Neradna nedjelja u FBiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked

Da li ste za uvođenje neradne nedjelje u FBiH?

Da!
294
44%
Ne!
314
47%
Svejedno mi je!
59
9%

Total votes: 667

tomhagen

#1576 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by tomhagen »

Ma treba sve zatvoriti nedjeljom. Nema ni kafana, ni trafika, ni pekara, ni kladionica, ni taksija, ni restorana, ni hotela, ni benzinskih pumpi...pa i ljudi koji rade tamo zele da imaju jedan dan vikenda slobodan i da ga provode s djecom. Što bi samo oni u supermarketima i granapima bili privilegovani.
Pandakonda

#1577 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Pandakonda »

tramvajtrojka wrote: 13/09/2024 15:39
Pandakonda wrote: 13/09/2024 14:40
gentoo wrote: 13/09/2024 14:15

Sta ti ova mapa pokazuje ? Da sve "normalne" (one kojima mi kao tezimo) zemlje osim Svedske, Danske i Italije (iako je upitno koliko su i oni "norlmalni" osim sjevera) ustvari ne rade a svi ovi koji su SSSR rade ?

Reci mi prika, dze ti zelis da ti dijete kupuje lizalo za 15 godina ? Subotom u Njemackoj ili nedeljom u Rumuniji ?

Mene ustvari ne zanima ovaj zakon i uopste me ne dotice, da ne pomisli neko ovdje da zastupam ovu ili onu stranu :mrgreen: .. Ja samo uzivam da vidim kako se balkanjeros-vulgaris "koprca" kad mu dodje normalan zakon koji ima ljude i njihova prava u prvom planu.. Realnost je da cete u kupovinu subotom, pusiti mozda u vlastitom objektu, odvajati i sortirati otpad itd, itd.
Prvo ti meni moras objasniti korelaciju između neradne nedjelje i toga zasto su ove drzave pozeljne ? Ove drzave nisu pozeljne radi nedjelje nego radi uređenosti sistema i manjka korupcije. Te drzave bi isto ostale pozeljne da sad opet uvedu nedjelju da se radi. A ti da bi dosao do nivoa te drzave moras da prodjes određeni stepen razvoja koje mnoge druge drzave slicne nama ala slovacka, ceska itd. jos nistu dostigle.

I poenta mape je upravo bila da skroz mali procenat drzava koje su u EU ne rade nedjeljom sto znaci da to nije neki uslov da mi uđemo i sigurno ne postoji povezanost neradne nedjelje sa ajfonom, mercedesom i drugim stvarima koje si naveo prije. A naravno i kao što sam prije naveo, i ovo malo drzava sto ne radi nedjeljom, ne radi radi duge vjerske demokriscanske historije i to je jedini razlog zasto je to tako.

Ja hocu da moje dijete moze kupiti lizalo kad god to zeli ukoliko postoji radnja koja će mu to omogućiti. Bez da se drzava petlja i da govori ko kad treba da radi, odnosno ne radi. Pusenje opet nema nikakve veze sa ovim kao ni otpad. Moje osnovno ljudsko pravo je da radim, ili da prodajem svoje usluge i to mi niko ne bi trebao imati prava da zabrani. Ukoliko neko ne zeli da bude trgovac onda idi na drugi posao a ne da postanes trgovac pa onda hoces da copy paste pravila sa nekih drugih industrija koja se ne mogu primjeniti na tebe bez da osakatis ekonomiju. Pogotovo za drzavu poput BiH gdje je turizam ogromna industrija.

