Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
HarTar

#3051 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HarTar »

HelaS wrote: 18/09/2024 20:59
karanana wrote: 18/09/2024 20:53 znaci usli su u "cistu" energiju koja se toliko gura. svaki tesla tempirana bomba. a mogli su i mogu uci ili su vec usli i u supply chain hrane, vode lijekova....ma svega.

u pravu su ovi teoreticari zavjere. nisu oni bas tolike budaletine.
Da li to sada znači da strahujemo od Kineza, njihovih je mobitela u pola Svijeta :?
Kinezi se ne bave terorizmom, bave se špijunažom.
karanana

#3052 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by karanana »

iran leti ranjene hezbolahovce u teheran na lijecenje. ne bi im ga ja sjeo u taj hezbolah air avion pa da me 4 gole stjuardese sluze od bejruta do teherana. ako mogu kliknuti pjedzer i motorolu sto ne bi i boing i aribus kao zavrsni cin?
swanfilter

#3053 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

jajara wrote: 18/09/2024 15:52 jeste gledali film Law abiding citizen?
sutkinjo zvoni vam mob. BAM

na ovoj temi se osjecam kao na utakmici gdje je gostujucim navijacima zabranjen dolazak. znaci citav stadion navija za domacina.

pa da malo dignemo temperaturu jer svi dobro znate da to nije to bez gostujucih.

kada sam prije nekoliko godina gledao scene kako ti samoproglaseni islamisti odrubljuju glave NEDUZNIM ljudima bila mi je muka moram priznati. ono jebote nismo u kamenom dobu. imas danas ljepsih nacina za likvidirati nekoga.
i evo zidovi nam pruzaju da gledamo to neko nazovimo ratovanje buducnosti. samo ce nam opet vratiti ove islamiste u kameno doba jer ce sada bjezati od tehnologije kao djavo od krsta

@alijagoro nema nas puno. cek sad cu nas probat skupiti u nekom respektabilnom broju.
Bile su mogucnosti ove vrste predocene javnosti i mnogo, mnogo prije doticnog filma. Film Enemy of the state upoznao je svijet sa ovim sta gledamo danas.

Ima jedna kvaka po pitanju modernih tehnologija. Ako ostanes u mraku, sve pada u vodu.
hepekcina

#3054 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by hepekcina »

Bullet Tooth Tony wrote: 18/09/2024 19:29 Ovo je samo dokaz da je plan Izraela da izvrsi genocid u gazi i ratuje sa libanom bio daaaaaaavno osmisljen ...
pa svaka ozbiljna vojska neke države ima razrađene scenarije šta može da se desi i operativne planove za svaki od tih scenarija i stalno vrši revidiranja na temelju novih činjenica. Zato ima raspored kasarni, jedinica, pa se nekada rade premještanja trupa itd.

I ovo je najveći problem arapskih država okolo, jer im vojska primano služi da održava unutarnju sigurnost vladajućih kasti. Zbog toga su i izgubili svaki rat s Izraelom.

Zadnji lider kojeg su imali je bio Nasser, ali i tada su bili amateri. I tada ih je Izrael ubio obavještajno.

Dakle, od tada se nisu makli, što se tiče organizacije :sad:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3055 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Truba »

Takodjer arapi ne vjeruju u masovnu mobilizaciju
Neki strah elita da svi imaju puske
HarTar

#3056 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HarTar »

hepekcina wrote: 18/09/2024 21:12
Bullet Tooth Tony wrote: 18/09/2024 19:29 Ovo je samo dokaz da je plan Izraela da izvrsi genocid u gazi i ratuje sa libanom bio daaaaaaavno osmisljen ...
pa svaka ozbiljna vojska neke države ima razrađene scenarije šta može da se desi i operativne planove za svaki od tih scenarija i stalno vrši revidiranja na temelju novih činjenica. Zato ima raspored kasarni, jedinica, pa se nekada rade premještanja trupa itd.

I ovo je najveći problem arapskih država okolo, jer im vojska primano služi da održava unutarnju sigurnost vladajućih kasti. Zbog toga su i izgubili svaki rat s Izraelom.

Zadnji lider kojeg su imali je bio Nasser, ali i tada su bili amateri. I tada ih je Izrael ubio obavještajno.

