LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Lokalni izbori 2024: Gdje svaki glas broji... barem dok ne nestane struje!

Dobrodošli u naš kutak političke zabave, gdje se lokalni kandidati pretvaraju u superheroje, a glasanje postaje akcioni film s više zapleta od turskih serija! Ovdje možete pratiti ko trči za funkciju u općini, a ko se samo trudi da ne trči nigdje. Diskutujte, predviđajte i pratite kako vaši omiljeni (ili najmanje omiljeni) političari pokušavaju da ispune obećanja – od asfaltiranja ulice do postavljanja nove klupe u parku.
Pridružite se, jer iako su izbori ozbiljni... mi sigurno ne moramo biti!

Moderator: Bloo

Post Reply
Styling

#651 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Styling »

gidra wrote: 13/09/2024 08:42
Styling wrote: 13/09/2024 07:46
gidra wrote: 13/09/2024 00:04
Lupaš gluposti, jedino što ti kao dežurni NIPov bot spočitavaš čovjeku na formu su ad hominem postovi.

Nije on promjenio ime, nego roditelji mu još dok je bio maloljetan, kao i bratu mu Enveru u Harry.
Ja imam pravo na svoje mišljenje. To što se tebi moje mišljenje ne sviđa je tvoj problem.
Isto tako ti i mi imamo pravo replicirati i reći da pišeš laži zarad ličnog interesa kojeg imaš preko NIP stranke.
A koji je to moj lični interes kad je opština Centar u pitanju, obzirom da ja živim u Novom Gradu.
NediM17

#652 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by NediM17 »

Propascete k'o mudo kroz poderane gace.
Sefket007

#653 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Sefket007 »

Styling wrote: 13/09/2024 19:20
gidra wrote: 13/09/2024 08:42
Styling wrote: 13/09/2024 07:46

Ja imam pravo na svoje mišljenje. To što se tebi moje mišljenje ne sviđa je tvoj problem.
Isto tako ti i mi imamo pravo replicirati i reći da pišeš laži zarad ličnog interesa kojeg imaš preko NIP stranke.
A koji je to moj lični interes kad je opština Centar u pitanju, obzirom da ja živim u Novom Gradu.
Jel fakat to pišeš?

Mislim politički navijaš za NIP i pises gluposti o političkom protukandidatu i onda pitas kakav ti imas interes???

WTF :-)
noviclan

#654 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by noviclan »

Image

Ako ima neko da joj DANE svoj, nece se pokajati
suspect_zero

#655 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by suspect_zero »

last mohicans wrote: 13/09/2024 17:30
suspect_zero wrote: 13/09/2024 16:54 Danas zelena svita obilazila našu mahalu, koliko poznah ovaj novi kandidat za načelnika i oko njega još 15-tak, dijele i kače letke po vratima i selam svakom :D
Pa i to hudnici prepisuju, Čengić tako kampanju radi nekoliko ciklusa.

Ovo danas prvi put vidim, obično su im te papiriće neka dječurlija djelila, mislim na sve stranke, ovo danas ipak bilo na malo većem levelu :D još selam sa rukom na srcu, ma da se naježiš....eto da su mi ubacili kakvu zelenu olovku ili upaljač tačno bi me "kupili" :lol:

🤢🤮
BHDragons

#656 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by BHDragons »

Pametna kampanja SDA ove izbore. Isturili su svoje desno krilo DF i kvazi centrističko krilo SBiH da se svađaju i obavljaju prljavi posao, a oni u pozadini šute i mute.
Moja predikcija: SDA, NS ostaju na istom broju glasova. SDP i SBiH rastu na račun NiP-a koji će da opada. DF kao i svake izbore meni nepoznanica, rekao bih da će rasti, ali ne mnogo na lokalnim izborima. Ostale će biti nebitne, možda čak nijedna druga i ne pređe cenzus nigdje u KS.

Moj izbor: Benjamina za načelnicu (nije mi mrska kao većini forumskog puka). SDP najvjerovatnije za OV (2020. glasao za NiP).
Haris.ba

#657 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Haris.ba »

Sta ce bito u opcinskom vijecu NS? Opet Sdp i Sda u koaliciji?
Vjecita_zavrzlama

#658 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Vjecita_zavrzlama »

suspect_zero wrote: 13/09/2024 21:30
suspect_zero wrote: 13/09/2024 16:54 Danas zelena svita obilazila našu mahalu, koliko poznah ovaj novi kandidat za načelnika i oko njega još 15-tak, dijele i kače letke po vratima i selam svakom :D

Ovo danas prvi put vidim, obično su im te papiriće neka dječurlija djelila, mislim na sve stranke, ovo danas ipak bilo na malo većem levelu :D još selam sa rukom na srcu, ma da se naježiš....eto da su mi ubacili kakvu zelenu olovku ili upaljač tačno bi me "kupili" :lol:

🤢🤮
Koja ke to mahala bogati kad misle da mogu kupiti selamon
zubi

#659 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by zubi »

exampLe. wrote: 13/09/2024 14:35 Vala NiP i SDA su u par deka...jedini koji nesto rade su Muzur i Steta, ovi ostali se dograbili fotelja i kupuju sebi Passate R Line za licnu upotrebu. :D

Mescini bi sad prije glasao za SDA nego za NiP. :lol:
+1
Naslovnica

#660 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Naslovnica »

imal kakih anketa
suspect_zero

#661 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by suspect_zero »

Vjecita_zavrzlama wrote: 13/09/2024 22:10
suspect_zero wrote: 13/09/2024 21:30

🤢🤮
Koja ke to mahala bogati kad misle da mogu kupiti selamon

Jedna od one dvije gdje su prošle godine jedino zeleni talibani imali većinu u SG..jadno fakat.
HelaS

#662 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by HelaS »

Haris.ba wrote: 13/09/2024 22:01 Sta ce biti u opcinskom vijecu NS? Opet Sdp i Sda u koaliciji?
:lol: :lol: koji prefriganac

Stara podla SDA škola :-)
HelaS

#663 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by HelaS »

JoseMujica wrote: 13/09/2024 14:02 primam upaljače od svih sranaka :lol:
A sve osim Semirove benzinom poljevaš :D
pepeljara

#664 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by pepeljara »

Meni nije jasno da jos djele upaljace uz letke :D :)
HelaS

#665 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by HelaS »

gidra wrote: 13/09/2024 00:04
Styling wrote: 12/09/2024 18:00 Vjerovatno su ti ljudi koji su mijenjali imena zadržali svoje prezime, kao dio identiteta. Kod ovoga se ne zna šta je. Vjerovatno mu je to i bio cilj, u Njemačkoj. Da se ne zna da je musliman, Bošnjak po rođenju. Još udario dva “n” u imenu. Smiješno.
Lupaš gluposti, jedino što ti kao dežurni NIPov bot spočitavaš čovjeku na formu su ad hominem postovi.

Nije on promjenio ime, nego roditelji mu još dok je bio maloljetan, kao i bratu mu Enveru u Harry.
Dennis Gratz je javna, politička ličnost, i za njega, takvog, ne vrijede prigovori za javne kritike ili ukazivanje na njegove greške, osobine, i sl, pa i privatne prirode. Javne ličnosti privatno imaju samo unutar svojeg stana. Niti je komentar na promjenu njegovih identifikacionih podataka "ad hominem", niti uvreda.

Reci mu to sutra, obzirom da si, očito je, poprilično privatan s njim, otkako se uselio u DF.
suspect_zero

#666 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by suspect_zero »

Bgm za koga god da glasamo zajebat ćemo se, ako ne glasamo, opet zajebat ćemo se :roll:
cvrčak_na_hedonizmu

#667 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Ljudi ocito ne razumiju da ovi mediokriteti jedino sto stvarno zele i za sta se zaista bore jeste da zive na njihov racun i da im ti isti obicni ljudi, koji su ih doveli da budu tu gdje jesu, apsolutno nebitni. Hoce li krepati, odseliti ili prezivjeti malo koga zanima, politicare pogotovo.

Shodno gore navedenom to sto ce neko glasati jednom u dvije godine, a ostatak vremena nece mrrdnuti guzicom sa kauca, ne mijenja puno toga.

Odnosno mijenja ali u zivotu nekog mediokriteta koji se prvo ulizao nekome u stranci da bide visoko na list, a onda svoju demagogiju prosuo okolo ili jednostavno iskoristio/prepoznao rast stranke u odredjenom momentu.

Ima rjesenje, al je krivicna prijava, bolje da ne pisem :D
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#668 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by teskeredzic_22 »

[quote=Haris.ba post_id=19543320 time=1726257681 user_id=105249]
Sta ce bito u opcinskom vijecu NS? Opet Sdp i Sda u koaliciji?
[/quote]

Naravno , trojka radi tacno kao doksa.
I zato su Londrc prepustili kandidaturu.
Po zasluzi.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#669 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by teskeredzic_22 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 14/09/2024 01:51 Ljudi ocito ne razumiju da ovi mediokriteti jedino sto stvarno zele i za sta se zaista bore jeste da zive na njihov racun i da im ti isti obicni ljudi, koji su ih doveli da budu tu gdje jesu, apsolutno nebitni. Hoce li krepati, odseliti ili prezivjeti malo koga zanima, politicare pogotovo.

Shodno gore navedenom to sto ce neko glasati jednom u dvije godine, a ostatak vremena nece mrrdnuti guzicom sa kauca, ne mijenja puno toga.