Sva ta silna povecanja penzija, stipendija, renoviranja parkova, zgrada itd. dolazi iz budzeta, a budzet se upravo puni nedjeljom. A ovako ces te pare samo preusmjerit u RS. Ljudi svoje navike ne mjenjaju, samo ih blago adaptiraju, kao sto ovaj iz Beca ide u Bratislavu da kupuje vikendom, tako ces i ti ici u RS.
E zamisli kad vec djecu spominjes da ima neka mama cija djeca su zeljna da ona izadje i bude sa svojom djecom, da ta djeca imaju priliku da izadju negdje nedjeljom ne mogu jer se tebi prahnulo da setas po prodavnicu u sedam navecer nedjeljom
Upravo radi toga i imamo zakonsko ogranicenje rada na 40h sedmicno, sto znaci 2 dana slobodno da ljudi budu sa porodicama ili da sami rade sta zele. Samo je naravno ostavljeno poslodavcima radi specificnosti svake industrije da odrede koji će to dan biti. Sto znaci to dijete moze biti sa majkom u tim danima. To nije nista razlicito od toga kada roditelji imaju poslovna putovanja pa ne budu sa djecom ili ako je neka industrija u pitanju kao sto je recimo voznja kamiona, autobusa, portiranje nocne smjene, rad na pumpama itd. gdje imas jako specificno radno vrijeme i raspored. A ja ne vidim da se neka hajka dize oko toga sto vozaci kamiona nisu sa djecom po par mjeseci nego im se kaze birali ste sami svoju profesiju. Ja samo hocu da se ista logika prenese na trgovinu gdje su ljudi to znali biranjem te profesije i u svakom trenutku je mogu napustiti ukoliko to zele.
Chmoljo wrote: 13/09/2024 15:52 Meni je fascinantno da je lakse donijeti novi zakon nego postovati postojeci koji regulise vrijeme odmora.

I sva prica se svela na trgovine.

Mislim ono, eto, neka i neradne nedjelje, al hljeba vam, ne lazite da je to zbog radnika.
Ministar Hasicevic i Nasa stranka je ispali najveci amateri u ovome svemu. Covjek je otvoreno rekao da je razlog uvođenja ovog zakona to što ne mogu kako treba izvrsiti inspekcijski nadzor i sprovesti trenutni zakon. HALOO ti otvoreno govoris za svoju vlast da ne znate kako treba rukovoditi inspekcijom :-) Pa kako ocekujes onda da sprovedes ovo ? I ova prica se svela samo na trgovine jer nemaju petlje otvoriti pricu na nivou ministarstva rada za sve industrije nego ovako populisticki pokusavaju dobiti neke poene.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#1578 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by anex »

Može li bez crkce, džamije i sličnog?
Hvala.
HelaS

#1579 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by HelaS »

anex wrote: 14/09/2024 10:46 Može li bez crkce, džamije i sličnog?
Hvala.
Kolega, zašto se ne smije religija i njena moć spominjati u kontekstu neradne nedjelje, ako postoje takva mišljenja :? Ako neko vrijeđa ili krši pravila ovog foruma, ok je zabrana takvih kršenja, ali zar nije sloboda pisati svoje stavove i mišljenja. Ili...?
probook

#1580 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by probook »

Ode tema u pogresnu stranu - ispade ko radi nedeljom, da radi svih sedam dana? Pa svi imaju neki dan slobodan, a isto tako rade u smjenama pa mu nije ni svaka nedelja radna, nego kako te zapadne. Totalna glupost je nametanje neradne nedelje!
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#1581 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by anex »

Nacin na koji tema ode u off nakon toga je dovoljno da nepisemo o tome.

Sve je OK ako je zdrava diskusija ali ode to u vrijeđanje, muslimane, katolike...i sl. :thumbup:
Trappist

#1582 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Trappist »

probook wrote: 14/09/2024 11:34 Ode tema u pogresnu stranu - ispade ko radi nedeljom, da radi svih sedam dana? Pa svi imaju neki dan slobodan, a isto tako rade u smjenama pa mu nije ni svaka nedelja radna, nego kako te zapadne. Totalna glupost je nametanje neradne nedelje!
Znam vise frizerskih salona koji rade nedjeljom a ponedjeljkom ne, jer nedjeljom je puno veca potraznja.
dječak sa šibicama

#1583 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by dječak sa šibicama »

U svakom slucaju jos jedan glupavi populizam nesposobnih vladara, oni samo prepisuju gdje nesto cuju, vide. Kao i ono "zakljucavanje cijena" koje nije donijelo nista, ali eto neka se pise da oni nesto rade.

