Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
akcija007
#30951 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Svjedoci smo ljeti kilometarskih guzvi i kolona na granici HR i CG dole juzno od Cavtata . Od strane albanskih i kosovskih tranzitnih putnika.
Da li ce se dio ovog tranzita preliti preko nas da umjesto Ploce- Peljeski Most - magistrala preko DU idu na granicu dole juzno od Cavtata sada idu na Bijacu do Pocitelja pa dalje preko Stoca i Trebinja za Crnu Goru i dalje ?
Kosovski pasosi trebaju vizu za BiH
Da li ce se dio ovog tranzita preliti preko nas da umjesto Ploce- Peljeski Most - magistrala preko DU idu na granicu dole juzno od Cavtata sada idu na Bijacu do Pocitelja pa dalje preko Stoca i Trebinja za Crnu Goru i dalje ?
Kosovski pasosi trebaju vizu za BiH
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#30952 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Kako god okrenes crnogorski putevi su veca karina nego nasi
Tako da tu je problem
Plus sto je srbija zatvroila granice prema Republici Kosovo
Tako da tu je problem
Plus sto je srbija zatvroila granice prema Republici Kosovo
- jednonogi_Jack
- So What!
#30954 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Jer su jedina zemlja ex-YU koja ima gori reljef nego nas, gdje god okrenu moraju tunel busiti. Imali su ozbiljnijih ulaganja zadnjih godina u magistralne ceste, ali javasluk pogotovo pod Milovom vladavinom jer rezultirao time da im Euro-Asfalt radi neke dionice, a dionicu Jezerine - Lubnice sa tunelom Klisura su gradili cak sedam godina.
Otvorili su prvu dionicu autoceste, dugu 40 kilometara koju su platili milijardu eura. Izgradili su bulevar / nekakva skoro pa brza cesta izmedju Danilovgrada i Podgorice. Prije 15 godina su otvorili tunel Sozina, onda rijesili su nekoliko kriticnih prijevoja, poceli graditi ceste u primorskim gradovima.
Sto se tice ostalog, realno htjeli su da izgrade most preko moreuza Verige na ulazu u Boku Kotorsku, ali im je UNESCO zaprijetio da ce skinuti Kotor sa liste, ako to urade, tako da cesta prema Hrvatskoj otpada.
Nama je najbrze preko Scepan Polja, a to je i sa nase i sa crnogorske strane uzas. Dok recimo, put od Niksica do granicnog prijelaza Deleusa je odlican, problem je sto s nase strane dok dodjes do Bilece, zivot ti omrzne, pa dosta ljudi nije ni probalo tu rutu. Ista stvar vrijedi od granicnog prijelaza Ilino Brdo do Niksica.
A za sve ostalo, vrijedi isto kao i za nas, gradit ce autoput 30 godina, bezidejnost, korupcija, manjak inicijative itd ...
-
kakabanja213
#30955 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Evo ih pustise. Znaci corak. Nisam iznenadjen, jer ako se upustis u borbu protiv ovakvih moras biti bez oraha u djepovima.Chmoljo wrote: ↑10/09/2024 09:18 @kakabanja213 , ako se ne varam, ti si sumnjao u ove prijave i bio skeptičan da je iko išta uradio po ovom pitanju?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-toku- ... /240910013
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#30956 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Al ne znaci da je odbacena optuznica. Ovo znaci da tuzilastvo nije uspjelo dokazati opasnost od bijega.kakabanja213 wrote: ↑12/09/2024 09:31Evo ih pustise. Znaci corak. Nisam iznenadjen, jer ako se upustis u borbu protiv ovakvih moras biti bez oraha u djepovima.Chmoljo wrote: ↑10/09/2024 09:18 @kakabanja213 , ako se ne varam, ti si sumnjao u ove prijave i bio skeptičan da je iko išta uradio po ovom pitanju?
On je ipak jos nevin u ocima zakona, a napravljeni kriminal nije bio nasilnog karaktera da postoji opravdanje zadrzavanja u pritvoru. Nevinoj osobi ograniciti kretanje nije mala stvar.
Mrsko mi je guglati, ali se ne sjecam ni da je fadil novalic bio u pritvoru.
A ne znam kakve veze imaju ovi sadasnji, jer tuzilastvo je to koje vodi postupak.