Sve stoji, ali bar jednom budite pošteni i priznajte da imaju svu moguću pomoć od SAD-a i cijelog zapada. Bgm ispada kao da ovo izrael sve sam radi :-)
Optimus09

#3057 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Optimus09 »

Tek sad se vidi sta je tehnologija i koliko je cijeli svijet ranjiv.
ragib

#3058 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by ragib »

Da Allah nagradi sehide Libanona koji su stali na crtu ovakvim zvjerima. Mala ali zilava skupina koja drzi destine hiljada izraelaca raseljenim.
hepekcina

#3059 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by hepekcina »

Truba wrote: 18/09/2024 21:15 Takodjer arapi ne vjeruju u masovnu mobilizaciju
nije to masovna mobilizacija...ono što Izrael ima je, da upotrijebim naš termin, opštenarodna odbrana, al bukvalno i radikalno primjenjena, da ide do svakog čovjeka.

da objasnim na primjeru Jugoslavije....naša ONO i DSZ je imala JNA (armiju) i teritorijalnu odbranu. E sada ova teritorijalna odbrana je isprva bila satavljena od svih ljudi koji su nekada služili vojsku i radili u fabrikama. Dakle, jedinica njihovog rasporeda je bila fabrika i svo naoružanje i oprema za njih je držana u krugu fabrike.

Izraelci su ovaj koncept dodatno radikalizirali i uveli pušku u svaku kuću.

znači da postoji obostrano povjerenje između elita i građana i da imaju osjećaj zajednice i zajednički cilj.

Na drugoj strani to nikada nije bio slučaj.
swanfilter

#3060 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

SmokingMan wrote: 18/09/2024 18:17 Pa ni Hamas nikada nije mogao pročistit svoje redove od doušnika.

A i ja bi se spložio sa nekim mišljenjima izvan okvira foruma, da ako mogu na ovaj način vršiti psihološki pritisak na Hezbolah i lokalno stanovništvo Libana, kako to da I DALJE ne znaju lokacije hamasovih talaca NA TAKO SKUČENOM PROSTORU, pa ne radi se o Tibetanskoj visoravni, već prostoru sa kojeg su informacije decenijama uredno stizale do Mosada, Šin Beta...Palestinac ne zanoći a da u Tel Avivu ne znaju šta je on danas imao na svom meniju.
Pa, i onog vojnika su 5 i vise godina uspjesno skrivali. Vratio se kuci nakon razmjene.

Gaza je, ili izraelski propust ili su zbog vlastite agende u jacanju Hamasa vidjeli priliku konacnog rijesenja. Ciste savjesti pred svijetom. Ako je tako, malo se preracunase. I ovo danas samo jaca ratne pozicije.
swanfilter

#3061 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

karanana wrote: 18/09/2024 21:09 iran leti ranjene hezbolahovce u teheran na lijecenje. ne bi im ga ja sjeo u taj hezbolah air avion pa da me 4 gole stjuardese sluze od bejruta do teherana. ako mogu kliknuti pjedzer i motorolu sto ne bi i boing i aribus kao zavrsni cin?
Ja sam od danas samo jos vise uvjeren da ce Izrael u jednom trenutku ovakvim akcijama dohakati i nekom na samom zapadu.
hepekcina

#3062 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by hepekcina »

HarTar wrote: 18/09/2024 21:19
hepekcina wrote: 18/09/2024 21:12

Sve stoji, ali bar jednom budite pošteni i priznajte da imaju svu moguću pomoć od SAD-a i cijelog zapada. Bgm ispada kao da ovo izrael sve sam radi :-)
ima i sa tim se slažem

ali de se vrati u historiju tog područja još dok je bilo pod britanskom upravom....cionisti su tada već imali ideju stvaranja države, imali terorističke skupine koje su napadale britansku vojsku. Što bi neki rekli, već tada su bili teroristi :lol:

Ali poenta je da su se izborili za svoju državu i za današnju međunarodnu podršku i Britanaca, čije su vojnike ubijali.

Ljudi su stvorili ozbiljnu državu, dok su Palestinci, a i Arapi okolo ostali na istom.

Dobar dio problema je što su se u velikoj mjeri, na talasu antiimperijalizma, oslanjali na Rusiju i to je ostalo tako, što se Palestinaca tiče, i dan danas. Uvjeren sam da je onaj Hamasov napad iniciran iz Moskve.
Haris.ba

#3063 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

karanana wrote: 18/09/2024 21:09 iran leti ranjene hezbolahovce u teheran na lijecenje. ne bi im ga ja sjeo u taj hezbolah air avion pa da me 4 gole stjuardese sluze od bejruta do teherana. ako mogu kliknuti pjedzer i motorolu sto ne bi i boing i aribus kao zavrsni cin?
Iranski avioni su stari ko Grcka. Ali, ko ce ga znafi da nisu i u njih sta ugradili.
karanana

#3064 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by karanana »

Haris.ba wrote: 18/09/2024 21:38
Iranski avioni su stari ko Grcka. Ali, ko ce ga znafi da nisu i u njih sta ugradili.
treba ih servisirati i ugradjivati nove dijelove. to je puno lakse "odraditi" nego hiljade pejdzera. ali sumnjam da ce to sada uraditi, svi koji odose na lijecenje su vjerovatno van stroja zauvijek.
swanfilter