Odnosno mijenja ali u zivotu nekog mediokriteta koji se prvo ulizao nekome u stranci da bide visoko na list, a onda svoju demagogiju prosuo okolo ili jednostavno iskoristio/prepoznao rast stranke u odredjenom momentu.

Ima rjesenje, al je krivicna prijava, bolje da ne pisem :D
Izaci i svjesno unistiti listic saranjem i svrljanjem.
Samo to
insaneinthebrain

#670 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by insaneinthebrain »

Haris.ba wrote: 13/09/2024 22:01 Sta ce bito u opcinskom vijecu NS? Opet Sdp i Sda u koaliciji?
Bice svega u NS
The BEN10

#671 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by The BEN10 »

The BEN10 wrote: 13/09/2024 11:14
A_A_AKCIJA wrote: 13/09/2024 08:38
The BEN10 wrote: 13/09/2024 07:36 Ono šta NiP svrstava u istu kantu sa smećem kao i SDA jeste činjenica da se stranačkim dekretom imenuje na pozicije unaprijed (stranački) probrane kandidate, a ne one najbolje.
Da sad ne navodim direktore bez ikakvih kvalifikacija za određeno mjesto, poput Dovadžije, likove iz ViK-a, RAD-a itd itd. Nijedan od njih ne bi bio izabran na poštenim konkursima od strane neovisnog HR-a.

Druga stvar: besplatni udžbenici i naknade za porodilje su populističke mjere kojima će se kupiti naklonost određenog dijela stanovništva, kao što je SDA kupovala borce. Nisu urađene u skladu sa strukom, niti na osnovu nekih analiza. Pravih demografskih mjera nema ni na vidiku.

Sve ostalo krupno je manje-više uradio Šteta.
Šteta bi se mogao slikati, tj ne bi ni to, da nije NiP glasova za svaki projekt. Sve to je pismeno dogovoreno kada se formirala i urađeno u koaliciji.

Pisao samo sto puta, ali da ponovimo:
Direktori, NO I UO moraju biti u stanju da provode politike osnivača, u našem slučaju Skupština Kantona i Federacij, a Skupštine kantona i federacije su istovremeno i skupštine tih preduzeća i kao skupštine dioničara, vlasnika u privatnim firmama i oni donose odluke u svom interesu, pa se to odnosi i na imenovanja upravljačkih struktura. Inače ne bi bilo moguće upravljati tim firmama, bar ne na ovom našem nivou uređenja države i sa postojećim zakonima.

I opet je tu ogromna razlika u odnosu na SDA, jer više od pola imenovanih, nisu članovi NiP. Mislim da je oko 60% takvih kadrova koje je imenovao NiP.

Sigurno nemaš djecu, pa su udžbenici populizam.
To se zove socijalna država koja vodi računa o određenim kategorijama društva, kako bi mladi ostajali ovdje a ne da idu i Njemačku jer ih ovdje ništa ne motivira da zasnuju porodicu.
Zato porodilje imaju prosječnu plaću godinu dana, pa dobiju oko 16.000 KM godišnje. Zato sva djeca mogu u vrtiće i produženi boravak u školama.

Ova država ima stopu nataliteta 1.3 i nalazi se na 180 i nekom mjestu na svijetu i najgori smo u Evropi.

Svakim danom je sve više penzionera, a PIO fondove neće imati ko da puni, ako se odlazak mladih radno sposobnih nastavi. To znači propast države i bankrot fondova.

Ja znam da je iznenađenje da postoji politička opcija koja ovako postavlja svoje političko djelovanje i ciljeve, ali je to tako.

Ta politička opcija je Narod i Pravda.
A SDA je duh prošlosti kojim ćemo prepadati buduće generacije, da nam se te štetočine nikada ne vrate.
Možeš pisati hiljadu puta o tome kako je stranačko imenovanje OK, ali su obične gluposti.
Zašto je čak i zakon propisao konkursne procedure, preko kojih bi se trebao birati NAJBOLJI kandidat!?
Sve i da hoćeš ne možeš izabrati najboljeg kandidata iz partije: NiP je osvojio koliko, 15% u KS. Znači, u startu odbacuješ 85% mogućih kandidata za direktora koji su iz drugih partija, što je samo po sebi suludo. U ovom slučaju - zločinački prema vlastitoj zemlji. Tačka.
Baš su DIF-ovci spremni upravljati Telecomom i EP-om bolje nego najbolji menadžeri koji bi bili izabrani putem poštenih konkursa.
HAHAHAHAHAHA :lol: :lol: :lol:

