Yep. Definitivno sam taj.
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- vaučer
#49101 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Yep. Definitivno sam taj.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49102 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
True.
Ostane health potionsa za narodnu kuhinju.
- ferratilis
#49103 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Imao sam slican problem dok nisam odigrao Pathfinder, na visim tezinama te tjera da koristis sve sto je na raspolaganju, to mi se svidja. Svaki scroll dobro dodje.
Kad sam prvi put igrao Elden Ring, potpuno sam ignorirao crafting. Drugi put sam koristio crafting/consumables i iznenadio se koliko su ne samo korisni, nego i raznovrsni. Odlicno dizajniran sistem.
Slicno je i sa svakim modernim crpgom, crafting i consumables su odlicno dizajnirani, ali ih dosta igraca ignorira zbog starih navika. Mislim da PoE i Divinity Original Sin 1 i 2 imaju najbolji crafting. I BG3 bi se mogao dodati.
Kad sam prvi put igrao Elden Ring, potpuno sam ignorirao crafting. Drugi put sam koristio crafting/consumables i iznenadio se koliko su ne samo korisni, nego i raznovrsni. Odlicno dizajniran sistem.
Slicno je i sa svakim modernim crpgom, crafting i consumables su odlicno dizajnirani, ali ih dosta igraca ignorira zbog starih navika. Mislim da PoE i Divinity Original Sin 1 i 2 imaju najbolji crafting. I BG3 bi se mogao dodati.
- Tito_i_Partija
#49104 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mislim da su me iskvarile one igre koje daju ograničene resurse, al' ne dozvoljavaju neku vrstu respec-a u slučaju ako se zajebeš il' predomisliš. A znao sam se zajebat' i predomislit' počesto.
Naprimjer, u Lies of P apgrejdanje oružja se sastoji od korištenja ograničenih resursa zvanih Moonstones. Low-tier elemenata poput Half Moonstones za početni upgrade ima poprilično mnogo, al' high-tier poput Dark Moon of the Covenant ili Full Moonstone ima jako malo, i kad ih jednom iskoristiš, gotovo je. A pošto u igri imaš masu oružja koji imaju totalno različit' moveset, damage type i range, moraš bit' doooobro siguran da li ti odabrano oružje pravo liježe prije nego što ga kreneš apgrejdat' do maksimuma. A čak iako to uradiš, kako možeš znat' da nećeš dobit' još bolje oružje odmah iza sledećeg ćoška?
Mislim, jest da ne valja kad daješ previše slobode igraču da se počne razbacivat' sa resursima, neke stvari trebaju bit' skupocjene. Al' nekad se možeš tako dobro sjebat' da ti se igra skroz posere u ćejf.
Naprimjer, u Lies of P apgrejdanje oružja se sastoji od korištenja ograničenih resursa zvanih Moonstones. Low-tier elemenata poput Half Moonstones za početni upgrade ima poprilično mnogo, al' high-tier poput Dark Moon of the Covenant ili Full Moonstone ima jako malo, i kad ih jednom iskoristiš, gotovo je. A pošto u igri imaš masu oružja koji imaju totalno različit' moveset, damage type i range, moraš bit' doooobro siguran da li ti odabrano oružje pravo liježe prije nego što ga kreneš apgrejdat' do maksimuma. A čak iako to uradiš, kako možeš znat' da nećeš dobit' još bolje oružje odmah iza sledećeg ćoška?
Mislim, jest da ne valja kad daješ previše slobode igraču da se počne razbacivat' sa resursima, neke stvari trebaju bit' skupocjene. Al' nekad se možeš tako dobro sjebat' da ti se igra skroz posere u ćejf.
