Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Stičem utisak da je ovaj novi format Lige Prvaka fula...
Očekivale se kao velike utakmice i dueli, a u suštini se svodi na to da se velike ekipe neće pretjerano trošiti, jer će većina završiti ili u prvih osam ili u prvih 24. Ono što će se desiti je da će veliki pokušati odrati male (kao tipa Bayern Dinamo) i da će se mali pokrviti za pobjede da naberu bodova (tipa Celtic ili Borussia).
Tako da će ova prva faza "velikim" ekipama proći na autopilotu, da se ne troše previše i da izbjegnu povrede.
darius_maximus wrote: ↑19/09/2024 11:21
Očekivale se kao velike utakmice i dueli, a u suštini se svodi na to da se velike ekipe neće pretjerano trošiti, jer će većina završiti ili u prvih osam ili u prvih 24. Ono što će se desiti je da će veliki pokušati odrati male (kao tipa Bayern Dinamo) i da će se mali pokrviti za pobjede da naberu bodova (tipa Celtic ili Borussia).
Tako da će ova prva faza "velikim" ekipama proći na autopilotu, da se ne troše previše i da izbjegnu povrede.
Ovo je samo Superliga upakovana u drugačiji skin.
E vidiš ja mislim da je suprotno.Ovako se pruža prilika i slabijim ekipama da ima evropsko proljeće.Ove godine Zvezda i Dinamo bar imaju realnije šanse za prolaz nego prošle godine kada je Zvezda dobila City i Leipzig u grupi.
Ja isto mislim da format nije los i da ostavlja manje prostora za kalkulisanje velikih ekipa. Jedan-dva kiksa i ti si vec u skripcu, jer ne igras sa svima i ne igras po 2 utkamice, da se mozes vadit. Ovako imas 8 utkamica ili koliko vec i ako kiksas, posebno protiv slabijih, smanjuju ti se sanse za direktan plasman odnosno za mjesto medju prvih 8.
Onda se moras vadit protiv velikih.
Ja mislim da ce biti interesantnije nego grupa sa 4, gdje u 90% slucajeva imas izrazitog favorita i "ostale" koji se bore za druga mjesta.
darius_maximus wrote: ↑19/09/2024 11:21
Ovo je samo Superliga upakovana u drugačiji skin.
E vidiš ja mislim da je suprotno.Ovako se pruža prilika i slabijim ekipama da ima evropsko proljeće.Ove godine Zvezda i Dinamo bar imaju realnije šanse za prolaz nego prošle godine kada je Zvezda dobila City i Leipzig u grupi.
za proci dalje tj. u prva 24 kluba treba malim klubovima najmanje 10 bodova. Ovakva liga prvaka sluzi samo za izivljavanje velikih klubova nad malim klubovima. trubim od pocetka da je ovaj format najgori moguci koji je uefa mogla smislit