toska wrote: ↑17/09/2024 20:22 Kada se uprati situacija od prije, napad od 7.10. se može smatrati sasvim opradanim u smislu ustanka protiv fašizma.
Razumnost tog ustanka se može dovoditi u pitanje, ali ne i moralnost.
Prvog mene, a da ne spominjem zapadnjake i Ameriku, ovoj fašizam nije zanimao, 7.10. je sve ogolio do kraja.
Svi koji su danas na strani Izraela su veći ili manji fašisti.
Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
-
LSD
#2826 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
-
splinter
#2827 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Al fakat je da je jedno 90 % žrtava ovdje civila običnih ljudi, starijih osoba, djece, potom neka eventualna logistika Hesbolaha, irgeti, vozači, pomoćno osoblje .
Nije ovdje niko od operativaca, ili klasičnih vojnika ni okrznut.
Zašto li imam osjećaj da niko od njih uopće nije koristio ove pejđere...
Mislim da je bila slična akcija ali u obrnutom slučaju, već sabaile bi cionisti ravnali Lebanon uzduž i poprijeko u cilju osvete i širenja demokracije.
Nije ovdje niko od operativaca, ili klasičnih vojnika ni okrznut.
Zašto li imam osjećaj da niko od njih uopće nije koristio ove pejđere...
Mislim da je bila slična akcija ali u obrnutom slučaju, već sabaile bi cionisti ravnali Lebanon uzduž i poprijeko u cilju osvete i širenja demokracije.
- armin071
#2828 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Znači teror teritorija zvana “Izrael” nema tu se šta ni oduzimati ni dodavati…. Moderni terorizam
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2829 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
A kad drzava stoji iz ovih stvari sve je moguce. Pa skontaj kako je podvaljena sky aplikacija, gdje je brdo mafijasa popadalo, a da nije procurilo o cemu je rijec.
-
toska
#2830 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nije problem što će neki forumaš zauzeti proizraelski stav niti su bili cilj.
Novi fašizam obitava u obliku visokih političara zapada, a čega smo i mi dio.
Biti će još svega, uzbudljiva vremena.
Novi fašizam obitava u obliku visokih političara zapada, a čega smo i mi dio.
Biti će još svega, uzbudljiva vremena.
- hepekcina
#2831 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
to je krivica roditelja...sam si objasnioChmoljo wrote: ↑17/09/2024 20:19Ja ba, garant je pager bio maskirne boje tako da ga dijete nije trebalo dirati jer se vidi da je vojna oprema.
Ne provaljuj se hljeba ti. Poletio si da seres kako je neko navratio dijete da bude sehid, a sad neka druga prica.
Bar se poklopi ako si skonto da si lupio glupost.
vlasnik pejdžera se nonšalantno odnosio prema vojnoj opremi i dao djeci da je igraju sa njom
da je pištolj bio u pitanju, djete se igralo i ubilo, bili opet bio kriv Mosad ili onaj ko je da igračku djetetu u ruke?
- Chmoljo
#2832 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
pejdžer vojna oprema
za koju je trebao pretpostaviti da bi mu mogao ubiti dijete, i zato ga je valjda trebao u sefu čuvati.
jer sasvim je logično očekivati da ti pager može eksplodirati. jer omjer djece koju je ubio pioštolj i pager je tu negdje.
-
elcaliente
#2833 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ja licno nisam ni pro niti kontra, ne nastupam navijacki.
Ali sama ideja ove akcije je vjerovtano nesto po cemu ce se snimiti opet neki film.
Master mind je osmislio, znaci prodali su hiljade pejdzera Abdulahovim Jordancima koji se te iste prodali u Liban Hesbolahu i Iranskom ambasadoru.
Ovi su kupili pejdzere ne kontrolisuci ih uopste, ljudi ih preko tih pejdzeta vjerovatno par dana slusali i locirali pa ih onda sve u isto vrijeme naveli da eksplodriaju.
Koliko im je sama operacija uspjesna to ne znamo ali ideja fenomenalna.
Ceka se odgovor Hesbolaha na istom nivou.
