cemo morati gledati jal uvođenje viznog rezima il strozijih kontrola boravka za državljane Republike Turske
Republika Turska
-
Vjecita_zavrzlama
#39851 Re: Republika Turska
-
Vjecita_zavrzlama
- HarTar
#39853 Re: Republika Turska
Nemaju. Ali zato imaju za novi iphone od 2 hiljade eura.ElRe wrote: ↑18/09/2024 21:07 https://www.france24.com/en/live-news/2 ... od-sellers
Lokalci nemaju ni za sendvič van kuće.
https://www.yenialanya.com/haber/216669 ... I1zSRF4hag
- HarTar
#39854 Re: Republika Turska
Lideri u svijetu sa 65% prodatih dronova na svjetskom tržištu od 2018. godine
https://www.klix.ba/biznis/privreda/ame ... /240919164
https://www.klix.ba/biznis/privreda/ame ... /240919164
-
Vjecita_zavrzlama
#39855 Re: Republika Turska
Zarade kao ilegalni migranti u Bosni i Evropi?HarTar wrote: ↑20/09/2024 12:12Nemaju. Ali zato imaju za novi iphone od 2 hiljade eura.ElRe wrote: ↑18/09/2024 21:07 https://www.france24.com/en/live-news/2 ... od-sellers
Ima 1%
- HarTar
#39856 Re: Republika Turska
Ma jaVjecita_zavrzlama wrote: ↑20/09/2024 13:13Zarade kao ilegalni migranti u Bosni i Evropi?HarTar wrote: ↑20/09/2024 12:12Nemaju. Ali zato imaju za novi iphone od 2 hiljade eura.ElRe wrote: ↑18/09/2024 21:07 https://www.france24.com/en/live-news/2 ... od-sellers
Ima 1%
-
Vjecita_zavrzlama
#39857 Re: Republika Turska
to vec ide brze nego sto mislimotramvajtrojka wrote: ↑18/09/2024 21:19Vjecita_zavrzlama wrote: ↑18/09/2024 21:15tramvajtrojka wrote: ↑18/09/2024 21:11
nama najveći problem sa ilegalnim imigracijama rade turci kad ulaze sa pegasusom i anadoli jetom u drzavu svaki dan ih bruku vrate, neki prodju pa ih hvataju na ilidzi i carsiji neki dan a vecinom su to muske osobe od 17-30 sa istoka turske gdje su prodali sve zivo sto su imali da se docepaju EU, koriste bezvizni rezim izmedju nase drzave i turske da se domognu EU
Davno rekoh napravit ce oni nama problem a ti i takvi njima je i bosna raj
Nas narod ne konta da je turski ruralni narod vecinom bijeda,a oni su vecina Turske
Evo samu u zadnjih sedam dana ovih slučajeva a koliko prodje neopazeno il ce toga biti u budućnosti, svakako kako se budemo priblizavali EU cemo morati gledati jal uvođenje viznog rezima il strozijih kontrola boravka za državljane Republike Turske
https://schengen.news/bosnia-herzegovin ... hat-of-eu/
- ElRe
#39858 Re: Republika Turska
Vize za Turke i Arape su spas za nas. Previše je problema sa istoka, moramo reagovati kako bismo zaštitili svoje interese.
- HarTar
#39859 Re: Republika Turska
OVAKO TO RADE TURCI
Pogledajte trenutak kada je osumnjičeni, koji je ubio policajku Şeydu Yılmaz u Istanbulu, smješten u vozilo za prevoz životinja sa crnom vrećom za smeće i poslat u zgradu suda.
Pošto je osumnjičeni imao "hrabrosti" da ubije nedužnu mladu policajku, čast da ga strpaju u vreću za smeće i strpaju u vozilo za prevoz životinja pripala je njenim koleginicama.
Pogledajte trenutak kada je osumnjičeni, koji je ubio policajku Şeydu Yılmaz u Istanbulu, smješten u vozilo za prevoz životinja sa crnom vrećom za smeće i poslat u zgradu suda.