-
kakabanja213
#30957 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Cuj kakve veze imaju sadasnji. Nesto kao nezavivnost sudske, izvrsne, zakonodavne... U to ne vjeruje ni moja curica od 13 godina. Tipa OJ nije mogao navuci rukavicu pa samim tim nije ubio.Chmoljo wrote: ↑12/09/2024 09:48Al ne znaci da je odbacena optuznica. Ovo znaci da tuzilastvo nije uspjelo dokazati opasnost od bijega.kakabanja213 wrote: ↑12/09/2024 09:31Evo ih pustise. Znaci corak. Nisam iznenadjen, jer ako se upustis u borbu protiv ovakvih moras biti bez oraha u djepovima.Chmoljo wrote: ↑10/09/2024 09:18 @kakabanja213 , ako se ne varam, ti si sumnjao u ove prijave i bio skeptičan da je iko išta uradio po ovom pitanju?
On je ipak jos nevin u ocima zakona, a napravljeni kriminal nije bio nasilnog karaktera da postoji opravdanje zadrzavanja u pritvoru. Nevinoj osobi ograniciti kretanje nije mala stvar.
Mrsko mi je guglati, ali se ne sjecam ni da je fadil novalic bio u pritvoru.
A ne znam kakve veze imaju ovi sadasnji, jer tuzilastvo je to koje vodi postupak.
Lik je nevin kao sto je Nermin socijaldemokrata, Forto liberal, partner evropejac, Mile partizan, Sebija profesorica, ridji diverzant, ljiljan gradjanjin....
-
RJ57
#30958 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
ovo za verige ne vjerujem. kakve veze ima jedan most sa unesco statusom kotora, čak se ne bi ni vidio od tamoSo What! wrote: ↑12/09/2024 00:04Jer su jedina zemlja ex-YU koja ima gori reljef nego nas, gdje god okrenu moraju tunel busiti. Imali su ozbiljnijih ulaganja zadnjih godina u magistralne ceste, ali javasluk pogotovo pod Milovom vladavinom jer rezultirao time da im Euro-Asfalt radi neke dionice, a dionicu Jezerine - Lubnice sa tunelom Klisura su gradili cak sedam godina.
Otvorili su prvu dionicu autoceste, dugu 40 kilometara koju su platili milijardu eura. Izgradili su bulevar / nekakva skoro pa brza cesta izmedju Danilovgrada i Podgorice. Prije 15 godina su otvorili tunel Sozina, onda rijesili su nekoliko kriticnih prijevoja, poceli graditi ceste u primorskim gradovima.
Sto se tice ostalog, realno htjeli su da izgrade most preko moreuza Verige na ulazu u Boku Kotorsku, ali im je UNESCO zaprijetio da ce skinuti Kotor sa liste, ako to urade, tako da cesta prema Hrvatskoj otpada.
Nama je najbrze preko Scepan Polja, a to je i sa nase i sa crnogorske strane uzas. Dok recimo, put od Niksica do granicnog prijelaza Deleusa je odlican, problem je sto s nase strane dok dodjes do Bilece, zivot ti omrzne, pa dosta ljudi nije ni probalo tu rutu. Ista stvar vrijedi od granicnog prijelaza Ilino Brdo do Niksica.
A za sve ostalo, vrijedi isto kao i za nas, gradit ce autoput 30 godina, bezidejnost, korupcija, manjak inicijative itd ...
- Haris.ba
#30959 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Kako li sam pogodio da ih gone za dionicu koja nije u nadleznosti H komponente? 
A, ponadao sam se. Dino je obecavao slijedeceg utorka bas objaviti dokumenta vezano za tu dionicu, pa se usutio. Kako sam tada napisao, usutio se kada su mu objasnili ko stoji iza te dionice. I nadao se da cu pogrijesiti...ali, avaj...
A, ponadao sam se. Dino je obecavao slijedeceg utorka bas objaviti dokumenta vezano za tu dionicu, pa se usutio. Kako sam tada napisao, usutio se kada su mu objasnili ko stoji iza te dionice. I nadao se da cu pogrijesiti...ali, avaj...
Last edited by Haris.ba on 12/09/2024 11:11, edited 2 times in total.
- Chmoljo
#30960 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Nema potrebe za karikiranjem kada je jasno na sta sam mislio. Niti se presumpcija nevinosti smije olako shvatati ko god bio u pitanju.kakabanja213 wrote: ↑12/09/2024 11:07
Cuj kakve veze imaju sadasnji. Nesto kao nezavivnost sudske, izvrsne, zakonodavne... U to ne vjeruje ni moja curica od 13 godina. Tipa OJ nije mogao navuci rukavicu pa samim tim nije ubio.
