Belamionix i Mega cca 2.70 KM
Ali sad i Bingo proizvodi svoju verziju Domestosa, sve je to u 5 deka kvalitetom. I rumunski original od 4.50 KM i turska kopija od 2.70 KM i bingova verzija od 2.50 KM.
Moderator: anex
Belamionix i Mega cca 2.70 KM
Nije cungalunga..vec Mi99 Gradačac radi za njihovu robnu marku classy..Naslovnica wrote: ↑10/09/2024 09:16Dobra je kravetina, ali mene interesuje ovaj čungalunga iz Megadiskontatramvajtrojka wrote: ↑10/09/2024 09:15
ja uzeo neki dan u tropicu u istocnom moja kravica 200gr sa kuponom 3.99KM
Dobar maslac, kod mene moze proci meggle, bony, dukat i zbregov. Prva dva su malo boljaNaslovnica wrote: ↑10/09/2024 20:41Od kada je Dukatov puter "fakat loš", vazda je bio dobar - odličan?!
upravoNaslovnica wrote: ↑10/09/2024 20:41Od kada je Dukatov puter "fakat loš", vazda je bio dobar - odličan?!
A sta cemo mi koji nemamo pike, ustvari imam nekada sam se uclanio prije deset godina je li moguce koristitibumerangss wrote: ↑10/09/2024 20:21I ja kupio 8 putera i 12 wudy hrenovki jer po redovnoj cjeni od 4,50 KM necu je nikad kupiti iz principadječak sa šibicama wrote: ↑09/09/2024 14:14
evo za pikakarticnevlasnike, puter 4, 45
Ja sam vec kupio![]()
Transport neće pojeftiniti taman da gorivo višestruko pojeftini.
HelaS wrote: ↑14/09/2024 09:46Transport neće pojeftiniti taman da gorivo višestruko pojeftini.
Maslinovo ulje. Još uvijek se prodaju zalihe iz skladišta iz prošlogodišnje berbe i cijeđenja, premda ima i ovogodišnjeg. Cijena extra djevičanskog ulja, prije pola godine i više, bila je u Sarajevu 20-25 KM/litar. Za nekoliko mjeseci cijena je podignuta na 35-40 KM/litar![]()
I mnogi drugi proizvodi imaju višu cijenu, apsolutno neopravdanu. To je taj liberalizam u trgovini i formiranju cijena![]()
Meni lično nije problem kupiti maslinovo ulje po ovim cijenama, svakako ga kupujem. Veći mi je problem psihički osjećaj da skupo i preskupo plaćam ulje za koje nisam siguran u njegov extra djevičanski kvalitet, niti postoje analize kvaliteta maslinovih ulja u uvozu u BiH. Niko me ne može ubijediti da nema muljavine, da uljare u extra djevičansko uljevaju djevičansko ili možda i komina ulje, i prodaju pod extra djevičansko, da to naši trgovci znaju i da je sve u dogovorupepeljara wrote: ↑14/09/2024 09:50Znaci jedino sto ih moze natjerati da spuste cijene da se ti proizvodi ne kupuju, ili skroz malo.HelaS wrote: ↑14/09/2024 09:46 Maslinovo ulje. Još uvijek se prodaju zalihe iz skladišta iz prošlogodišnje berbe i cijeđenja, premda ima i ovogodišnjeg. Cijena extra djevičanskog ulja, prije pola godine i više, bila je u Sarajevu 20-25 KM/litar. Za nekoliko mjeseci cijena je podignuta na 35-40 KM/litar![]()
I mnogi drugi proizvodi imaju višu cijenu, apsolutno neopravdanu. To je taj liberalizam u trgovini i formiranju cijena![]()
Bit ce natjerani ili da se povuku ili da snize cijene.
Velika vecina nece kupovat file po 17 km kad imas teleci vrat po 15 km nema smisla, i prosli put su nabili cijenu na 17km pa su brzo pravili akciji jer su rokovi stigli, ja prvi nedam 17km za file u Mercatoru u Tuzli karabatak 10,5 km krilca 8 km a sva stocna hrana pojeftinila plus gorivu u padu vec mjesecima. Bitno da je vlada zakljucala cijene Žlj kajmaka i neke tamo salame.dječak sa šibicama wrote: ↑14/09/2024 11:50 Trgovac ima svoju racunicu, prodace on i pilece bijelo po 16 ili 17 km, samo naruci manje od dobavljaca a uvijek ima kupaca koji ce kupiti, mrsko mu do sljedece prodavnice kupiti jeftinije, ne da mu se hodati, ima para boli ga q, stagod. I uvijek ima neko ko ce kupiti, ne postoji kod nas svijest o bojkotu bilo cega, pa i onom koji cuva tvoj novcanik. Mi smo primitivno glup neobrazovan narod.