Djece imam više nego ti sigurno. I daleko bolje znam koliko su besmisleni te "demografske mjere". :)
To se zove socijalna država koja vodi računa o određenim kategorijama društva, kako bi mladi ostajali ovdje a ne da idu i Njemačku jer ih ovdje ništa ne motivira da zasnuju porodicu.
Hahaha - uporedi broj novorođenih u KS prije 10 godina i to koliko ih se upisuje u prvi razred OŠ. Eto koliko ih država motiviše.
Demografija je preozbiljan zadatak za DIF ekipicu koja, ispostavilo se, nije sposobna shvatiti mnogo šta kompleksnije od kolut naprijed-nazad. Demografski problem je daleko više od "pronatalitetnih" politika: sve i da se poveća broj beba kada ljudi nastavljaju da odlaze zbog redukcija vode, grada prepunog smeća i pucnjave: koje nisu sposobni riješiti Trojkini kadrovi.
A SDA je duh prošlosti kojim ćemo prepadati buduće generacije, da nam se te štetočine nikada ne vrate.
Boga mi se i NiP-ovci dokazuju kao štetočine sličnog kalibra. Istina, još nemaju dovoljno afera, ali po stručnosti su tu neđe.
Nikad ti meni ne odgovori na pitanje: kako to izgleda kad NiP-ovci biraju direktore. Skupi se ekipa DIF-ovaca i procjenjuju ko je najbolji kandidat za direktora tehnoloških kompanija kao što su BH Telecom i Energoinvest?
Recept za uspjeh, jel da?
I drugo, također važno - zašto je zakon predvidio postojanje konkursa ako već političke partije sa vlasti imaju pravo imenovati koga hoće?
Dva vrlo važna pitanja koja su temelj urušavanja javnog sektora - ni na jedno nema odgovora.
A_A_AKCIJA wrote: 13/09/2024 08:38 Pisao samo sto puta, ali da ponovimo:
Direktori, NO I UO moraju biti u stanju da provode politike osnivača, u našem slučaju Skupština Kantona i Federacij, a Skupštine kantona i federacije su istovremeno i skupštine tih preduzeća i kao skupštine dioničara, vlasnika u privatnim firmama i oni donose odluke u svom interesu, pa se to odnosi i na imenovanja upravljačkih struktura. Inače ne bi bilo moguće upravljati tim firmama, bar ne na ovom našem nivou uređenja države i sa postojećim zakonima.

I opet je tu ogromna razlika u odnosu na SDA, jer više od pola imenovanih, nisu članovi NiP. Mislim da je oko 60% takvih kadrova koje je imenovao NiP.
Vjecita_zavrzlama

#672 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Vjecita_zavrzlama »

Znaci Muhammed Gracic je postao Dennis Gratz a brat mu Enver postao Harry?
made_in_sarajevo

#673 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by made_in_sarajevo »

Svaka odluka je populisticka, svi su isti, svi kradu, pa eto moze i sda nazad onda svejedno je. Kurac je svejedno i od dolaska trojke dosta je uradjeno da mi konacno vidimo neku promjenu, a da nije samo za tender i gdje sam ja tu. Ja i dan danas ne znam sta je to konakovic lose uradio pa je izdajnik bosnjaka ili stranka mu, valjda odakle mu pravo da udari na sda sta li.

Inace me boli tuki za nip i konakovica i nikad necu glasati za njih jer te podjele koje furaju bosnjaci, srbi, hrvati ja ne prihvatam i to nije moje. Za mene postoji BIH gdje su bosanci i hercegovci, a to ko sta vjeruje i koje je vjere me ne zanima i to je licna stvar. Vazda glasam sdp ili NS ili za pojedinacne likove. Doduse lazem glasat cu za nip sad ali za muzura samo. Muzur prekuco igricu nesto kao i Steta.
made_in_sarajevo

#675 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by made_in_sarajevo »

Ima fula npr za muzura gradski prevoz tovare kad je steta preko kantona to sve zavrsio. Izgradnja zicare dogovorena i receno vec nakon izgradnje pruge za hrasnicu ide zicara odmah. Citao sam neki dan kod njih pa su valjda promjenili izgradnja sale u hrasnici, a gradi se uveliko. Dok npr efendic je sve izgradio, napravio, novi grad sija ko las vegas iako mu je vecinu glavnih projekata na kraju kanton preuzeo jer nikad da uradi ili da zavrsi.

Kod njih nema ono krenulo pa stalo radi toga i toga pa jest nastavljeno ili nije. Skola na stupu niko ne kaze da je tender pao radi papira za koje nije opstina kriva i dok se ponovo odradilo sve da prodje proceduru. Ali eto efendicevi puleni pokusavaju skupiti glasove da je laz za skolu, oni u vijecu opstine ce rijesiti raskrsnicu kod bulevara koja nema veze sa opstinom i tako
Post Reply