Radio RSG - užasno iritirajući radio.

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
tramvajtrojka

#226 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by tramvajtrojka »

samo TNT i Kiss fm :mrgreen:
DaysleepeR

#227 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by DaysleepeR »

Radio stanice na području Sarajeva su sramota sa svojim izborom muzike, jednim te istim playlistama svaki dan, muzikom koja je iz 2000-e u najboljem slučaju, i 75% hrvatskim izvođačima.
shape of despair

#228 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by shape of despair »

Često upalim radio što kod kuće što u autu i ono je sramota, baš sramota, od izbora muzike, reklama i generalno sadržaja. Gotovo 90% radiostanica pušta neku domaću muziku, vrte se iste domaće pjesme, što novije što stare. Ne volim domaće pjevače EXYU hitove i slično. Koliko znam jedino ANTENA konstantno pušta strane pop hitove ali dolazimo do problema vrćenja 20 pjesama po cjeli bogovi dan svaki dan, tako da su i oni dosadili i Bogu i narodu.
SJećam se kad sam kod staraca živio da je mama uvijek Kalman slušala i imali su emisiju od 10.30-11.00 gdje su na neku zadatu temu pozivali slušaoci i komentarisali. Većinom su to bili penzioneri sa svojim jadikovanjima i prijedlozima promjena, jebanja matera političarima i sl. To je bilo prije 20 godina, a neki dan naletim na istu emisiju i čujem kako se ništa nije promjenilo.

Većina je stanica sa narodnjacima koji teže ka džigari, valjda se to traži. Kvalitetne muzike na radiju kod nas nema, može se naletiti šaltajući konstantno od početka do kraja al je to zajebancija.
Ajdinn4

#229 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Ajdinn4 »

NES ima dobar izbor muzike. Osjeti se da nije nešto formatirano već da neko "ručno" bira i ubacuje raznovrsne pjesme.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#230 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 19/09/2024 09:40 samo TNT i Kiss fm :mrgreen:
Koja je veza KISS FM i bivše KISS TV? Imaju dobar program.

Ja sam vazda mislio da stanica emitira program iz Kiseljaka, tek ove godine sam vidio da su zapravo na Stupu?
Da li su je kasnije prodali i prebacili ili KISS TV i KISS FM nikad nisu bili povezani?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#231 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by PreWiBa »

shape of despair wrote: 19/09/2024 09:54 Često upalim radio što kod kuće što u autu i ono je sramota, baš sramota, od izbora muzike, reklama i generalno sadržaja. Gotovo 90% radiostanica pušta neku domaću muziku, vrte se iste domaće pjesme, što novije što stare. Ne volim domaće pjevače EXYU hitove i slično. Koliko znam jedino ANTENA konstantno pušta strane pop hitove ali dolazimo do problema vrćenja 20 pjesama po cjeli bogovi dan svaki dan, tako da su i oni dosadili i Bogu i narodu.
SJećam se kad sam kod staraca živio da je mama uvijek Kalman slušala i imali su emisiju od 10.30-11.00 gdje su na neku zadatu temu pozivali slušaoci i komentarisali. Većinom su to bili penzioneri sa svojim jadikovanjima i prijedlozima promjena, jebanja matera političarima i sl. To je bilo prije 20 godina, a neki dan naletim na istu emisiju i čujem kako se ništa nije promjenilo.

Većina je stanica sa narodnjacima koji teže ka džigari, valjda se to traži. Kvalitetne muzike na radiju kod nas nema, može se naletiti šaltajući konstantno od početka do kraja al je to zajebancija.
Gdje ćeš na Kalman, pa to je srce medijskog konzuma prosječnog Bosanca, Avaz i Kalman :mrgreen:

I moji starci obavezno slušaju Kalman, mada im je muzika postala previše cajkasta. Ali ovo javljanje slušaoca, o tome znaju pričati po pola dana :run:
Ateista

#232 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Ateista »

Vec sam pisao na drugoj temi o tome, ali stvarno mi je nejasno da neko ko zna minimum oko koristenja tehnologije, slusa radio u 21 vijeku... Apsolutno mi je neprihvatljivo da slusam nesto sto mi neko drugi servira, pa makar i na radiju bila generalno dobra muzika, zelim da slusam ono sto mi se slusa u datom momentu, ako mi se neka pjesma ne slusa da prebacim na iducu i slicno, da imam kontrolu nad onim sto slusam.