Jer ovo raketiranje i bombardovanje iz aviona to moze svakom i to je dosadilo svima.
A ko jos koristi pejdzer??
Ali sama ideja ove akcije je vjerovtano nesto po cemu ce se snimiti opet neki film.
Master mind je osmislio, znaci prodali su hiljade pejdzera Abdulahovim Jordancima koji se te iste prodali u Liban Hesbolahu i Iranskom ambasadoru.
Ovi su kupili pejdzere ne kontrolisuci ih uopste, ljudi ih preko tih pejdzeta vjerovatno par dana slusali i locirali pa ih onda sve u isto vrijeme naveli da eksplodriaju.
Jer ovo raketiranje i bombardovanje iz aviona to moze svakom i to je dosadilo svima.
Last edited by elcaliente on 17/09/2024 20:56, edited 1 time in total.
- alijagoro
#2834 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
LSD wrote: ↑17/09/2024 20:27toska wrote: ↑17/09/2024 20:22 Kada se uprati situacija od prije, napad od 7.10. se može smatrati sasvim opradanim u smislu ustanka protiv fašizma.
Razumnost tog ustanka se može dovoditi u pitanje, ali ne i moralnost.
Prvog mene, a da ne spominjem zapadnjake i Ameriku, ovoj fašizam nije zanimao, 7.10. je sve ogolio do kraja.
Svi koji su danas na strani Izraela su veći ili manji fašisti.![]()
-
zilog
#2835 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Znaci, da si ti terorista i da kupis auto, onda to auto postaje vojna oprema (po tebi). Ako ti je neko montirao bombu u auto, a ti se odvezes u grad. Onda je, opet po tebi, odgovornost tvo ja, sto je pored tebe izginulo jos 10 ljudi, a ne onoga sto ti je bombu postavio?hepekcina wrote: ↑17/09/2024 20:46to je krivica roditelja...sam si objasnioChmoljo wrote: ↑17/09/2024 20:19Ja ba, garant je pager bio maskirne boje tako da ga dijete nije trebalo dirati jer se vidi da je vojna oprema.
Ne provaljuj se hljeba ti. Poletio si da seres kako je neko navratio dijete da bude sehid, a sad neka druga prica.
vlasnik pejdžera se nonšalantno odnosio prema vojnoj opremi i dao djeci da je igraju sa njom
da je pištolj bio u pitanju, djete se igralo i ubilo, bili opet bio kriv Mosad ili onaj ko je da igračku djetetu u ruke?
- Sanjarko
#2836 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
doctors still uses pagers massivelyelcaliente wrote: ↑17/09/2024 20:53 Ja licno nisam ni pro niti kontra, ne nastupam navijacki.
https://www.google.com/search?q=doctors ... rs+masivly
- hepekcina
#2837 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
ja to gledam kao neko ko je bio vojnik
Hezbolah je vojna organizacija i to im je sredstvo komunikacije...u našoj vojsci je npr. stanicu imao tek komandir voda i to samo kad si na terenu
a i kod njih je sigurno slična šema, jer se vojne organizacije ne razlikuju puno, i ovdje je hezbolahu vjerovatno izbačen komplet komandni kadar srednjeg i nižeg nivoa.
nije ovo pager nekog običnog čovjeka koji radi u brzoj pošti i to mu je sredstvo za rad pa da pričamo o napadu na nevine ljude
preispitaj ti malo svoju logiku i sistem vrijednosti...radi se o terorističkoj organizaciji koju direktno kontroliše Iran i pagaer im je osnovno sredstvo komunikacije, dakle vojno oružje u ovom slučaju .
