Desavanja u Hrvatskoj

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26326 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

korisnicki wrote: 17/09/2024 10:46 Iz dosadašnjih iskustava jasno je da i ovdje brzo stiže još jedan zulum "eko osvještavanja"
https://www.index.hr/vijesti/clanak/od- ... sti_prva_d

To je ono kad je besplatna, nije ekološki, ali kad je naplate biti će ekološki
ja nosim ceker
korisnicki

#26327 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by korisnicki »

Truba wrote: 17/09/2024 11:22
korisnicki wrote: 17/09/2024 10:46 Iz dosadašnjih iskustava jasno je da i ovdje brzo stiže još jedan zulum "eko osvještavanja"
https://www.index.hr/vijesti/clanak/od- ... sti_prva_d

To je ono kad je besplatna, nije ekološki, ali kad je naplate biti će ekološki
ja nosim ceker
Kako voće vagati u cekeru, skupo je tako a treba mnogo cekera.Nego jabuke u đžepove pa nek se blagajni snalaze. A kako grah i kikiriki?
Truba

#26328 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

dosta voca moze samo na koru da se zalijepi
:mrgreen:
dječak sa šibicama

#26329 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dječak sa šibicama »

Zar nije rjesenje u papirnim vrecicama za vaganje voca i povrca?
korisnicki

#26330 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by korisnicki »

dječak sa šibicama wrote: 17/09/2024 15:20 Zar nije rjesenje u papirnim vrecicama za vaganje voca i povrca?
Te su skuplje.
korisnicki

#26331 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by korisnicki »

Sašijte sebi lijepe crne uniforme": Ovo su izjave zbog kojih je ponovo priveden Trifunović
https://www.index.hr/mobile/magazin/cla ... 99095.aspx
JovicSA

#26332 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JovicSA »

korisnicki wrote: 17/09/2024 17:11 Sašijte sebi lijepe crne uniforme": Ovo su izjave zbog kojih je ponovo priveden Trifunović
Po meni pretjerano, zbog posta na instagramu i interpretacije svako može biti meta hapšenja i očiglednog maltretiranja. I Srbija je radila slične stvari i zabranjivala ulazak zbog smiješnih stvari, verbalni delikt iz onog režima se čini kao dječijim lizalom za ove nove motode.
korisnicki

#26333 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by korisnicki »

JovicSA wrote: 17/09/2024 19:59
korisnicki wrote: 17/09/2024 17:11 Sašijte sebi lijepe crne uniforme": Ovo su izjave zbog kojih je ponovo priveden Trifunović
Po meni pretjerano, zbog posta na instagramu i interpretacije svako može biti meta hapšenja i očiglednog maltretiranja. I Srbija je radila slične stvari i zabranjivala ulazak zbog smiješnih stvari, verbalni delikt iz onog režima se čini kao dječijim lizalom za ove nove motode.
To je u rangu onoga kada normalne ljude maltretiraju na granicama a hiljade ilegalaca prolaze.

Ozbiljne države nebi se trebale baviti Severinama i Sergejima.
problemnatravunu

#26334 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by problemnatravunu »

dječak sa šibicama wrote: 17/09/2024 15:20 Zar nije rjesenje u papirnim vrecicama za vaganje voca i povrca?
da , to je to rješenje , samo je stvar ko će to plaćati :oops:
Ci-Nick

#26335 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Ci-Nick »

U jednom danu su ga kaznili u Splitu dva puta po 500 eura zbog šetnje psa bez povodca. :lol:
Da li su ikad nekog Hrvata kaznili dva puta u jednom danu.
I onda su ga priveli jer je vrijeđao policiju a sve je krenulo od tog kažnjavanja.
Truba

#26336 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

svaka prešućena je zlatna

on se time ne vodi
¤ jelena ¤

#26337 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ¤ jelena ¤ »

Ima i ona:

čovjeku su potrebne dvije godine da nauči govoriti, a pedeset godina da nauči ćutati.

U prosjeku....
Haris.ba

#26338 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Haris.ba »

Pa ondasnji komunisti su pravdali verbalni delikt time da slicno postoji i u zapadnim demokratijama. :D

Mada, nije normalno optuziti policajce za iznudu i misliti sve ce biti fino i divno.