Pogotovo mi je nezamislivo slusanje vijesti i neke tako emisije gdje se prica, o cemu god da se prica malo je reci da me to iritira. Neshvatljivo mi je da neko uopste ima potrebu da slusa i gleda klasicni dnevnik i vijesti, kad sve vijesti koje ga zanimaju moze na par klikova procitati, opet filtrirati ono sto ga zanima a ne slusati cijele vijesti sa bruku suvisnih informacija koje ga ne zanimaju da bi cuo par onih koje ga zanimaju. Isto mi je nevjerovatno da neko danas gleda klasicne kanale i ceka kad ce film na TV-u poceti, da ne mozes gledati kad hoces, zaustaviti da odes u wc i slicno.

Da ne govorim o gledanju i slusanju reklama, uradio sam sve sto je moguce da se zastitim od reklama, koristim blokere na svim uredjajima, skoro sam kupio i TV stik primarno da bih mogao instalirati smartube da kad pustam nesto sa youtube da ne moram vracati zbog reklama, iako sam imao vec smart tv ali sa ogranicenim aplikacijama, TV stik sam kupio 99% da mogu ukinuti reklame. :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#233 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by konektovan »

Isto,..plus antena, ali kiss i tnt favoriti.

@Ateista
Ti si cudak.. :mrgreen:
Ateista

#234 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Ateista »

konektovan wrote: 19/09/2024 14:05
Isto,..plus antena, ali kiss i tnt favoriti.

@Ateista
Ti si cudak.. :mrgreen:
Ne kontam sta je tu cudno, ja sam mislio da se sa danasnjom tehnologijom to podrazumijeva kad vec imas izbor da gledas i slusas sta hoces. :D
elk

#235 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by elk »

Radio generalno je meni i dalje nenadmasan. Ja volim kad me iznenadi pjesma :mrgreen:
.
Prije, tamo u godinama iza rata, je fakat bilo mnogo bolje i kvalitetnije. Isv, zid, 202, efm i radio sarajevo (postao rinaka, zajedno sa portalom). Ovi svi prethodno nabrojani se ugasili :( . To dovoljno govori...

A rsg je smetlje vazda bio. Voditelji posebno.
džakailibu

#236 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by džakailibu »

elk wrote: 19/09/2024 15:14 Radio generalno je meni i dalje nenadmasan. Ja volim kad me iznenadi pjesma :mrgreen:
.
Prije, tamo u godinama iza rata, je fakat bilo mnogo bolje i kvalitetnije. Isv, zid, 202, efm i radio sarajevo (postao rinaka, zajedno sa portalom). Ovi svi prethodno nabrojani se ugasili :( . To dovoljno govori...

Nase radio stanice su odron sa seljackom muzikom. I taj radio Sarajevo koji bi trebao imati smek neki je jako blaziran i dosadan. Jedina radio stanica koja me iznenadi i muzikom i pricom je Radio Brač. Tu se dešavaju poprilično lude stvari. Upratim ga kada sam na moru a ima i na internetu.
mali_balon

#237 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by mali_balon »

POdapisujem :thumbup: ostalo su tarabe zesce.....steta sto kod nas nema rok stanice
mayab

#238 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by mayab »

U zadnje vrijeme uglavnom u autu slušam BIG 1, banjalučki radio koji rad "vuče" od 1990. godine ,
klasificirani su kao radio koji pušta "rock glazbu" (tako pokazuje i RDS prepoznavanje na radiju).
Ima nešto malo priče , korektne , i često upravo o muzici i popularnim stvarima...
Ali pet minuta prije svakog punog sata , od 7 - 15 sati imaju 5-minutne vijesti , vijesti su im mahoma sa mog stanovišta "šega" i :facepalm: ,
tu se sazna sve šta se dešava u Kini, Rusiji, Ukrajini , Srbiji i na tzv.Kosovu :mrgreen: :lol:
amidzazeher

#239 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by amidzazeher »

džakailibu wrote: 19/09/2024 19:37
elk wrote: 19/09/2024 15:14 Radio generalno je meni i dalje nenadmasan. Ja volim kad me iznenadi pjesma :mrgreen:
.

