Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ateista

#38076 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

Ne znam sta da kazem na ovo, ima sigurno ljudi koji su gladni i dobro im dodje ovako nesto da ih neko casti, to razumijem. Opet, siguran sam da je i veliki broj onih koji imaju redovna primanja i nisu gladni, mogu sebi ako hoce nekad priustiti cevape, ali su dosli da se ogrebu, u ime takvih mi jeste neugodno. Njhovo pravo je da iskoriste priliku, kao i prije par godina kad je Sejo Brajlovic dijelio hranu zbog drustvostaja (jeli se ono tako kaze :lol: ) i tad sam kontao ko moze stvarno doci i traziti besplatno hranu, meni bi bilo neugodno.

OK da se slucajno nadjem negdje u nekom restoranu ili cevabdzinici gdje sam ja vec narucio i onda dodje neko i casti sve koji sjede, mogao bih to prihvatiti, ali doci maksuz zato sto neko dijeli dzaba hranu, bilo bi mi jako neugodno i ne bih se ponizavao zbog toga da se ogrebem za jedne cevape.
Ateista

#38077 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

Dodatno u svemu ovome se ne bih ponizavao da me casti, ili da ucestvujem u bilo cemu sto organizuje jedna uvijek namrgodjena folk pjevaljka, koja ostavlja utisak da mrzi cijeli svijet i da se ujutru prvo posvadja sa jastukom a onda sama sa sobom. :-)
nepass1

#38078 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

Ateista wrote: 19/09/2024 08:41 Ne znam sta da kazem na ovo, ima sigurno ljudi koji su gladni i dobro im dodje ovako nesto da ih neko casti, to razumijem. Opet, siguran sam da je i veliki broj onih koji imaju redovna primanja i nisu gladni, mogu sebi ako hoce nekad priustiti cevape, ali su dosli da se ogrebu, u ime takvih mi jeste neugodno. Njhovo pravo je da iskoriste priliku, kao i prije par godina kad je Sejo Brajlovic dijelio hranu zbog drustvostaja (jeli se ono tako kaze :lol: ) i tad sam kontao ko moze stvarno doci i traziti besplatno hranu, meni bi bilo neugodno.

OK da se slucajno nadjem negdje u nekom restoranu ili cevabdzinici gdje sam ja vec narucio i onda dodje neko i casti sve koji sjede, mogao bih to prihvatiti, ali doci maksuz zato sto neko dijeli dzaba hranu, bilo bi mi jako neugodno i ne bih se ponizavao zbog toga da se ogrebem za jedne cevape.
Davno bilo neko predavanje poslije zakuska. Svedski sto. Kolege moje se pretvorili u zivotinje, ja sam samo sa strane stao i posmatrao, uspio provuci ruku i uzeti sok. Nista okusio nisam od hrane. Po tri tanjira se puna nosila. Ja susramlje sto bi hrvati rekli.
I dan danas je tako, isto ko da nikad mesa okusiti nece. Valjda je narod takav
Ateista

#38079 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

nepass1 wrote: 19/09/2024 08:47
Ateista wrote: 19/09/2024 08:41 Ne znam sta da kazem na ovo, ima sigurno ljudi koji su gladni i dobro im dodje ovako nesto da ih neko casti, to razumijem. Opet, siguran sam da je i veliki broj onih koji imaju redovna primanja i nisu gladni, mogu sebi ako hoce nekad priustiti cevape, ali su dosli da se ogrebu, u ime takvih mi jeste neugodno. Njhovo pravo je da iskoriste priliku, kao i prije par godina kad je Sejo Brajlovic dijelio hranu zbog drustvostaja (jeli se ono tako kaze :lol: ) i tad sam kontao ko moze stvarno doci i traziti besplatno hranu, meni bi bilo neugodno.