Pošto je osumnjičeni imao "hrabrosti" da ubije nedužnu mladu policajku, čast da ga strpaju u vreću za smeće i strpaju u vozilo za prevoz životinja pripala je njenim koleginicama.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
- ElRe
#39861 Re: Republika Turska
Mi samo trebamo slijediti put koji crtaju Njemačka i Austrija i nećemo imati problema.
Ono što vrijedi u BiH napravili su Germani, sve poslije i prije toga nije vrijedno pomena.
- PreWiBa
#39862 Re: Republika Turska
To ne obezvrjeđuje ono što sam rekao.
Uz to, EU je već odavno ukinula viza za UAE, za ostatak unije zaljevskih zemalja to je samo pitanje vremena. London isto nema viza za zaljevske zemlje, a Švicarska i jug Njemačke su svakako puni arapskih turista.
Licemjerno je tražiti ovdje neku politiku zasnovanu na sopstvenim čudnim projekcijama, pogotovo ako se ne nema većih veza sa BiH i podržava diktatorski režim.
- ElRe
#39863 Re: Republika Turska
Nije licemerno, već se EU samo štiti od rasta radikalizma i terorizma, ilegalnih migranata. Znamo koje su zemlje izvori terorizma i radikalizma i legalnih migranata. A BiH nije sposobna da procesira takve osobe kad već dodju na teritoriju BiH.sehohari wrote: ↑23/09/2024 19:15
Uz to, EU je već odavno ukinula viza za UAE, za ostatak unije zaljevskih zemalja to je samo pitanje vremena. London isto nema viza za zaljevske zemlje, a Švicarska i jug Njemačke su svakako puni arapskih turista.
Licemjerno je tražiti ovdje neku politiku zasnovanu na sopstvenim čudnim projekcijama, pogotovo ako se ne nema većih veza sa BiH i podržava diktatorski režim.
A BiH je svakako rasadnik za teroriste u TK ako se ne varam ima neko selo, pa ona razni šejh imami i sl.
- HarTar
#39864 Re: Republika Turska
Brini se ti za srbiju, a BiH ne nazivaj svojom.ElRe wrote: ↑23/09/2024 19:31Nije licemerno, već se EU samo štiti od rasta radikalizma i terorizma, ilegalnih migranata. Znamo koje su zemlje izvori terorizma i radikalizma i legalnih migranata. A BiH nije sposobna da procesira takve osobe kad već dodju na teritoriju BiH.sehohari wrote: ↑23/09/2024 19:15
A BiH je svakako rasadnik za teroriste u TK ako se ne varam ima neko selo, pa ona razni šejh imami i sl.
- PreWiBa
#39865 Re: Republika Turska
Pod "licemjerno" nisam mislio na EU.ElRe wrote: ↑23/09/2024 19:31Nije licemerno, već se EU samo štiti od rasta radikalizma i terorizma, ilegalnih migranata. Znamo koje su zemlje izvori terorizma i radikalizma i legalnih migranata. A BiH nije sposobna da procesira takve osobe kad već dodju na teritoriju BiH.sehohari wrote: ↑23/09/2024 19:15
Rekao sam, oni sami primaju arape iz zaljevskih zemalja. Te zemlje sigurno nisu izvor migranata.