I pregledaj snimke iz bolnica...sve redom mudonje
- hepekcina
#2838 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
opet ista stvar...barem je jasno da je teroristima auto dio standarne opreme...valjda si čuo da se nekada u auta trpao eksploziv?zilog wrote: ↑17/09/2024 20:56Znaci, da si ti terorista i da kupis auto, onda to auto postaje vojna oprema (po tebi). Ako ti je neko montirao bombu u auto, a ti se odvezes u grad. Onda je, opet po tebi, odgovornost tvo ja, sto je pored tebe izginulo jos 10 ljudi, a ne onoga sto ti je bombu postavio?hepekcina wrote: ↑17/09/2024 20:46to je krivica roditelja...sam si objasnioChmoljo wrote: ↑17/09/2024 20:19
Ja ba, garant je pager bio maskirne boje tako da ga dijete nije trebalo dirati jer se vidi da je vojna oprema.
ovi su nevinašca koliko je bio i Bin Laden...halo ba ljudi pričamo o terorističkoj organizaciji koju kontroliše Iran
-
zilog
#2839 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ne pricam o primarnoj meti, nosio radio stanicu, pager, ili vozio auto. Pricam o BOMBI koja eksplodira bez obzira na okruzenje.hepekcina wrote: ↑17/09/2024 21:06opet ista stvar...barem je jasno da je teroristima auto dio standarne opreme...valjda si čuo da se nekada u auta trpao eksploziv?zilog wrote: ↑17/09/2024 20:56Znaci, da si ti terorista i da kupis auto, onda to auto postaje vojna oprema (po tebi). Ako ti je neko montirao bombu u auto, a ti se odvezes u grad. Onda je, opet po tebi, odgovornost tvo ja, sto je pored tebe izginulo jos 10 ljudi, a ne onoga sto ti je bombu postavio?
ovi su nevinašca koliko je bio i Bin Laden...halo ba ljudi pričamo o terorističkoj organizaciji koju kontroliše Iran![]()
Ako je to tebi opravdano, onda nisi sav svoj...
- Sanjarko
#2840 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Bin Laden i Talibani kojima su Amerikanci davali oruzje da ratuju protiv SSSR-a. Ko garantira ista sad nakon ovog, da vas nece bilo ko raznijet na neki nacin? Smartfoni, kompjuteri itd. Ne samo tako, nego i nelegalno.hepekcina wrote: ↑17/09/2024 21:06opet ista stvar...barem je jasno da je teroristima auto dio standarne opreme...valjda si čuo da se nekada u auta trpao eksploziv?zilog wrote: ↑17/09/2024 20:56Znaci, da si ti terorista i da kupis auto, onda to auto postaje vojna oprema (po tebi). Ako ti je neko montirao bombu u auto, a ti se odvezes u grad. Onda je, opet po tebi, odgovornost tvo ja, sto je pored tebe izginulo jos 10 ljudi, a ne onoga sto ti je bombu postavio?
ovi su nevinašca koliko je bio i Bin Laden...halo ba ljudi pričamo o terorističkoj organizaciji koju kontroliše Iran![]()
Pao sistem, nema vise ga, UN je s ovim mrtav, i sav svjetski poredak.
- armin071
#2841 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
A jeko ovaj novi teror simpatizer? Jel to preuzeo smjenu od tz?…
-
El_comadante
#2842 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Šamara Izrael Iran kako stigne. Eto sad im ranije i ambasadora. Šta će biti odgovir? Ništa.
- skrbavi-admin
#2843 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
dje ce bit nromalan lik orgija nad raznesenim djetetom
- Chmoljo
#2844 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Super logika.hepekcina wrote: ↑17/09/2024 21:02ja to gledam kao neko ko je bio vojnik
Hezbolah je vojna organizacija i to im je sredstvo komunikacije...u našoj vojsci je npr. stanicu imao tek komandir voda i to samo kad si na terenu
a i kod njih je sigurno slična šema, jer se vojne organizacije ne razlikuju puno, i ovdje je hezbolahu vjerovatno izbačen komplet komandni kadar srednjeg i nižeg nivoa.
nije ovo pager nekog običnog čovjeka koji radi u brzoj pošti i to mu je sredstvo za rad pa da pričamo o napadu na nevine ljude![]()
preispitaj ti malo svoju logiku i sistem vrijednosti...radi se o terorističkoj organizaciji koju direktno kontroliše Iran i pagaer im je osnovno sredstvo komunikacije, dakle vojno oružje u ovom slučaju .
Ravna onoj da su svi punoljetni izraelci vojni obveznici, ergo 07.10. nijedan punoljetni civil nije ubijen, a taoci su vojni zatvorenici.