Davno bilo neko predavanje poslije zakuska. Svedski sto. Kolege moje se pretvorili u zivotinje, ja sam samo sa strane stao i posmatrao, uspio provuci ruku i uzeti sok. Nista okusio nisam od hrane. Po tri tanjira se puna nosila. Ja susramlje sto bi hrvati rekli.
I dan danas je tako, isto ko da nikad mesa okusiti nece. Valjda je narod takav
Ma ja, tu se vidi taj mentalitet, dakle to su poslovni ljudi koji ne bi trebali biti gladni i zeljni bilo cega (ako vec nismo sigurni ko je sve dosao na one cevape), ali dzaba kad je taj grebatorski i halapljivi mentalitet u pitanju. Bukvalno susramlje. Ni ja u takvim situacijama nemam obicaj nesto uzimati, ili nesto skroz malo reda radi ili nista.
Logovan

#38080 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

tramvajtrojka wrote: 18/09/2024 22:54 Image

jagma bas kao da je 93a pa nisu nista akibetli pojeli pola godine :lol:
Pa ako ima ljudi koji imaju loša primanja, koji su gladni, onda nije ni čudo što su došli. Već je neko spomenuo ovu stariju gospođu, izgleda kao da nije došla samo da se ogrebe. A većina koji su došli garant imaju da plate porciju, dvije. Sa druge strane vole ljudi džaba. Daj kolače - eto ti gomile ljudi, daj neku konkretniju hranu - eto ti gomile, daj piće - eto ti gomile, itd. Rekao bih da ovo nije samo kod nas, već svugdje.
black

#38081 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by black »

ma umorili se bojkotujuci fabriku kafe :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#38082 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Ateista wrote: 19/09/2024 08:41
Bukvalno tako.
Ja kad vidim da se nesto dzaba dijeli bjezim odatle.
dječak sa šibicama

#38083 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

A sta je sa stometarskim redim ispred Manga :run:
tramvajtrojka

#38084 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by tramvajtrojka »

ev na ovom klipu ima da 95% onih koji su se jagmili za cevape su sirotilja al ona mentalna :run:
hepekcina

#38085 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by hepekcina »

tramvajtrojka wrote: 19/09/2024 10:29

ev na ovom klipu ima da 95% onih koji su se jagmili za cevape su sirotilja al ona mentalna :run:
šta tek reći za one kojima je Šmit dijelio ćevape
dječak sa šibicama

#38086 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Mene bi bilo sramota stati u tu guzvu, i da nema fotoaparata, a tek ovako.

Nekad nakon rata, umrla nana i ostala njena kartica iz Merhameta, odnosno nesto od saudijaca u ratu dijelili ovima sto idu u dzamiju ali samo redovnim ne M92 koji su usli u dzamiju zarad interesa. Elem, daju meni tu karticu i kazu hajde ti tamo negdje u skerlicevoj dijele saudijci neke pakete, pa uzmi zauhar je. Odem ja, uzmem paket, trpa onaj saudijac meni 20 kila datula u nekakvoj vreci, rekoh necu ja to uzeti ne treba mi dajte ovom narodu. Kad je nastala tuca onog okupljenog naroda oko tih datula, a svi su vec dobili svojih 20 kilograma, ali hoce jos. Jedva sam zivu glavu izvukao :lol:
DonieBrasco

#38087 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DonieBrasco »

dječak sa šibicama wrote: 19/09/2024 10:26 A sta je sa stometarskim redim ispred Manga :run:
Ovaj butik u BBI, zene uglavnom predpostavaljam ?
tramvajtrojka

#38088 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by tramvajtrojka »

dječak sa šibicama wrote: 19/09/2024 10:53 Mene bi bilo sramota stati u tu guzvu, i da nema fotoaparata, a tek ovako.

