Ukrajina

geoxx

#208251 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

To nije tacno. Ukrajina je prije par mjeseci dobila dozvolu da koristi Himars za napade u Rusiji. Oglasio je Putin i poceo bulazniti o crvenim linijama, tad je rekao i ono da ce i oni slati rakete americkim neprijateljima.

Sta se desilo otad?

A da se covjek zabavi i izgugla, vjerovatno se i ranije oglasavao oko brdo drugih crvenih linija. Pa corak. Mene samo zanima sa kojom vojskom Rusija misli ratovati sa Natom. Na ovu opterecenost u Ukrajini, dovoljne su samo istocnoeuropske zemlje da razbucaju tog tigra od papira.
skrbavi-admin

#208252 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

drug_profi wrote: 13/09/2024 12:41
DaysleepeR wrote: 13/09/2024 12:02 "don't dream dreams" je u top 5 najvećih uvreda ikad izrečenih našoj zemlji i narodu.
Trebali smo kopile tužiti nakon kraja rata. Istorija mu je djelimično presudila kao ništariji i promašaju.
I kopile je svako ko ga postavlja kao bilo kakav primjer za bilo šta.

https://www.theguardian.com/world/2002/ ... sevictrial
:thumbup:
evo i ja da bacim veliki lajk. :thumbup:
i samo da pitam u cemu je onda razlika izmedju ovog lorda Rerne i politike koju je zastupao, Ćetkara i Rutalja
drug_profi

#208253 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Poljska bi im bila dovoljna i ne bi je mogli zaustaviti konvencionalno da ne promaršira ispred Kremlja za kratko vrijeme.
skrbavi-admin

#208254 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

ono sto svi zanemarujete u trenutnoj konstalaciji stvari je rusko borbeno iskustvo.... ma koliko da je poljska vojno jaka i rutalji su se necem naucili u tom ratu sto se tice, manevara, prevara, nasijedanja i slicno..... a kako sam vec rekao, zabrinut sam definitivno jer je sav napredak UKRoarmije zabiljezen unutar ruske teritorije....citav ukrajinski front je u stagnaciji spram ukroarmije..... jel u pitanju neka štela navlaka neam pojma al orke navaljuju u smijeru pokrovsk...... :( :roll:
statixx

#208255 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Putin zakuha, pa onda kuka.
'Kao odgovor na isporuku balističkih projektila Rusiji, Ukrajini se mora dopustiti da zapadnim oružjem uništi skladišta u kojima se nalaze ti projektili kako bi se izbjegao teror', rekao je Andrij Jermak na svom kanalu na Telegramu. Nije precizirao koja zemlja isporučuje projektile.
Čitalac

#208256 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

49 vojnika i civila vraćeno iz zarobljeništva...
Iz ruskog zarobljeništva oslobođeno je 49 vojnika i civila, uključujući branitelje Azovstala, objavio je predsjednik Volodimir Zelenski.
"Još jedan povratak naših ljudi, koje uvijek čekamo i za koje radimo. 49 Ukrajinaca i Ukrajinki kod kuće. To su vojnici Oružanih snaga Ukrajine, Nacionalne garde, Nacionalne policije i Službe državne granične straže, kao i naši civili. Heroj Ukrajine, vojni bolničar Viktor Ivčuk, također je kod kuće. Zahvalan sam cijelom našem timu koji osigurava oslobađanje zarobljenika i talaca iz ruskog zarobljeništva. I zasebno, želim pohvaliti svaku od naših postrojbi koje nadopunjuju razmjenski fond za našu državu. Svi naši vojnici koji zarobljavaju ruske okupatore, sve naše službe koje neutraliziraju ruske diverzante i kolaboracioniste, približavaju oslobođenje našeg naroda. Moramo vratiti kući sve svoje ljude, i vojnike i civile", rekao je Zelenski.
Image
Image
Image
studiorum_tuzlaensis

#208257 Re: Ukrajina

Post by studiorum_tuzlaensis »

skrbavi-admin wrote: 13/09/2024 13:10
i samo da pitam u cemu je onda razlika izmedju ovog lorda Rerne i politike koju je zastupao, Ćetkara i Rutalja
Srž anglosaksonskih i germanskih politika na Baklanu i tada i sada je eliminacija muslimanskog življa kao političkog entiteta i subjekta u Evropi.

Zbog toga su BiH i Kosovo osuđeni da budu protektorati i paratvorevine, nažalost. Albanija se nekako izvlači u italijanske skute kao prije 80tak godina... Dakle, no musljim in power, no problem.

Zato:
1. status quo
2. dobro je da se ne puca
3. odo na džumu i poslije na shishu.
geoxx

#208258 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

skrbavi-admin wrote: 13/09/2024 13:16 ono sto svi zanemarujete u trenutnoj konstalaciji stvari je rusko borbeno iskustvo.... ma koliko da je poljska vojno jaka i rutalji su se necem naucili u tom ratu sto se tice, manevara, prevara, nasijedanja i slicno..... a kako sam vec rekao, zabrinut sam definitivno jer je sav napredak UKRoarmije zabiljezen unutar ruske teritorije....citav ukrajinski front je u stagnaciji spram ukroarmije..... jel u pitanju neka štela navlaka neam pojma al orke navaljuju u smijeru pokrovsk...... :( :roll:
Ono sto si zanemarujes jeste da je to vojska koja je zaglavila u jos dugom ratu i da je to i dalje vojska koja izgubi brigadu kako bi zauzela supermarket.