#3065 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

hepekcina wrote: 18/09/2024 21:24
Truba wrote: 18/09/2024 21:15 Takodjer arapi ne vjeruju u masovnu mobilizaciju
nije to masovna mobilizacija...ono što Izrael ima je, da upotrijebim naš termin, opštenarodna odbrana, al bukvalno i radikalno primjenjena, da ide do svakog čovjeka.

da objasnim na primjeru Jugoslavije....naša ONO i DSZ je imala JNA (armiju) i teritorijalnu odbranu. E sada ova teritorijalna odbrana je isprva bila satavljena od svih ljudi koji su nekada služili vojsku i radili u fabrikama. Dakle, jedinica njihovog rasporeda je bila fabrika i svo naoružanje i oprema za njih je držana u krugu fabrike.

Izraelci su ovaj koncept dodatno radikalizirali i uveli pušku u svaku kuću.

znači da postoji obostrano povjerenje između elita i građana i da imaju osjećaj zajednice i zajednički cilj.

Na drugoj strani to nikada nije bio slučaj.
Izrael je militarna drzava i drustvo u svakom pogledu. Sparta naseg vremena.

Samo sto je prevrsilo sve mjere u vidu falange naoruzanih doseljenika.
tramvajtrojka

#3066 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Image
Image

Jok izraelci samo ceprkaju po svojim Airbusima i Boeing-ima da stavljaju sa donje strane trupa protiv raketnu zastitu, jedini su oni koji smiju to ugraditi na civilne avione na svijetu, svaki put kad arkia svake subote sleti u Sarajevo ima na avionu ovo :mrgreen:
MinistarKulture

#3067 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by MinistarKulture »

tramvajtrojka wrote: 18/09/2024 21:44
Image
Image

Jok izraelci samo ceprkaju po svojim Airbusima i Boeing-ima da stavljaju sa donje strane trupa protiv raketnu zastitu, jedini su oni koji smiju to ugraditi na civilne avione na svijetu, svaki put kad arkia svake subote sleti u Sarajevo ima na avionu ovo :mrgreen:
EL AL jedini ima ovo
Sanjarko

#3068 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sanjarko »

Samo se mnogi od vas šprdajte sa žrtvama itd. Samo je pitanje vremena kad će krenuti od strane nekoga od Muslimana najvjerojatnije sveti rat.

Mračno doba nam kuca na vrata.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#3069 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by PreWiBa »

Saudi crown prince says no Israel ties without Palestinian state
- Al Jazeera English

Da malo pričamo i o drugim vijestima
tramvajtrojka

#3070 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by tramvajtrojka »

MinistarKulture wrote: 18/09/2024 21:53
tramvajtrojka wrote: 18/09/2024 21:44

Image
Image

EL AL jedini ima ovo
Image

imaju i oni osim el al-a, ljudi su sto se tice naprednih tehnologija giganti tu im se mora odati priznanje pa sam f35 sa npr americkim ima da mu je zmaj i motor isti unutra od elektrinike izraelci sve sami za sebe rade u prilagodbi softwarea a ne da hakiraju voki tokije i pagere :mrgreen:
Haris.ba

#3071 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

sehohari wrote: 18/09/2024 22:06
- Al Jazeera English

Sace dovesti drugog princa.
tramvajtrojka

#3072 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Haris.ba wrote: 18/09/2024 22:10
sehohari wrote: 18/09/2024 22:06
- Al Jazeera English

Sace dovesti drugog princa.
doveli bi ga da znaju da bi mogli odrzati kraljevstvo sa jednim vladarom jer business ne smije da trpi, ovako MBS ce reci nesto za ummet a business ide pa ide :mrgreen: :mrgreen: , jer realno dole nema ko drugi da bi drzao Aramco i kraljevstvo ujedinjeno
Haris.ba

#3073 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

tramvajtrojka wrote: 18/09/2024 22:22 doveli bi ga da znaju da bi mogli odrzati kraljevstvo sa jednim vladarom jer business ne smije da trpi, ovako MBS ce reci nesto za ummet a business ide pa ide , jer realno dole nema ko drugi da bi drzao Aramco i kraljevstvo ujedinjeno
Oni dole imaju 50 princeva. Koliko god izgledalo da je preuzeo vlast, ako zagusti i ugrozi biznis - kralj ce pronaci drugog sina.
Point.

#3074 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Point. »

Na ovu šamarčinu Hezbolah mora uzvratiti.
tramvajtrojka

#3075 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Point. wrote: 18/09/2024 22:35 Na ovu šamarčinu Hezbolah mora uzvratiti.
Image

evo javio se vcrs pr. stab Hezbollaha znaju ko im je uliva ove pagere :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply