Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
fusion_ba wrote: ↑17/09/2024 14:27
Kakva su iskustva s plaćanjem u KM u prodavnicama? Uzimaju li kao banke neku proviziju za konverziju s ozbirom da je valuta EUR?
Nema provizije za plaćanje u KM u trgovinama i online.
Govorili smo već da provizija od 1% postoji samo za nadopunu Aircash računa (naplaćuje naša banka, a ne Aircash). Dalje taj novac trošiš bez dodatnih provizija.
sarajevosa wrote: ↑17/09/2024 18:47
Da li je neko probao podići novac na bankomatu i kolika je provizija, da li svaka banka podržava ili samo određene?
Moze na svakom bankomatu koji podrzava mastercard (a to su realno svi).
Da li je neko probao podići novac na bankomatu i kolika je provizija, da li svaka banka podržava ili samo određene?
Mislim da to ne važi za nas jer još zvanično ne podržava BiH
Last edited by sarajevosa on 17/09/2024 20:12, edited 1 time in total.
Nije to tačno, treba neko ko je probao za BiH
Kako nije? Dizao u mene jaran na UniCredit bankomatu.
Nije to tačno, treba neko ko je probao za BiH
Ispravna je provizija. Za sve non-EU države je ista, pa tako i za BiH. (Mada ni za EU države nije znatno jeftinija).
Znate li koliki je limit za "Withdraw to IBAN" i "Withdraw money from your Aircash wallet to your bank account".
". Koliko maksimalno novca se može podići? Piše 700 EUR na bankomatu da se može podići, valjda dnevno?
sarajevosa wrote: ↑17/09/2024 20:29
Znate li koliki je limit za "Withdraw to IBAN" i "Withdraw money from your Aircash wallet to your bank account".
". Koliko maksimalno novca se može poslati? Piše 700 EUR na bankomatu da se može podići, valjda dnevno?
Povlačenje na IBAN/banku: 1.400€/dnevno
Podizanje na bankomatu: 700€/dnevno
Nadopuna Aircash računa (kartično): 700€ po transakciji.
Aha super.. Mene samo još interesuje ako ti neko uplati recimo dosta novca, ili da ti uplatiš na račun sebi, da je banka onda bi morao neke dokaze pokazivati itd, pa mi je nekako logično ako budeš imao velike transakcije da ćeš morati nekom nešto pravdati?
sarajevosa wrote: ↑17/09/2024 20:39
Aha super.. Mene samo još interesuje ako ti neko uplati recimo dosta novca, ili da ti uplatiš na račun sebi, da je banka onda bi morao neke dokaze pokazivati itd, pa mi je nekako logično ako budeš imao velike transakcije da ćeš morati nekom nešto pravdati?
Iako nije prava banka, to je i dalje financijska institucija koja mora poštivati zakone. Pogotovo Zakon o sprječavaju pranja novca, što piše i na njihovoj stranici. Standardni limit je 4.000€, ali nije kod svih isti pa je potrebno javiti im se na mail da provjere koji je limit na tvom računu.
Pisao sam u ranijim postovima da banka, sparkasse je u pitanju ne uzima ni 1% provizije za nadopunu. Par puta sam dopunjavao aircash i svaki put skine po kursu tj. npr. 100 eur - 195.58 KM i tjt. bez ikakve dodatne naknade. Ne znam kakva je situacija s drugim bankama.
NostradamusfromBandH wrote: ↑19/09/2024 02:24
Pisao sam u ranijim postovima da banka, sparkasse je u pitanju ne uzima ni 1% provizije za nadopunu. Par puta sam dopunjavao aircash i svaki put skine po kursu tj. npr. 100 eur - 195.58 KM i tjt. bez ikakve dodatne naknade. Ne znam kakva je situacija s drugim bankama.
Obracuna ti poslije na mjesecnom isvodu
Unicredit isto prikaze skidanje po normalnom kursu a poslije jos uzme 1%
NostradamusfromBandH wrote: ↑19/09/2024 02:24
Sparkasse, kao i ostale banke, uzima provoziju naknadno. To nema veze s Aircashom, to je provizija za bilo koju transakciju u stranoj valuti, u ovom slučaju EUR.
Istražio sam ja to sve što šaljete,a dopunjavao sam u ranijim mjesecima i nikad nije naplaćena ta naknada od banke, a također nema je ni na mjesečnom izvodu.
Zna li itko, kada sam dodavao Aircash karticu u Apple Pay, stavio sam regiju iPhone-a na hrvatsku. Ako vratim regiju na BiH hoće li se izbrisati kartice iz Apple Pay-a s obzirom da ga još oficijalno nema u BiH?
naxecole wrote: ↑20/09/2024 13:39
Zna li itko, kada sam dodavao Aircash karticu u Apple Pay, stavio sam regiju iPhone-a na hrvatsku. Ako vratim regiju na BiH hoće li se izbrisati kartice iz Apple Pay-a s obzirom da ga još oficijalno nema u BiH?