Lik je nevin kao sto je Nermin socijaldemokrata, Forto liberal, partner evropejac, Mile partizan, Sebija profesorica, ridji diverzant, ljiljan gradjanjin....
-
kakabanja213
#30961 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ma daj kakva presumpcija nevinosti. Iako su se neki priblizili to nigdje nema. I ovde (BH politici) nema nevinih.Chmoljo wrote: ↑12/09/2024 11:10Nema potrebe za karikiranjem kada je jasno na sta sam mislio. Niti se presumpcija nevinosti smije olako shvatati ko god bio u pitanju.kakabanja213 wrote: ↑12/09/2024 11:07
Cuj kakve veze imaju sadasnji. Nesto kao nezavivnost sudske, izvrsne, zakonodavne... U to ne vjeruje ni moja curica od 13 godina. Tipa OJ nije mogao navuci rukavicu pa samim tim nije ubio.
- Chmoljo
#30962 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
o nepostojanju ikakvog sistema kod nas priča samo onaj ko nema nikakvu percepciju kako je kada ZAISTA nema nikakvog sistema.
koliko god se rugali nekim stvarima i na koji način država funkcioniše, stvarno bih volio da iskusite potpuno odsustvo ikakvog pravnog sistema, zdravstvenog sistema, obrazovnog ili socijalnog, pa da zaista vidite šta kažete da ovdje toga NIKAKO nema.
- So What!
#30963 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Pazi ja cu vrlo rijetko izjaviti nesto, za sta nemam konkretan izvor.
PLANOVI POVEZIVANJA DVIJE OBALE BOKOKOTORSKOG ZALIVA I OPSTANAK NA LISTI SVJETSKE BAŠTINE: Verige bi ugrozile status Kotora, upitan i prelaz preko Luštice
-
kakabanja213
#30964 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Nisam ni sumnjao da ti imas percepciju kako je kada ZAISTA nema nikakvog sistema. Pa zivimo u drzavi u kojoj je 10-15 godina na medicinskom fakultetu predavala profesorica koja to nije. I sada uziva u penziji u viletini umjesto da uziva u jednosatnin ili dvosatnin setnjama zatvorskim dvoristem.Chmoljo wrote: ↑12/09/2024 13:58![]()
o nepostojanju ikakvog sistema kod nas priča samo onaj ko nema nikakvu percepciju kako je kada ZAISTA nema nikakvog sistema.
koliko god se rugali nekim stvarima i na koji način država funkcioniše, stvarno bih volio da iskusite potpuno odsustvo ikakvog pravnog sistema, zdravstvenog sistema, obrazovnog ili socijalnog, pa da zaista vidite šta kažete da ovdje toga NIKAKO nema.
- Chmoljo
#30965 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Da, to je isto kao da ne postoji zdravstveni sistem ni sistem obrazovanja kadra u zdravstvu.kakabanja213 wrote: ↑12/09/2024 15:07Nisam ni sumnjao da ti imas percepciju kako je kada ZAISTA nema nikakvog sistema. Pa zivimo u drzavi u kojoj je 10-15 godina na medicinskom fakultetu predavala profesorica koja to nije. I sada uziva u penziji u viletini umjesto da uziva u jednosatnin ili dvosatnin setnjama zatvorskim dvoristem.Chmoljo wrote: ↑12/09/2024 13:58![]()
U pet deka.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#30966 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Chmoljo wrote: ↑12/09/2024 13:58![]()
-
kakabanja213
#30967 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Sada ti karikiras. Uglavnom, lik koji je ukrao 200 miliona necega pusten je da se brani sa slobode. Super sistem.Chmoljo wrote: ↑12/09/2024 15:58Da, to je isto kao da ne postoji zdravstveni sistem ni sistem obrazovanja kadra u zdravstvu.kakabanja213 wrote: ↑12/09/2024 15:07Nisam ni sumnjao da ti imas percepciju kako je kada ZAISTA nema nikakvog sistema. Pa zivimo u drzavi u kojoj je 10-15 godina na medicinskom fakultetu predavala profesorica koja to nije. I sada uziva u penziji u viletini umjesto da uziva u jednosatnin ili dvosatnin setnjama zatvorskim dvoristem.Chmoljo wrote: ↑12/09/2024 13:58![]()
U pet deka.
Da ne ulazimo u nekakvu raspravu bez potrebe.
Last edited by kakabanja213 on 12/09/2024 18:27, edited 1 time in total.
