Laertes wrote: ↑28/09/2024 08:51
canvra888 wrote: ↑28/09/2024 06:53
Katastrofalan trade za Knickse. Mislim da će bit gori nego prošle sezone.
Ne bih rekao katastrofalno, ali uzeti nekoga sa 50+ miliona godišnje u naredne 4 godine mi je nelogično za smjer u kojem su Knicksi išli.
Opet su povredu ili dvije od raspada, a kako TT cijedi, teško da ih ne bude.
Više mi je žao Dontea nego Randlea. Ko ostade na klupi? McBride, Precious, ko još? Ne računajući Robinsona, svakako ga nema do 2025, Harta vidim kao startera.
Ja mislim da je katastrofa druže.
Ja nisam bio protiv trejdovanja Randlea, ali jedino ako će se dobiti znatno bolji igrač ili igrač koji je bolji fit Knicksima. Diskutabilno je da li je Towns uopće bolji od Randle-a, ja lično mislim da nije, a sigurno je da nije ni bolji fit. Nit je odbrambeno potentnan, nit je neki mega timski igrač. Imao beef i sa Thibsom i sa Jimmyem u vakat. Uspjeh i veliki dio identiteta Knicksa je počivao na odbrambeno potentnoj centarskoj liniji koji su uz to vrhunski ofanzivni skakači (Knicksi su bili pri samom vrhu u segmentu ofanzivnih segmenata), sve se to sad gubi sa KAT-om. Robinsona svakako nema do prije decembra tamo negdje.
I još najgora stvar u svemu tome, ti daš još i jednog od najboljih šutera u ligi (koji je na smiješno jefitnom ugovoru) i još uz to i pick prve runde. Pa kako to nije katastofa jarane?
Tromost Leon Rose-a je došla na naplatu, uzdao se da će Hartenstein potpisati i nije uopće imao aktivan plan B da potpiše nekog drugog iole kvalitetnog centra (npr. Valanciunas) i onda odradiš ovakav panic move.
Uz sve to, i KAT uz OG-a ima problema s povredama, dakle još jedan rizik, kao da sam OG nije bio dovoljan. Još ga Rose masno preplati tokom ljeta.
I da, klupa je katastrofa sad.
Rookie Kolek, McBride, Marcus Morris (valjda), Achiuwa i Robinson. Smiješna klupa.
Rose je vrlo moguće unakazio Knickse ovo ljeto sa preplaćivanjem OG-a, 5 pickova za Bridgesa i sada Randle, DiVo i FRP za KAT-a. Potencijalno jedno od najgorih ljeta ikad, vidjet ćemo.