- ferratilis
#49105 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Gotov achievement i u FH5, Chmolji u inat

- Chmoljo
#49106 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To su usadjene navike kao kad svaki put ides lijevo na pocetku svakog platformera jer je jedan jednom imao hidden secret na tom mjestu.Tito_i_Partija wrote: ↑10/09/2024 21:24 Mislim da su me iskvarile one igre koje daju ograničene resurse, al' ne dozvoljavaju neku vrstu respec-a u slučaju ako se zajebeš il' predomisliš. A znao sam se zajebat' i predomislit' počesto.![]()
Naprimjer, u Lies of P apgrejdanje oružja se sastoji od korištenja ograničenih resursa zvanih Moonstones. Low-tier elemenata poput Half Moonstones za početni upgrade ima poprilično mnogo, al' high-tier poput Dark Moon of the Covenant ili Full Moonstone ima jako malo, i kad ih jednom iskoristiš, gotovo je. A pošto u igri imaš masu oružja koji imaju totalno različit' moveset, damage type i range, moraš bit' doooobro siguran da li ti odabrano oružje pravo liježe prije nego što ga kreneš apgrejdat' do maksimuma. A čak iako to uradiš, kako možeš znat' da nećeš dobit' još bolje oružje odmah iza sledećeg ćoška?![]()
- Averus
#49107 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma to su usađene navike jer smo sirotinja pa "da ne zafali" 
- Chmoljo
- Averus
#49109 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Tito_i_Partija ovo mi djeluje kao nešto što bi se tebi moglo svidjeti
Dva brata radili samostalno
https://store.steampowered.com/app/2962680/Far_Horizon/
No Man's Sky + better progression + spaceship management
- Tito_i_Partija
#49110 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Il' u RPGu obić' obavezno oko svake kuće jer te nekad iza zadnjeg zida čeka neko sakriveno blago. Koliko sam vremena izgubio hodajući oko kuća i skretajući van glavnog puta, mog'o sam još jednu igru komotno od početka do kraja odigrat'.Chmoljo wrote: ↑11/09/2024 19:37To su usadjene navike kao kad svaki put ides lijevo na pocetku svakog platformera jer je jedan jednom imao hidden secret na tom mjestu.Tito_i_Partija wrote: ↑10/09/2024 21:24 Mislim da su me iskvarile one igre koje daju ograničene resurse, al' ne dozvoljavaju neku vrstu respec-a u slučaju ako se zajebeš il' predomisliš. A znao sam se zajebat' i predomislit' počesto.![]()
Naprimjer, u Lies of P apgrejdanje oružja se sastoji od korištenja ograničenih resursa zvanih Moonstones. Low-tier elemenata poput Half Moonstones za početni upgrade ima poprilično mnogo, al' high-tier poput Dark Moon of the Covenant ili Full Moonstone ima jako malo, i kad ih jednom iskoristiš, gotovo je. A pošto u igri imaš masu oružja koji imaju totalno različit' moveset, damage type i range, moraš bit' doooobro siguran da li ti odabrano oružje pravo liježe prije nego što ga kreneš apgrejdat' do maksimuma. A čak iako to uradiš, kako možeš znat' da nećeš dobit' još bolje oružje odmah iza sledećeg ćoška?![]()
Al' jebiga, i danas dan tako nalazim blago, tako da ne namjeravam odustajat'.
- Peacean
#49111 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
The Crew 2 jedan evrić. Developeri su rekli da će uvesti i offline single player opciju.
- Tito_i_Partija
#49112 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moglo bi bit' dobro. Baš i ja gledam skrinšotove i isto kontam, k'o No Man's Sky al' sa RPG sistemima umjesto bejzbildinga i ostalih Čmoljinih zajebancija.Averus wrote: ↑11/09/2024 20:07 @Tito_i_Partija ovo mi djeluje kao nešto što bi se tebi moglo svidjeti
- ferratilis
#49113 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ogroman nerf. Drago mi je da sam zavrsio DLC dok je jos bio u punoj snazi. 
- Tito_i_Partija
#49114 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Čuo Miyazaki da sam stavio Elden Ring na wishlistu, pa zato.ferratilis wrote: ↑11/09/2024 21:23 Ogroman nerf. Drago mi je da sam zavrsio DLC dok je jos bio u punoj snazi.
-
oXavier
- Tito_i_Partija
#49116 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja se taman obradov'o, reko hajmo forumaši dijelit' igre međusobno, kad ono:
E jebiga.Također, ovaj je sustav zaključan po regijama, tako da u istoj grupi za dijeljenje ne mogu biti korisnici koji se na Steam prijavljuju iz različitih država.
- glitch
#49117 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
https://www.ea.com/games/starwars/jedi/ ... lized=true
Star Wars Jedi: Survivor™ - Patch 9 Details
---Denuvo DRM has been removed.---
Star Wars Jedi: Survivor™ - Patch 9 Details
---Denuvo DRM has been removed.---
-
vernes81
#49118 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma ja da zastite dijasporu od nas domaci bjednikaTito_i_Partija wrote: ↑13/09/2024 01:46
Ja se taman obradov'o, reko hajmo forumaši dijelit' igre međusobno, kad ono:
E jebiga.Također, ovaj je sustav zaključan po regijama, tako da u istoj grupi za dijeljenje ne mogu biti korisnici koji se na Steam prijavljuju iz različitih država.![]()
- Tito_i_Partija
#49119 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završio sam Lies of P, trebalo mi je oko 33 sata. Apsolutno fenomenalna igra koja s punim pravom zaslužuje sve odlične ocjene koje je pokupila. Koreanci su dobro izučili sve uspješne Fromsoft-ove elemente i ubacili ih u jednu odličnu steampunk/clockpunk/victorian atmosferu baziranu oko priče Pinokija Carla Collodia (i developeri mu nekoliko puta eksplicitno odaju počast u igri). Čitam da je porede sa Bloodborne, to ne mogu komentarisat' jer BB nisam nikad igr'o, al' igra je top top top.