Nekad nakon rata, umrla nana i ostala njena kartica iz Merhameta, odnosno nesto od saudijaca u ratu dijelili ovima sto idu u dzamiju ali samo redovnim ne M92 koji su usli u dzamiju zarad interesa. Elem, daju meni tu karticu i kazu hajde ti tamo negdje u skerlicevoj dijele saudijci neke pakete, pa uzmi zauhar je. Odem ja, uzmem paket, trpa onaj saudijac meni 20 kila datula u nekakvoj vreci, rekoh necu ja to uzeti ne treba mi dajte ovom narodu. Kad je nastala tuca onog okupljenog naroda oko tih datula, a svi su vec dobili svojih 20 kilograma, ali hoce jos. Jedva sam zivu glavu izvukao :lol:
pa ko ima hadzije zna da se svake godine nase hadzije kad slete ovdje posvadjaju i umalo pobiju oko zem zem vode dodju sa hadza i onda jedni drugima majke psuju :lol: :-) , a voda kao voda :skoljka: cirkus uvijek nastane oko toga ako se tu nakon takvog religijskog obreda jagme sta pricati dalje o ostalim stvarima
broj dva

#38089 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by broj dva »

goredole wrote: 15/09/2024 10:22 je li Bosna (ili je to samo u Sarajevu?) bas toliko bogata da svake godine mogu priustiti podjelu novih knjiga za ucenike? zar se ne mogu knjige od prosle godine ponovo upotrijebiti?

Namjesteno je ko pise udzbenike, namjesteno ko ih stampa a roditelji nemaju izbora (namjesteno i to) nego da ih kupuju.
Naravno da se neki stari udzbenici mogu koristiti ali to je nezeljeno stanje, veoma je bitno da se novi prave i kupuju inace nema love odredjenom sloju nasih uhljeba i vladara
dječak sa šibicama

#38090 Re: Popularne stvari koje ne kontam

DonieBrasco wrote: 19/09/2024 10:57
dječak sa šibicama wrote: 19/09/2024 10:26 A sta je sa stometarskim redim ispred Manga :run:
Ovaj butik u BBI, zene uglavnom predpostavaljam ?
Vecinom mladje dame, da.
Ateista

#38091 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

Zimus u Budimpesti prolazim nekom ulicom i vidim ogroman red ispred nekog kafica, cini mi se New York da se zvao. Znaci ne neki mali red, vec bez pretjerivanja 30-tak ljudi je stajalo u redu i cekalo da udje, pri tome govorimo o kaficu gdje ljudi znaju dugo sjediti i gdje onaj zadnji sigurno moze ocekivati da stoji i par sati dok dodje na red, samo da bi popio kafu bas tu. Proguglam poslije sta je, neki kafic koji je usminkan pa ljudi vole da se selfijaju tamo i da budu vidjeni, hajde razumijem da je to danasnjoj omladini bitno, ali da je toliko bitno da ce par sati svog zivota izgubiti da bi usao tu, stvarno ne mogu da shvatim. :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#38092 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by plain vanilla »

Sjecam se kad se otvarao BCC u Tuzli. Znaci, saobracaj je bio blokiran, mrtva glava, i staro i mlado doslo.
Sto se tice Marijinih cevapa, ja bih platila da imam takav mentalni sklop da me raduje besplatna porcija cevapa ili otvorenje trznog centra. Ali, jbg, nismo svi isti.
Svakodnevno slusamo o prevarama, kradjama, ljudi milione zgrnu nelegalno, stekli bogatstva izrabljujuci i kraduci, i nikog nije stid, a sad se neko treba crveniti jer je otisao po besplatne cevape iako ih moze platiti?
dječak sa šibicama

#38093 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Mozda dosadno, i sto puta ponovljeno, ali koga lazu instagram influenseri sa "uvijek sam nasmijan i sretan" objavama.

Opcenito ne mora biti vezano za instagram, ljudi vole lagati druge i sebe i predstavljati se uspjesnim, veselim, zadovoljnim, sretnim, "u sretnom sam braku i imam divnu prepametnu djecu", jel to da se dusmani ne raduju ili da ti ljudi zavide, i stvarno zavide li ljudi "uvijek nasmijanim" pojedincima.
Znam da se raduju kad saznaju da je iza osmjeha puno puno nesretnih detalja.

