Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
duh_sa_sjekirom wrote: ↑17/08/2024 20:28
Jedno pitanje, ako neko zna ili je imao iskustva:
Ubacio sam drugu SIM karticu (pored već postojeće na kojoj imam Viber) u mobitel (Samsumng A15) i kad nekog pozovem s tog novog broja, njemu se prikazuje neko drugo ime (vjerovatno prethodni vlasnik broja).
Kako ukloniti to ime?
Napravi Viber na svoje ime, sa tim novim brojem (ne moras ga koristiti, kad rece da vec imas sa starim brojem).
Ti drugi koje zoves vjerovatno imaju aktiviranu onu opciju identifikacije poziva po Viber account-u, a broj je jos vezan za Viber tog prijasnjeg korisnika.
Ubacio sam drugu SIM karticu (pored već postojeće na kojoj imam Viber) u mobitel (Samsumng A15) i kad nekog pozovem s tog novog broja, njemu se prikazuje neko drugo ime (vjerovatno prethodni vlasnik broja).
Kako ukloniti to ime?
Napravi Viber na svoje ime, sa tim novim brojem (ne moras ga koristiti, kad rece da vec imas sa starim brojem).
Ti drugi koje zoves vjerovatno imaju aktiviranu onu opciju identifikacije poziva po Viber account-u, a broj je jos vezan za Viber tog prijasnjeg korisnika.
Pokušao sam instalirati Viber na drugi broj ali ne dozvoljava, jer je već instaliran na uređaju.
Ima opcija da postojeći Viber prebacim na novi broj, ali mi to ne odgovara
Kako ukloniti to ime?
Pokušao sam instalirati Viber na drugi broj ali ne dozvoljava, jer je već instaliran na uređaju.
Ne diraj taj svoj postojeci Viber.
Mozes instalirati aplikaciju Dual Space, pa preko nje pravi taj drugi Viber. To ti je aplikacija bas za koristenje duplih, odvojenih accounta na istom uredjaju.
Ili iskoristi neki drugi telefon samo da napravis taj "novi" Viber.
Last edited by sudo2 on 17/08/2024 22:15, edited 1 time in total.
sudo2 wrote: ↑17/08/2024 21:19
Ne diraj taj svoj postojeci Viber.
Mozes instalirati aplikaciju Dual Space, pa preko nje pravi taj drugi Viber. To ti je aplikacija bas za koristenje duplih, odvojenih accounta na istom uredjaju.
TAFKAP wrote: ↑17/08/2024 21:57
Pa onda jednostavno ne koristi drugi broj za pozive preko vibera
I ne koristim, ljudino...prati malo loptu
To neko ime se prikazuje drugima kad zovem preko telekom mreže
Onda nije do tebe...
Ako zoveš telefon - telefon, onda osoba s druge strane vidi broj ili tvoje ime, ako je memorisala broj pod tvojim imenom.
Ako je osoba s druge strane stavila da pozivi idu preko Vibera... Onda se pojavljuje ime druge osobe. U tom slučaju nabavi na kratko drugi telefon i odradi ovo što ti je predložio kolega iznad.
TAFKAP wrote: ↑17/08/2024 22:12
Onda nije do tebe...
Ako zoveš telefon - telefon, onda osoba s druge strane vidi broj ili tvoje ime, ako je memorisala broj pod tvojim imenom.
Ako je osoba s druge strane stavila da pozivi idu preko Vibera... Onda se pojavljuje ime druge osobe. U tom slučaju nabavi na kratko drugi telefon i odradi ovo što ti je predložio kolega iznad.
To je nesto do softvera koji je neko prije sa tim brojem koristio za telefon.
Npr ja koristim truecaller umjesto xiaomi dialer-a. Prilikom setup-a me pita za ime, e-mail, broj telefona..... mogu staviti i Bon-Jovi ako hocu.
Kasnije ako zovem nekoga ko ima neki softverski caler-id ili vec implementirano to u dialer od svog telefona a nema moj broj u imeniku, prikazace mu da ga zove Bon Jovi.
Laplace wrote: ↑16/10/2024 10:48
Da li se na Samsung isplati zamijeniti staklo nadispleju? Koliko je skupo i gdje je pouzdano? Pitam za rođaku.
Zavisi koji je telefon. Ako je nešto starije, vjerovatno se ne isplati. Ako je noviji telefon onda možda ali su prilično skupi.
Koliko sam vidio (rođaka ne zna koji je tačno model, a ja nisam imao vremena da provjerim), stariji je model i vjerovatno se ne isplati zamjena stakla. Navodno nije oštećen display nego samo staklo.
Laplace wrote: ↑16/10/2024 10:48
Da li se na Samsung isplati zamijeniti staklo nadispleju? Koliko je skupo i gdje je pouzdano? Pitam za rođaku.
Zavisi koji je telefon. Ako je nešto starije, vjerovatno se ne isplati. Ako je noviji telefon onda možda ali su prilično skupi.
Koliko sam vidio (rođaka ne zna koji je tačno model, a ja nisam imao vremena da provjerim), stariji je model i vjerovatno se ne isplati zamjena stakla. Navodno nije oštećen display nego samo staklo.
Nema veze, svejedno se mora zamijeniti komplet displej. Vrlo je tesko, odnosno prakticno nemoguce odvojiti panel od stakla bez ostecenja.