A, sustina je da je ovo strana drzava u kojoj si gost. Ne goni ga Srbija za izreceno.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#26339 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

korisnicki wrote: 17/09/2024 17:09
Te su skuplje.
haj sto su skuplje ali stavis unutra kiwi a kucas cijwenu krompira ia nalijepiš :D, ne vidi ova na kasi sta si uzeo :chmoljava:
HelaS

#26340 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by HelaS »

Truba wrote: 18/09/2024 09:31 svaka prešućena je zlatna

on se time ne vodi
¤ jelena ¤ wrote: 18/09/2024 10:31 Ima i ona:

čovjeku su potrebne dvije godine da nauči govoriti, a pedeset godina da nauči ćutati.
Zašto "savijati glavu i podvijati rep" u današnje vrijeme eksplicitne demokratije i ljudskih prava :?

Trifunovićevim izjavama o crnim košuljama, navodno, povrijeđeni su osjećaji Hrvata i države im. Pita li se ko, nisu li njegovim izjavama osjećaji nekih drugih Hrvata obradovani :-) Je li neko pitao "Perkovićevce"?

Ako hrvatska vlast ne želi epitet "crnih košulja", zašto smeće ne čisti najprije u svom dvorištu :?
JovicSA

#26341 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JovicSA »

Haris.ba wrote: 18/09/2024 10:37
Pa ondasnji komunisti su pravdali verbalni delikt time da slicno postoji i u zapadnim demokratijama. :D

Mada, nije normalno optuziti policajce za iznudu i misliti sve ce biti fino i divno.

A, sustina je da je ovo strana drzava u kojoj si gost. Ne goni ga Srbija za izreceno.
Šuplja je ta konstatacija jer to on nije izrekao već postavio na Instagramu što mijenja pravnu suštinu. Komunista više nema ni onog sistema tako da ovaj novi "pisani delikt društvenih mreža" je gori od onog izumrlog. Trifunović može tvrditi da mu je profil hakovan i slično ali to opet ne opravdava HR državu i sistem da na osnovu posta na instagramu proganja vještice. Trebaš pažljivije i sa razumijevanjem čitati jer nisam ni tvrdio da ga proganja Srbija ali da radi slične stvari...je li ono i Selmi i onom našem zabranjivala ulazak zbog stavova na društvenim mrežama, ja mislim da jeste.
Haris.ba

#26342 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Haris.ba »

JovicSA wrote: 18/09/2024 11:05 Šuplja je ta konstatacija jer to on nije izrekao već postavio na Instagramu što mijenja pravnu suštinu. Komunista više nema ni onog sistema tako da ovaj novi "pisani delikt društvenih mreža" je gori od onog izumrlog. Trifunović može tvrditi da mu je profil hakovan i slično ali to opet ne opravdava HR državu i sistem da na osnovu posta na instagramu proganja vještice. Trebaš pažljivije i sa razumijevanjem čitati jer nisam ni tvrdio da ga proganja Srbija ali da radi slične stvari...je li ono i Selmi i onom našem zabranjivala ulazak zbog stavova na društvenim mrežama, ja mislim da jest
Srbiju sam spomenuo jer verbalni delikt je bio usmjeren prema drzavljanima, ne strancima. O tome se radi. Zato se ne moze usporediti ovo sada sa verbalnim deliktom u tom smislu.

Pa imace Trifun postupak. Neka kaze da mu je hakovan profil. I sud ce cijeniti laze li ili ne laze. Cim se nije toliko vremena javio da mu je hakovan profil otkako je postavljena poruka, poruka je njegova.

I ne vidim sta je problem sto je nesta na instagramu izjavljeno, pa da ne bude zakonski tretirano? Moderna vremena.

Kazem, svaka drzava ima svoja pravila. Ne svidjaju ti se pravila te drzave - NE IDI TAMO. Inace, bices podvrgnut pravilima te drzave.

P.S.
Podsjeti me ovo na slucaj kad su Baketu (mislim da je cak stranac bio) pokazali srednji prst kad je sa autom izlazio iz predsjednistva. Stala policija, uhvatila pocinitelja, pocinitelj dobio novcanu kaznu.
I to sve prema liku, ciji je otac lezao za verbalni delikt. I on nije vidio nista lose u tome.

Mislim da vecina naroda ne razumije sta znaci sloboda govora.
Last edited by Haris.ba on 18/09/2024 11:34, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#26343 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Bobi wrote: 18/09/2024 10:46
Te su skuplje.
haj sto su skuplje ali stavis unutra kiwi a kucas cijwenu krompira ia nalijepiš :D, ne vidi ova na kasi sta si uzeo :chmoljava:
U HosETu imaju te papirne vrecice za zrnevlje, ljesnjake orahe itd, ali imaju i malu providnu foliju na prednjoj strani da prodavacica moze vidjeti sta je unutra :D e sad, to je opet PVC, dakle zacarani krug :D

Sto se tice Trifunovica, nije mi ga zao, jako iritantan lik jedan od onih muskih "karena", koji misli da je pokupio svu pamet svijeta. Ali takodje mi je smijesna hrvatska policija, sta su se uhvatili beznacajnog glumca, a puno im podunavlje bivsih cetnika ratnih zlocinaca, koji slobodno setaju. Kazu da u Vukovaru zene svakodnevno srecu svoje silovatelje, i niko nista, njih se ne dira da se Pupovac ne naljuti. A nasli se drkati na glumcu.
Haris.ba

#26344 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Haris.ba »

dječak sa šibicama wrote: 18/09/2024 11:34 Kazu da u Vukovaru zene svakodnevno srecu svoje silovatelje, i niko nista, njih se ne dira da se Pupovac ne naljuti
Lik vise nije ni u vlasti, pa opet nema optuznica. Tako, nije do Pupovca.
JovicSA

#26345 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JovicSA »

dječak sa šibicama wrote: 18/09/2024 11:34
Bobi wrote: 18/09/2024 10:46

Te su skuplje.
U HosETu imaju te papirne vrecice za zrnevlje, ljesnjake orahe itd, ali imaju i malu providnu foliju na prednjoj strani da prodavacica moze vidjeti sta je unutra :D e sad, to je opet PVC, dakle zacarani krug :D

Sto se tice Trifunovica, nije mi ga zao, jako iritantan lik jedan od onih muskih "karena", koji misli da je pokupio svu pamet svijeta. Ali takodje mi je smijesna hrvatska policija, sta su se uhvatili beznacajnog glumca, a puno im podunavlje bivsih cetnika ratnih zlocinaca, koji slobodno setaju. Kazu da u Vukovaru zene svakodnevno srecu svoje silovatelje, i niko nista, njih se ne dira da se Pupovac ne naljuti. A nasli se drkati na glumcu.
Slažem sa većinom napisanog...Trifunovića "drkaju" svako malo ali im je negator zločina Dodik OK u Zagrebu svake hefte. :lol: Banana država.
korisnicki

#26346 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by korisnicki »

HelaS wrote: 18/09/2024 10:50
Truba wrote: 18/09/2024 09:31 svaka prešućena je zlatna

on se time ne vodi
¤ jelena ¤ wrote: 18/09/2024 10:31 Ima i ona:

Zašto "savijati glavu i podvijati rep" u današnje vrijeme eksplicitne demokratije i ljudskih prava :?

Trifunovićevim izjavama o crnim košuljama, navodno, povrijeđeni su osjećaji Hrvata i države im. Pita li se ko, nisu li njegovim izjavama osjećaji nekih drugih Hrvata obradovani :-) Je li neko pitao "Perkovićevce"?

Ako hrvatska vlast ne želi epitet "crnih košulja", zašto smeće ne čisti najprije u svom dvorištu :?
Sada gledam cijeli taj njegov tekst od prošle godine. Zanemarimo Francetića i crno. Na kraju spominje Blajburg, kao vidimo se na Blajburgu bit ćemo opet na istim stranama. To se može tumačiti prijetnjom.