Mene iskreno boli kurac, mislim alergican sam na nazor nasmijane, jos me manje tangira njihova nesreca u stvarnom zivotu. Imam svoje nesrece uvijek kao i svako, dovoljno da me sjebe sa vremena na vrijeme.

Neki dan slusam pricu o jednoj takvoj "uvijek nasmijanoj" koju je muz varao na svakom cosku, pa se sad razvode i ona sva sjebana. Ljudi o tome pricaju sa nekom dozom zadovljstva.
Chloe
Photo mod

#38094 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Chloe »

tramvajtrojka wrote: 18/09/2024 22:54
_BataZiv_0809 wrote: 18/09/2024 20:06 Ne kontam sto narod ovoliko voli nesto dzaba

https://www.klix.ba/magazin/showbiz/mar ... /240918136

Da nam je neko 1993 rekao da ce za 20 godina Bosnje hrlit u cevabdzinicu jer ih je pozvala pjevacica iz Srbije :-?
A gledaj ti samo ovih faca te gladezi, hlapljivih prstica kako idu po ovu peticu bas se narod voli ponizavati za dvadesetak porcija cevapa kao da ih nikada u životu nisu okusili

Image
Image

Koliko vidim puno je mladeži, a nije isključeno da su studenti, i njih mogu razumjeti jer znam kako mnogi teško prolaze, više su gladni nego siti.
noviclan

#38095 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by noviclan »

Petica je petica i to kod ferhtovica
swanfilter

#38096 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by swanfilter »

Samo zbog rata kojeg predeverasmo stojicki, ja nikada necu zaboraviti kamerom zabiljezen trenutak pocetka rada Mkdonaldsa u Sa. Gledam i ne vjerujem.

Onaj vid ponizavanja sebi ni S Korejci ne bi dozvolili ..
daario naharis

#38097 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by daario naharis »

Ne razumijem teambuildinge.
mali_balon

#38098 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

tramvajtrojka wrote: 18/09/2024 22:54
_BataZiv_0809 wrote: 18/09/2024 20:06 Ne kontam sto narod ovoliko voli nesto dzaba

https://www.klix.ba/magazin/showbiz/mar ... /240918136

Da nam je neko 1993 rekao da ce za 20 godina Bosnje hrlit u cevabdzinicu jer ih je pozvala pjevacica iz Srbije :-?
A gledaj ti samo ovih faca te gladezi, hlapljivih prstica kako idu po ovu peticu bas se narod voli ponizavati za dvadesetak porcija cevapa kao da ih nikada u životu nisu okusili

Image
Image

pritisni to dugem PUTINEEEEEEEEEE gledaj marve gladne....gledaj ove fata na dijete,.......ne ide da ovdje psujem
ultima_palabra

#38099 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

swanfilter wrote: 19/09/2024 18:30 Samo zbog rata kojeg predeverasmo stojicki, ja nikada necu zaboraviti kamerom zabiljezen trenutak pocetka rada Mkdonaldsa u Sa. Gledam i ne vjerujem.

Onaj vid ponizavanja sebi ni S Korejci ne bi dozvolili ..
U Americi su Azijati u prosjeku najbogatija rasna grupa. Vikendom ih mozes vidjeti kako cekaju u redu na besplatne uzorke hrane u supermarketima, na svakom dzabnom rucku u firmi su prvi u redu i natrpaju tanjir do vrha.

Daleko od toga da smo mi jedini...
Digla_da_kreci

#38100 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Digla_da_kreci »

daario naharis wrote: 19/09/2024 18:33 Ne razumijem teambuildinge.
Prinudno provodjenje vremena, van radnog vremena, s ljudima s kojima se ama bas nikad ne bi privatno druzio. You must love it.Image
Post Reply