Kad ne znas svoj posao, onda prepisujes od druga iz klupe. Jos ako je drug glup ko i ti... jedinica sigurna.
HelaS

#1584 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by HelaS »

anex wrote: 14/09/2024 11:35 Nacin na koji tema ode u off nakon toga je dovoljno da nepisemo o tome.

Sve je OK ako je zdrava diskusija ali ode to u vrijeđanje, muslimane, katolike...i sl. :thumbup:
Pa to ti govorim, sve prekršaje u stranu, a da se razvija diskusija. Niko ne voli uvrede, diskreditacije, samo nek je otvorena rasprava
HelaS

#1585 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by HelaS »

dječak sa šibicama wrote: 14/09/2024 11:45 U svakom slucaju jos jedan glupavi populizam nesposobnih vladara, oni samo prepisuju gdje nesto cuju, vide. Kao i ono "zakljucavanje cijena" koje nije donijelo nista, ali eto neka se pise da oni nesto rade.

Kad ne znas svoj posao, onda prepisujes od druga iz klupe. Jos ako je drug glup ko i ti... jedinica sigurna.
Slažem se :thumbup:
dixi5

#1586 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by dixi5 »

HelaS wrote: 14/09/2024 11:29 ali zar nije sloboda pisati svoje stavove i mišljenja. Ili...?
Nije, privatni je forum mogu da rade sta hoce. Jbga tako je kako je.
problemnatravunu

#1587 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by problemnatravunu »

Trappist wrote: 14/09/2024 11:40
probook wrote: 14/09/2024 11:34 Ode tema u pogresnu stranu - ispade ko radi nedeljom, da radi svih sedam dana? Pa svi imaju neki dan slobodan, a isto tako rade u smjenama pa mu nije ni svaka nedelja radna, nego kako te zapadne. Totalna glupost je nametanje neradne nedelje!
Znam vise frizerskih salona koji rade nedjeljom a ponedjeljkom ne, jer nedjeljom je puno veca potraznja.
Upravo tako, ima par solidnih "butika" sa uvoznim "krpama" za žene uglavnom , stacionirani na pijaci Ciglane , i ponedeljkom ne rade , jer preko vikenda "ubijaju"
Sanjarko

#1588 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Sanjarko »

U Bingu drago zenama sto nece da rade nedeljom, valjda im i muzevi ne rade te dane vecinom, cula stara tako valjda. Ne znam da li je dobra odluka ili ne, kako ce uticati na plate im tj buduci rast plata itd.

A i ne pitam se ja. Ja sam ipak za drugacije radno vrijeme odavno, i to sestosatno ali na drugi nacin, ne kao sta je se pokusalo, skoro svaki dan da se radi po 6 sati, nego smjene od 12 sati po 1 ili 2 dana radna pa 1 ili 2 dana pauze, a 1 dan u sedmici bi svi radnici podijelili smjenu i radili 6 ili 8 sati.

Ali na snazi je kapitalizam, sto znaci maksimaliziranje profita, za sto manje troskova, a u danasnje vrijeme industrije 4 uz sto manje i radnika, da masine/roboti rade sto vise.

Takav vakat.
Vjecita_zavrzlama

#1589 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Vjecita_zavrzlama »

Sanjarko wrote: 15/09/2024 07:32 U Bingu drago zenama sto nece da rade nedeljom, valjda im i muzevi ne rade te dane vecinom, cula stara tako valjda. Ne znam da li je dobra odluka ili ne, kako ce uticati na plate im tj buduci rast plata itd.

A i ne pitam se ja. Ja sam ipak za drugacije radno vrijeme odavno, i to sestosatno ali na drugi nacin, ne kao sta je se pokusalo, skoro svaki dan da se radi po 6 sati, nego smjene od 12 sati po 1 ili 2 dana radna pa 1 ili 2 dana pauze, a 1 dan u sedmici bi svi radnici podijelili smjenu i radili 6 ili 8 sati.

Ali na snazi je kapitalizam, sto znaci maksimaliziranje profita, za sto manje troskova, a u danasnje vrijeme industrije 4 uz sto manje i radnika, da masine/roboti rade sto vise.

