Ljudi uzimaju sto im pase, na dzumu veci procent ide
Ali me zanima koliko li % posti? Postoji li ta statistika?
Što se tiče posta mislim da je procenat daleko viši. Ako gledamo ko makar preposti jedan dan ramazana to vjerovatno ide daleko iznad 50%, jer je to ipak nekako ostalo nama u tradiciji. Isto kao što za lejletul kadr džamije budu pune. Ali ipak i to nekako gledam kao tradiciju.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑07/09/2024 16:54
Prvi dan se posti i za 27 noc, bar mnogiiClass wrote: ↑07/09/2024 17:01Što se tiče posta mislim da je procenat daleko viši. Ako gledamo ko makar preposti jedan dan ramazana to vjerovatno ide daleko iznad 50%, jer je to ipak nekako ostalo nama u tradiciji. Isto kao što za lejletul kadr džamije budu pune. Ali ipak i to nekako gledam kao tradiciju.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑07/09/2024 16:54
Kada bi se gledalo procenat muškaraca na Bajram namazu i tu vjerovatno ne bi išlo ispod 80%. Ali ova gore statistika se bavila sabah namazom isključivo.
Pa hanefije su i drugi pa daju svoja lmena, nisu turci izmisli hanefijski mezjeb.Ovo je opasno sto se nama radi.svakako nam o ovako dusmani govore da smo ”turci” a islamska zajednica preko turske to gura,ili ke obrnuto
u Beogradu sam vidio jedan mesdzid i centar Ahmedijske sekte
Sekularnim muslimanina je Sarajevo raj, nisi diskriminisan radi muslim background a ovamo mozes uzivati zapadnjacki.Doduse ako ih se pocne naseljavat ne iskljucujem pojavu rasizma kod bosnjaka, e onda ce im biti gore nego na zapaduTvrtko II Kotromanić wrote: ↑12/09/2024 12:51u Beogradu sam vidio jedan mesdzid i centar Ahmedijske sekte
u Sa sam cuo da su negdje smjesteni ali ne znam gdje
alevija bosanskih nema, jedino eto ako ubrojimo oviih Turaka sto ima po Sarajevu, procentualno bi neko morao od njih da bude alevija
alevijama je u Sarajevu top ja mislim, hem muzika hem cuga, to oni furaju![]()
Upravo tako
Cijela Evropa je, samo sto na Balkanu jos uvijek smiju reci ono sto sad vise nije politicki korektno u Svedskoj ili Njemackoj.
Najjaci rasizam i jeste van Evrope, npr Indija ili Saudijska arabija itd
Jeste, što je neko društvo manje razvijeno, to je rasizam jači.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑12/09/2024 22:09Najjaci rasizam i jeste van Evrope, npr Indija ili Saudijska arabija itd
Tamo sto ti je ten tamniji manje si vrijedan, san je biti bijelog tena i ta manjina sto ima kud i kamo bijel ten se tretira kao kasta iznad
Hinduizam to stavio u vjeru cak,islam ne bas no ipak se Muhamed opisuje kao ”visok crne kose a bijelog tena”, ipak se naginje idealizirat na taj nacin
Sta je to sad?