- PreWiBa
#39866 Re: Republika Turska
Čovjek Sandžaklija (a i to je upitno), Vučićevac, navija za pro-srpsku stvar u Sandžaku. Zahtjeva da je kao dio BiH i da daje neko mišljenje o "nama", a navija za političku opciju koja bi najradije i sam naziv Sandžak ukinula, a kamoli bila za bilo kakve jače veze sa Bosnom.HarTar wrote: ↑23/09/2024 19:37Brini se ti za srbiju, a BiH ne nazivaj svojom.ElRe wrote: ↑23/09/2024 19:31Nije licemerno, već se EU samo štiti od rasta radikalizma i terorizma, ilegalnih migranata. Znamo koje su zemlje izvori terorizma i radikalizma i legalnih migranata. A BiH nije sposobna da procesira takve osobe kad već dodju na teritoriju BiH.sehohari wrote: ↑23/09/2024 19:15
- ElRe
#39867 Re: Republika Turska
Ja sam najmanje Sandžaklija, iako sam rodjen u Jugoslavili, kasnije SCG. Odrastao u toj Jugoslaviji, živio u Slovačkoj, radio malo u Madjarskoj, došao u BiH, pa dugo radio za njemačku firmu po BiH, Srbiji, Slovačkoj, Poljskoj, Turskoj. Sada radim u Rajlovcu, takodje u njemačkoj firmi. U SCG mimo posla rijetko idem, mada mi je žena iz Južnog Sandžaka.
Vučiću sva priznanja za ekonomsko vođenje Srbije i veze sa njemačkim i ostalim zapadnim velikim firmama. Takodje i za veze sa Rusijom i Kinom.
Ljude ne dijelim po regionima odakle su, već koliko vrijede. Svaki region ima promjenljive granice, a na Balkanu to vrijedi i za države.
Vučiću sva priznanja za ekonomsko vođenje Srbije i veze sa njemačkim i ostalim zapadnim velikim firmama. Takodje i za veze sa Rusijom i Kinom.
Ljude ne dijelim po regionima odakle su, već koliko vrijede. Svaki region ima promjenljive granice, a na Balkanu to vrijedi i za države.
- HarTar
#39868 Re: Republika Turska
Kakav licemjer. Znači srbi mogu sa ruSSijom i Kinom, a Bošnjaci ne sa Turskom i arapskim državama 

P. S. Vjerujem ti da radiš u Rajlovcu, ionako najviše srba radi po Sarajevu. Ima čak i pekara iz srbije.
- alijagoro
#39869 Re: Republika Turska
Pun forum haman izdajnika,Palestina ih sve razotkri.
- alijagoro
#39870 Re: Republika Turska
A jebote,uvijek ista prica,Srbi i Hrvati spasavaju Evropu od bijele al kaide iz BosneElRe wrote: ↑23/09/2024 19:31Nije licemerno, već se EU samo štiti od rasta radikalizma i terorizma, ilegalnih migranata. Znamo koje su zemlje izvori terorizma i radikalizma i legalnih migranata. A BiH nije sposobna da procesira takve osobe kad već dodju na teritoriju BiH.sehohari wrote: ↑23/09/2024 19:15
- PreWiBa
#39871 Re: Republika Turska
Sem po regiji Bliskog istoka.ElRe wrote: ↑23/09/2024 20:35 Ja sam najmanje Sandžaklija, iako sam rodjen u Jugoslavili, kasnije SCG. Odrastao u toj Jugoslaviji, živio u Slovačkoj, radio malo u Madjarskoj, došao u BiH, pa dugo radio za njemačku firmu po BiH, Srbiji, Slovačkoj, Poljskoj, Turskoj. Sada radim u Rajlovcu, takodje u njemačkoj firmi. U SCG mimo posla rijetko idem, mada mi je žena iz Južnog Sandžaka.
Interesantno je da pišeš o SCG, kao da izbjegavaš ime CG. Samo kažem, priznajem ako nije tako, ali rijetko sam čitao da neko potencira ime državne zajednice Srbije i Crne Gore, ili da uslovljava tu teritoriju u periodu poslije raspada SFRJ kao "Jugoslavija", prvi put to vidim. Obično se i prije vazda pisalo Srbija ili Crna Gora.
- ElRe
#39872 Re: Republika Turska
Bliski Istok je jedan od bezveznih regiona. Da nije nafte, niko ih se ne bi ni sjećao.
CG je vjestačka mafijaška tvorevina, nemoguća bez zajednice sa Srbijom u normalnim okolnostima. Za mene je to jedno te isto, SCG, ranije SRJ (do 2001).