-
RJ57
#30968 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
jako interesantno, po ovome članku i slikama most uopšte nije na verigama, čak ni blizu istih, nego sa jedne strane prije kamenara a sa druge između lepetana i lastve, cesta bi dalje očito išla iznad tivta i vjerovatno bi se spustila negdje prije kotorskog tunela.So What! wrote: ↑12/09/2024 14:24Pazi ja cu vrlo rijetko izjaviti nesto, za sta nemam konkretan izvor.
PLANOVI POVEZIVANJA DVIJE OBALE BOKOKOTORSKOG ZALIVA I OPSTANAK NA LISTI SVJETSKE BAŠTINE: Verige bi ugrozile status Kotora, upitan i prelaz preko Luštice
tek tu ne bi imao nikakvoga uticaja ni na kotor niti na kotorski zaljev, maksimalno na tivatski. elem vrlo dubiozan članak, posebno dio u kome se spominje unesco, sve po principu “eventualno”. elem po meni totalna šuplja!
povrh svega toga boka ima već par godina stravičan problem sa saobraćajem u turističkoj sezoni, tu se mora hitno tražiti rješenje za tranzitni saobraćaj pa makar i po cijenu raskida sa unescom. ljudi dole pizde, više nigdje ne možeš krenuti (osim barkom) bez da stojiš ili voziš mic po mic satima
- So What!
#30969 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Evo bolji i konkretniji clanak Radija Slobodna Evropa:RJ57 wrote: ↑12/09/2024 18:24jako interesantno, po ovome članku i slikama most uopšte nije na verigama, čak ni blizu istih, nego sa jedne strane prije kamenara a sa druge između lepetana i lastve, cesta bi dalje očito išla iznad tivta i vjerovatno bi se spustila negdje prije kotorskog tunela.
tek tu ne bi imao nikakvoga uticaja ni na kotor niti na kotorski zaljev, maksimalno na tivatski. elem vrlo dubiozan članak, posebno dio u kome se spominje unesco, sve po principu “eventualno”. elem po meni totalna šuplja!
povrh svega toga boka ima već par godina stravičan problem sa saobraćajem u turističkoj sezoni, tu se mora hitno tražiti rješenje za tranzitni saobraćaj pa makar i po cijenu raskida sa unescom. ljudi dole pizde, više nigdje ne možeš krenuti (osim barkom) bez da stojiš ili voziš mic po mic satima
Most, tunel ili nešto treće preko Bokokotorskog zaliva
Usput da kazem, zalosno malo za Crnu Goru, mogli su biti nekakav mali Monte Carlo, utopija na Balkanu, s obzirom na enorman potencijal ove male zemlje.
-
Dr Arsla
#30970 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Yebote uđem da pročitam nesto o Vc-u a zateknem raspravu o Sultaniji i Crnoj Gori
Ps: a i Seka je slučajno iz CG
Ps: a i Seka je slučajno iz CG
- Chmoljo
#30971 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Mozes ti vidjeti svojim ocima da je ukrao, ali pred drzavom nije kriv dok mu se ne izrekne presuda.kakabanja213 wrote: ↑12/09/2024 18:16
Sada ti karikiras. Uglavnom, lik koji je ukrao 200 miliona necega pusten je da se brani sa slobode. Super sistem.
Stvarno ne znam sta je nejasno.
A ako ti je taj sistem bezveze, preporucujem ti da prelistas literaturu pocevsi od habeas corpus acta, da vidis kakav je monumentalni ucinak imala presumpcija nevinosti za sve ono u cemu danas uzivas i uzimas zdravo za gotovo kao da ne postoji.
-
kakabanja213
#30972 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Znaci od 1679. godine selamet. Da banaliziramo, ti stvarno vjerujes da od 1679 pred zakonom ista prava imaju kralj i neki O'Connor.Chmoljo wrote: ↑12/09/2024 21:02Mozes ti vidjeti svojim ocima da je ukrao, ali pred drzavom nije kriv dok mu se ne izrekne presuda.kakabanja213 wrote: ↑12/09/2024 18:16
Sada ti karikiras. Uglavnom, lik koji je ukrao 200 miliona necega pusten je da se brani sa slobode. Super sistem.
Stvarno ne znam sta je nejasno.
A ako ti je taj sistem bezveze, preporucujem ti da prelistas literaturu pocevsi od habeas corpus acta, da vidis kakav je monumentalni ucinak imala presumpcija nevinosti za sve ono u cemu danas uzivas i uzimas zdravo za gotovo kao da ne postoji.
