Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
-
akcija007
#3776 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Pjesice sam usao u kompleks aerodroma preko glavne kapije i uz vanjsku ogradu aerodroma je toliko
Prljavo od smeca boca vode, coca cole, pive pa zar tih 50 tak metara ne mogu aerodromake higijenicarke da ociste ?
Dakle radi se o vanjskoj strani (trotoar + zelena povrsina ) Kod glavne kapije .
I Antalija A Jet kasni dosta . Umjesto 11 30 poletit ce tek u 20 30
Prljavo od smeca boca vode, coca cole, pive pa zar tih 50 tak metara ne mogu aerodromake higijenicarke da ociste ?
Dakle radi se o vanjskoj strani (trotoar + zelena povrsina ) Kod glavne kapije .
-
sarajevsko_pivo
#3777 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
A tek da vidiš wc. Aerodrom pod hitno treba dati pod koncesiju.akcija007 wrote: ↑01/09/2024 15:36 Pjesice sam usao u kompleks aerodroma preko glavne kapije i uz vanjsku ogradu aerodroma je toliko
-
akcija007
#3778 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Jucerasnji let od A Jet za Antaliju da li je bio resovni il charter ?
Trebao je u 11h poletiti pa je lasnio. Novo vrijeme bilo u 20 pa 22h i na kraju je otkazan
Ako je bio charter da li se putnici prebacuju onda na redovni let navecer je bio SunExpress (ako je bilo mjesta) ?
Trebao je u 11h poletiti pa je lasnio. Novo vrijeme bilo u 20 pa 22h i na kraju je otkazan
Ako je bio charter da li se putnici prebacuju onda na redovni let navecer je bio SunExpress (ako je bilo mjesta) ?
- drndalo
#3779 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
SDO-ovsko jedenje govana...
- drndalo
#3780 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
TakoEEEEE, koncesionari vole cistiti govna, vole i placati vise cistacica nego drzavna firma... AL' u *kurcu...sarajevsko_pivo wrote: ↑01/09/2024 17:25A tek da vidiš wc. Aerodrom pod hitno treba dati pod koncesiju.akcija007 wrote: ↑01/09/2024 15:36 Pjesice sam usao u kompleks aerodroma preko glavne kapije i uz vanjsku ogradu aerodroma je toliko
- Didier
#3781 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
https://www.klix.ba/biznis/privreda/ale ... /240904121
Kakav polupismen članak jebote, ima li ovaj Klix ikakvog urednika?
- Tvrtko II Kotromanić
#3782 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
ne znam koliko smo u stanju oduprijeti se pritiscima, ali deff ne bi valjalo da koncesionar poklopi ovo
nek daju TZ i Mostar, SJJ neka radi, kad dobro radi
nek daju TZ i Mostar, SJJ neka radi, kad dobro radi
-
Karikaturist
#3783 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Pa to je valjda i ‘poenta’ - da to uzmu ono sto ti dobro idu. 
- Tvrtko II Kotromanić
#3784 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
jeste poenta sa njihove strane
sta je nama , tj nasim politicarima izgovor, mislim znam sta je istina ali sta ce za javnost reci
sta je nama , tj nasim politicarima izgovor, mislim znam sta je istina ali sta ce za javnost reci
- tramvajtrojka
#3785 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
nema naravno jos postave izjave ovog ridikula kojeg samo jos na sarajevskom aerodromu vodaju kao mecku na svim ostalim je tarabu dobioDidier wrote: ↑09/09/2024 14:17 https://www.klix.ba/biznis/privreda/ale ... /240904121
jos kad spomenu da se mozemo spojiti sa islamskim zemljama pakistanom i indonezijom kvazi strucnjak
- Haris.ba
#3786 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Mora Neka platiti premijersko mjesto.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑09/09/2024 14:25 jeste poenta sa njihove strane
sta je nama , tj nasim politicarima izgovor, mislim znam sta je istina ali sta ce za javnost reci![]()
Tako je. Neka pokazu kako su sposobni na tim aerodromima.