CG će postojati nazavisno dok zapad to bude htio. Slično vrijedi i za Kosovo. Zbog jake dijaspore Kosovo možda i bude imalo nekog kuveta.
CG je vjestačka mafijaška tvorevina, nemoguća bez zajednice sa Srbijom u normalnim okolnostima. Za mene je to jedno te isto, SCG, ranije SRJ (do 2001).
CG će postojati nazavisno dok zapad to bude htio. Slično vrijedi i za Kosovo. Zbog jake dijaspore Kosovo možda i bude imalo nekog kuveta.
- HarTar
#39873 Re: Republika Turska
Jbt, kakva se agresivna pročetnička (velikosrpska) ideologija prosipa po forumu

- PreWiBa
#39874 Re: Republika Turska
Bezvezni ili ne, dobar broj ljudi profitira od njhovog turističkog boravka u BiH i ne postoji niti jedan valjan razlog da se radi na smanjenju njihovog dolaska, sem ličnih, subjektivnih animoziteta. Na regulaciji turističke djelatnosti sa njima i bolje regulacije tog sektora općenito, da, ali ne na zabrani njihovog dolaska ili birokratskih opterećenja tamo gdje im nije mjesto. Vizna politika sa EU se krajno usklađuje onda kada država bude pred sami ulazak, ili kada je stvarno na kipi bezvizni režim sa Šengenom.ElRe wrote: ↑23/09/2024 20:56 Arapi su jedni od najbezveznijih naroda.
CG je vjestačka mafijaška tvorevina, nemoguća bez zajednice sa Srbijom u normalnim okolnostima. Za mene je to jedno te isto, SCG, ranije SRJ.
Drugi dio tvog komentara pokazuje da si Vučićevac i jednostavno te ne smatram dovoljno reprezentativnim da razgovaraš o aktuelnim bh. temama. To je isto kao da uđem u razgovor sa glasačem neke radikalne desničarske ili ljevičarske stranke o vanjskoj politici. Jednostavno, stavovi o većini stvari su toliko radikalno različiti ili ideološki nahajcani da razgovor u suštini nema smisla.
"Kosovo će postojati dok zapad to bude htio", to jednostavno daje utisak nekoga ko svoju dnevnu dozu informacija dobija od Sputnika, Happy-a i sličnih izvora. Šta će biti ako zapada ne bude bilo? Vučić će sa svojim migovima i pijanim vojnicima uletiti i osvojiti albansko etnički-homogeni prostor od dva miliona ljudi? Nek je i milion, previše je.
Kosovo jedino može prestati postojati u smislu da se pripoji Albaniji, a opet bi opstalo u okviru neke regije. Samo neko ko se isključivo informiše preko beogradskih medija o Kosovu ne zna da Albanci "sa ove i one strane brda", iako isti narod, imaju dosta različitosti glede jezika, ponašanja, što zbog geografije, što zbog različite istorije.
Iznošenje ovakvih radikalnih stavova je jako neobično u većinski-nesrpskim mjestima u BiH, čak mi i daje predomišljaj da imaš i stavove o ovoj državi koji su u najmanju ruku kontroverzni.
- ElRe
#39875 Re: Republika Turska
Za manji entitet me ništa ne veže, ne kupujem ništa proizvedeno na toj teritoriji, ne koristim njihove usluge...crna rupa što se mene tiče.
Smatram da smo Harisa Silajdžića jeftino i brzo potrošili, a u kombinaciji sa Zlatkom Lagumdžijom nakon primirija mogli smo mnogo napraviti.
Sad nas u EU mogu pogurati jedino ovi nemiri na teritoriji Ukrajine i Rusije.
Smatram da smo Harisa Silajdžića jeftino i brzo potrošili, a u kombinaciji sa Zlatkom Lagumdžijom nakon primirija mogli smo mnogo napraviti.
Sad nas u EU mogu pogurati jedino ovi nemiri na teritoriji Ukrajine i Rusije.