U sustini domaca bagra liberalno trziste shvata kao sistem "idemo se mi dogovoriti oko cijena, neko ce kupiti, oni sto nece ko ih jebe nemaju ni izbora". Zato se i bore nogama i rukama da sprijece svaku konkurenciju, sataxo drzi monopol, onaj sto ti prodaje struju drzi monopol, trgovci se plase Lidla i ostalih lanaca koji kupce kupuju svojim markama jeftinijih proizvoda i tako dalje.
Svako ko probao extra djevičansko, ovo pravo, maxuzija, prva ruka, zna da je od 100 maslinovih ulja koja se reklamiraju kao takva u našim prodavnicama možda jedno ili nijedno na tragu onog pravog.HelaS wrote: ↑14/09/2024 10:06Meni lično nije problem kupiti maslinovo ulje po ovim cijenama, svakako ga kupujem. Veći mi je problem psihički osjećaj da skupo i preskupo plaćam ulje za koje nisam siguran u njegov extra djevičanski kvalitet, niti postoje analize kvaliteta maslinovih ulja u uvozu u BiH. Niko me ne može ubijediti da nema muljavine, da uljare u extra djevičansko uljevaju djevičansko ili možda i komina ulje, i prodaju pod extra djevičansko, da to naši trgovci znaju i da je sve u dogovorupepeljara wrote: ↑14/09/2024 09:50Znaci jedino sto ih moze natjerati da spuste cijene da se ti proizvodi ne kupuju, ili skroz malo.HelaS wrote: ↑14/09/2024 09:46 Maslinovo ulje. Još uvijek se prodaju zalihe iz skladišta iz prošlogodišnje berbe i cijeđenja, premda ima i ovogodišnjeg. Cijena extra djevičanskog ulja, prije pola godine i više, bila je u Sarajevu 20-25 KM/litar. Za nekoliko mjeseci cijena je podignuta na 35-40 KM/litar![]()
Bit ce natjerani ili da se povuku ili da snize cijene.![]()
![]()
Ali neko hoce nazalost, sistem sam vidio u nekoliko trgovina, nabavljaju manju kolicinu ali prodaju to sto nabave. U lokalnom konzumu pola kile neke perutnine bijelo meso, 8 maraka, uvijek je izlozena i uvijek se proda. Nabave manju kolicinu primjetno, ali prodaju oni to. Drugu nemaju u ponudi, pa je logika "kupice onaj ko zuri kuci praviti rucak". Ja ne kupim iako bi mogao ali necu iz principa, odem u drugu trgovinu kupim dvije kile po 13 km i u zamrzivac.Ironmen wrote: ↑14/09/2024 13:09
Velika vecina nece kupovat file po 17 km kad imas teleci vrat po 15 km nema smisla, i prosli put su nabili cijenu na 17km pa su brzo pravili akciji jer su rokovi stigli, ja prvi nedam 17km za file u Mercatoru u Tuzli karabatak 10,5 km krilca 8 km a sva stocna hrana pojeftinila plus gorivu u padu vec mjesecima. Bitno da je vlada zakljucala cijene Žlj kajmaka i neke tamo salame.
Ne moze se porediti, domace i bilo koje kupovno. Meni nije ni slicno, ono domace maksuziju koju dobijem ponekad sa mora, to je drugi svijet.Naslovnica wrote: ↑14/09/2024 13:16 Svako ko probao extra djevičansko, ovo pravo, maxuzija, prva ruka, zna da je od 100 maslinovih ulja koja se reklamiraju kao takva u našim prodavnicama možda jedno ili nijedno na tragu onog pravog.
Sve ostalo je precijenjena rinaka.
Dobro ulje i treba da malo zapara grlo. A takvo ulje je i gorko onda. Treba da je gusto.