No, ne trebam ja gledati snimke, pogledaj ti svoj post na koji sam reagovao gdje si nesto drugo pricao, kako je dijete navraceno da bude vojnik il ista li si sve u to jsvojoj brizljivoj glavi namislio.
A kakav si covjek, da si se barem posuo pepelom i pokazao malo ljudskosti, nego je bitnije ne islasti glup na forumu.
- hepekcina
#2845 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Chmoljo wrote: ↑17/09/2024 21:19Super logika.hepekcina wrote: ↑17/09/2024 21:02ja to gledam kao neko ko je bio vojnik
nije ovo pager nekog običnog čovjeka koji radi u brzoj pošti i to mu je sredstvo za rad pa da pričamo o napadu na nevine ljude![]()
Ravna onoj da su svi punoljetni izraelci vojni obveznici, ergo 07.10. nijedan punoljetni civil nije ubijen, a taoci su vojni zatvorenici.
No, ne trebam ja gledati snimke, pogledaj ti svoj post na koji sam reagovao gdje si nesto drugo pricao, kako je dijete navraceno da bude vojnik il ista li si sve u to jsvojoj brizljivoj glavi namislio.
A kakav si covjek, da si se barem posuo pepelom i pokazao malo ljudskosti, nego je bitnije ne islasti glup na forumu.
![]()
Bivši britanski vojni ekspert za municiju, koji je želio ostati anoniman, rekao je za BBC da su ti uređaji vjerovatno bili napunjeni s između 10 i 20 grama vojnog eksploziva, skrivenog unutar lažnog elektronskog dijela.
Prema riječima eksperta, eksploziv bi se aktivirao putem signala, nečega što se naziva alfanumerička tekstualna poruka.
Jednom kada bi bio aktiviran, sljedeća osoba koja bi koristila uređaj bi pokrenula eksploziju. Manje od 1% eksplozivnih pagera do sada je bilo smrtonosno, ali s obzirom na stotine ozbiljno povrijeđenih, ovo predstavlja veliki psihološki udarac za Hezbollah.
djeca se ne igraju sa vojnom opremom.
i nemam ja šta namišljati već je to tako
- jednonogi_Jack
#2846 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Navodno:
Svaki takav pager imao je sustav samouništenja u slučaju da ih zarobi neprijatelj - ovaj sustav su aktivirale izraelske obavještajne službe.
-
LSD
#2847 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Takvi to nazivaju "prekucavanjem igrice".
Kao da je cionisticki terorizam neka video igrica.
-
A_A_AKCIJA
#2848 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Hezbolah je politička partija koja je dio vlasti u Libanu.
Ogromna organizacija koja ima svoje institucije u toj državi. Postoje Hezbolah bolnice, škole, vrtići...
Ovo je jedan od istorijskih momenata, koji će najviše po glavi opaliti USA, a najviše njihovu ekonomiju.
Izrael je opet uzeo jako opasan kredit i poslao USA da ga potpiše.
Weaponizacija telekomunikacija nije nimalo bezazlen potez. Pogotovo u ovom broju, sa tolikim brojem ciljanjih civila. Ponavljam, doktor u Hezbolah bonici je civil.
Uglavnom, gledati dionice Motorole, ali i ostalih USA proizvođača. Ovo nije moglo biti odrađeno bez njihovog znanja. Postaviti eksploziv, da. Izazvati pregrijavanje baterije da izazove eksploziju, mora biti dostupan kod, a u pageru nije baš da instaliraš aplikaciju sa app storea.
Izrael je isto uradio sa Stuxnet virusom i uništavanjem iranskih centrifuga. Rezultat je kratkoročno bio, zaustavljanje nuklearnog programa jer su uništili desetine centrifuga. Dugoročno, Iran je oformio jednu od najmasovnijih jedinica za cyber ratovanje, a sljedeće godine se broj centrifuga popeo na par hiljada.
- karanana
#2849 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
znaci hezbolah je drzava u drzavi. paralelni sistem sa legalnom drzavom liban. dze to ima?
- alijagoro