Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

safke

#3426 Re: Obrezivanje kožice penisa

Post by safke »

anex wrote: 13/06/2024 09:02 Jbt, svi režu poprijeko...a ovaj hoće uzduž... :lol:
Pa ne bi uzduž, nisi nesto dobro Skontao, na šta bi to ličilo?
Grb1

#3427 Re: Ginekologija - sve o tome

Post by Grb1 »

Zene mozel preporuka za ginekologa u Sa...
ovako isla sam
Amiri Frljak ( valjala mi je do jednom kad mi nije rekla da nece ona doc nego nekog čiču poslala, covjek je malo je rec bezobrazan da ne kazem i nesposoban doslovno sam pomislila da je random covjeka poslala a ne doktora ginekologa....)
bila sam i kod Vesne (donna ordinacija) podavno, tad je radila sama doduse bila mi je oke, samo malo usporena i pogubljena kako radi sama,valjda...
Zadnji kod kojeg sam bila je famozno Ekrem Divanovic, uzeo mi pare ne znam ni ja za sta, nije mi ni na jedno pitanje odg konkretno, iako moram da naglasim da imam problema i ne idem tek onako na pregled.
Bila sam i na klinickom, ti isto, samo skinu s dnevnog reda fol ja mlada ovo ono, sestra u mojim godinama imala 3 operacije vec,
Treba mi neko struca za endometriozu
Hvalaaaa
kadinica

#3428 Re: Ginekologija - sve o tome

Post by kadinica »

Grb1 wrote: 06/08/2024 18:39 Zene mozel preporuka za ginekologa u Sa...
ovako isla sam
Amiri Frljak ( valjala mi je do jednom kad mi nije rekla da nece ona doc nego nekog čiču poslala, covjek je malo je rec bezobrazan da ne kazem i nesposoban doslovno sam pomislila da je random covjeka poslala a ne doktora ginekologa....)
bila sam i kod Vesne (donna ordinacija) podavno, tad je radila sama doduse bila mi je oke, samo malo usporena i pogubljena kako radi sama,valjda...
Zadnji kod kojeg sam bila je famozno Ekrem Divanovic, uzeo mi pare ne znam ni ja za sta, nije mi ni na jedno pitanje odg konkretno, iako moram da naglasim da imam problema i ne idem tek onako na pregled.
Bila sam i na klinickom, ti isto, samo skinu s dnevnog reda fol ja mlada ovo ono, sestra u mojim godinama imala 3 operacije vec,
Treba mi neko struca za endometriozu
Hvalaaaa
dr. Kozarić
Djewojka

#3429 Re: Ginekologija - sve o tome

Post by Djewojka »

Pozdrav svima. Da li bi neko mogao da jednostavnijim riječnikom pojasni MRI nalaz uterusa zbog dijagnosticiranog mioma. Šta znači tumefativne promjene?

“Uterus je desnostrano pozicioniran, uobičajene morfologije; desni zid korpusa je deformisan i ekspandiran na račun intramuralne tumefativne promjene koja je jasno ograničena, aproksimativno dimenzija 33x30x33mm (APxLLxKK), dominantno T2/T1 hipointenziteta, sa nekoliko malih fokusa povišenog signala, bez povišene restrikcije difuzije i sa umjerenim postkontrastnim pojačanjem – odgovara lejomiomu sa umjerenom parcijalnom cističnom degeneracijom. Nisu uočene druge patološke promjene na uterusu.”
no_sikiriki

#3430 Re: Ginekologija - sve o tome

Post by no_sikiriki »

Djewojka wrote: 15/09/2024 00:30 Pozdrav svima. Da li bi neko mogao da jednostavnijim riječnikom pojasni MRI nalaz uterusa zbog dijagnosticiranog mioma. Šta znači tumefativne promjene?