Pod kupovnim mislis ulje direktno kod proizvođaca il u prodavnici, pa da je i od najboljeg uljara? Razlika je i kod takvih ulja. A ni on sam ti nece dati najbolje sta ima za neke normalne pare za koji litar kupljenog. Svi se oni hvale jednim i najboljim. Aha. Odakle tolike masline visokog kvaliteta da bi dobio tolike kolicine kvalitetnog ulja? A svi ga kao imaju. Aha. Pa, od cega se onda prave hiljade litara prosjecnog ulja za prodaju po prodavnicama kada svi imaju extra ovo i extra ono ulje. Cuj, Zvijezda i djevicansko vrhunskog kvaliteta. I po tih faking 40 KM.mobsterc wrote: ↑15/09/2024 01:18 Pa nije bas tacno, pisalo se na tu temu. Imas uljare iz iz Istre, ili sa Brača pa i 'kupovno' moze biti dobro.
Ljudi se bukvalno takmice ko ce imati bolje ulje.
Bas sam nedavno bio u Vodnjanu, pricao sa vlasnikom Brista, bio na degustaciji ulja pa sam se namirio dobrom berbom.
Drugi par opanaka je sto kod nas skoro nista od toga nije dostupno. Ol istria je jedino iole dobro na nasem trzistu. A ovi sto daju 40KM za zvijezda 'ekstra djevicansko' nisu bas najbolje![]()
Sta naprica ziv bio..swanfilter wrote: ↑15/09/2024 02:27mobsterc wrote: ↑15/09/2024 01:18 Pa nije bas tacno, pisalo se na tu temu. Imas uljare iz iz Istre, ili sa Brača pa i 'kupovno' moze biti dobro.
Ljudi se bukvalno takmice ko ce imati bolje ulje.
Bas sam nedavno bio u Vodnjanu, pricao sa vlasnikom Brista, bio na degustaciji ulja pa sam se namirio dobrom berbom.
Drugi par opanaka je sto kod nas skoro nista od toga nije dostupno. Ol istria je jedino iole dobro na nasem trzistu. A ovi sto daju 40KM za zvijezda 'ekstra djevicansko' nisu bas najbolje![]()
Pod kupovnim mislis ulje direktno kod proizvođaca il u prodavnici, pa da je i od najboljeg uljara? Razlika je i kod takvih ulja. A ni on sam ti nece dati najbolje sta ima za neke normalne pare za koji litar kupljenog. Svi se oni hvale jednim i najboljim. Aha. Odakle tolike masline visokog kvaliteta da bi dobio tolike kolicine kvalitetnog ulja? A svi ga kao imaju. Aha. Pa, od cega se onda prave hiljade litara prosjecnog ulja za prodaju po prodavnicama kada svi imaju extra ovo i extra ono ulje. Cuj, Zvijezda i djevicansko vrhunskog kvaliteta. I po tih faking 40 KM.
Ja materi kupujem ulje iz Puglie. Jedna od najpoznatijih regija sto se ulja tice. Proizvođac svoje flasice stiti onom kuglicom. Nema sanse da je izvadis iz grla i pokusas nesto. I znas koliko je to ulje? 14 eura litar. A zlatna flasica od 400 ml, ulje u malim kolicinama proizvedeno kosta 15 eura.
Gledam, kod nas Basso ulje skuplje nego u Ita. A to ulje Talijanu ko i obicno rafinirano. Nece ga.
Hrvati nesto glumataju po pitanju ulja i vina. Sve hoce biti Talijani, Spanci ili Grci. Al samo cijenama. Nit znate, nit mozete. Nit cete kada moci. Zvijezda nek se drzi majoneze. Moze proci nakon Hellmannsa i Thomy.
Pored onoga, kupio sam i domace, od lokalca poznanika, ali nije dovoljno da se samo hladno iscijedi, onda bude 'zestoko'.akcija007 wrote: ↑15/09/2024 02:47 Ja sam ljetos kupovao ulje na moru direltno od manjeg proizvodjaca OPG litra 17 eur a u plasticnoj je 17 eur .
I saznao da kod branja maslina njegove odmah idu u uljaru i da ima i druga opcija da nakon branja u bacvama stoje u moru 7-14 dana pa onda idu u uljaru
Moguce da sve to utice na okus