Takav vakat.
Logicno da im je drago, nije drago onima koji imaju posao pon-petak( i ja pripadam toj grupi ali posto npr imam mamu koja je nekada radila razne dane sedmice znam koliko je bitno npr da imas vikend slobodan)
Sanjarko

#1590 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Sanjarko »

Vjecita_zavrzlama wrote: 15/09/2024 08:08
Sanjarko wrote: 15/09/2024 07:32 U Bingu drago zenama sto nece da rade nedeljom, valjda im i muzevi ne rade te dane vecinom, cula stara tako valjda. Ne znam da li je dobra odluka ili ne, kako ce uticati na plate im tj buduci rast plata itd.

Takav vakat.
Logicno da im je drago, nije drago onima koji imaju posao pon-petak( i ja pripadam toj grupi ali posto npr majka radila razne dane sedmice znam koliko je bitno npr da imas vikend slobodan)
Moja stara radila, dvokratno itd, ali imali su slobodne dane, kaze prije bolje bilo, i tad su se patili da se razumijemo ali kaze bolje ipak bilo. Samo da im se ne svali sve subotom na ledza, sav posao ili petkom i subotom, znajuci kod nas narod i posto su vecinom neke akcije tim danima, navalit ce.
vjeshalica

#1591 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by vjeshalica »

Ja hocu da moje dijete moze kupiti lizalo kad god to zeli ukoliko postoji radnja koja će mu to omogućiti. Bez da se drzava petlja i da govori ko kad treba da radi, odnosno ne radi. Pusenje opet nema nikakve veze sa ovim kao ni otpad. Moje osnovno ljudsko pravo je da radim, ili da prodajem svoje usluge i to mi niko ne bi trebao imati prava da zabrani. Ukoliko neko ne zeli da bude trgovac onda idi na drugi posao a ne da postanes trgovac pa onda hoces da copy paste pravila sa nekih drugih industrija koja se ne mogu primjeniti na tebe bez da osakatis ekonomiju. Pogotovo za drzavu poput BiH gdje je turizam ogromna industrija.
:lol:
Krajnje je vrijeme da dijete naviknes na cinjenicu da nece sve u zivotu dobiti kada i koliko hoce. Problem tvoje nemogucnosti vaspitanja i odgoja djeteta ne moze biti u bilo kakvoj vezi sa radnim vremenom i organizacijom rada u trgovackoj djelatnosti, valjda mozes spustiti nos?Osim toga i sada trenutno imas situaciju da prodavnice ne rade (osim nekih dragstora) u 3,4 ujutro za siri obim nabavke, pa to te previse ne tangira zar ne?
Osim toga ,sita sam drustvenog zivota po prodavnicama jer nedeljom nemate gdje da odete osim da dangubite i ometate druge u stvarnoj potrebi.
I najvaznije ,spusti se na zemljicu neces ti normirati obim rada u trgovackoj bransi jer nosom paras oblake i glumis visoku kastu. Po tvom pisanju vidi se da nemas elementarnog znanja a puses se ko balon.
Da,sakati se ekonomija sto roditelj ne moze da stane u kraj djetetu koje hoce u nedelju da mu se pod svaku cijenu kupi jebeno lizalo u 11h ujutro ili 18h poslije podne.
okanomalo

#1592 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by okanomalo »

oni stariji se sjecaju sta nam je svima nedelja znacila.

" Лепа је некад била недеља. Ујутру се дуже спавало, касније се доручковало и свако је смео да одуговлачи колико год жели.
Недељом се ишло на фудбалске утакмице, затим у шетње поред реке, а онда, пред крај дана, наручивале су се палачинке са чоколадом и орасима.

Вече се шуњало преко неба, али нико на то није обраћао пажњу јер смо знали да је недеља дан другачији од свих дана и да се, у ствари, никада не завршава.

Али онда се нешто десило и недеља је нестала.

Ма шта ми радили, ма колико покушавали, не успевамо да је нађемо. Сакрила се негде, увређена и застрашена од могућности да је неко натера да промени име.