Nije to Njemacka ‘41 gdje si mogao reci, izgubili su 200 hiljada vojnika, ali su jaci nego prije 3 godine.
Dupli_skalp

#208259 Re: Ukrajina

Post by Dupli_skalp »

Čitalac wrote: 13/09/2024 13:20 49 vojnika i civila vraćeno iz zarobljeništva...
Iz ruskog zarobljeništva oslobođeno je 49 vojnika i civila, uključujući branitelje Azovstala, objavio je predsjednik Volodimir Zelenski.
"Još jedan povratak naših ljudi, koje uvijek čekamo i za koje radimo. 49 Ukrajinaca i Ukrajinki kod kuće. To su vojnici Oružanih snaga Ukrajine, Nacionalne garde, Nacionalne policije i Službe državne granične straže, kao i naši civili. Heroj Ukrajine, vojni bolničar Viktor Ivčuk, također je kod kuće. Zahvalan sam cijelom našem timu koji osigurava oslobađanje zarobljenika i talaca iz ruskog zarobljeništva. I zasebno, želim pohvaliti svaku od naših postrojbi koje nadopunjuju razmjenski fond za našu državu. Svi naši vojnici koji zarobljavaju ruske okupatore, sve naše službe koje neutraliziraju ruske diverzante i kolaboracioniste, približavaju oslobođenje našeg naroda. Moramo vratiti kući sve svoje ljude, i vojnike i civile", rekao je Zelenski.
Image
Image
Image
slava herojskim braniocima mariupolja i azovstala, zavaljenih i ostavljenih na cjedilu.
Dupli_skalp

#208260 Re: Ukrajina

Post by Dupli_skalp »

studiorum_tuzlaensis wrote: 13/09/2024 12:46 raspad sistema južni Pokrovsk, ili što bi ovdje većina elaborirala "ukri ih navlače".

Vikend počinje.
:bih:
bubić ekipa i jeste samo za sprdanja.
skrbavi-admin

#208261 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

geoxx wrote: 13/09/2024 13:25
skrbavi-admin wrote: 13/09/2024 13:16 ono sto svi zanemarujete u trenutnoj konstalaciji stvari je rusko borbeno iskustvo.... ma koliko da je poljska vojno jaka i rutalji su se necem naucili u tom ratu sto se tice, manevara, prevara, nasijedanja i slicno..... a kako sam vec rekao, zabrinut sam definitivno jer je sav napredak UKRoarmije zabiljezen unutar ruske teritorije....citav ukrajinski front je u stagnaciji spram ukroarmije..... jel u pitanju neka štela navlaka neam pojma al orke navaljuju u smijeru pokrovsk...... :( :roll:
Ono sto si zanemarujes jeste da je to vojska koja je zaglavila u jos dugom ratu i da je to i dalje vojska koja izgubi brigadu kako bi zauzela supermarket.

Nije to Njemacka ‘41 gdje si mogao reci, izgubili su 200 hiljada vojnika, ali su jaci nego prije 3 godine.
sve ja tebe razumijem sta ti pricas - ali to o tom da samo oni gube ljude vise ne pije vode.
ja stvarno ne idem na cetnickofilorusisticke portale nit me interesuju ali ni taj supermarket se ne uzme bez zrtava branilaca.....koje mi ovdje "objektivni" rijetko kad ustvari i vidimo (licno se nadam da imaju ti ljudi malo ljudskih gubitaka al dabogda sine).....
Dimu1927

#208262 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

Point. wrote: 12/09/2024 22:59 Uuuuu, Putin zaprijetio ratom NATO ako daju dozvolu da ih Ukrajina nalupa po dubini. Brrrrr, svi su mnogo uplašeni.

Not!

opet neka crvena linija koja se ne smije preci ?
:lol:
a tek strani placenici sto gaze po rusiji ? :lol:
dixi5

#208263 Re: Ukrajina

Post by dixi5 »

100 ljudi ili. milion i sto je za ruzziju nebitno. Da ih smlavi i 10 miliona opet ce biti nebitno. Sve dok ima lada.
lajkujMe

#208264 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Koji Putin?

Ono je bio njegov dvojnik, toliko o toj prijetnji.
konoplja

#208265 Re: Ukrajina

Post by konoplja »

Dupli_skalp wrote: 13/09/2024 10:38 zar zaista ovdje još uvijek ima toliko naivaca (budala) koji vjeruju da će ukrajina vojno osloboditi okupirane teritorije?

u tom kontekstu, rat za ukrajinu je završio (nažalost). zemlja će biti podjeljena tamo gdje rusi stanu ili eventualno neki dejton (mada mislim da rusi to više neće prihvatiti).
I ja mislim slicno. Buducnost Ukrajine je tamna. Razvaljena zemlja s mnogo problema, bez ekonomije, gubitak stanovnistva i demografska katastrofa. Sta god da bude, pa cak i ako nekim cudom vrate svu teritoriju, nece im biti narocito dobro.
zigzag

#208266 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Bolje da su skinuli gaće. Sad bi ginuli ko sunarodnjaci im iz Luganska. Kako se svi petkom zabrinu....
madner

#208267 Re: Ukrajina

Post by madner »

Dogovor uvijek uvazava vojnu realnost. Veliki mogu kod malih uticati lakse da se vojna realnost promjeni, ali ne mogu je nametnuti.

Problem za Ukrainu je sto njima vodstvo nema objektivan pristup situaciji, to sto su navijaci neobjektivni nije cudo.

Dvije godine povlacenje pogresnih poteza I drzanja Rusije u igru.
zigzag

#208268 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

madner wrote: 13/09/2024 14:13 Dogovor uvijek uvazava vojnu realnost. Veliki mogu kod malih uticati lakse da se vojna realnost promjeni, ali ne mogu je nametnuti.

Problem za Ukrainu je sto njima vodstvo nema objektivan pristup situaciji, to sto su navijaci neobjektivni nije cudo.

Dvije godine povlacenje pogresnih poteza I drzanja Rusije u igru.
Da li bi brzi poraz Rusije bio bolji. Normalno, sa tačke ukrajinskih gubitaka bi jer je bolje da manje ljudi pogine. Ali šta bi onda Rusija uradila. Ima li tu kakvih procjena.
Čitalac

#208269 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Zelenski kritikuje partnere: Samo Bjelorusija obara ruske dronove...
Predsjednik Volodimir Zelenski zamjerio je ukrajinskim partnerima što odbijaju oboriti ruske rakete i bespilotne letjelice koje napadaju Ukrajinu.
"Ako saveznici zajedno obaraju rakete i bespilotne letjelice na nebu Bliskog istoka, zašto onda još uvijek nema slične odluke o zajedničkom obaranju ruskih projektila i iranskih bespilotnih letjelica na nebu Ukrajine?" upitao je Zelenski, dodajući da se to ne radi čak ni kada projektili i bespilotne letjelice doslovno idu na teritorij ukrajinskih susjeda.
Prema riječima predsjednika, kada se to pitanje pokrene na sastancima s partnerima, oni ga pokušavaju izbjeći.
“Boje se čak i reći: 'Radimo na tome'. Čak se i tih riječi plaše. Do sada se samo Bjelorusija istaknula obaranjem ruskih bespilotnih letjelica. To je ponižavajuće za demokratski svijet“, rekao je Zelenski.
Čitalac

#208270 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Noviteti...

skrbavi-admin

#208271 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

Svaka cast, ono sto nisam primijetio u ukruskom ratu je koristenje tromblona.....
karanana

#208272 Re: Ukrajina

Post by karanana »

i minobacaca vrlo slabo. nekako su nama minobacaci ostali u sjecanju kao veoma zajebani. a relativno jednostavni i jeftini. ovo sam spomeno i nekad davno, jel se meni cini da su nekako srpske granate imale vise gelera. ovo sto sad ispaljuju fakticki moras u bobu pogoditi da bude smrtno. mozda grijesim i ne vidim/ne znam stvarno stanje.

konacno petak.
Point.

#208273 Re: Ukrajina

Post by Point. »

konoplja wrote: 13/09/2024 14:10
Dupli_skalp wrote: 13/09/2024 10:38 zar zaista ovdje još uvijek ima toliko naivaca (budala) koji vjeruju da će ukrajina vojno osloboditi okupirane teritorije?

u tom kontekstu, rat za ukrajinu je završio (nažalost). zemlja će biti podjeljena tamo gdje rusi stanu ili eventualno neki dejton (mada mislim da rusi to više neće prihvatiti).
I ja mislim slicno. Buducnost Ukrajine je tamna. Razvaljena zemlja s mnogo problema, bez ekonomije, gubitak stanovnistva i demografska katastrofa. Sta god da bude, pa cak i ako nekim cudom vrate svu teritoriju, nece im biti narocito dobro.
Here comes The Weekend.
the the

#208274 Re: Ukrajina

Post by the the »

:lol: :lol: :lol:
Point. wrote: 13/09/2024 16:07
konoplja wrote: 13/09/2024 14:10

Here comes The Weekend.
:lol: :lol: :lol:

Kakvi kreteni, to je valjda neka honorarna sema, preko sedmice se glasuju po ovim politicarskim komentarima, moguce i da su angazovani kao propagandisti starog tipa, uz kaficu itd
Crvene_brigade

#208275 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

dixi5 wrote: 13/09/2024 11:35
zigzag wrote: 13/09/2024 10:58 Ako hoće dejton onda će morati predati Sudžu Ukrajincima.

čekam odgovor salonaca ....
Kakav odgovor cekas? Ko zeli sudzu? Ukrajina? Gdje je to provuceno barem u fus noti?

Bubic ekipa opet udara a ne zna sta hoce i kad hoce.
Svježi bubići za vikendaše...

Post Reply