Nevjerovatno je i kako je odlično optimizirana. Znači za svo ovo vrijeme što mi je trebalo da je pređem, nisam vidio nijedan crash, nijedan lag, nijedan glitch, i nijedan jedini stutter. Neka Fero priča za Unreal Engine šta hoće, al' ovo je tako majstorski odrađeno što rijetko kad viđam u igrama.
Nevjerovatno je i kako je odlično optimizirana. Znači za svo ovo vrijeme što mi je trebalo da je pređem, nisam vidio nijedan crash, nijedan lag, nijedan glitch, i nijedan jedini stutter. Neka Fero priča za Unreal Engine šta hoće, al' ovo je tako majstorski odrađeno što rijetko kad viđam u igrama.
- ferratilis
#49120 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne vjerujem da si ubio Laxasiu. 
- Tito_i_Partija
#49121 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jeb'o Laxasiu, čekaj da vidiš Nameless Puppet. Opcionalan boss al' potreban za special ending. Porede ga sa Maleniom iz ER.
Ništa mi dosad ništa bilo ovoliko teško, čak ni u DS1. Prva faza je karina, simple sword swings koje možeš lahko dodge/parirat', al' u drugoj fazi se frajer pretvori u jebenu mašinu sa charge attacks preko cijele arene, ray/explosion attacks, skokovima s vazduha popraćen jebenim lančanim napadima gdje uvezuje dvije-tri full rotacije odjednom. Kren'o sa Tyrant Dagger + City Longspear Handle zbog brzine, range i crits, rokn'o me je tu jedno pet-šest puta. Onda pređem na Trident of the Covenant da ga probam da staggerujem, kurac, presporo. Onda pređem na Two Dragons Sword jer navodno lakše s njim možeš uradit' perfect parry, jest karina, moveset je totalno bezveze i valja mu prić' skroz blizu, i tu me je rokno jedno dva-tri puta.
Onda pročitam na Redditu post od jednog tipa koji veli da uradiš kompletan respec P-organa i sve uložiš u guard regain, gdje ti udarci vraćaju health izgubljen tokom blokiranja (a valja ti ga blokirat' često, jer frajer jednostavno ne staje). Uradim to i vratim se na Tyrant Dagger + City Longspear Handle, počnem malo bolji tajming hvatat' na blokiranju i dodgeu, počnem uvezivat' Crit Fable Art na oružju, i napokon pade. Ne znam tačno koliko mi je pokušaja trebalo, al' bilo ih je baš pofino. But it was worth it, kraj priče je baš bio prelijep.
- ferratilis
#49122 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Postade Tito Souls fanatik 
Lies of P fakat odise profesionalizmom iz svake pore, cak su i jebeni Unreal Engine uspjeli obuzdati. Adaptacija postojece price isto fenomenalna, sa atmosferom iz Bloodbornea, a muzika je samo slag na tortu.
Cekam da zavrse ekspanziju koju su obecali pa da krenem sve zajedno igrati.
Lies of P fakat odise profesionalizmom iz svake pore, cak su i jebeni Unreal Engine uspjeli obuzdati. Adaptacija postojece price isto fenomenalna, sa atmosferom iz Bloodbornea, a muzika je samo slag na tortu.
Cekam da zavrse ekspanziju koju su obecali pa da krenem sve zajedno igrati.
- Tito_i_Partija
#49123 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Za muziku je vezana jedna interesantna mehanika: u igri imaju ploče koje nalaziš i kada saslušaš muziku sa njih, postaješ bliži čovječanstvu. A Pinokio je naravno lutka koja hoće da postane pravi dječak.ferratilis wrote: ↑13/09/2024 18:13 Postade Tito Souls fanatik
Takođe, na nekoliko mjesta u igri će ti NPCs postavit' raznorazna pitanja. Imaš opciju da kažeš istinu il' da slažeš. A pošto je laganje isključivo ljudska osobina, i to te više približava čovječanstvu. Tvoji odgovori i akcije u igri te više vode ka putu lutke ili putu čovječanstva, i mijenjaju tvoj izgled i uticaj na igru.
Ma super igra ba.
- Dope_Man
#49124 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Na GOG-u mali sale igara koje su pocele sa Playstationa.
Horizon Zero Dawn i Day Gone obje po - 12.5 EUR
God of War je 20 a Uncharted Legacy of Thieves 25.
Horizon Zero Dawn i Day Gone obje po - 12.5 EUR
God of War je 20 a Uncharted Legacy of Thieves 25.
- SmokingMan