Наиме, ако назив недеља потиче од речи ,,не делати", а сви се тог дана понашају као да је било који други дан и не престају са својим делатностима, онда недеља није недеља и с правом је побегла.

Отишла је негде где се још поштује једноставни наук: Шест дана ради, а седмог се одмарај, читај књиге, пиши песме, отиђи у природу, буди нешто друго, нешто различито од онога што си осталих шест дана.

Буди другачији тог дана да би осталих дана био увек исти. Успори ритам. Нађи неку спору песму и слушај је целог дана. Уживај у спорости. Кажи: 'Спор сам, признајем, али када бих био бржи, не бих знао да постојим'.

Да, крајње је време да вратимо недељу.

Ако то ускоро не учинимо, никада је више нећемо видети. А живот без недеље, односно, живот без дана одмора није више живот, већ суморни рингишпил који се зауставља само једном – онда када је касно за све."

Давид Албахари
Vjecita_zavrzlama

#1593 Re: Neradna nedjelja u FBiH

gentoo wrote: 13/09/2024 14:15
Pandakonda wrote: 13/09/2024 13:56 Kakve veze EU ima sa ovim

Sta ti ova mapa pokazuje ? Da sve "normalne" (one kojima mi kao tezimo) zemlje osim Svedske, Danske i Italije (iako je upitno koliko su i oni "norlmalni" osim sjevera) ustvari ne rade a svi ovi koji su SSSR rade ?

Reci mi prika, dze ti zelis da ti dijete kupuje lizalo za 15 godina ? Subotom u Njemackoj ili nedeljom u Rumuniji ?

Mene ustvari ne zanima ovaj zakon i uopste me ne dotice, da ne pomisli neko ovdje da zastupam ovu ili onu stranu :mrgreen: .. Ja samo uzivam da vidim kako se balkanjeros-vulgaris "koprca" kad mu dodje normalan zakon koji ima ljude i njihova prava u prvom planu.. Realnost je da cete u kupovinu subotom, pusiti mozda u vlastitom objektu, odvajati i sortirati otpad itd, itd.
Prvo ti meni moras objasniti korelaciju između neradne nedjelje i toga zasto su ove drzave pozeljne ? Ove drzave nisu pozeljne radi nedjelje nego radi uređenosti sistema i manjka korupcije. Te drzave bi isto ostale pozeljne da sad opet uvedu nedjelju da se radi. A ti da bi dosao do nivoa te drzave moras da prodjes određeni stepen razvoja koje mnoge druge drzave slicne nama ala slovacka, ceska itd. jos nistu dostigle.

I poenta mape je upravo bila da skroz mali procenat drzava koje su u EU ne rade nedjeljom sto znaci da to nije neki uslov da mi uđemo i sigurno ne postoji povezanost neradne nedjelje sa ajfonom, mercedesom i drugim stvarima koje si naveo prije. A naravno i kao što sam prije naveo, i ovo malo drzava sto ne radi nedjeljom, ne radi radi duge vjerske demokriscanske historije i to je jedini razlog zasto je to tako.

Sva ta silna povecanja penzija, stipendija, renoviranja parkova, zgrada itd. dolazi iz budzeta, a budzet se upravo puni nedjeljom. A ovako ces te pare samo preusmjerit u RS. Ljudi svoje navike ne mjenjaju, samo ih blago adaptiraju, kao sto ovaj iz Beca ide u Bratislavu da kupuje vikendom, tako ces i ti ici u RS.
Hoce i neko dijete da od 2 dana kada ne ide u skolu bar nedjeljom mama bude slobodna citav dan i sa njim,nije samo lizalo tvog dijeteta bitno!