“Uterus je desnostrano pozicioniran, uobičajene morfologije; desni zid korpusa je deformisan i ekspandiran na račun intramuralne tumefativne promjene koja je jasno ograničena, aproksimativno dimenzija 33x30x33mm (APxLLxKK), dominantno T2/T1 hipointenziteta, sa nekoliko malih fokusa povišenog signala, bez povišene restrikcije difuzije i sa umjerenim postkontrastnim pojačanjem – odgovara lejomiomu sa umjerenom parcijalnom cističnom degeneracijom. Nisu uočene druge patološke promjene na uterusu.”
Koliko vidim, to ti je samo potvrda toga da imaš miom (miom je dobroćudni tumor-tumefativna promjena) na materici. NIšta "novo" za brigu. :)
alica.k

#3431 Re: Ginekologija - sve o tome

Post by alica.k »

Da li neko zna ima li kod nas kupiti vaginalete borne kiseline (i gdje ako ima)?
Djewojka

#3432 Re: Ginekologija - sve o tome

Post by Djewojka »

Ima li neko iskustva sa operacijom mioma. Imam submukozni miom koji brzo raste, gotovo je 5 cm i počinje mi smetati. Izgleda da cu morati na operaciju. Nisam rađala, a planiram trudnoću. Koja vrsta operacije je najbolja, gdje raditi privatno ili u bolnici. Hvala.
Aemeleee1234

#3433 Re: Ginekologija - sve o tome

Post by Aemeleee1234 »

Šta je sa osobljem na GAK-u? Inače sam ranije išla u Vojnu bolnicu ali sinoć sam imala hitnu intervenciju pa sam otišla na GAK. Sestra i doktorica-nemam rijeci. Bukvalno su me rasplakale. Ja nikad u svom životu na neljubaznije medicinsko osoblje nisam naišla. Kao da sam otišla jer mi je dosadno bilo kući ujutro u 1 sat. Shvatam da imaju porode svaku noć ali očekujem i malo ljudskosti. Definitivno znam da nikad ali nikad vise gore neću otići. Ne bih ni otišla da nije hitno bilo u gluho doba noći.
Ariel
Vozim: auto

#3434 Re: Ginekologija - sve o tome

Post by Ariel »

.....
Chloe
Photo mod

#3435 Re: Ginekologija - sve o tome

Post by Chloe »

Aemeleee1234 wrote: 13/10/2025 13:51 Šta je sa osobljem na GAK-u? Inače sam ranije išla u Vojnu bolnicu ali sinoć sam imala hitnu intervenciju pa sam otišla na GAK. Sestra i doktorica-nemam rijeci. Bukvalno su me rasplakale. Ja nikad u svom životu na neljubaznije medicinsko osoblje nisam naišla. Kao da sam otišla jer mi je dosadno bilo kući ujutro u 1 sat. Shvatam da imaju porode svaku noć ali očekujem i malo ljudskosti. Definitivno znam da nikad ali nikad vise gore neću otići. Ne bih ni otišla da nije hitno bilo u gluho doba noći.
Nisi jedina.
Nisam ja bila pacijent ali su mu se zgadili,
i nije bila posjeta u sitne sate, nego dnevna,
što znači da su arogantne i bezobrazne konstatno.
BJB

#3436 Re: Ginekologija - sve o tome

Post by BJB »

Djewojka wrote: 21/01/2025 11:23 Ima li neko iskustva sa operacijom mioma. Imam submukozni miom koji brzo raste, gotovo je 5 cm i počinje mi smetati. Izgleda da cu morati na operaciju. Nisam rađala, a planiram trudnoću. Koja vrsta operacije je najbolja, gdje raditi privatno ili u bolnici. Hvala.
Ja sam imala miom ali je bio na grliću tako da me nisu rezali..Poslije menstruacije kao kad sam tek počela dobijati menstruaciju, a prije znala sam pomaknuti madrac na krevetu i dobiti odljev krvi toliko jak da mi 2 velika peškira nisu mogla upiti krv,
Vjeruj mi ako ga imaš, odstrani i ne brini biće dobro..Ja sam radila u Južnom logoru jer živim u HNK..Za Sarajevo stvarno ne znam...
Post Reply