U svakom slučaju sa obje strane: neodmjereno, rigidno, nepotrebno.
dječak sa šibicama

#26347 Re: Desavanja u Hrvatskoj

I on je debil, ako prosipas po internetu proljeve o Franceticu i crnim uniformama, sta ces onda opet u Hrvatskoj, sta ces tamo.

Ako ti je to ustaska drzava, zaobidji je i to je to.

Zato sam onomad napisao da "cijenim" pokojnog Boru Corbu, ma cijenim kad je iskren, ustaska drzava nece me vise nikada vidjeti i ne ide u nju. Posteno, transparentno. Jeste se posrao sa Slovenijom, ali Hrvatsku je zaobilazio.

Ista prica kao svi oni "ratni" pjevaci koji su kenjali "nikad vise u Beograd kenj kenj" na celu sa Merlinom, a na kraju samo je pokojni Dragojevic odrzao rijec. Ovi svi, poletili da kupe pare.

Zapravo su te javne licnosti u vecini debili, i to je to.
Truba

#26348 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

svašta bi se moglo pisati o komunističkoj propagandi oko francetića koju je naslijedio ovaj pajser
je li istina o vilama i roguljama koje su zbole tog francetića dok su ga partizani branili umjesto da ga se zamijeni za 100 partizana

ali gledajući popis slunja 1931 i 1948
vidimo 21k+ i 17k+
i to postavlja pitanja o lažima

i ne znam vala kako te srbe u srbiji više zanimaju događaji u ndh kad su oni imali svoje koljače u svojoj juden free državi čiji je glavni grad osvojio 1 nijemac časnik sa 3 4 vojnika
vidim iz mostara je ali opet
to je druga država
istra_hr

#26349 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

Interesantno, kako to "obični ljudi iz Srbije" nemaju problem pri prelasku granice?
I nije važno, je su li to turisti iz Srbije ili cca. 17-18 K sezonskih radnika u turizmu (ove godine) iz Srbije?!

Uvijek probleme imaju neki nadrkani glumci kao Trifunović, tetovirani sportaši (tetovaže D. Mihajlovića i sl.) - koji tvrdoglavo forsiraju to svoje JA i pravo da se qurče u stranoj (ex yu) zemlji.
Zašto spomenuta glumačka junačina Trifunović, "ne provodi svoje" po Austriji, Njemačkoj, Švici, ili čak bliže, po Sloveniji??? Zašto tamo ne vrijeđa Policiju i ostale?
Kukavica, ne smije - jer zna da su kazne drakonske.

Ali ne, psiho-bolesnik zna da će dić prašinu i da mu se generalno ništa ovdje u HR neće desit
korisnicki

#26350 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by korisnicki »

istra_hr wrote: 18/09/2024 13:39 Interesantno, kako to "obični ljudi iz Srbije" nemaju problem pri prelasku granice?
I nije važno, je su li to turisti iz Srbije ili cca. 17-18 K sezonskih radnika u turizmu (ove godine) iz Srbije?!

Uvijek probleme imaju neki nadrkani glumci kao Trifunović, tetovirani sportaši (tetovaže D. Mihajlovića i sl.) - koji tvrdoglavo forsiraju to svoje JA i pravo da se qurče u stranoj (ex yu) zemlji.
Zašto spomenuta glumačka junačina Trifunović, "ne provodi svoje" po Austriji, Njemačkoj, Švici, ili čak bliže, po Sloveniji??? Zašto tamo ne vrijeđa Policiju i ostale?
Kukavica, ne smije - jer zna da su kazne drakonske.

Ali ne, psiho-bolesnik zna da će dić prašinu i da mu se generalno ništa ovdje u HR neće desit
Kako nemaju problema?
Ozbiljni ljudi idu svojim putem ili su samo u tranzitu a u kućici se nađe potkapacitirani glupan kojeg je partija tu dovela: "gdje ćeš" , "do kada ćeš", "šta je u prtražnjiku" i slična glupa pitanja a bez problema mu hiljade ilegalaca prolaze. A onda to se pokondirilo, neko im utuvio u prazne glave kao da su nešto bolji od drugih balkanjerosa.
Post Reply