A drugo itekako se prilagodjavaju ljudi pravilima, ko se ne prialgodjava -evolucija takve gazi
Martin Rigs

#1594 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Martin Rigs »

Glede price o preusmjeravanju novca u manji entitet tj budzetu.
Koga bolan farbate.
PDV ide na jedinstveni racun.
Pa se dijeli .
Cuj puni se budzet nedjeljom :lol:
Empatija ka ljudima koji cekaju neradnu nedjelju je zaista nikakva.
Zarad popodnevnog lutanja po trznim centrima pronalaze se sumanuta opravdanja .
Neradna nedjelja je fenomenalan potez.
I svi koji vec imaju subotu i nedjelju slobodnu nek se zapitaju za koliko novca bi se odrekli nedjelje i radili je.
akcija007

#1595 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by akcija007 »

Danas je nedjelja i ne radi trgovacki centar Mall u Splitu ali radi. Ugostiteljstvi na neradnu nedjelju. Tako to izgleda kod susjeda. Imaju izbora tokom godine 16 nedjelja

Dragi posjetitelji,

ovu nedjelju Mall of Split ne radi, osim Cinestar kina, Twister dječje igraonice i pojedinih ugostitelja.
.
Otvoreni ulazi centra na neradnu nedjelju su:
Glavni pješački - ulaz jug
Garaža - ulaz istok
.
Otvoreni objekti na neradnu nedjelju su:
Cinestar kino
Twister dječja igraonica
OlyBet casino
Burger King
McDonald’s od 11 h do 23 h
Submarine od 11 do 22 h
Ozon od 9 h do 20 h
Vjecita_zavrzlama

#1596 Re: Neradna nedjelja u FBiH

:mrgreen:
Martin Rigs wrote: 15/09/2024 09:01 Glede price o preusmjeravanju novca u manji entitet tj budzetu.
Koga bolan farbate.
Pa se dijeli .
I svi koji vec imaju subotu i nedjelju slobodnu nek se zapitaju za koliko novca bi se odrekli nedjelje i radili je.

To ti je ona Bakirova ”ne ide u bosnjacku teritoriju novac” 😂
tramvajtrojka

#1597 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by tramvajtrojka »

Vjecita_zavrzlama wrote: 15/09/2024 09:23 :mrgreen:
Martin Rigs wrote: 15/09/2024 09:01 Glede price o preusmjeravanju novca u manji entitet tj budzetu.
Koga bolan farbate.
Pa se dijeli .

To ti je ona Bakirova ”ne ide u bosnjacku teritoriju novac” 😂
a najjače kukaju kako ce se ici u lukavicu u nabavku a tamo 90% prodavnica radi samo do jedan nedjeljom :mrgreen:
akcija007

#1598 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by akcija007 »

Ili cak do 11 h a neke nikako i ne rade (DM u Tušu - ne znam kako se sada zove)
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#1599 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by teskeredzic_22 »

Vjecita_zavrzlama wrote: 15/09/2024 08:48
Hoce i neko dijete da od 2 dana kada ne ide u skolu bar nedjeljom mama bude slobodna citav dan i sa njim,nije samo lizalo tvog dijeteta bitno!

A drugo itekako se prilagodjavaju ljudi pravilima, ko se ne prialgodjava -evolucija takve gazi
Nek mu kupi dva lizala u subotu pa nek mu drugo da u nedelju , samo nek pripazi da mu se ne istopi na ovih plus 60 do sutra.

Napravi frajer nukleranu fiziku zbog lizala , savršeno ga boli neka stvar o tome da i drugi imaju pravo na život a ne samo na posao koji mu "ugledni bosanskohercegovački biznismeni" diktriraju.

I ne mislim NA VELIKE IGRAČE mislim NA MALE VLASTELINE , MALE PRODAVNICE PO MAHALAMA I SELIMA koji decenijama nisu plaćali marku doprinosa niti kucali račune i dijelili "plate" od 300 KM (ma preživiće oni , dvoje ih rade a šalje im i brat iz Njemačke).

To je onaj naš merhametluk kojim se toliko dičimo.
Čast izuzecima , ali većini sve se vrati , možda malo i prekasno.

Ima Boga da je zrno riže.
Last edited by teskeredzic_22 on 15/09/2024 11:25, edited 2 times in total.
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#1600 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by ajdamo »

Treba ograničiti i rad subotom, dosta je iskorištavanja radnika.

Subotom do 16h treba sve zatvoriti.

Već smo došli u situaciju da nam fali dosta radne snage, zbog toga treba cijeniti svakog radnika.
Locked