- Chmoljo
#30973 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ti banaliziras ovu pricu od pocetka.kakabanja213 wrote: ↑12/09/2024 21:25
Znaci od 1679. godine selamet. Da banaliziramo, ti stvarno vjerujes da od 1679 pred zakonom ista prava imaju kralj i neki O'Connor.
Volio bih vidjeti da isti rezon koristis i u drugim sferama zivota:
Kad te treba odbije, nikad vise u zivotu ne pridjes ni jednoj, kad padnes ispit, nikad vise ni na jedan ne izadjes, kad si jednom mahmuran, nikad vise pive ne popijes, kad se okliznes na ledu, nikad vise zimi iz kuce ne izadjes, kad si prvi put pao, sjeo si i nikad vise ustao.
To je tvoja banalizacija. Zasto se uopste onda raspravljati kad se raspravljas samo da bi banalizirao?
Da, sprdaj se koliko hoces, al od te 1679. kralj nije mogo rec mrs u zatvor jer mi se tako nadiglo. U stvari, i jeste bilo iskakanja, ali ljudi nisu popljuvali i odustali od principa. Pa je danas kralj tema samo kad ima rak ili obsceno debele prste, a ne zbog nabijanja glava na kolac ili slanja u tamnice po licnom nahodjenju.
Prvi put kad ti pozli, molim te, ne idi kod doktora. Znas, zdravstvo nam je u kurcu. Profesorica je bila zena bez magistarskog. Nadam se da ces biti dosljedan.
-
kakabanja213
#30974 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Chmoljo wrote: ↑12/09/2024 21:54Ti banaliziras ovu pricu od pocetka.kakabanja213 wrote: ↑12/09/2024 21:25
Znaci od 1679. godine selamet. Da banaliziramo, ti stvarno vjerujes da od 1679 pred zakonom ista prava imaju kralj i neki O'Connor.
Volio bih vidjeti da isti rezon koristis i u drugim sferama zivota:
Kad te treba odbije, nikad vise u zivotu ne pridjes ni jednoj, kad padnes ispit, nikad vise ni na jedan ne izadjes, kad si jednom mahmuran, nikad vise pive ne popijes, kad se okliznes na ledu, nikad vise zimi iz kuce ne izadjes, kad si prvi put pao, sjeo si i nikad vise ustao.
To je tvoja banalizacija. Zasto se uopste onda raspravljati kad se raspravljas samo da bi banalizirao?
Da, sprdaj se koliko hoces, al od te 1679. kralj nije mogo rec mrs u zatvor jer mi se tako nadiglo. U stvari, i jeste bilo iskakanja, ali ljudi nisu popljuvali i odustali od principa. Pa je danas kralj tema samo kad ima rak ili obsceno debele prste, a ne zbog nabijanja glava na kolac ili slanja u tamnice po licnom nahodjenju.
Prvi put kad ti pozli, molim te, ne idi kod doktora. Znas, zdravstvo nam je u kurcu. Profesorica je bila zena bez magistarskog. Nadam se da ces biti dosljedan.
Nidje veze. Opet ti kazem ne da m se ulaziti u bespotrebne rasprave. Ovaj je nevin, sa pravne strane, ti vjeruj u te presumpcije nevinosti a on ce sa 200 miliona kupiti uspostavljen sistem, pa cemo za par godina raspravljati o vrsti plemenitog deveta ugradjenog u Voloderovu jahtu a ne o nacinu na koji je on platio to drvo.
- Chmoljo
#30975 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Pa sam si iniciro bespotrebnu raspravu.
Vjerovo je i Fadil u uspostavljeni svoj sistem pa je dobio po labrnji.
Vjerovala je i Sebija da je niko nikada nece smijeniti, a kamoli dovesti u pitanje naucno zvanje.
Berilo je mislio da je dovoljno imati doovoljno glasova za nacelnika.
U sustini pricas uprazno i kritikujes ovo na osnovu necega treceg. Ja samo kazem da sacekamo i vidimo. Valja i platiti taj sistem a da se i onom, ko placa i onom ko uzima pare ne obije o glavu.
Vjerovo je i Fadil u uspostavljeni svoj sistem pa je dobio po labrnji.
Vjerovala je i Sebija da je niko nikada nece smijeniti, a kamoli dovesti u pitanje naucno zvanje.
Berilo je mislio da je dovoljno imati doovoljno glasova za nacelnika.
U sustini pricas uprazno i kritikujes ovo na osnovu necega treceg. Ja samo kazem da sacekamo i vidimo. Valja i platiti taj sistem a da se i onom, ko placa i onom ko uzima pare ne obije o glavu.