- drndalo
#3787 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Naravno, imamo mi sigurno 30-40 kvalitetnijih strucLJaka od ovog kvazi-strucnjaka... Svuda su oko nas... Koliko smo ono zapoceli/pokopali avio kompanija...?tramvajtrojka wrote: ↑09/09/2024 14:36nema naravno jos postave izjave ovog ridikula kojeg samo jos na sarajevskom aerodromu vodaju kao mecku na svim ostalim je tarabu dobioDidier wrote: ↑09/09/2024 14:17 https://www.klix.ba/biznis/privreda/ale ... /240904121
jos kad spomenu da se mozemo spojiti sa islamskim zemljama pakistanom i indonezijom kvazi strucnjak![]()
Uz sve njegove mane, barem nije kvarnjak kojeg za malu lovu mozes kupiti... Kao vecinu nasih i politicara i strucLJaka...
-
akcija007
#3788 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Na klixu je bio idarni clanak od ovog avio strucnjaka kako nas aerodrom ide u koncesiju a na svom portalu je napisao da je menadzment SA aerodroma najuspjesniji menadzer u regiji .
- drndalo
#3789 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Koncesija?
Zna se vec sta ja mislim o tome... Ali nas iskustvo iz regiona (i o tome Alen pise, te zakljucuje o SJJ) da ako "neko" naredi da se ide u to, onda jos nije bilo onih koji su se usprotivili.
Ja bih bio za to SAMO U SLUCAJU DA NAS ZBOG TOGA PREKO REDA PRIME U EU, onda bi to bila OK cijena. Ako treba i BH Telecom pride, i da jednom za svagda to zavrsimo.
Da se ja pitam (a ne pitam), vec sam rekao da bih svaki argument "stranaca" o tome (ulaganju kapitala) ubio ponudom dionica na prodaju, preko Berze bi bilo najbolje. Pa svako ko hoce da privatizira SJJ, moze. I u skladu sa % vlasnistva da ucestvuje u upravljanju d.d. tj. Skupstinom.
Pa da se ima ZAJEDNICKI INTERES, a ne da se preko koncesije izbijaju pare od laznog "ulaganja" u gradjevinu.
SJJ vodstvo ima neke poteze zbog kojih bi se moglo smatrati najuspjesnijim u regiji (u nekom proteklom periodu). Ono sto mi pada na pamet su: sredjivanje papira oko zemljisnog vlasnistva u gruntu/katastru, izgradnja prosirenja starog terminala, prosirenje stajanke 2x koliko se sjecam, vatrogasci, VIP Terminal...
Nisu jedini. DBV i SPU su takodjer radili velike rekonstrukcije i sirenja kapaciteta zadnjih 10-15 godina, sto je takodjer bilo odlican menadzment, samo su oni to prije zavrsili, pa kada vise nisu gradili, onda ovo na SJJ ispade nejvece.
BEG/ZAG (koncesija) = sranje.
LJU (vlasnistvo) = sranje
PRN (koncesija) = natezanje 2 strane
SKP (koncesija) = nisam puno pratio
TGD/TIV = problemi sa stanim smjenama uprave zbog promjena u politici zemlje
Zna se vec sta ja mislim o tome... Ali nas iskustvo iz regiona (i o tome Alen pise, te zakljucuje o SJJ) da ako "neko" naredi da se ide u to, onda jos nije bilo onih koji su se usprotivili.
Ja bih bio za to SAMO U SLUCAJU DA NAS ZBOG TOGA PREKO REDA PRIME U EU, onda bi to bila OK cijena. Ako treba i BH Telecom pride, i da jednom za svagda to zavrsimo.
Da se ja pitam (a ne pitam), vec sam rekao da bih svaki argument "stranaca" o tome (ulaganju kapitala) ubio ponudom dionica na prodaju, preko Berze bi bilo najbolje. Pa svako ko hoce da privatizira SJJ, moze. I u skladu sa % vlasnistva da ucestvuje u upravljanju d.d. tj. Skupstinom.
Pa da se ima ZAJEDNICKI INTERES, a ne da se preko koncesije izbijaju pare od laznog "ulaganja" u gradjevinu.