Nase radio stanice su odron sa seljackom muzikom. I taj radio Sarajevo koji bi trebao imati smek neki je jako blaziran i dosadan. Jedina radio stanica koja me iznenadi i muzikom i pricom je Radio Brač. Tu se dešavaju poprilično lude stvari. Upratim ga kada sam na moru a ima i na internetu.
Radio Brač sam slušao dok sam bio u vojsci u Splitu! Cak su i reklame zanimljive. Berica :lol:
Cim su ”došli” na internet samo njih slušam. Nekada je radio Sarajevo bio ok, efm studentski ali danas je sve manje kvalitetne price, gostiju na radiju. Jedan je bio omladinski program :(
RSG odron!
Messier

#240 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Messier »

Samo hitovi!
Imas 150 pjesama koje prekida iritantni glas voditelja krestalice, pa stanje na putu, pa vremenska prognoza, pa vijesti..pa krestanje u krug i hajmo jednu super stvar...jeee..kad smo mi bili mladi i parili se, gansi i volkom tu dzangl jeeee
džakailibu

#241 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by džakailibu »

amidzazeher wrote: 19/09/2024 20:11
.

Radio Brač sam slušao dok sam bio u vojsci u Splitu! Cak su i reklame zanimljive. Berica :lol:
Cim su ”došli” na internet samo njih slušam. Nekada je radio Sarajevo bio ok, efm studentski ali danas je sve manje kvalitetne price, gostiju na radiju. Jedan je bio omladinski program :(
RSG odron!
Onda sve znaš :)
fusion_ba

#242 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by fusion_ba »

Ateista wrote: 19/09/2024 14:02 Vec sam pisao na drugoj temi o tome, ali stvarno mi je nejasno da neko ko zna minimum oko koristenja tehnologije, slusa radio u 21 vijeku... Apsolutno mi je neprihvatljivo da slusam nesto sto mi neko drugi servira, pa makar i na radiju bila generalno dobra muzika, zelim da slusam ono sto mi se slusa u datom momentu, ako mi se neka pjesma ne slusa da prebacim na iducu i slicno, da imam kontrolu nad onim sto slusam.

Ja na poslu slušam radio, ali uglavnom strane stanice jer uvijek čujem nešto novo što mi se svidi a nisam znao da postoji i onda to dodam na Spotify listu.
Tako da radio i dalje ima svoju publiku bez obzira na streaming platformu.
Ovo što si rekao se može primijeniti i na TV kanale, a ipak je televizija i dalje najdominantniji medij.
Edin H.

#243 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Edin H. »

Nisu loši, ali iz nekog razloga ne puštaju Azru :o
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#244 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Truba »

Ja ovo slusam

I'm enjoying the Chillout channel https://www.radiotunes.com/chillout
nermin_t

#245 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by nermin_t »

Ajdinn4 wrote: 19/09/2024 10:07 NES ima dobar izbor muzike. Osjeti se da nije nešto formatirano već da neko "ručno" bira i ubacuje raznovrsne pjesme.
Nes je top, uvijek izvuku neku dobru stvar iz naftalina za koju sam zaboravio da postoji :D i ne vrte 200 istih pjesama ukrug kao ostali
TAFKAP

#246 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by TAFKAP »

Bio jednom jedan Radio 202, nekada davno
Naslovnica

#247 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Naslovnica »

.

e ćui seljaćka muyika?!
štatoti slušaš rodijak na derneku, vijolent fems i husker di?
Sanjarko

#248 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Sanjarko »

Slabije slušam muziku. Većinom sa starom u jutarnjim programima.

Bude pjesama od novijih do starih. Neki dan bilo Atomsko Sklonište i neka iz Hrvatske mlada pjevačica s novom pjesmom nekom.
Chloe
Photo mod

#249 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Chloe »

nermin_t wrote: 19/09/2024 21:24
Ajdinn4 wrote: 19/09/2024 10:07 NES ima dobar izbor muzike. Osjeti se da nije nešto formatirano već da neko "ručno" bira i ubacuje raznovrsne pjesme.
Nes je top, uvijek izvuku neku dobru stvar iz naftalina za koju sam zaboravio da postoji :D i ne vrte 200 istih pjesama ukrug kao ostali
NES :thumbup: u autu uvijek, i radio Rijeka.
džakailibu

#250 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by džakailibu »

Naslovnica wrote: 19/09/2024 21:41
.

e ćui seljaćka muyika?!
štatoti slušaš rodijak na derneku, vijolent fems i husker di?
Ane zemljak samo haris đinović i tebe sam sit kafano i tako 50godina sve ukrug- kakav je to dernek bez narodnjaka,pajel?
Post Reply