SJJ vodstvo ima neke poteze zbog kojih bi se moglo smatrati najuspjesnijim u regiji (u nekom proteklom periodu). Ono sto mi pada na pamet su: sredjivanje papira oko zemljisnog vlasnistva u gruntu/katastru, izgradnja prosirenja starog terminala, prosirenje stajanke 2x koliko se sjecam, vatrogasci, VIP Terminal...
Nisu jedini. DBV i SPU su takodjer radili velike rekonstrukcije i sirenja kapaciteta zadnjih 10-15 godina, sto je takodjer bilo odlican menadzment, samo su oni to prije zavrsili, pa kada vise nisu gradili, onda ovo na SJJ ispade nejvece.
BEG/ZAG (koncesija) = sranje.
LJU (vlasnistvo) = sranje
PRN (koncesija) = natezanje 2 strane
SKP (koncesija) = nisam puno pratio
TGD/TIV = problemi sa stanim smjenama uprave zbog promjena u politici zemlje
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3790 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Mene boli kara je li koncesija ili nije. Daj mi vise linija, daj mi jeftine karte, daj mi uredan WC.
- drndalo
#3791 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Eh, da je do mene, ja bih ti to odmah dao, niste me izabrali na funkciju, pa vam ne mogu dati...
- Haris.ba
#3792 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ne vidim kako ce ti to koncesija donijeti? Jedino da se ukinu porezi koje olacas na kartu. A, to se moze i sada.
Vise linija dobijas sa subvencijama od drzave. To moze i sada.
Jedino uredan wc mozes dobiti od privatnika.
- Ozimician
#3793 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Nema koncesija SJJ nikakvo racionalno opravdanje, da ima, svi bi aerodromi po Evropi (i svijetu) vec bili pod privatnim koncesijama.
Bujrum Mostar, Tuzla, Banja Luka, tj. oni koji ne rade dobro. Sredjenu uspjesnu firmu je lahko voditi.
Evo Njemacka ide obrnutim putem, a nas ubjedjuju da treba sve drzavno privatizovati a-ha.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/nje ... /240912028
Bujrum Mostar, Tuzla, Banja Luka, tj. oni koji ne rade dobro. Sredjenu uspjesnu firmu je lahko voditi.
Evo Njemacka ide obrnutim putem, a nas ubjedjuju da treba sve drzavno privatizovati a-ha.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/nje ... /240912028
- drndalo
#3794 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ima racionalno opravdanje, za onoga ko bi da ubire profit umjesto dosadasnjeg ubiraca (Kalif umjesto Kalifa, Iznogud, ko ga se sjeca).
Za onoga ko bi to trebao prepustiti, bas i ne...
I WC se moze i u drzavnoj firmi/instituciji imati super uredan, samo treba platiti (pristojno) dovoljan broj ljudi.
Za onoga ko bi to trebao prepustiti, bas i ne...
I WC se moze i u drzavnoj firmi/instituciji imati super uredan, samo treba platiti (pristojno) dovoljan broj ljudi.
-
akcija007
#3795 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Mostar Amsterdam preko Beograda sve uvezano u jesnom danu 120 KM jedan smjer samo s rucnim prtljagom
Iz Sarajeva je 150 KM
Air Serbia , ako nekome zatreba ove povoljne ciuene karata za Amsterdam . Mozda imaju i drugih destinacija
Iz Sarajeva je 150 KM
Air Serbia , ako nekome zatreba ove povoljne ciuene karata za Amsterdam . Mozda imaju i drugih destinacija
-
dixi5
#3796 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
svejedno je ko uzima kes na ajrodromu. Ja Hans, ja Bego, ili Pero, na isto dodje.
-
sarajevsko_pivo
#3797 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Na skyscanneru je 160 eura u jednom pravcu
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3798 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Idem poslovno u Frankfurt u oktobru, uzeo povratnu kartu, 380 eura. Direktan let i tamo i vamo. Gdje su karte od 200 eura… hocemo koncesiju.
- Haris.ba
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3800 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
ako je poslovno firmetina plaća što me briga koliko je paroca